شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۹

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۹

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

نیروی خود را صرف برگزاری هر چه بهتر روز کارگر کنیم

سندیکای آزاد و مستقل همچنان مطالبه نخست جنبش کارگری ایران است

"اول ماه مه" فرصتی است برای اعتراض به اینگونه فجايع وبسیج نیرو برای تغییر، برای اتحاد و همبستگی، برای حق تشکل واعتصاب ، برای افزایش دستمزد، برای اعتراض به تبعیض و نابرابری، برای آزادی زندانیان سیاسی و کارگری و برای آزادی و دمکراسی

براساس اخبار رسیده، علرغم اینکه طبق ماده ۶۳، قانون کار فعلی روز کارگر(۱۱ اردیبهشت) جز تعطیلات کارگری برسمیت شناخته شده اما با اینحال امسال نیز دولت کودتا که از حدت نارضایتی کارگران نسبت به سیاستهای اقتصادی، اجتماعی حکومت و نتایج فاجعه بار آنها برزندگی و معیشت اکثریت مردم بخوبی مطلع است، از بیم آنکه این نارضایتی ها در روز کارگر در شکل تظاهرات گسترده ابعاد بیشتری به خود گیرد و حکومت کودتا و عاملان افلاس اقتصادی کشور و فقر و فلاکت توده عظیم مردم آماج اعتراضات تودهای روز کارگرقرار گیرند، با جدیت و تلاش بمراتب بیشتری نسبت به سالهای گذشته برای جلوگیری ازاعتراضات کارگری و مراسم ویژه روز کارگر در حال برنامه ریزی و تدارک است.

تشدید فشار بر منصور اسالو ریس هیت مدیره سندیکای کارکنان شرکت واحد و ابراهیم مددی نایب ریس سندیکای واحد، افزایش فشار روحی و جسمی بر فرزاد کمانگر، علی نجاتی رهبر سندیکای هفت تپه و سایر فعالین کارگری زندانی، احضار و تهدید فعالین شناخته شده و رهبران و سازماندهنگان اعتراظات روز کارگر در سال گذشته، اخراج رهبران سندیکای هفت تپه از کار، بازداشت محمد اولیای فر وکیل شرافتمند وجسور کارگران زندانی و تهدیدات آشکار و پنهان دیگری که انجام میگیرد همگی نشان میدهند که دولت متزلزل، در مانده و از مردم رانده احمدی نژاد و شرکایش تدبیر دیگری جز سرکوب و ارعاب مخالفان برایشان باقی نمانده است.

حکومت در اول ماه مه سال گذشته با یورش به تجمعات کارگری و بازداشت و زندانی کردن صدها نفر از سازمان دهند گان و شرکت کنندگان دراجتماعات کارگری، تصور می کرد که می تواند با تحمیل هزینه سنگین بر فعالین کارگری و اجتماعی، ریشه اعتراضات مطالباتی کارگری و اجتماعی را بسوازاند؛ اما همانگونه که حوادث سال گذشته نشان دادند اعتراضات نه تنها فروکش نکردند بلکه ابعاد تودهای بی سابقهای پیدا کردند و در جریان انتخابات ریاست جمهوری و پس از آن به یک جنبش عمومی فرا گیر مردمی فرا رویدند، بدون اینکه بسیج تمام قدرت و امکانات سرکوب و خشونت حکومت بتواند مانع آن شود.

امسال نیز برغم تمام موانع، هم روز کارگر با گستردگی و کثرت بیشتری برگذار خواهد شد و هم اعترا ضات مطالباتی کارگری نه تنها بیشتر خواهد شد بلکه بیش از پیش این اعتراضات رنگ و بوی سیاسی بخود خواهند گرفت و حکومت را بعنوان عامل اصلی، فقر، بیکاری و افلاس اقتصادی اماج پیکار آینده خود قرار خواهند داد.

حکومت هنوز شاید بتواند مانع تمرکز تظاهرات روز کارگر شود، اما هرگز نه میتواند مانع برگزاری هزاران مراسمی که در مکانهای مختلف بطورغیر متمرکز توسط کارگران، نیروهای دمکراتیک و فعالان دانشجویی و سایر جنبش های اجتماعی گردد و نه قادر است به مخالفتها و اعتراضات کارگری پایان داده و پایه های لرزان خود را استوار کند. برعکس این اعمال سرکوبگرانه باعث شتاب گیری روند تبدیل اعتراضات صنفی به سیاسی و پیوستن کارگران و مزد بگیران به صفوف جنبش سبز و نیرومند تر شدن این جنبش و هر چه کوتاه تر شدن عمر حکومت کودتا خواهد شد.

اول ماه مه روز تجلی قدرت متحد کارگران در مقیاس ملی و جهانی است. ما کارگران موظفیم همه نیروهای خود را بکار گیریم که این روز بزرگ با اتفاق نظر کامل برگزار شود و زمینهای گردد برای وحدت صفوف کارگران و همکاری جنبش کارگری با سایر جنبشهای اجتماعی و نیروهای دمکراتیک طرفدار آزادی، برابری، عدالت اجتماعی و پیشرفت و توسعه جامعه و تقویت و تعمیق جنبش دمکراتیک مردمی موجود بعنوان عاملی که می تواند زمینه رهایی سرزمین و مردم ما را از چنگال استبداد، افلاس اقتصادی وفقر و رنج فراهم آورد. بیایید همچنان که همه ما درروز جهانی زن این روز راگرامی می داریم و در مراسم آن شرکت کرده و از مبارزه زنان برای برابری جنسی حمایت می کنیم، همانگونه که همه ما روز دانسجو را عزیز می داریم و در مراسم این روز شرکت و از مبارزات و مطالبات دانشجویان حمایت می کنیم، وهمانگونه که از حقوق عدلانه اقلیتهای ملی ومذهبی دفاع می کنیم، با برپایی مراسم و شرکت در مراسم ویژه روز کارگر در مکانهای مختلف و حمایت از مطالبات و اعتراضات حق طلبانه کارگران بخصوص از حق تشکل مستقل سندیکایی، هم امکان سرکوب تجمعات روز کارگر توسط حکومت را محدود کنیم هم همبستگی میان جنبش های اجتماعی مختلف را تقویت نمایم. تغییر جامعه بدون فعال کردن ۴۷ ملیون انسانی که بنا بر آمارهای رسمی در فقر شدید و یا فقر مطلق زندگی رنجباری را از سر می گذرانند ممکن نیست. “اول ماه مه” فرصتی است برای اعتراض به اینگونه فجاێع وبسیج نیرو برای تغییر، برای اتحاد و همبستگی، برای حق تشکل واعتصاب ، برای افزایش دستمزد، برای اعتراض به تبعیض و نابرابری، برای آزادی زندانیان سیاسی و کارگری و برای آزادی و دمکراسی.

با وجود اهمیتی که تک تک این مطالبات برای کارگران دارند اما به لحاظ اینکه بدون مبارزه سازمان یافته وبدون تشکل مستقل و آزاد سندیکایی نمی توان به هیچیک ازاین مطالبات و نیز دیگر مطالبات کارگری دست یافت، سندیکای آزاد و مستقل همچنان مطالبه نخست جنبش مطالباتی کارگران و مزد بگیران ایران است.

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردین, ۱۳۸۹ ۹:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک