شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۵

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۵

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

نکاتی چند در مورد انتخابات

جابجایی نیروها در درون جبهه اصلاحات و اصول گرایان تحقق پیدا خواهد کرد نیروهایی که به سمت قدرت گرایش پیدا خواهند کرد و نیروهایی که از قدرت پیاده خواهند کرد و سمتگیری جامعه محور خواهند کرد. انسداد سیاسی که شمشیر دو لبه هست هم اصلاح طلبانی که خط قرمز را رعایت نکند و هم مخالفان درونی را نشانه خواهد گرفت، شاید محوری که بتواند تا حدودی در کوتاه مدت همگرایی کند، خواسته هایی از قبیل نقد نظارت استصوابی و... خواسته های اینگونه باشد.

۱- از نگاه گفتمانی، ایندور از انتخابات شاید بیشترین هم اندیشی در بین نخبگان سیاسی و‌ الیت جامعه و بنحوی مردم با کاندیداها انجام گرفت، فرهنگ رفتار بیانی، بسیار بالا بود، تلون نظری برجسته بود که نقش و نگار خود را در آراء هم نشان داد. کروبی رای داد، اما موسوی رای نداد، همسر کروبی رای نداد.

۲- شکست اخلاقی برای جریان‌های سلطنت طلب و مجاهدین و حزب کمونیست بود که در مواردی به ضرب و شتم رای دهندەگان بالاخص زنان پرداختند و کسانی که در مورد اینگونه رفتارها سکوت کردند.

۳- هسته سخت نظام با درسگیری و از انتخابات پیشین و شناخت کامل از نحلەهای فکری داخل و خارج و آنالیز روحیه مردم توانست راهکار خود را پیش ببرد.

۴- تحریم فعال به اهداف خود نرسید هر چند که شرکت کننده گان در این راهکار اهداف متفاوتی را دنبال می کردند، احراز عدم مشروعیت (کاهش مشارکت زیر ۳۰ درصد)، نفس جمهوری اسلامی (جبهه نه به جمهوری)، انتخابات آزاد (دوران انتقال قدرت)،…

۵- آسیب شناسی جبهه نه به رییسی این بود که علیرغم اینکه روند دولت سازی و یکپارچه کردن قدرت از سال ۹۲ کاملا مورد توجه هسته سخت قدرت بود که مردم با مشارکت خویش آن را بهم زدند، اما اینبار نتوانستند بدلیل دیر کرد، انسجام در صفوف خود ایجاد کنند، به همین دلیل هم علیرغم تلاش زیاد عملا این راهکار هم شکست خورد.

۶- خامنه ای بسیار دقیق در رد صلاحیت ها از شورای نگهبان دفاع کرد و برای جلو گیری از تشتت و پراکنده گی در پایه رای خود از رد صلاحیت شدەگان دلجویی کرد تا انسجام درونی و بیرونی را حفظ کند.

۷- در نتیجه هم تحریم فعال و هم نه به رییسی عملا به اهداف خود نرسیدند.

۹- نظام حاکم در تبین مناسبات خود با نحلەهای فکری داخل بعد از انتخابات اینگونه، ترسیم کرد. تحریم کننده گان فعال و ساکت (اصلاح طلبان) انتخابات در جبهه ضد انقلاب و دشمن هستند و اگر می خواهند در آوردگاه بمانند بایستی در انتخابات شرکت کننده. (کلمات به عاریه گرفته شده از سرمقاله الف هست).

۱۰- اما آنچه که اتفاق افتاد طرحی بود که خامنه ای در ۴۰مین سال انقلاب ارایه داد، ایجاد قدرت سخت افزار با تکیه بر جوانان انقلابی عدالت خواه طرفدار توسعه اما نه توسعه غربی و ساختن تمدن اسلامی با کنار گذاشتن السابقون (اصول گرا و اصلاح طلب). به عبارت دیگر دولت سازی، یکپارچه کردن قدرت، حل مسیله جانشینی حذف عناصر و الیت سیاسی کشور که می توانند برای آینده جمهوری اسلامی خطرآفرین باشند. یعنی انسداد سیاسی.

من تصور می کنم که احتمالا احیاء برجام را قبل از پایان دوره آقای روحانی عملی کنند، چون خامنه ای می داند که با رییسی اینکار مشکل خواهد شد ‌نشانه های آن هم در گفتارهای ظریف و عراقچی مشخص بود. با احیا برجام تا حدودی بطور موقت بر وضعیت معیشتی مردم تاثیر خواهد گذاشت، این مجموعه جنبش آزادیخواهی و مطلبه محوری را بطور موقت کاهش خواهد داد.

۱۱- جابجایی نیروها در درون جبهه اصلاحات و اصول گرایان تحقق پیدا خواهد کرد نیروهایی که به سمت قدرت گرایش پیدا خواهند کرد و نیروهایی که از قدرت پیاده خواهند کرد و سمتگیری جامعه محور خواهند کرد. انسداد سیاسی که شمشیر دو لبه هست هم اصلاح طلبانی که خط قرمز را رعایت نکند و هم مخالفان درونی را نشانه خواهد گرفت، شاید محوری که بتواند تا حدودی در کوتاه مدت همگرایی کند، خواسته هایی از قبیل نقد نظارت استصوابی و… خواسته های اینگونه باشد. بخشی از جریان‌های مقیم خارج کشور هم با این روند مبارزات داخل کشور پیوند خواهند زد.

۲۱- آنچه که در اپوزیسیون برانداز خارج اتفاق خواهد افتاد تداوم روند بعداز ترامپ هست. بعد از آقای ترامپ جریان‌های سلطنت طلب، مجاهدین، گروه‌های تجزیه طلب (منظور جریان‌های قومی و ملی نیست) چون از سیاست دخالت کشور های خارجی مایوس شدند و می دانستند که مسیله حقوق بشر برای دولت جدید مستقر امریکا در رابطه با ایران اهمیت پیدا می کند در نتیجه از این موضوع در راستای اهداف براندازی استفاده خواهند کرد، بی جهت نبود که آقای رضا پهلوی بنام فعال حقوق بشر امضا خود را زیر بیانیه اخیرشان گذاشت، این جریانات مسایل حقوق بشری را سعی خواهند کرد به مجامع بین المللی برای محکومیت کل نظام و شاید دخالت در ایران ترغیب کنند. جریان‌های اصیل حقوق بشری اما به سازمانهای بین‌المللی برای دفاع از حقوق زندانیان و… در راستای تحمیل و اصلاحات حقوق بشری از حق شهروندان کشورشاندر داخل و خارج دفاع خواهند کرد.

ما همواره راه خویش را از لای سنگلاخها گشوده ایم نه بستر گلها.

 

تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد, ۱۴۰۰ ۱۱:۵۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک