پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۵

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۵

پیام سازمان فدائیان خلق ایران اکثریت ـ تورنتو

ما از رهبری حزب دمکرات کردستان ايران، با توجه به مسئولیت خطیری که به اعتبار جايگاهش در مبارزات مردم کردستان دارد، انتطار و توقع داريم تا نسبت به پيامدهای منفی و زيانبار درگيری نظامی در کردستان ايران، مکثی دوباره کند، و تداوم مبارزات برحق مردم کرد را در گفتگو، همفکری و اشتراک مساعی با ديگر نيروهای سياسی در کردستان و سراسر ايران پيگيری کند. مشکل و چالش مناطق ملی ـ قومی با مبارزه مسلحانه حل نخواهد شد.

به گردهمائی گرامی داشت زنده یاد دکتر قاسملو، و سایر همرزمان


۲۲ تیرماه هرسال، یادآور ترور زنده یاد دکتر عبدالرحمن قاسملو دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران است. بیست و هفت سال پیش در چنین روزی به فرمان رهبری جمهوری اسلامی دکتر قاسملو، عبداله قادری آذر و فاضل رسول را عوامل رژیم در شهر وین پایتخت اتریش به قتل رساندند. دکتر قاسملو و همراهانش در حالی قربانی تروریسم دولتی شدند که با حسن نیت و با هدف یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای تامین مطالبه برحق مردم کردستان ایران به مذاکره با نمایندگان جمهوری اسلامی رفته بودند. رهبری جمهوری اسلامی به جای استقبال از اقدام شجاعانه و مسالمت جویانه دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران، طبق برنامه ازپیش طراحی شده با گلوله به مطالبه حقوقی ملی هم میهنان کرد ما پاسخ گفت. تلاش زنده یاد قاسملو به پرهیز از خشونت در مبارزه سیاسی به بهای جان او تمام شد. آمران ترور دکتر قاسملو همچنان بر تخت قدرت نشسته اند، به دستور آنان تظاهرات مسالمت آمیز مردم ایران در مناطق کردنشین و سایر شهرهای کشور با خشونت و نقض عریان حقوق بشر سرکوب می شود، و عاملان آنان همچنان در خدمت دستگاه مرگ در میان فعالان حقوق ملی، دگراندیشان و مخالفان حکومت به دنبال طعمه انسانی هستند.
دکتر قاسملو مبارز سیاسی و روشنفکر مبارزی بود که می دانست تحولات دمکراتیک در کردستان ایران و سایر مناطق کشور با پیروزی جنبش دمکراسی خواهی مردم سراسر ایران پیوند دارد، و این شناخت هوشمندانه دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران در شعار دمکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان که راهنمای عمل حزب بود، بازتاب داشت. قاسملو می دانست که درایران هرگامی به سمت استقرار دمکراسی برداشته شود، مردم کردستان ایران به همان اندازه به تحقق مطالبات خود نزدیکترخواهند شد.
دکتر قاسملو را رهبران جمهوری اسلامی با این هدف ترورکردند که صدای اعتراض آزادیخواهانه مردم کردستان علیه استبداد و تبعیض در داخل و خارج از ایران به گوش کسی نرسد. قاسملو را عوامل رژیم به قتل رساندند چون بازماندگان خمینی نگران نفوذ رهبر حزب دموکرات کردستان ایران در میان نیروهای اپوزسیون و نقش سازنده وی در نزدیکی مبارزه مردم کردستان ایران با مبارزه آزادیخواهانه سراسری در کشور بودند. رهبران جمهوری اسلامی قاسملو را کشتند تا واقعیت وجود مردمی را که مطالباتشان از زبان وی و حزب دمکرات کردستان ایران بیان می شد، انکار کنند. اما خواسته های برحق مردم کردستان ایران برای برخورداری از حق آموزش و مکاتبه به زبان مادری، اشاعه فرهنگ کردی، اداره امور محلی به دست نمایندگان مردم ساکن محل که در یک انتخابات آزاد برگزیده شده باشند، و تحقق اصل عدم تمرکز قدرت و توزیع قدرت سیاسی در کشور چنان در میان مردم کردستان ایران ریشه دار و گسترده است که سرکوبگران هر چهره ای را ترور، دستگیر و اعدام کنند، باز هم نمی توانند واقعیت حضور آنان را نفی کنند، و به زور سرکوب انگیزه مقاومت و مبارزه را از این مردم بگیرند.
جنایتکاران حکومت جمهوری اسلامی ایزان دکتر قاسملو را از حزب دموکرات کردستان ایران، هموطنان کرد و مردم ایران گرفتند، اما اندیشه انسانی، عدالتخواهانه و مسالمت جویانه وی همچنان زنده است، و الهام بخش فعالان حقوق ملی و جنبش دمکراسی خواهی در کشور ما می باشد. دکتر قاسملو دیگر در میان ما نیست، اما مبارزه ی آزادیخواهانه ای که او از جمله مشعل دارانش بود اکنون از شهرهای کردستان فراتر رفته و در سرتاسر کشور زنده و پویا در جریان است. جنبشی که چشم انداز آن استقرار دمکراسی در ایران و پایان دادن به هرگونه تبعیض و نابرابری در کشور است.

دوستان عزیز!
طی هفته های اخیر خبر چند درگیری نظامی میان نیروهای سپاه پاسداران و پیشمرگه های حزب دمکرات کردستان ایران در نقاط مختلف کردستان در رسانه ها منتشر شده است. با آمار مختلفی که ارگانهای رسمی از هر دو طرف اعلام کرده اند، می توان یقین داشت که ده ها نفر در این درگیری ها کشته شده اند.
بی شک سیاست های تبعیض آمیز و سرکوب گرانه حکومت های ایران چه در دوران قبل از انقلاب و چه پس از آن، برآورده نشدن مطالبات برحق کردها، عدم امکان حضور آزادانه و دمکراتیک اقوام و ملیت های مختلف ایران از جمله مردم کردستان در حیات سیاسی و مشارکت در برنامه ریزی های اقتصادی و فرهنگی، برخورد نظامی ـ امنیتی از جانب حکومتیان، عدم تحقق وعده های حسن روحانی، عامل اصلی در ایجاد نابسامانی های اجتماعی و سیاسی بطور عام و درگیری های نظامی اخیر بطور خاص باید دانست.
محتمل ترین پیامدهای درگیری نظامی برای فعالیت سیاسی و مدنی در کردستان، همانا تشدید فشار جمهوری اسلامی بر فعالان این عرصه ها، تنگتر کردن میدان برای جامعۀ مدنی، مثل همیشه انتساب هر فعالیت مخالفان سیاسی به قدرت های خارجی و از این دست خواهد بود. 
ما از رهبری حزب دمکرات کردستان ایران، با توجه به مسئولیت خطیری که به اعتبار جایگاهش در مبارزات مردم کردستان دارد، انتطار و توقع داریم تا نسبت به پیامدهای منفی و زیانبار درگیری نظامی در کردستان ایران، مکثی دوباره کند، و تداوم مبارزات برحق مردم کرد را در گفتگو، همفکری و اشتراک مساعی با دیگر نیروهای سیاسی در کردستان و سراسر ایران پیگیری کند. مشکل و چالش مناطق ملی ـ قومی با مبارزه مسلحانه حل نخواهد شد. 
سازمان ما راه حل مورد نظر خود برای پاسخگویی به چالش ملی ـ قومی و رفع تبعیضات موجود را لغو قوانین تبعیض آمیز، استقرار ساختاری غیرمتمرکز و واگذاری حق تصمیم گیری به ایالت ها و مناطق ملی ـ قومی می داند. شیوه رسیدن به این اهداف با اتکا به جنبش دمکراسی خواهی در سراسر کشور، پیگیری مطالبات سیاسی ـ مدنی از طرق مختلف و با دوری از خشونت، ثمربخش خواهد بود. 

دوستان!
ترور دکتر قاسملو، صرفا قتل و حذف فیزیکی رهبرحزب دموکرات کردستان ایران در مقطع معینی از دوران حکومت جمهوری اسلامی نیست. ترور دکتر قاسملو، توسل به حذف فیزیکی در مبارزه سیاسی، ترور آزادی، جنایت علیه حق زندگی و جنایت علیه بشریت است. چنین جنایتی را نمی توان فراموش کرد و از پیگیری آمران و عاملان آن دست برداشت. هیچ انسان آزاده و هیچ دادگاه عادلانه ای نمی پذیرد که پرونده این ترور دولتی پیش از محاکمه متهمان شناخته شده آن بایگانی شود.
پیگیری محاکمه آمران و عاملان قتل دکتر قاسملو یک وظیفه انسانی، اجتماعی و عدالتخواهانه است. سازمان ما از هرگونه اقدامی که در این راستا انجام شود پشتیبانی کرده و به سهم خود در این راستا تلاش می کند.

