پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۲

پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۲

عدالت اجتماعی از نگاه نسل "زد"، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری
در حوزه اقتصادی، مشارکت‌کنندگان از رفتارهای تبعیض‌آمیزی سخن گفتند که فرصت‌های معیشتی و شغلی آنان را تحت تأثیر قرار داده است. در خانواده‌ها، برخی تجربه ترجیح والدین میان فرزندان و...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی

نامه سرگشاده هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) به آقای هوگو چاوز ، رئیس جمهور ونزوئلا!

آقای هوگو چاوز!
ديدار دو روزه شما از کشور ما و گفتگو با سران جمهوری اسلامی، ما را برآن داشت که شما را مورد خطاب قرار داده و مسائلی را که بر دل و زبان هزاران نيروی چپ و دمکرات کشور ما جاری است، با شما در ميان بگذاريم. شايد که اين مسائل به گوش شما و ديگر روسای جمهور چپگرای دولتهای امريکای لاتين برسد و تعمقی را در مناسبات شما و آنها با جمهوری اسلامی برانگيزد.

آقای هوگو چاوز!
دیدار دو روزه شما از کشور ما و گفتگو با سران جمهوری اسلامی، ما را برآن داشت که شما را مورد خطاب قرار داده و مسائلی را که بر دل و زبان هزاران نیروی چپ و دمکرات کشور ما جاری است، با شما در میان بگذاریم. شاید که این مسائل به گوش شما و دیگر روسای جمهور چپگرای دولتهای امریکای لاتین برسد و تعمقی را در مناسبات شما و آنها با جمهوری اسلامی برانگیزد.
تا جائیکه ما میدانیم این نخستین سفر شما به کشور ما نیست. این چهارمین بار است که شما در طی دو سال گذشته با آقای احمدی نژاد به گفتگو می نشینید. این امر مناسبات ویژه و نزدیک بین شما و گردانندگان جمهوری اسلامی را نشان می دهد. روابط گرم و نزدیک با جمهوری اسلامی تنها به شما و کشور شما خلاصه نمی شود. روسای جمهوری چپگرای دیگر کشورهای امریکای لاتین نیز با سران جمهوری اسلامی به مذاکره نشسته و از روابط گرم و برادارانه با جمهوری اسلامی سخن گفته اند. چند هفته پیش آقای دانیل اورتگا دیدار دو روزه از تهران داشت و آقای اوو مورالس رئیس حکومت بولیوی نیز در هفته های آتی به تهران سفر خواهد کرد. 
بین دولتهای چپگرای دمکراتیک و جمهوری اسلامی هیچ سنخیتی وجود ندارد. آنها عمدتا هدف خود را تحقق آرمانهای عدالتخواهانه اعلام کرده و رای مردم را گرفته اند و جمهوری اسلامی با نقض حق رای و حقوق اساسی مردم، برای تحکیم حکومت دینی در ایران و صدور آن به کشورهای دیگر می کوشد. شاید برقراری مناسبات عادی بین جمهوری اسلامی با کشورهای امریکای لاتین قابل توجیه باشد ولی رفتار و مناسبات شما با رهبران جمهوری اسلامی فراتر از ملاحظات دیپلماتیک و مناسبات عادی بین دو کشور است.

آقای رئیس جمهور!
در طی سالهای اخیر برآمد نیروی چپ در آمریکای لاتین و پیروزی پی در پی آنها در انتخابات، نیروهای چپ کشور ما را خشنود کرد. نیروهای چپ در کشورهای آمریکای لاتین نه در سایه انقلابات خشونت آمیز و یا کودتا، بلکه در پرتو انتخابات آزاد سرکار آمده و خود را به پرنسیپهای دمکراتیک و آزادیهای سیاسی پایبند می دانند. این امر نوید بخش شکل گیری نیروی چپ دمکراتیک در سطح کشورهای امریکای لاتین بود. نیروئی که دمکراسی و عدالت اجتماعی را در هم آمیخته و در دوره معین، خود را به رای مردم می گذارد و نتیجه آرای آنها را می پذیرد.
در عین حال برآمد نیروی چپ در آمریکای لاتین بعد از تحولات دهه ۹۰ در اتحاد شوروی و کشورهای اروپای شرقی، این امید را تقویت کرد که سوسیالیسم و آرمانهای انسانی بار دیگر در حال شکل بندی است. اما این بار در شکل دمکراتیک و متهعد به پرنسیپهای دمکراتیک و حقوق بشر. 
طبعا ما و دیگر نیروهای چپ انتظار داریم که شما بعنوان حاملین چپ دمکراتیک تنها منافع ملی ومبارزه با دولت آمریکا را مبنای مناسبات با دیگر کشورها قرار ندهید و به مسئله حقوق بشر و آزادیهای دمکراتیک توجه جدی مبذول دارید و با دولتهای مستبد و بویژه جمهوری اسلامی که دین و دولت را در آمیخته و حکومت استبداد دینی تشکیل داده است، عهد برادری نبندید. اما شما اینگونه عمل نکردید.

آقای هوگو چاوز!
شما با رژیمی مناسبات گرم و نزدیک برقرار کردید که در طی نزدیک به سه دهه با خشونت تمام برکشور ما حکومت رانده و استبداد مذهبی را بر مردم ما تحمیل کرده و همه احزاب و سازمان های دگراندیش را سرکوب نموده است. هیچ حزب و سازمان مخالف حکومت و از جمله سازمان ما که در شرایط کنونی برای استقرار دمکراسی و عدالت اجتماعی در کشور مبارزه می کند و برقراری سوسیالیسم هدف آن می باشد، حق فعالیت آزادانه و علنی ندارد. جمهوری اسلامی حقوق مردم کشور ما را به خشن ترین شکل نقض می کند و اعتراضات بحق گروههای مختلف اجتماعی از جمله طبقه کارگر کشور ما را با زتدان و شکنجه پاسخ می گوید. در طول حیات جمهوری اسلامی دهها هزار نفر از انسانهای مبارز و آزادیخواه کشور بخاطر عقایدشان بجوخه اعدام سپره شده اند. بخش قابل توجهی از اعدام شدگان به نیروهای چپ تعلق داشتند که برای تحقق همان آرمانهای عدالتخواهانه مبارزه می کردند که شما اعلام کرده اید که در پی پیاده کردن آنها در کشورتان هستید. 
شما با حکومتی عهد برادری بستید که بر اثر عملکرد آن فقر در کشور ما بیداد میکند، بیکاری ابعاد میلیونی پیداکرده و فاصله فقر و ثروت گسترش بیسابقه ای یافته و ثروت کشور در دست لایه نازکی از جامعه متمرکز گشته و باند ثروت ـ قدرت بر امور کشور تسلط یافته است. 
ظاهرا آنچه شما و دیگر رهبران چپ امریکای لاتین را با جمهوری اسلامی بهم پیوند می دهد، نه پایبندی آن به عدالت اجتماعی و آرمانهای انسانی، بلکه مخالفت آن با دولت امریکا است. اما خصومت جمهوری اسلامی با دولت امریکا نه از موضع ترقی خواهانه، بلکه از موضع ارتجاعی، بیگانه ستیزی و هژمونی طلبی در منطقه است که به منافع کشور ما زیانهای بیشماری در طی سه دهه وارد کرده است. جمهوری اسلامی برای ادامه حیاتش و برای سرکوب مخالفین نیاز بدشمن دارد تا مخالفین را به ارتباط به دشمن منتسب کند و آنها را سرکوب نماید. 
بنظر می رسد که فقط شعارهای ضد امریکائی سران رژیم ایران مورد توجه شما و دوستان شما در امریکای لاتین است و عملکرد دولت جمهوری اسلامی و ستم هائی که سران رژیم ایران برمردم کشور ما روا می دارند، برای شما مطرح نیست. در حالیکه تمام نیروهای مترقی و نهادهای بین المللی مداوما علیه نقض حقوق بشر در کشور ما اعتراض می کنند، اما ما هنوز از زبان شما و دوستان شما در نقد عملکرد سران جمهوری اسلامی حداقل در عرصه حقوق بشر سخنی نشنیده ایم. 

آقای رئیس جمهور!
مناسبات شما و دیگر روسای چپگرای امریکای لاتین زمانی با جمهوری اسلامی رو بگرمی گذاشته است که جریان راست افراطی که سازمانگر قتلهای زنجیره ای و آمرین کشتار نیروهای آزادیخواه بوده و از سرکوبگرترین نیروی جمهوری اسلامی است، سرکار آمده و کشورما را بخاطر تداوم برنامه هسته ای، گام بگام بسوی فاجعه سوق می دهد. با سرکار آمدن این جریان بجهت سیاستها و عملکرد آن، جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهان منزوی شده است . اما مناسبات شما و دیگر رهبران امریکای لاتین کمکی است به جمهوری اسلامی تا سیاستهای ماجراجویانه و ضد دمکراتیک خود را ادامه دهد. 

آقای چاوز!
ما نسبت به مناسبات گرم شما و دیگر رهبران چپگرای امریکای لاتین با جمهوری اسلامی و نسبت به بی توجهی شما به امر دمکراسی و حقوق بشر و قربانی کردن آنها تحت عنوان مبارزه با دولت امریکا معترضیم و آن را علیه روندهای دمکراتیک در کشور ما و به زیان آرمانهای چپ می دانیم. ما عمیقا به پیوند بین دمکراسی و سوسیالیسم اعتقاد داریم و بر این نظریم که آرمانهای عدالتخواهانه تنها در سایه استقرار دمکراسی امکان پذیر است.

آقای چاوز!
نیروهای چپ ایران در داخل و خارج از کشور آمادگی دارند که شما را در جریان عملکرد ضد دمکراتیک جمهوری اسلامی در طی نزدیک به سه دهه قرار دهند. سازمان ما آماده است ابعاد مختلف و پیامدهای زیانبار بی توجهی به مسئله دمکراسی و حقوق بشر در ارتباط با کشور ما را بشما و یا نمایندگان شما توضیح دهد. 

با احترام 
هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
دوم ماه ژوئیه ۲۰۰۷
 

تاریخ انتشار : ۱۱ تیر, ۱۳۸۶ ۹:۱۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عدالت اجتماعی از نگاه نسل “زد”، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی