یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۰

یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۰

بمناسبت دهم شهریور سالگرد بزرگداشت قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان و پائیز ۱۳۶۷
برای ما این جنایت توجیه‌ناپذیر است. نه از نظر روحی- روانی فراموش کردن آن جنایت برایمان میسر است و نه از نظر حقوقی حق بخشیدن آن به ما محول شده...
۱۱ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مرتضی صادقی
نویسنده: مرتضی صادقی
جشن اومانیته، جشنواره آرزوهای مشترک انسان‌ها
جشن اومانیته پاریس، فضایی است که در آن روح آزادی و همبستگی انسانی به اوج می‌رسد. در این رویداد، زنان و مردان آزادی‌خواه از سراسر جهان گرد هم می‌آیند تا...
۱۰ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
ناتوانی سیاسی و استمرار حصر!؟
آقای پزشکیان با کمک رؤسای قوۀ قضائیه و مقننه و حمایت نهادهای بالادستی می‌تواند ... با حضور در محل مسکونی آقای کروبی و میرحسین، ضمن ملاقات و گفت‌وگو با آنها،...
۱۰ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: احمد زیدآبادی
نویسنده: احمد زیدآبادی
امید کاذب
در وضعیت انسداد سیاسی طبیعی است که از هر تغییر هر چند اندک خوشحال باشیم. شکست جلیلی رفع اشرار بود که موجب خوشحالی بخشی از جامعه شد ولی پیروزی پزشکیان...
۱۰ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
از غرفه سازمان در جشنواره اومانیته در پاریس دیدن کنید!
امسال نیز هم‌چون سال قبل سازمان در جشنواره اومانیته که هرسال از سوی نشریه حزب کمونیست فرانسه به همین نام در حومه پاریس برگزار میشود شرکت خواهد داشت. غرفه ما...
۹ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
Le communiqué du Bureau politique -exécutif de l’Organisation des Fadaïan du Peuple d’Iran (Majoritaire). Avril 2024
        Le communiqué du Bureau politique -exécutif de l’Organisation des Fadaïan du Peuple d’Iran (Majoritaire). Avril 2024         L’attaque ignoble et provocatrice  d’Israël contre le consulat d’Iran en Syrie, visant...
۹ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پیام کنگره ۱۹ سازمان به زبان فرانسوی Au service du peuple et de la patrie !
      La ligne politique de l’Organisation des Fadaïan du Peuple d’Iran (Majoritaire) proposé au XIX congrès au juin 2022                  Au service du...
۹ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرۀ نوزدهم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرۀ نوزدهم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

نقش جهادی های اروپایی در سوریه

اواخر سال ٢٠١١، اولین جنگجویان جهادی خارجی، در سوریه ظاهر شدند. بعضی از آنها کشته شدند، از میان آنها جوانانی بودند که از کشورهای اروپای غربی آماده بودند. در مطبوعات کشورهای غربی انتشار گزارشاتی از وضعیت سرنوشت آنان افزایش یافته است

برلین – اواخر سال ٢٠١١، اولین جنگجویان جهادی خارجی، در سوریه ظاهر شدند. بعضی از آنها کشته شدند، از میان آنها جوانانی بودند که از کشورهای اروپای غربی آماده بودند. در مطبوعات کشورهای غربی انتشار گزارشاتی از وضعیت سرنوشت آنان افزایش یافته است. دهها داستان در مورد مسافران اروپایی به سوریه بازتاب یافته است. در آلمان خبر مرگ یک جوان فوتبالیست بنام “بوراک کاران” موجب نگرانی و ناراحتی خیلی ها گردید. از زندگینامه های جهادی ها میشود به خیلی مسائل پی برد، گرچه زندگی همه آنها شبیه هم نیست. اما از این زندگینامه آنان میشود فهمید که چگونه این تندروهای جوان، هر چه بیشتر به رادیکالیزم، گرایش پیدا کرده اند. به عنوان مثال؛ در مورد جهادی های اروپایی این وضعیت به طرز چشمگیری قابل مشاهده است:

١ – بیشتر آنها مردان جوانی هستند که در حدود ٢٠ سال سن دارند؛  
٢ – اغلب از مهاجرین هستند و یا اصلیت خارجی دارند. مثلا جهادی های انگلیسی در سوریه، پاکستانی الاصل هستند. جهادی های اتریشی اغلب از چچن هستند. این مردان جوان مسلمان هستند؛ بعضی ها هم با عقاید دیگر مانند یک مسیحی، بزرگ شده اند. بیشتر آنها اغلب قبل از سفر به سوریه، در تماس با بنیاد گرایان اسلامی بوده اند. به عنوان مثال برادران فرانسوی نیکلاوس و ژاندانیل از تولوز بودند. این مسلمانان اغلب از خانواده های معتدل مسلمان می آیند که بدون آگاهی خانواده هایشان به سوریه سفر کرده اند. دوستان و اقوام آنان اغلب از حضورشان در سوریه شوکه شده اند. مانند چهار جوان بلژیکی بنام های سامی، سیان، ذکریا و اسماعیل.

دلایل رادیکال شدن
چندان قابل پیش بینی نیست که چه کسی جهادی میشود و یا نمیشود. چرا جوان ٢۴ ساله نروژی “تارک الیونسی” که برای تیم فوتبال TSG 1899 در هوفن هایم بازی میکند، دوست نزدیک و هم سن و سال او از نروژ بنام “فردریک اشتاد” در سوریه کشته میشود؟ جوابی برای این سوال وجود ندارد. “اروین اشتاب” یکی از روانشناسانی است که در مورد رادیکالیزه شدن این جوانان تحقیق میکند. او عقیده دارد که خیلی از انسانها در واقع در خطر رادیکالیزه شدن قرار دارند. حداقل یکی از این سه مشخصه، شامل حال آنها میشود: ایده آلیسم، واکنشگرایی، درماندگی و شکست خوردگی.

