شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

هشدار سازمان حقوق بشر ایران درباره وضعیت بازداشت‌ شدگان

سازمان حقوق بشر ایران امکان ارائه آمار دقیق باز داشت‌ شدگان را ندارد اما بر مبنای گزارش‌ها از شهرهای مختلف، به طور تخمینی چند هزار تن در ایران دستگیر شده‌اند. آمارهای دقیق‌تر نشان می‌دهند که در میان کل بازداشت‌ شدگان، دست‌کم ۳۶ روزنامه‌نگار، ۱۷۰ دانشجو، ۱۶ وکیل دادگستری، و بیش از ۵۸۰ فعال مدنی، منجمله کنشگران صنفی معلمان و فعالان کارگری قرار دارند. مقام‌های رسمی به طور جسته و گریخته، آمار شهرها و استان‌ها را اعلام کرده‌اند. برای مثال، یک نماینده مجلس از بازداشت س ه‌هزار تن در تهران خبر داده و یک مقام انتظامی گیلان، تعداد باز داشت‌ شدگان تا روز ۲۴ مهر را ۸۸۰ تن اعلام کرد.

 

هشدار سازمان حقوق بشر ایران درباره وضعیت بازداشت‌ شدگان/ اقدام فوری جامعه جهانی ضروری است

 

سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۷ مهر ۱۴۰۱: با گذشت یک ماه از آغاز اعتراضات سراسری در ایران، دست‌کم ۲۱۵ شهروند به دست نیروهای امنیتی کشته شدند و تعداد پرشماری بازداشت شده‌اند. 

سازمان حقوق بشر ایران خواستار آزادی فوری تمام بازداشت‌شدگان اعتراضات و به رسمیت شناختن حق اعتراض مسالمت‌آمیز مردم ایران است و در مورد وضعیت وخیم بازداشت‌شدگان هشدار می‌دهد.

 

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان، گفت: «احتمال شکنجه و مرگ بازداشت‌شدگان که بعضا مورد مورد ناپدیدسازی قهری قرار گرفته‌اند، بسیار جدی و اقدام فوری جامعه جهانی در این شرایط بسیار ضرور‌ی‌ست.»

گزارش‌های رسیده به سازمان حقوق بشر ایران تایید می‌کند که این بازداشت‌شدگان مورد ضرب و جرح، توهین و شکنجه قرار گرفته‌اند. برخی از آنان وادار به اعتراف اجباری تلویزیونی شدند یا برای آن تحت آزار قرار گرفته‌اند. همچنین، بنا بر گزارش‌های دریافتی، برخی از بازداشت‌شدگان در مکان‌هایی غیر از بازداشتگاه‌های رسمی نگهداری می‌شوند که هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد. در بازداشتگاه‌های رسمی نیز، دستگیرشدگان در اتاق‌هایی با تراکم بسیار بیشتر از ظرفیت و بدون امکانات بهداشتی نگهداری می‌شوند. همچنین، تعدادی از بازداشت‌شدگان کودک (زیر ۱۸ سال) هستند.

سازمان حقوق بشر ایران امکان ارائه آمار دقیق بازداشت‌شدگان را ندارد اما بر مبنای گزارش‌ها از شهرهای مختلف، به طور تخمینی چند هزار تن در ایران دستگیر شده‌اند. آمارهای دقیق‌تر نشان می‌دهند که در میان کل بازداشت‌شدگان، دست‌کم ۳۶ روزنامه‌نگار، ۱۷۰ دانشجو، ۱۶ وکیل دادگستری، و بیش از ۵۸۰ فعال مدنی، منجمله کنشگران صنفی معلمان و فعالان کارگری قرار دارند. مقام‌های رسمی به طور جسته و گریخته، آمار شهرها و استان‌ها را اعلام کرده‌اند. برای مثال، یک نماینده مجلس از بازداشت سه‌هزار تن در تهران خبر داده و یک مقام انتظامی گیلان، تعداد بازداشت‌شدگان تا روز ۲۴ مهر را ۸۸۰ تن اعلام کرد.

برخی فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران نه در خیابان، بلکه در خانه‌های خود دستگیر شدند. مجید توکلی، فعال سیاسی سرشناس ایرانی، پنج‌شنبه ۳۱ شهریور ماه در در منزل خود بازداشت شد و تا امروز از وضعیت و یا اتهامات وی، اطلاع دقیقی در دست نیست. بر اساس آخرین اطلاعات وی در بند ۲۴۱ زندان اوین متعلق به وزارت اطلاعات است. کمیته جایزه صلح دانشجویی نروژ در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط ⁧‫مجید توکلی‬⁩ شد. این کمیته در سال ۲۰۱۳ جایزه صلح دانشجویی را به مجید توکلی اعطا کرده بود.

 

ماموران امنیتی روز ۳۱ شهریور به خانه حسین رونقی ملکی، فعال مدنی و سیاسی، حمله کردند اما موفق به بازداشت او نشدند. حسین روز شنبه ۲ مهر در حالی که برای معرفی خود به دادسرا می‌رفت، با خشونت بازداشت شد و تحت بازداشت نیز بشدت مورد ضرب و جرح قرار گرفت، به گونه‌ای که به گفته‌ی خانواده‌اش، پاهای او دچار شکستگی شدند.

امیرعماد میرمیرانی که در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کند و در توییتر با نام «جادی» شناخته می‌شد، روز چهارشنبه ۱۳ مهر ماه بازداشت شد. اطلاعاتی از محل بازداشت و یا اتهامات وی در دست نیست. بر اساس اطلاعاتی که در شبکه‌های اجتماعی به نقل از یکی اعضای خانواده میرمیرانی منتشر شده، آمده است که ظهر چهارشنبه، ۱۳ مهر، ماموران امنیتی در پوشش ماموران اداره گاز، به خانه او حمله‌ور شدند و وی را بازداشت کردند.

سعید شیرزاد، زندانی سیاسی سابق و فعال مدنی سرشناس، روز یک‌شنبه، ۱۰ مهر ماه به همراه برادر خود، علی شیرزاد توسط نیروهای امنتی در تهران بازداشت شد. ماموران، پس از تفتیش منزل، تمام وسایل شخصی شامل دو کیس، تبلت و تلفن همراه تمام اعضای خانواده را ضبط و با خود برده‌اند. بازداشت سعید شیرزاد به همراه برادرش علی شیرزاد در منزل شخصی خود واقع در تهران صورت گرفته است.

گلرخ ابراهیمی ایرایی، فعال مدنی سرشناس ایرانی، روز دوشنبه ۴ مهر ماه، در منزل خود در تهران بازداشت شد. از علت بازداشت و یا اتهاماتی که به وی منصوب شده اطلاعی در دست نیست. ماموران در جریان بازداشت اقدام به تفتیش منزل و ضبط برخی از لوازم شخصی وی کرده‌اند. تاکنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

آرش صادقی، فعال مدنی سرشناس و زندانی سیاسی سابق نیز، طی روزهای گذشته بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است. مری لاولور، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر، روز ۲۰ مهر ماه، در تویتی از بابت دستگیری آرش صادقی ابراز نگرانی کرده بود.

از میان دست‌کم ۳۸ روزنامه‌نگار که بازداشت شدند یا خبری از آن‌ها در دست نیست، می‌توان به ماندانا صادقی، مریم مزروعی،  نیلوفر حامدی، یلدا معیری، الهه محمدی، علیرضا خوشبخت، مرضیه طلایی، ایمان به پسند، فاطمه رجبی، مجتبی رحیمی، مسعود کردپور، روح الله نخعی، ویدا ربانی، علی خطیب زاده، علیرضا جباری دارستانی، مهرنوش طافیان، سمیرا علی نژاد، علی سالم، آریا جعفری، فرشید قربان پور و سیاوش سلیمانی اشاره کرد. این روزنامه‌نگاران در روزهای پس از بازداشت، از بسیاری حقوق خود نظیر حق دسترسی به وکیل و حق برخورداری از تماس تلفنی و همچنین دسترسی به خدمات پزشکی محروم بوده‌اند.

از زمان آغاز اعتراضات سراسری در کشور، بیش از ۱۷۰ دانشجو در شهرهای مختلف ایران به دست مأموران امنیتی بازداشت شده‌اند. به دلیل اختلال گسترده در اینترنت و همچنین به‌ علت برقراری جو شدید امنیتی در ایران، هنوز تعداد دقیق دانشجویان دربند و شمار دانشجویان آزاد شده در طی روزهای اخیر مشخص نیست.

از سوی دیگر، پس از شروع اعتصاب سراسری در میان اصناف مختلف در کشور در طی اعتراضات جاری، دست‌کم شش نفر از فعالان صنفی معلمان به نام‌های اسکندر لطفی، کیومرث واعظی، علی حسین شمایلی، حمید رحمتی، نیلوفر فتحی، مسعود قبادی و حامد سعیدی به دست نهادهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

طبق گزارش‌های رسیده به سازمان حقوق بشر ایران، در طول چهار هفته گذشته، یعنی از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران، دست‌کم ۱۵ وکیل دادگستری در تهران و سایر شهرستان ها بازداشت شده‌اند. سینا یوسفی، امیر مهدی پور، قاسم بعدی بناب، محمدرضا فقیهی، بابک پاک‌نیا، میلاد پناهی‌پور ( به قید وثیقه آزاد شد)، رزا اعتماد انصاری، گلاله وطن دوست، مهسا غلامعلی زاده (به قید وثیقه آزاد شد)، امیر دهقانی، فیروزه خورده‌چی، پریسا قاسمی، سعید شیخ، سعید جلالیان (به قید وثیقه آزاد شد)، حسین رضایی و روح‌الله محمدرضایی وکلایی هستند که با وجود پیگیری‌های مکرر همکاران و خانواده آنان، تاکنون از حق دسترسی به وکیل، رسیدگی پزشکی و حق تماس تلفنی و ارتباط با دنیای بیرون از زندان محروم مانده‌اند. 

 

همچنین تاکنون مجموعا هویت ۵۷۶ فعال مدنی، فعال صنفی معلمان، فعال کارگری، فعال اتنیکی که تحت بازداشت هستند، احراز شده است. 

 

 

 

 

 

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر, ۱۴۰۱ ۱:۲۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک