پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۵

پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۵

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت

پروانه وکالت وکیل نباید در دست حاکمیت باشد

دکتر کوشا: در راستای تضارب حقوق، مردم نیاز به نقش حمایتگر دارند که این نقش را وکیل ایفا می‌کند. وکیل در همان هنگام اعلام جرم نقش آفرینی می‌کند. چرا؟ چون وقتی متهم یا مظنون یا حتی شاکی در مقابل حاکمیت قرار می‌گیرد کفه ترازو در مقابل حاکمیت سنگین است . ابزار قدرت قوی است و لذا گاهی اعمال قدرت نامشروع یا اعمال نامشروع قدرت باعث می‌شود که این شخص نتواند طرح شکایت کند و یا اینکه از خود دفاع کند و لذا نیاز دارد به اینکه نهادی در پشت او قرار گیرد و به او تکیه کند. این فرد مطمئن، وکیل است . وکیل یعنی کسی که به او تکیه می‌‌کنیم . چرا که او می‌داند عدالت قضایی زوایایی دارد نیازمند تخصص . وکیل در حقیقت نهادی است که در عدالت قضایی نقش دارد و باید بر اساس تخصص خود و بدون دخالت حاکمیت در روند عدالت قضایی ایفای نقش کند. این یعنی اجازه یا به عبارت دقیق پروانه وکالت او نباید در دست حاکمیت باشد.

دکتر جعفر کوشا رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در آیین جشن استقلال کانون‌های وکلای دادگستری مازندران

پروانه وکالت وکیل نباید در دست حاکمیت باشد

دکتر جعفر کوشا، رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، در آیین جشن استقلال کانون‌ وکلای دادگستری مازندران با تاکید بر این که در یک جامعه‌ای دموکراتیک  خرد جمعی است که قوانین را وضع می‌کند، گفت: در حاکمیتی که از قانون تعبیر می‌کنیم منظور این است نظام دموکراتیک است و در نظامی که عقلانیت بر آن حاکم است مردم یک رضایت نسبی نسبت به آن حاکمیت دارند. این قانون باید خودش را با نیازهای مردم و با زندگی آینده مردم تطبیق دهد و همچنین هدفمند و راهگشا باشد.

او ادامه داد: براساس متغیرهای اجتماعی قوانین هم قابل تغییر هستند، چون انسان در حال تغییر است. اما قوانینی تغییر می‌کنند که با نیازهای جامعه تطبیق نمی‌کنند. وظیفه قانونگذار ایجاد وضع قانونی است که این قانون بتواند تمام ابعاد و زوایا را در نظر بگیرد.

دکتر کوشا همچنین از این گفت که یکی از موضوعات محل بحث در قوانین عدالت قضایی است. یعنی قوانینی که در فرایند عدالت قضایی باید در مجلس مورد بحث قرار گیرد.« یکی از موضوعاتی که در بحث عدالت قضایی مطرح می‌شود، مسئله وکالت؛ و نهادی که در عدالت قضایی نقش موثر ایفا می‌کند نهاد وکالت است

رییس اسکودا تاکید کرد: وکیل جدای از دستگاه قضائی در عدالت قضائی نقش‌آفرینی می‌کند. ما در فرایند عدالت قضائی سیستم و نهادهایی داریم که به دو دسته تقسیم می‌شوند. از یک سو نهادها و سیستم‌هایی که وابسته به حاکمیت هستند مثل قضات، پلیس، پزشک و … . در سوی دیگر نهادهایی داریم مستقل اما در کنار حاکمیت هستند مثل وکلا.

دکتر کوشا تصریح کرد: نمی‌توانیم در اجرای عدالت قضائی تمامی سیستم ها و نهادها را حاکمیتی کنیم. این نکته‌ای بسیار مهم و غیرقابل اجتناب است. منظور ما از عدالت قضایی چیست؟ فرض بفرمایید شکایتی طرح می شود. پلیس در جایی وارد عمل شده و جرم را اعلام می‌کند. پلیس به عنوان حلقه اتصال میان مردم و حاکمیت دخالت می‌کند اما گرایش آن به حاکمیت است .

او همچنین بیان کرد که در مرحله دادسرا باز دخالت نهادی وجود دارد که در آنجا هم باید دادیار یا دادستان از طرف حاکمیت دخالت کند و بازپرس یک مقام بی‌طرف باشد، ولی این بی طرفی هم نه به معنای اینکه به حاکمیت وابسته نباشد.

«در راستای تضارب حقوق، مردم نیاز به نقش حمایتگر دارند که این نقش را وکیل ایفا می‌کند. وکیل در همان هنگام اعلام جرم نقش آفرینی می‌کند. چرا؟ چون وقتی متهم یا مظنون یا حتی شاکی در مقابل حاکمیت قرار می‌گیرد کفه ترازو در مقابل حاکمیت سنگین است . ابزار قدرت قوی است و لذا گاهی اعمال قدرت نامشروع یا اعمال نامشروع قدرت باعث می‌شود که این شخص نتواند طرح شکایت کند و یا اینکه از خود دفاع کند و لذا نیاز دارد به اینکه نهادی در پشت او قرار گیرد و به او تکیه کند. این فرد مطمئن، وکیل است . وکیل یعنی کسی که به او تکیه می‌‌کنیم . چرا که او می‌داند عدالت قضایی زوایایی دارد نیازمند تخصص .

دکتر کوشا اظهار کرد: وکیل در حقیقت نهادی است که در عدالت قضایی نقش دارد و باید بر اساس تخصص خود و بدون دخالت حاکمیت در روند عدالت قضایی ایفای نقش کند. این یعنی اجازه یا به عبارت دقیق پروانه وکالت او نباید در دست حاکمیت باشد.

وی ادامه داد: در مسیر تحقق عدالت قضایی، هرچقدر قاضی کمتر اشتباه کند، به عدالت نزدیک‌تر خواهیم بود. این معادله ماست . برای آن که قاضی کمتر اشتباه کند باید به او کمک کرد؛ وکیل به عنوان نهاد و سیستمی که در عدالت قضایی نقش‌آفرینی می‌کند، بر این کار قادر است چون مستقل از حاکمیت، در فرایند عدالت قضایی مشارکت می‌کند.

رییس اسکودا تاکید کرد: عدم وابستگی وکیل به نفع عدالت قضائی است . من سال ۸۷ کتابی به انتشار رساندم با نام جرایم علیه عدالت قضایی، در نظام‌های حقوقی اکثریت مناطق جهان می‌گویند هر مانعی که در اجرای عدالت وجود دارد باید جرم‌انگاری کنیم . اگر این مانع را شناسایی کنیم و جرم انگاری کنیم به عدالت نزدیک می‌شویم.

پس از این رییس اسکودا تصریح کرد: وکیل اگر تهدید شود جرم علیه عدالت قضایی است. وکیل باید حمایت شود، قاضی باید حمایت شود، پلیس هم باید حمایت شود. در نتیجه ما در حاکمیت قانون بر اساس مفهوم قانون و براساس اجرای قانون به این نتیجه می‌رسیم حاکمیت قانون باید وجود داشته باشد و حاکمیت قانون یعنی همان خرد جمعی.

تاریخ انتشار : ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۹:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید

آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