ایده آلیست ها برای عدالت اجتماعی خیلی اشتیاق نشان میدهند. ضمن اینکه میتوانند مخرب هم باشند. بویژه وقتی که خودشان را بهتر از دیگران می پندارند. واکنشگراها کسانی هستند که خشونت و تحت فشار قرار گرفتن را خود از طرف دیگران تجربه کرده اند. و سرانجام درمانده های شکست خورده، کسانی هستند که اغلب از خانواده های شکست خورده و از هم پاشیده می آیند. آنها از میان فرزندان مهاجرین و خارجی ها هستند که خودشان را بیگانه احساس میکنند و در جستجوی امنیت و تایید بیشتر میباشند.  

حضور بیشتر جهادی های اروپایی در سوریه نسبت به عراق و افغانستان 
در گزارش حضور اروپایی های جهادی در سوریه بنا به نظر “اروین اشتاب”، بیشتر این افراد از گروه های سرگردان و درمانده تشکیل شده اند. علت سفر بعضی ها به سوریه به خاطر شرکت در کمک رسانی به انسانها بوده است، اما وقتی از نزدیک شاهد خشونت میشوند، خود نیز تصمیم میگیرند دست به اسلحه ببرند و مبارزه کنند. در مجموع محققان اروپایی حدود ۴٠٠ تا ٢٠٠٠ نفر را حدس میزنند که از اواخر سال ٢٠١١ به سوریه رفته اند تا در مبارزه شرکت داشته باشند. میزان شرکت اروپایی ها در جنگ سوریه بیشتر از شرکت آنها در جنگهای عراق و افغانستان است. 

“توماس هگاهامر” متخصص تروریسم در انستیتو تحقیقات وزارت دفاع نروژ می گوید: اهمیت صفحات اینترنتی چشمگیر است. اغلب کسانی که به سوریه میروند قبلا تماس اینترنتی با آنها را تجربه کرده اند. آنها در محل زندگیشان با اسلامیست های رادیکال در تماس بوده اند و از طریق آنها اعضای دیگری نیز جذب این مراکز شده اند. بعضی ها از طریق آشناها و اقوامشان به سوریه رفته اند. به عنوان نمونه برادران بزرگتر، اغلب برادران کوچکتر و جوان خود را نیز بدنبال خودشان کشانده اند. در منطقه جنگی، اروپایی ها با هموطنان خود آشنا میشوند و در کنار هم قرار میگیرند که این وضعیت میتواند منجر به جذب افراد بیشتری گردد.

معروفترین آلمانی جهادی در سوریه 
این سوال مطرح است که آیا از میان این همه جوان جهادی، یک جنگنده یا مبارز واقعی بوجود می آید؟ خیلی از این مسافران سوریه بیشتر از اینکه در جبهه باشند بنظر میرسد که زمان زیادی را با تویتر، بلوگ و تماشای فیلم میگذرانند. معروفترین آلمانی جهادی در سوریه “دنیس کاسپرت” است که آشکار شد که در جنگ زخمی نشده است بلکه در یک حمله هوایی به مردم غیرنظامی زخمی شده بود. برای افراد امنیتی حضور این جهادی های غربی در سوریه یک کابوس است. آنها در برابر سخت ترین وضعیت قرار گرفته اند و باید بررسی و تحلیل کنند که آیا کسی از این جهادی ها پس از بازگشت به کشورش، فکر انجام عملیات نظامی در کشور محل زندگیش دارد یا نه؟!

اداره جنائی آلمان در اطلاعیه های خود از نقش “دنیس کاسپرت” و دیگر جهادگران به مردم اخطار داده است. در بلژیک جوان ١٩ ساله یی بنام “بونتینک” به دلیل شرکت در گروههای جهادی و اقامت در سوریه باید پاسخگوی دادگاه این کشور باشد، اما او ادعا میکند که به خاطر کمک های انسانی به سوریه رفته است نه برای شرکت در جنگ. و در این زمینه ارائه مدارک و ثابت کردن آن نیز بسیار دشوار است. در بریتانیا بعضی از مسافران جهادی سوریه که دارای پاسپورتهای مختلفی بودند، اقامت شان در انگلیس از آنها گرفته شد. 

“فردریک میلدا” سخنگوی امنیت داخلی سوئد میگوید:”ما با استفاده از تجارب بین المللی خود میدانیم که هر چند بعضی از این افراد خطر آشکاری برای کشور خود نیستند، اما بعضی ها از آنها هنگامی که به کشورشان بر میگردند بطور آشکاری به عنوان یک تهدید مطرح میشوند و حتی می توانند موجب جنایت شوند”.

“توماس هگا هامر” متخصص نروژی می گوید:”حملات فردی جهادی های برگشته از سوریه این نگرانی را بوجود می آورد که آیا ممکن است یک سازمان جهادی در سوریه این تصمیم را بگیرد که جهادی های اروپایی را در کشور های غربی فعال و هدایت نماید”؟

منبع: اشپیگل  

تاریخ انتشار : ۱۱ دی, ۱۳۹۲ ۷:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بمناسبت دهم شهریور سالگرد بزرگداشت قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان و پائیز ۱۳۶۷

جشن اومانیته، جشنواره آرزوهای مشترک انسان‌ها

ناتوانی سیاسی و استمرار حصر!؟

امید کاذب

از غرفه سازمان در جشنواره اومانیته در پاریس دیدن کنید!

Le communiqué du Bureau politique -exécutif de l’Organisation des Fadaïan du Peuple d’Iran (Majoritaire). Avril 2024