چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

چپ ایران باید از این معضل خود را رها کند

نيروهاى پيشرو جهانى خواستار گفتگو و رفع بحران هستند. تمامى تلاش‌ها اين است که هم فلسطين وهم اسراييل يکديگر را به رسميت برسانند. چپ ايران هم بايد پاى اين مسئله برود. اقدامات تروريستانه به همه مردم از دو طرف ضرر مى‌رساند

تقریبا تمامى چپ ایران که غیر مذهب و لائیک هستند، ضد اسراییل هم بوده‌اند. این نیروى سیاسى بنا به اینکه رژیم اسراییل با شاه روابط داشت، دشمن این کشور شدند. آنها از عینک ضد شاهى با تمامى حکومت‌ها ونیروها وکسانى که با شاه به نوعى همکارى نشان مى‌دادند، دشمنى مى‌ورزیدند.

اما بخشى ازچپ با چین وشوروى که با شاه همدم بودند، دشمنى نمى‌ورزیدند. به هر صورت جنبش چپ ایران، جنبشى در کل جوان بود. آنها از خود استقلالى نداشتند و هر چه از خارج مى‌آمد را مى‌پذیرفتند. این چپ اسیر داده‌هاى خارج از خود بود. این چپ هیچگاه از خود سوالى نکرده که چرا با اسراییل دشمنى مى‌ورزد؟ آن‌ها همهء دستورات را از هر آن‌چه به آن عشق مى‌ورزیدند، بدون تدبیر مى‌گرفتند.

چپ ایران دشمنى اسلام و یهودیت را که در کتب اسلامى به آن اشاره شده است را نادیده گرفته و به پیروى از اسلامیون هم به دشمنى با اسراییل پرداختند. آن‌ها نمى‌دانستند که اسلامیون بنا به کتبشان و مسائل دینیشان با اسراییل به‌مثابه دولت یهودى به مبارزه پرداخته‌اند. آنها در کنار اسلامیونى قرار گرفتند که نه آزادى ونه احترامى براى ایده‌هاى غیر خود قائل بودند. به هر صورت چپ غیر مذهبى ایران وسیلهء جا انداختن افکار مرتجعانى چون خمینى شدند. آنها ندانسته به اسلام ارتجاعى خدمت کردند و خود را در این جنگ مذهبى گرفتار کردند.

زمانی‌که مقاومت فلسطین، یاسر عرفات دست حکومت اسراییل را فشرد، معنى آنرا نفهمیدند. این عمل عرفات وهمرهان او به این معنی بود که آنان کشور- اسراییل را به رسمیت مى‌شناسند. یاسرعرفات به‌مثابه سخنگوى مردم فلسطین به دولت اسراییل رسمیت داد و با آنها نشست و مذاکره کرد. اگر چپ ایران مقدارى یاسرعرفات و الفتح و سازمان آزادیبخش فلسطین را به رسمیت بشناسد، دیگر با دولت اسراییل دشمنى نمى‌ورزد.

دولت اسراییل در عمل ثابت کرده است که دولتى دمکراتیک است. این دولت در کشورش به شهروندانش آزادى داده است. براى مردمان کشورش عضویت در احزاب و سازمان‌ها مشکلى ندارد. آن‌هابه مردمشان تا زمانى که بعضى از آنها با خشونت رفتار نکنند، آزادى کامل داده‌اند. این اصل در همه کشورهاى دمکراتیک دنیا جارى است. چپ ایران باید این را تقویت کند. دولت دمکراتیک اسراییل بهتر است از دولت قرون وسطایى عربستان سعودى و یمن و امثالهم.

چپ ایران باید خواهان رفع بحران باشد. این چپ نمى‌تواند دنبال نیروهاى معلوم‌الحالى که تنها بحران و ترور وخشونت را در برنامه خود گنجانیده‌اند، بیافتد. این نیروها اگر قدرت بگیرند، چه از راست و چه چپ ومذهبى، به حال جامعه مضر هستند. در فلسطین این نیروهاى تندرو ارتجاعى مى‌خواهند جلوى صلح و سازش را بگیرند. جمهورى اسلامى سال‌هاست که سازمان آزادیبخش فلسطین را سازشکار مى‌نامند و با آنها مبارزه مى‌کند و در مقابل نیروهاى مرتجع چپ و راست را تقویت مى‌کند. این نیروهاى مرتجع چپ و راست طرفدار مردم نیستند، طرفدار افکار ارتجاعى و ضد انسانى خود هستند. آنها ترور و خشونت، که هم ارتجاعى است وهم ضد مردمى، را رواج دائم مى‌دهند.

نیروهاى پیشرو جهانى خواستار گفتگو و رفع بحران هستند. تمامى تلاش‌ها این است که هم فلسطین وهم اسراییل یکدیگر را به رسمیت برسانند. چپ ایران هم باید پاى این مسئله برود. اقدامات تروریستانه به همه مردم از دو طرف ضرر مى‌رساند. همگان مى‌دانند که مذهبیون وافراطیون جای گرفته در صفوف چپ‌هاى فلسطین، زمینه تروررا فراهم مى‌کنند. اینها به ملت فلسطین خدمت نمى‌کنند. اینها با اراده‌گرایى جوانان فقیر را به قاتلان دیگر انسان‌ها- مخصوصا یهودیان اسراییل و دیگر کشورها- تبدیل مى‌کنند. چپ ایران باید با نیروهاى مترقى و پیشرو جهان هم‌سو باشد، نه مرتجعان چپ وراست مذهبى وغیر مذهبى.

کشورى مانند شوروى سابق شدیدا منفعت‌گرا بود. آن‌ها دشمن اسراییل بودند. متاسفانه بعضى از چپ‌هاى ایران هم که ازخود استقلال وهنرى تحلیلى خاصى نداشتند، چشم بسته این دشمنى را تبلیغ مى‌کردند. این به ضرر حیثیت چپ ایران تمام شد. آنها سال‌ها بدون اینکه بیاندیشند هر اقدام اسراییل را محکوم کرده ویک بار هم نشده که اقدام ضد انسانى تروریست‌هاى اسلامى را عمیقا محکوم کنند. آنها تاریخ را وارونه به کودکان و مردم ایران ارائه مى‌دادند، بدون آنکه بدانند، قضیه چیست؟ چون شوروى مى‌گفت اسراییل دشمن است، پس اسراییل باید دشمن باشد.

خوشبختانه انسان‌هایى مانند عرفات و محمود عباس رهبران فلسطین این را فهمیدند و دست اسراییلیان را فشردند، اما چپ ایران که خود را به سازمان آزادیبخش فلسطین پیوند مى‌دهد، هیچ کارى نکرده واین اقدامات مثبت عرفات وعباس وسازمان آزادیبخش فلسطین را تقویت نکرده است. این چپ مدیون این صلح‌خواهان است و باید به دشمنى با اسراییل پایان دهد و آن کشور را کاملاً به رسمیت بشناسد. این چپ باید چشم‌ها را باز کند و دولت دمکراتیک اسراییل را تقویت کند و آن کشور را تشویق به صلح‌خواهى وکمک به مردم فلسطین کند.

سوم شهریور١٣٨۵ برابربا ۲۵.اوت ٢٠٠۶

تاریخ انتشار : ۴ شهریور, ۱۳۸۵ ۱:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم