یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۳:۴۹

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۳:۴۹

مستحکم تر باد همزیستی مسالمت آمیز مردمان ایران

ما ضمن تسلیت بە بازماندگان عزیزانی کە در این حادثە ناخوشایند جان خود را از دست دادەاند، مردم را بە آرامش فرا می خوانیم. ما حمایت خود را از خواست معتمدین کرد و ترک نقدە در خصوص پایان دادن بە چنین درگیری هائی و تاکید بر زندگی مسالمت آمیز میان شهروندان این شهر عزیز اعلام می کنیم. ما خواهان مجازات عاملان و آمران این قتلهای دهشت بار هستیم. باشد کە روزی فرابرسد کە مردمان ایرانی با رسیدن بە خواستەهای برحق خود و کسب آگاهی و هشیاری بیشتر، در چنان شرایطی با همدیگر زندگی کنند کە هیچ وقت شاهد تکرار چنین حوادث فاجعەبار و غمگینی نباشیم.

چند روز پیش در شهر نقدە بر اثر درگیری میان چند شهروند کرد و ترک و استفادە از اسلحە گرم، متاسفانە دو تن از هموطنان کرد ما بە اسامی فردین ابراهیمی و محمد علیزادە جان خود را از دست دادند. در اثر این حادثە، جو شهر متشنج شد و احتمال برپائی درگیری بیشتر میان هموطنان کرد و ترک در این شهر فزونی گرفت.

متاسفانە این اولین بار نیست کە در شهر نقدە، کە در آن کردها و ترکها سالهای متمادی در صلح و دوستی در کنار هم زندگی کردەاند، چنین حوادث ناخوشایندی اتفاق می افتند. مردم ما هنوز خاطرە تلخ جنگ نقدە را کە در ماههای بعد از انقلاب رخ داد، فراموش نکردەاند. بنابراین اینگونە حوادث باید یک بار برای همیشە خاتمە بیابند، و این دو اتنیک ایرانی در کمال آرامش و  در صلح و دوستی با همدیگر زندگی کنند.

بی گمان بافت متنوع اتنیکی این شهر، خودبخود نمی تواند عامل چنین درگیری هائی باشد. بویژە اینکە حوادثی از این دست همیشە رخ نمی دهند و بنابراین گرایش غالب در میان مردم اساسا همزیستی مسالمت آمیز و احساس دوستی و برادری است. اما بعلت سیاستهای سرکوبگرانە حکومتها در کشور، چە در زمان پهلوی و چە در زمان جمهوری اسلامی، کە هیچ وقت برای حل مسئلە اتنیکی اقدام نکردند، و حتی برعکس با تفرقەافکنی در میان آنان سعی در پیشبرد مشروعیت بخود دادن از طریق ایجاد امنیت کاذب کردەاند، جمع مشخصی از کردها و ترکها گاهی وقتها در موقعیتی قرار گرفتەاند کە بە جای متهم کردن رژیمها و عدم تامین حقوق خود، همدیگر را عامل سرکوب خواستهای بحق خود تلقی می کنند. ذهنیتی کە منجر بە بروز حوادثی از این دست می شوند. این تلقی متاسفانە در یکی دو دهە اخیر با سربرآوردن جریانات تندرو بظاهر ملی کە تامین حقوق ملی را از راە تفرقەافکنی و آتش افروزی میان اتنیکهای ایرانی دنبال می کنند، بنوعی تقویت یافتە و در کنار سیاستهای سرکوبگرانە حاکم، منجر بە پیچیدەتر شدن اوضاع شدەاست.

هموطنان کرد و ترک ما باید هشیار باشند کە مناطق بسیار مهمی از سرزمینهائی کە آنان در آن زندگی می کنند، بشدت از لحاظ اتنیکی درهم تنیدە هستند و بنابراین احساس ملی آنها باید متناسب با این واقعیت باشد. در واقع حل مسئلە اتنیکی در کشور تنها از تفاریق گذر نمی کند، بلکە کاملا وابستە بە اشتراکات هم هست.

ما ضمن تسلیت بە بازماندگان عزیزانی کە در این حادثە ناخوشایند جان خود را از دست دادەاند، مردم را بە آرامش فرامی خوانیم. ما حمایت خود را از خواست معتمدین کرد و ترک نقدە در خصوص پایان دادن بە چنین درگیری هائی و تاکید بر زندگی مسالمت آمیز میان شهروندان این شهر عزیز اعلام می کنیم. ما خواهان مجازات عاملان و آمران این قتلهای دهشت بار هستیم.

 باشد کە روزی فرابرسد کە مردمان ایرانی با رسیدن بە خواستەهای برحق خود و کسب آگاهی و هشیاری بیشتر، در چنان شرایطی با همدیگر زندگی کنند کە هیچ وقت شاهد تکرار چنین حوادث فاجعەبار و غمگینی نباشیم.

تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد, ۱۴۰۰ ۳:۴۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

چگونه رسانه های بریتانیا و ایالات متحده فلسطینیان را انسان زدایی می کنند؟

رسانه‌های بریتانیایی-آمریکایی مرگ فلسطینی‌ها را منفعلانه گزارش می‌کنند، گویی از طریق سوانح طبیعی مرده اند، اغلب مرگ‌ها را به زبانی بیان می‌کنند که نشان می‌دهد آنها عمدتاً حماس یا در مجاورت حماس هستند، یا حداقل به‌طور نامناسبی در مقابل موشک‌ها قرار گرفته اند.

مطالعه »
یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
آخرین مطالب

گزارش شرکت هیئت نمایندگی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در کنگرهٔ حزب چپ آلمان

روز دوم کنگره یعنی شنبه ۱۸ نوامبر ۲۰۲۳ (۲۷ آبان ۱۴۰۲)، با خانم یولیا ویدمن مسئول بخش سیاست بین‌الملل حزب چپ آلمان دیداری صورت گرفت. فت‌وگو با آرزوی موفقیت برای کنگرۀ حزب چپ آلمان از سوی هیئت نمایندگی سازمان و آرزوی موفقیت برای سازمان از سوی خانم یولیا ویدمن و تأکید بر ادامهٔ هم‌کاری نزدیک میان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و حزب چپ آلمان به پایان رسید.

کنوانسیون استانبول، حمایت از زنان در برابر خشونت

کنوانسیون شورای اروپا معروف به کنوانسیون استانبول، روز چهارشنبه، یازده مه ۲۰۱۱ (۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰)، توسط وزرای امور خارجه ۴۷ کشور اروپایی در استانبول تصویب و از ۱ اوت ۲۰۱۴ توسط امضا کنندگان لازم الاجرا است. … هدف این کنوانسیون تقویت برابری بین زن و مرد و حق زنان برای داشتن زندگی عاری از خشونت است.

یادداشت

گسترش دامنه جنگ ویرانگر بین اسراییل و فلسطین خطر بزرگی‌ست براى منطقه و جهان!

ریشهٔ این جنگ، نتیجه دو دهه سیاست تهاجمی اسراییل در قبال فلسطین و حمایت قدرت‌های غربی از آن است. امیدواریم جامعهٔ جهانی قادر باشد با درک این موضوع، برای برقراری آتش بس و بازگشت به دیپلماسی صلح از راه‌های مسالمت‌آمیز و متکی بر توافق اسلو برای حل مسئلهٔ فلسطین و جلوگیری از گسترش یک جنگ ویرانگر دیگر اقدام کند.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
پيام ها

پیام نرگس محمدی در مورد اعدام میلاد زهره وند، هشتمین معترض جنبش زن زندگی آزادی

حکومت دینی استبدادی، فریبکارانه و حیله‌گرانه قواعد کشتار بی‌رحمانه را به جای میدان جنگ در دالانهای دادگاه انقلاب و به جای فرماندهان، با قضات دست‌نشانده نهادهای امنیتی_نظامی پیش می‌برد. صحنه جنایت قتل و کشتار حکومتی هم با تشریفات مبتذل، “سکوی اجرای قانون” نامیده می‌شود.

مطالعه »
بیانیه ها

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۵ نوامبر، ‌روز جهانی منع خشونت بر زنان

جنبش مقاومت و آزادی‌خواهی زنان که بی‌درنگ پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به «حجاب اجباری» در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به‌ شکل‌های گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعله‌ور شد و در اندک‌زمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد…..

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش شرکت هیئت نمایندگی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در کنگرهٔ حزب چپ آلمان

کنوانسیون استانبول، حمایت از زنان در برابر خشونت

هنری کیسینجر، وزیر خارجه پیشین آمریکا و طراح «جنگ و صلح» درگذشت!

اعدام کامران رضایی، از معترضان آبان ۹۸ در شیراز

رویکردی نوین به فمینیسم سوسیالیستی

اعدام یک زندانی سیاسی دهه شصت؛ شمار اعدام‌های امسال از مرز ۷۰۰ نفر گذشت