شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۸

شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۸

بیرق رنگین
پرشور می‌خندند. جوانی که فقط با لبانش نمی‌خندد، با چشمانش هم می‌خندد، با تمام خطوط چهره‌اش هم می‌خندد، انگار گل خندان قصه‌های خانم جان است که در گوشه حیاط زندان...
۱۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نیلوفر جوان
نویسنده: نیلوفر جوان
پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس
شرایط سیاسی استثنایی کنونی مستلزم آن است که ما امسال جشن اومانیتۀ بزرگی را برگزار کنیم. رئیس‌جمهور مکرون به بهانه «ثبات نهادها» قصد دارد تا گاهنامۀ سیاسی لیبرال ومستبدانه‌ای که...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
«وفاق ملی» کابینۀ مسعود پزشکیان یا وصال جناح‌های حکومتی خامنه‌ای.
از معجزات روش های انتخاباتی در نظام جمهوری اسلامی، از یک سو تولید «انتظار» و « خوش‌بین بودن» برای «روزنه‌گشایی» و «راه‌گشایی» در بین جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومتی و...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن نادری
نویسنده: حسن نادری
آقاى پزشكيان اعتصاب و اعتراضات پرستاران فقط معوقات پرداختى نيست
ادعای حل مشکل پرستاران با تقلیل به پرداختِ معوقات، در واقع پاک‌کردن صورت مسئله است. مشکلات پرستاران فراتر از پرداخت معوقات است، معوقات بخش کوچکی از مشکلات آنان است.....
۱۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سیدی
نویسنده: محمود سیدی
فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست «مرتد»
کائوتسکی در کتاب مهم خود «تئوری ماتریالیسم تاریخی»، تسلیم ایدئولوژی بورژوایی شده بود. او مدعی بود که میتوان مارکسیسم را از طریق افکار فلسفی بورژوایی تکمیل نمود و ماتریالیسم تاریخی...
۱۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادامه خاطرات هم‌بند سهیلا درویش‌کهن
پاسدار زن وارد شد و دستور حجاب داد. ساک‌های برزنتی‌مون را از بالای قفسه‌ها پایین آوردیم، چادرهای مشکی‌مون را از توی ساک‌ها درآوردیم و سر کردیم که حلوایی وارد شد....
۱۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
آنا کارنینا
تولستوی زندگی و خُلق و خوی «آنا» قهرمان رمان خود را با نشانه‌های جامعه‌ای‌ خلق کرد که نمی‌تواند دوام بیاورد و گواه مدعای او این که کم‌تر از نیم قرن...
۱۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

مشارکت فعالانه زنان در زندگی اجتماعی، نیاز همگانی است!

زنان کشورمان در صف مقدم مبارزه با استبداد برای کسب آزادی های اجتماعی و برابر حقوقی ايستاده اند. اين حضور برای نيروهای تحول طلب اميد و الهام بخش است و برای تاريک انديشان در لايه های مختلف حکومت جمهوری اسلامی چالش برانگيز و غير قابل تحمل. از همين رو به هروسيله ای در مقابل آن مانع ايجاد می کنند و اما باز هم حرکت های مبتکرانه زنان در بزنگاه های حساس با استفاده از امکانات موجود، خود نشان می دهد و به همگان يادآوری می کند که ما هستيم و تا دستيابی به تمامی حقوقمان و نيمی از قدرت، کارزارهايمان را براه خواهيم انداخت.

هشتم مارس، روز جهانی زن ١۴١ ساله می شود. طنین ناقوسی که در حرکت اعتراضی زنان کارگر در کارخانجات نساجی نیویورک برای کسب دستمزد برابر با مردان و بهبود شرایط و محیط کار به صدا در آمد، اکنون تمامی حوزه های حیات اجتماعی را درنوردیده است.

طی نزدیک به یک قرن و نیم تلاش و مبارزه پیگیرانه و مبتکرانه، اکنون زنان نه تنها در کارخانه و محل کار، بلکه در کسب حقوق و جایگاه برابر در مراکز تصمیم گیری و گردانندگی جامعه حضور انکارناپذیر و اثرگذار را بخود اختصاص داده اند. قوانین مدنی از جمله قانون کار در بسیاری از جوامع هر روزه به چالش کشیده می شوند تا هرچه بیشتر تضمین کننده این حضور فعال باشند. زنان در مسیر مبارزات خود در کشورهای مختلف اگر چه با چالش های همگون روبرو نیستند، اما در ذات رفتاری خود یک عنصر مشترک و ثابت دارند و ان اینکه منتظر نشده اند تا آزادی به آنان داده شود، بلکه خود به میدان آمده و جایگاه شایسته خود را تسخیر کرده اند. اگر زمانی در بخشی از کشورهای دمکراتیک، مشارکت ۵٠ درصدی زنان در مجامعی همچون مجالس مقننه، با ایچاد تبعیض مثبت تامین می شد، امروز این امر با رای هدفمند شهروندان ناظر برشایستگی و توانمندی زنان به وقوع می پیوندد. توانایی های ویژه زنان در امر مدیریت، تولید و خدمات، به ضمانتی برای توسعه و رشد هماهنگ جامعه تبدیل شده و بر سرمایه عملی و معنوی جامعه افزوده است. برای سنجش پیشرفت هر جامعه و برخورداری آن از آزادی، اکنون حضور و مشارکت زنان، یکی از شاخص های اصلی بشمار می رود و تنها برابری در دستمزد کفایت نمی کند.

این امر نتیجه مبارزات خستگی ناپذیر زنان در گوشه و کنار جهان از جمله زنان کشورمان است. زنان ایرانی از دیر باز با طنین ناقوس ٨ مارس همراه شده اند و امروزه علیرغم تمامی موانع قانونی و فرهنگی بر ای حضور و مشارکت در فعالیت های اجتماعی و کسب حقوق و جایگاه برابر با مردان، پافشاری و مبارزه می کنند. زنان در تمامی حرکت های تغییر و تحول طلبانه مشارکت فعال دارند. تناقض بزرگی میان جایگاه سیاسی زنان و قوانین تبعیض آمیز و ضدزن در جمهوری اسلامی با خودآگاهی زنان و جایگاه حقیقی شان در جامعه وجود دارد. از این نظر کشور ما عقب تر از افغانستان است. با این وجود هر کجا اعتراضی به نقض حقوق صورت بگیرد، زنان در مقابله آن قد علم می کنند، چه در به چالش کشیدن قوانین نابرابر در بازار کار و چه در دفاع از زندانیان سیاسی، چه در نفی تبعیض در چهارچوب خانواده و چه در عرصه هنر و فرهنگ حضور نقش آفرین زنان را می توان بوضوح دید. این حضور در بعد کلان یعنی مشارکت در حکومت نیز تبلور روز افزون دارد. حضور زنان در عرصه انتخابات و دفاع از حق شهروندی برای انتخاب شدن و انتخاب کردن، به دستاوردهای چشمگیری رسیده است.

کمپین ” تغییر چهره مردانه مجلس” که در کارزار پیش انتخاباتی مجلس شورا حدود هشت ماه قبل از برگزاری انتخابات آغاز به کار کرد، نمونه اخیر از تلاش های مدام زنان در این خصوص است. این حرکت یک هدف اصلی را دنبال می کرد و آن دسترسی به ۵٠ کرسی مجلس شورای اسلامی برای زنان برابری طلب بود که همراه با طرح مطالبات مشخص به افکار عمومی معرفی شد و از زنان دعوت کرد که کاندیدای نمایندگی مجلس شوند. بر اساس آمار منتشره بیش از ١۴٣٠ زن برای انتخابات دوره دهم مجلس کاندیدا شدند که رشد سه برابر نسبت به دوره های قبل داشت. این کمپین نه تنها بر حضور صوری زنان بلکه با طرح مطالبات و مخاطب قرار دادن تمامی کاندیداها،  فرهنگ حاکم و ناظر بر روند انتخاباتی را به چالش کشید. کمپین از همین زاویه مورد غضب تاریک اندیشان قرار گرفت و قبل از برگزاری انتخابات مجلس با تهدید و ارعاب از جانب نیروهای اطلاعاتی و امنیتی تعطیل شد.

زنان کشورمان در صف مقدم مبارزه با استبداد برای کسب آزادی های اجتماعی و برابر حقوقی ایستاده اند. این حضور برای نیروهای تحول طلب امید و الهام بخش است و برای تاریک اندیشان در لایه های مختلف حکومت جمهوری اسلامی چالش برانگیز و غیر قابل تحمل. از همین رو به هروسیله ای در مقابل آن مانع ایجاد می کنند و اما باز هم حرکت های مبتکرانه زنان در بزنگاه های حساس با استفاده از امکانات موجود، خود نشان می دهد و به همگان یادآوری می کند که ما هستیم و تا دستیابی به تمامی حقوقمان و نیمی از قدرت، کارزارهایمان را براه خواهیم انداخت.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در این رزم آینده ساز در کنار تمام آن هائی که برای رفع تبعیض جنسیتی در همه ابعاد، برای آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی تلاش می کنند، قرار دارد و در حمایت از مطالبات جنبش زنان آماده هرنوع همکاری است.

با امید به پیروزی در این راه و گرامیداشت روز جهانی زن، هشتم مارس را به تمامی زنان و مردان ایران تبریک می گوییم.

 

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

١۶ اسفندماه ١٣٩۴ (۶ مارس ٢٠١۶)

 

تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند, ۱۳۹۴ ۷:۱۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیرق رنگین

پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس

«وفاق ملی» کابینۀ مسعود پزشکیان یا وصال جناح‌های حکومتی خامنه‌ای.

آقاى پزشکیان اعتصاب و اعتراضات پرستاران فقط معوقات پرداختى نیست

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست «مرتد»

ادامه خاطرات هم‌بند سهیلا درویش‌کهن