پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۲

پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۲

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت

پارلمان اروپا امروز جایزه ساخاروف را به نسرین ستوده و جعفر پناهی اعطا کرد

خانم شیرین عبادی (گیرنده جایزه نوبل صلح 2003) و آقای عبدالکریم لاهیجی (نایب رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران) به نمایندگی از خانم ستوده، آقای کوستا گاوراس، سینماگر و رییس سینماتک فرانسه، آقای سرژ توبیانا، فیلم ساز و مدیر عامل سینماتک فرانسه و خانم سولماز پناهی، دختر آقای پناهی، به نمایندگی از آقای پناهی در مراسم حضور داشتند.

به گزارش جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران (عضو فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر) امروز پارلمان اروپا در مراسمی در شهر استراسبورگ جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه را به خانم نسرین ستوده و آقای جعفر پناهی اعطا کرد. خانم شیرین عبادی (گیرنده جایزه نوبل صلح ۲۰۰۳) و آقای عبدالکریم لاهیجی (نایب رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران) به نمایندگی از خانم ستوده، آقای کوستا گاوراس، سینماگر و رییس سینماتک فرانسه، آقای سرژ توبیانا،  فیلم ساز و مدیر عامل سینماتک فرانسه و خانم سولماز پناهی، دختر آقای پناهی، به نمایندگی از آقای پناهی در مراسم حضور داشتند.

در آغاز، آقای مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا، سخنرانی کرد و سپس خانم شیرین عبادی و آقای کوستا گاوراس سخنرانی کردند. خانم عبادی پیام خانم ستوده به پارلمان اروپا را خواند که در آن او با سپاس از دریافت جایزه، به نقض حقوق بشر، وضعیت زندانیان سیاسی در رژیم های دیکتاتوری، مبارزه برای آزادی و حقوق بشر در کشورهای عربی اشاره کرد و از جمله گفت: پیگرد مردم به خاطر عقایدشان باید متوقف شود. تنها رویای من  تحقق عدالت است و به اعتقاد من این رویا با استقلال قوه قضاییه در کشور من متحقق خواهد شد. اما تا استقلال قوه قضاییه راهی طولانی مانده است. تا زمانی که فعالان سیاسی، وکلای دادگستری، معترضان انتخاباتی، اقلیت های مذهبی و قاچاقچیان مواد مخدر در دادگاه های انقلاب درپشت درهای بسته محاکمه می شوند، استقلال قوه قضاییه به دور از دسترس است. راه حلی که به نظر من می رسد ایجاد یک دادگاه حقوق بشر در آسیا است تا شهروندان کشورهای آسیایی با رجوع به آن از استبداد جلوگیری کنند. او دریافت جایزه را به تمام زندانیان سیاسی، هم میهنان مسیحی و بهایی، معترضان انتخاباتی و عبدالفتاح سلطانی نیز به عنوان وکیل شجاع خود تبریک گفت.

آقای کوستا گاوراس نیز پیام جعفر پناهی را خواند که در آن به مرگ ستار بهشتی، وبلاگ نگار، و زندانی بودن وکلای حقوق بشری از جمله خانم ستوده اشاره شده بود. آقای پناهی محرومیت از فیلم سازی را به مرگ تدریجی تشبیه کرد.

سپس خانم ها شیرین عبادی و سولماز پناهی و آقایان مارتین شولتز، عبدالکریم لاهیجی، کوستا گاوراس و سرژ توبیانا در کنار تریبون قرار گرفتند و آقای شولتز لوح های جوایز خانم ستوده و آقای پناهی را روی دو صندلی خالی به نشانه حضور آنها قرار داد و مراسم با پخش سرود اروپا به پایان رسید.

وبگاه پارلمان اروپا پیش از مراسم، گفتگوی مشترکی[۱] با خانم شیرین عبادی و آقای عبدالکریم لاهیجی، نمایندگان خانم نسرین ستوده، انجام داده بود که در پایین می خوانید.

***

جایزه ساخاروف صدای گیرندگان آن را به سراسر جهان می رساند.

 جایزه امسال ساخاروف بر وضعیت در ایران چه تاثیری دارد؟

شیرین عبادی: این جایزه توجه را به مبارزه زندانیان سیاسی در ایران، به ویژه وکلای زندانی، جلب می کند.

عبدالکریم لاهیجی: جایزه ساخاروف از یک سو یک پیام سپاسگذاری به زندانیان سیاسی ایران ارسال می کند و از سوی دیگر پیام همبستگی با مردمی است که از حقوق بشر و تمامی جامعه مدنی در ایران دفاع می کنند.

 

به نظر شما این جایزه چه تغییری در زندگی برندگان آن به بار خواهد آورد؟

شیرین عبادی: جایزه ساخاروف به برندگان آن امکان این را می دهد که صدایشان به سراسر جهان برسد. به لطف این جایزه، برندگان آن زودتر به اهداف خود خواهند رسید.

عبدالکریم لاهیجی: اکثر زندانیان سیاسی در ایران در انزوای کامل قرار دارند. آنها نه تنها برای تماس با جهان خارج بلکه برای داشتن تماس با خانواده هایشان مبارزه می کنند. در نتیجه، آنها نمی توانند پیامی به بیرون ارسال کنند یا از رویدادهای بیرون اطلاع پیدا کنند. این جایزه پیامی مستقیم به زندانیان سیاسی، فعالان حقوق بشر و جعفر پناهی و نسرین ستوده است.

 

به نظر شما اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا چه کار دیگری برای بهبود وضعیت در ایران می توانند انجام دهند؟

شیرین عبادی: اتحادیه اروپا باید نام های بیشتری را به فهرست سیاه ناقضان حقوق بشر در ایران بیافزاید؛ باید تحریم ها را بیشتر کند. اما تحریم ها باید هوشمند باشند؛ آنها باید بدون آسیب رساندن به مردم، حکومت را تضعیف کنند. یک پیشنهاد مشخص به پارلمان اروپا این است که مانع استفاده دولت ایران از ماهواره های اروپایی برای پخش برنامه های برون مرزی رسانه های دولتی شود.

عبدالکریم لاهیجی: در خرداد ماه آینده انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار می شود. ما مایلیم ناظران بین المللی مراقب اوضاع باشند.

تاریخ انتشار : ۲۳ آذر, ۱۳۹۱ ۰:۱۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید

آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