جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۶

جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۶

گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی

ملاقات هیئت نمایندگی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

بدون توام کردن اقدامات مورد نظر اتحادیه اروپا با اقدامات عملی در زمینه حقوق بشر، تحریمها نه تنها می توانند بی اثر بمانند، بلکه می توانند به ابزاری برای تقویت مجدد رابطه لایه هایی از مردم ایران با حاکمیت گردند. در شرایط حضور فعال مردم در سیاست، آنها علاقه مند به اقدامات عملی اتحادیه اروپا در دفاع از حقوق خویش اند تا به تعبیه هایی که می توانند خصومت با آنان نیز معرفی گردند

گزارش از: گروه کار روابط بین الملل سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

در تکمیل دور اخیر دیدارهای سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) با ارگانهای اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه هفت ژوئیه ۲۰۱۰، دیداری بین هیئت نمایندگی سازمان، شامل آقایان علی پورنقوی و علی صمد، با خانم “آ. گیتون” عضو کابینه خانم کاترین آشتون برگزار شد. خانم آشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی و نیز معاون کمیسیون اروپا است. در این مسئولیت او هدایت مذاکرات احتمالی بین اتحادیه اروپا و ایران، اگر وقوع یابد، یا همچنین هدایت مذاکرات احتمالی بین کشورهای ۱+۵ و ایران را بعهده خواهد داشت.

با توجه به صدور بیانیه ای توسط شورای اروپا دایر بر تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران و ماموریت کمیسیون اروپا که اقدامات مشخصی مبتنی بر این بیانیه را تا ۲۶ ژوئیه پیش رو تنظیم کند، گفتگو در این باره به موضوع مرکزی دیدار تبدیل گردید. منطق رویکرد اتحادیه اروپا به تحریمهایی در عرصه گاز و نفت، اثر بخشی این تحریمها، امکانات گشایش در وضع موجود،… وجوهی از گفتگوها در باره تحریم بودند. علاوه بر این پیرامون وضع حقوق بشر در ایران، موقعیت اپوزیسیون و جنبش سبز، و مناسبات درونی جناحهای حاکمیت نیز تبادل نظر صورت گرفت.

اهم دیدگاه های طرح شده توسط هیئت نمایندگی سازمان در باره تحریمها به قرار زیر بودند:

-علیرغم تصریح بیانیه شورای اروپا دایر بر این که تحریمها هدف اعمال فشار بر جمهوری اسلامی و نه بر مردم ایران را تعقیب خواهند کرد، این تفکیک در شرایط واقعی ایران، و خاصه در شرایطی که اهرمهای اصلی اقتصاد در دست دولت است، ممکن نیست.

-ما بر این نظریم که طرفهای مستقیم درگیر پرونده اتمی ایران، از جمله اتحادیه اروپا، به افراط رو آورده اند و در صورت ارائه وضع بر این منوال، راه حل تفاهم آمیزی برای حل مسئله متصور نیست. در این صورت این از عهده یک طرف ثالث بر می آید که برای نزدیک کردن طرفهای مسئله بکوشد و راه حلی میانه را عرضه کند. در این ارتباط ما فکر می کنیم توافقنامه تهران، با اشراف به تفاوتهایش با توافق وین، حاوی جهات مثبتی بود که مورد توجه موثر قرار نگرفت. با این حال فکر نمی کنیم نقش این کشورها و یا دیگران خاتمه یافته است. اکنون کشورهای ۱+۵ بر آمادگی برای گفتگو تاکید دارند. نشانه هایی، که شاخصترین آنها اظهارات آقای علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است نیز در بحث ایران وجود دارند که بتوان نتیجه گرفت درهای گفتگو و مذاکره تماماً بسته نشده اند. یک راه حل میانی ممکن، هم پذیرش پروتکل الحاقی توسط جمهوری اسلامی در عین تداوم “غنی سازی سبک”( غنی سازی ۴.۵ درصدی) است.

-بدون توام کردن اقدامات مورد نظر اتحادیه اروپا با اقدامات عملی در زمینه حقوق بشر، تحریمها نه تنها می توانند بی اثر بمانند، بلکه می توانند به ابزاری برای تقویت مجدد رابطه لایه هایی از مردم ایران با حاکمیت گردند. در شرایط حضور فعال مردم در سیاست، آنها علاقه مند به اقدامات عملی اتحادیه اروپا در دفاع از حقوق خویش اند تا به تعبیه هایی که می توانند خصومت با آنان نیز معرفی گردند.

طرف دیدار، خانم “آ. گیتون”، با برخی از دیدگاه های فوق الذکر، خاصه با ضرورت مشارکت طرفهای ثالثی که مستقیماً درگیر مسئله نبوده اند، و کوشش برای یافتن راه حلهای میانه، توافق داشت و بر این نکته که حصول به چنین راه حلهای میانه ای در یک مسیر گام به گام مسیر است، که گام نخست در این مسیر “اعتماد سازی” است، تاکید می کرد و از دیدار قریب الوقوع خانم کاترین آشتون با مقامات ترکیه اطلاع داد. به زعم او قطعاً در این دیدار موضوع ایران از موضوعات مقدم خواهد بود و پیرامون چگونگی های تداوم اقدامات ترکیه مذاکره خواهد شد.

در عین حال خانم “آ. گیتون” دیدگاه های خویش را نیز تشریح کرد که اهم آنها به قرار زیر بودند:

-کیفیت برخورد جمهوری اسلامی به قطعنامه قبلی شورای امنیت سازمان ملل و روی آوردن به غنی سازی ۲۰ درصدی، اعتبار تحریم و شورای امنیت را به طور کلی زیر سوال کشیده است. واقعیت این بود که تحریمهای پیشین اثر ملموسی در تغییر رفتار جمهوری اسلامی در ارتباط با پرونده اتمی اش نداشته اند. از این رو، با تائید برخی ریسکها که متوجه کشاندن تحریمها به عرصه نفت و گازند، برون رفت از آن وضع چنین تحریمهایی را تا حدودی ناگزیر می کرد.

-همچنین با تائید اقدام مثبت برزیل و ترکیه و لزوم تداوم این قبیل ابتکارات، روند پیش رفته این کشورها را به شناخت ملموس تری از کیفیت عمل جمهوری اسلامی و پیچیدگیهای این پرونده کرد.

-در ارتباط با لزوم حمایت از حقوق بشر در ایران و اعمال فشار عملی بر جمهوری اسلامی برای اقدام به این حقوق، اتحادیه اروپا از این بابت از اقداماتی که می توانسته است، فرو گذار نکرده است و موضوع تحریمها موجبی برای عدول در این زمینه نخواهد بود.

چنان که گفته شد، موقعیت اپوزیسیون و جنبش سبز از زمره موضوعات مورد گفتگو بود. هیئت نمایندگی سازمان با ارائه اخباری در این باره تصریح کرد که اگر چه موردی چون ۲۲ خرداد ممکن است این برداشت را بدست دهد که حاکمیت موفق شده است کنترل اوضاع را باز یابد، اما این تنها کنترلی نظامی- امنیتی است و در نگاهی عمیقتر جنبش اعتراضی مردم حاوی جهات بسیار امیدوارکننده ای بوده است.

تاریخ انتشار : ۱۷ تیر, ۱۳۸۹ ۱۱:۰۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش یک جنایت!

پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید