چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۴

چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۴

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»
دو سال از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران که با قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی آغاز شد، می‌گذرد. طی این اعتراضات دست‌کم ۵۵۱ معترض، ازجمله ۶۸ کودک و ۴۹ زن، به‌دست نیروهای...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن
تا همین اواخر و حتی هم اکنون هم تاحدی و با شدت و درجه کمتری کار حاکمیت درگیری و جنگ با همین «امت اسلامی» بود که امروز آن را مخاطب...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!
ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان...
۲۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.
دولت و نهادهای حکومتی باید از این فرصت بهره بگیرند تا با ایجاد زمینه‌های مناسب برای گفت‌وگوی اجتماعی و افزایش شفافیت، این امید را تقویت کنند. همان‌طور که در نظرسنجی‌ها...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مسعود آذری
نویسنده: مسعود آذری
ژاندارک ایران زمین
مهسا ژاندارک ایران‌زمین ، همان طاهره قره‌العین است، قمر وزیری، هما دارابی، زهرا بنی‌یعقوب...، تمام زنانی که هر اذان شلاق می خوردند، او فریاد مادر ستار، پویا، نوید و مادران...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: ُسوران شمسایی
نویسنده: ُسوران شمسایی
یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم
خیزشی که با کشته شدن مهسا امینی در جامعه ایران به وقوع پیوست، در حقیقت انفجار مطالبات و اعتراضات انباشته شده ملت ایران بود که به طور ناگهانی با آن...
۲۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش " زن، زندگی، آزادی"
این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با...
۲۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

مردم تصمیم‏ گیران نهایى تمامى مسائلند

جدل دینی، مذهبی و عقیدتی را در صحن علن اجتماع نمی پسندم، چه چنین جدلهایی قبل از منفعت با ایجادِ شکافهایی عمیق در جامعه، اتحاد مردم را به خطر می اندازد.
اما حال که روحانیون و مهتران مکلایِ وفادارشان مسند های حکومتی را چون ارث پدری در تصرف خود دارند، بر همه ی مبارزین راه آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعیست که ایشان را بر سر خطاها و برنامه های معلقشان به چالش کشیده، و ایشان را به پاسخگویی وادار نمایند.

مطابق اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (ج.ا.ا.)، دولت ج.ا.ا. از جمله موظف به؛ 

– بالابردن سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه های گروهی و وسایل دیگر.

– محو هرگونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی.

– تأمین آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون.

– مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی ، اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی خویش .

– رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه ، در تمام زمینه های مادی و معنوی است.

طبق مندرجات قانون اساسی ج.ا.ا همه ی سخنان زیبای فوق برای نیل به اهداف آمده در اصل دوم  قانون اساسی طرح میشود.

و ستون بنیادی اصل دوم قانون اساسی ج.ا.ا، بر امامت و رهبری مستمر و نقش اساسی آن در تداوم انقلاب اسلام ریخته شده است. به بیانی دیگر با تأکید بر نقش اساسی رهبری اسلام، در واقع حضور مؤثر سخنی “دیگر” در صحن علن اجتماع ممنوع اعلام میشود.

 

تناقض مورد اشاره در بالا یکی از جنبه هایِ متناقضی به نام ج.ا.ا. است، که مطابق تاریخ سی و هفت ساله اش، نهایتِ وجودی آن در هر عملی، بی هیچ استثنائی ملهم از استبداد، خودکامگی و انحصارطلبی است.

 

گاهاً بر غالب دیوارهای حاشیه ی خیابانهای شهرها و حتی روستاهای کشور هنوز هم میتوان بریده ای از سخنان آقای خمینی و فرزند ایشان(۱) را دید:

– …مردم تصمیم‏ گیران نهایى تمامى مسائلند…

– …بدون مردم در انجام کارى موفقیت حاصل نمى ‏آید…

– …بزرگترین درس امام و انقلاب به همه ما این است که هرگز از مردم جدا نشویم…

 

و اگر معانی جملات بریده ی فوق همانی باشد، که ظاهرشان نشان می دهد، و اگر چنانکه در ج.ا.ا مرسوم است سخنان آقای خمینی را مرجع بپنداریم، بر اساس و مطابق ماده ی دهم اصل سوم قانون اساسی ج.ا.ا به تشکیلات غیرِ ضروری به نام وزارت ارشاد رسیده ایم. و برای ایجاد نظام اداری صحیح، ناچار به حذف تشکیلات غیرِ ضروری به نام وزارت ارشاد هستیم.

 

اما با مروری دقیق و کنجکاوانه در سخنرانی ها و نوشته های آقای خمینی که جملاتِ فوق از ایشان استخراج شده اند، به یقین میتوان دریافت، که مقصود ایشان از مردم، در واقع امتِ اسلامی است.

همان امتی که آقایان علی شریعتی و جلال آل احمد هم خویشتن خویشش دانسته، و همه ی عمر خود را صرفِ دعوتِ هموطنان به بازگشت به این خویشتن کردند.

که ترجمان رسمی و امروزین امت اسلامی، همان حزب الله و گروههای فشار موجود در کشور است، که زبان گفتگویشان چماق، و روش کشورداریشان کتک، قطع دست و پا، سنگسار، شکنجه و دشنام است.

 

وقتی از منظر فوق به موجودیتی به نام وزارتخانه ی ارشاد توجه کنیم، مقصد این وزارتخانه مشخص تر میشود. به بیانی دیگر از دیدگاه ج.ا.ا مردم کشور در جهلی بزرگ غوطه ورند، و لذا برای تشخیص خوب از بد، نیازمند قیمی به نام ولی فقیه، و اداره ای به نام ارشاد هستند.

 

به عبارت دقیقتر مقصود آقای خمینی از مردم، نه مردم عادی کوچه و خیابانهای شهرها و روستاهای کشور، بل همان حزب اللهی هاست، که با چماقهای خویش مطیعانه در خدمت حراست از اسلام(بخوان منافع آخوندها) هستند. و حوادث سی هفت ساله ی گذشته بخوبی نشانگر آن است که تصمیم‏ گیران نهایى در تمامى مسائل آخوندهای در مسند قدرتند، و حزب اللهی ها بازو و ضمانت اجرایی تصمیمات ایشان. و در معادلات روزمره و آینده نگرانه ی ج.ا.ا. مردم و منافع ملی کشور همواره یا بی ارزش، و یا اینکه از اولویتی معتبر برخوردار نبوده اند.

 

وزارتخانه ارشاد در واقع مظهر تمام عیار استبداد در ج.ا. است. و گردانندگان این وزارتخانه مأموریت دارند تا امیال ج.ا.ا. را، که در غالب موارد با خواستها و نیازهای واقعی مردم در تضاد قرار دارند، به ضرب چماق حزب اللهی ها به نام مردم قالب زنند.

 

ج.ا.ا. عملاً چنان وانمود میکند، که مردم ایران، گویا بی اذن و حضور ایشان نه قدرتی برای تفکر دارند، و نه بینایی برای تشخیص و انتخاب.

هم از این روست که ویترینهای کتابفروشی های کشور در اثر مراقبت و نظارت دائمی وزارت ارشاد یکدست، و در آنها کتابی با محتوای انتقاد به دستگاه حکومتی ج.ا.ا. یافت نمیشود.

 

اینهمه بی حرمتی به خود و مردم را چگونه میتوان دید و دم بر نیاورد. چرا باید گروهی از مردمان کشور(روحانیون و مهتران وردستشان) خود را برتر از دیگر مردمان کشور به شمار آورند.

مگر اشتباهات و خطاهای روحانیون در این سی و هفت سال گذشته، کمتر از دیگر مردمان کشور بوده است. پس چرا روحانیون می بایست اجازه یابند تا خود را منزه تر از دیگر مردمان کشور در نظر آورده و بر مسند ارشادگری بنشینند.

 

جدل دینی، مذهبی و عقیدتی را در صحن علن اجتماع نمی پسندم، چه چنین جدلهایی قبل از منفعت با ایجادِ شکافهایی عمیق در جامعه، اتحاد مردم را به خطر می اندازد.

اما حال که روحانیون و مهتران مکلایِ وفادارشان مسند های حکومتی را چون ارث پدری در تصرف خود دارند، بر همه ی مبارزین راه آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعیست که ایشان را بر سر خطاها و برنامه های معلقشان به چالش کشیده، و ایشان را به پاسخگویی وادار نمایند.

 

یک روحانی بنا بر اقتضای پیشه اش، در باره ی دینی که به آن تعلق دارد، بسیار بیش از یک فرد معمولی می داند. اما اینهمه نمیتواند به او حق تحکم و استفاده از زور، ارعاب و وحشت را برای گستراندن دینش بدهد. یعنی همان کاری که معممین و مکلاهای ج.ا.ا. در عرض و طول سی و هفت سال گذشته مستمراً بدان اشتغال داشته اند.

و بر مردم ایران است، که با اتحادشان بر سر فراگیرترین خواستها نقطه ی پایانی بر اجحافات روحانیون حاکم بنهند.

 

و زندگی بر آحاد متأسفانه متفرق ایران، بر اثر تنگ نظریها، انحصارطلبی ها و تندخویی های ج.ا.ا. روز به روز تنگتر و تاریکتر شده است.

و گاهاً چنین به نظر می رسد، که تنگ نظریها، انحصارطلبی ها و تندخویی های ج.ا. بر اپوزیسیون او نیز تأثیر کرده، و اپوزیسیون ایشان نیز تنگ نظرانه با خود و محیط پیرامونش برخورد دارد، به قسمی که به جای دمیدن روحی پرنشاط و امید بر کالبد بی جانِ اتحادِ مردمان کشور، جملگی سوار بر اسبانی چوبین و در معیت مهتران وفادار خود دائماً در جنگ با پره های آسیابهای بادی خیالی بسر می برند.

 

۱۹ دیماه ۱۳۹۴

البرز

………………………………………

 

۱-

http://www.imam-khomeini.ir/fa/NewsPrint.aspx?ID=22998

 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۳۹۴ ۱۲:۱۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

ما بر این باوریم که جامعۀ مدنی ایران زنده‌تر، پویاتر و فعال‌تر از آن است که سرکوب‌ها و فشارهای امنیتی خللی در عزم مردم ما برای رسیدن به مطالبات برحق‌شان وارد آورد. درهم‌تنیدگی جنبش‌های مدنی، اجتماعی و صنفی که در جنبش عظیم «زن، زندگی، آزادی» تبلوری خیره‌کننده یافت، هموارکنندۀ راه گذاری خشونت‌پرهیز و مسالمت‌آمیز از جمهوری استبدادی دینی کنونی به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و چشیدن طعم عدالت اجتماعی است.

مطالعه »
پيام ها

مطالبات بی پاسخ زنان در دومین سالگرد جنبش ” زن، زندگی، آزادی”

این جنبش با تمام فراز و نشیب‌هایش، تاثیری بازگشت‌ ناپذیر بر وضعیت امروز مردم ایران گذاشته است و برگشت به گذشته خواب و خیالی بیش نیست. جامعه در واقع با مطرح کردن شعار زن، زندگی، آزادی دستورکار آینده‌ی خود را تعریف کرده است. این جنبش زمزمه‌ی آینده‌ای روشن، آزاد، برابر حقوق و بی‌دغدغه در چشم‌انداز زندگی مردم بوجود آورد. جنبش زنان برای دستیابی به تغییرات واقعی و پایدار، باید ساختارهای مردسالارانه، قوانین تبعیض‌آمیز و هنجارهای موجود را به چالش بکشد. این فرآیند به معنای بازنگری قوانین و بازتعریف ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی است که به طور سنتی به نفع مردان بوده‌اند.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیش از ۱۴۰۰ اعدام در دو سال پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»

در حکمت حکم خامنه‌ای پیرامون تأکید برهویت «امت سلامی» و رویکرددولت برگماشته نسبت به آن

جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تبلور درهم‌تنیدگی جنبش‌های اجتماعی!

پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان در سال ۱۴۰۲ با جامعه آماری ۱۵٬۸۷۸ نفر در ۱۵ استان ایران انجام شد و شامل موضوعات متنوعی مانند مسائل اجتماعی، اخلاقی، و امنیتی است.

ژاندارک ایران زمین

یاد و نام جان باختگان راه آزادی را گرامی می داریم