 

 

تاریخ انتشار : ۵ مرداد, ۱۳۹۵ ۷:۴۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار بازداشت‌شده، باید علنی برگزار شود!

بازداشت وکیفر خواست علیه الهه محمدی و نیلوفر حامدی فاقد وجهه قانونی است. کیفر خواست مملو از اتهاماتی است که هیچگونه پیوند و ارتباطی با موضوع پوشش اعتراضات ندارد. اگرپوشش خبری این دو، حتی نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام بوده باشد، بازداشت نه ماهه آنان فاقد هرگونه دلیل حقوقی است، زیرا که قانونگذار برای این گونه جرائم، حداکثر یک ماه بازداشت موقت و قابل تمدید برای یک ماه دیگر درنظر گرفته است

مطالعه »
یادداشت

از زندان به پارلمان؟ چرا در ایران امکان ندارد!

کان آتالای که اولین نامزد حزب کارگران ترکیه در منطقه زلزله زده هاتای بود به عنوان نماینده پارلمان انتخاب می شود و بر طبق قوانین ترکیه پس از نهایی شدن نتایج انتخابات از زندان آزاد خواهد شد تا به خدمت در پارلمان بپردازد.

مطالعه »
آخرین مطالب

در باب اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی ایران…

همانطوری که در دوران قرون وسطی و قبل از انقلاب علمی صنعتی، فلسفی و اجتماعی رنسانس در اروپا، کلیسای کاتولیلک به عنوان قدرت بلامنازع حاکمه اقتصادی و سیاسی بوده و میدان داری میکرد، روحانیت اسلام، خصوصا اسلام شیعه طی چند صد سال اخیردر ایران نیر پرچمدار ایدئولوژی اسلامی بوده و همزمان با همگامی و پشتیبانی از قدرتمداری پادشاهان دوران خویش، با هدف استقرار حاکمیت قدرتمداری اسلامی با پادشاهان زمان خویش در حال رقابت بودند.

یاد رفیق ما جابر فرجاد گرامی باد!

شورای سردبیری نشریه کار درگذشت رفیق جابر فرجاد را به تمامی بازماندگان و بویژه رفقای فدایی او تسلیت میگوید و یاد رفیق جابر را گرامی و زنده می‌دارد.

بازگشت

درسال گشت خاموشی محمود اعتمادزاده (م. ا. به آذین)، دگراندیشی فرهیخته و چهرهٔ برجستهٔ ادبیات معاصر ایران، نگارشی از او پیش کشتان. امید آنکه در مسیر یادهای پُر فراز و نشیب زندگی او، تصویری ماندگار در اندیشه بجا گذارد. (شهلا اعتماد زاده)

یادداشت

از زندان به پارلمان؟ چرا در ایران امکان ندارد!

کان آتالای که اولین نامزد حزب کارگران ترکیه در منطقه زلزله زده هاتای بود به عنوان نماینده پارلمان انتخاب می شود و بر طبق قوانین ترکیه پس از نهایی شدن نتایج انتخابات از زندان آزاد خواهد شد تا به خدمت در پارلمان بپردازد.

مطالعه »
بیانیه ها

حمله به مرزبانی سراوان و ترور مرزبانان را محکوم مى‌کنیم!

ما از مرزبانان جان‌باختهٔ میهن یاد می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن هم‌دردى با خانواده‌هاى جان‌باختگان و مردم ایران این اقدام تروریستى را شدیداً محکوم مى‌کند.

مطالعه »
پيام ها

حمله به مرزبانی سراوان و ترور مرزبانان را محکوم مى‌کنیم!

ما از مرزبانان جان‌باختهٔ میهن یاد می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن هم‌دردى با خانواده‌هاى جان‌باختگان و مردم ایران این اقدام تروریستى را شدیداً محکوم مى‌کند.

مطالعه »
بیانیه ها

حمله به مرزبانی سراوان و ترور مرزبانان را محکوم مى‌کنیم!

ما از مرزبانان جان‌باختهٔ میهن یاد می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن هم‌دردى با خانواده‌هاى جان‌باختگان و مردم ایران این اقدام تروریستى را شدیداً محکوم مى‌کند.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در باب اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی ایران…

یاد رفیق ما جابر فرجاد گرامی باد!

بررسی سند سیاسی ارائه شده به کنگره سوم حزب چپ!

دوازدهمین جلسه دادگاه استیناف حمید نوری در استکهلم برگزار شد!

متنفرم از جنگ…