جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵

جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵

تاریخ تکرار نمی شود، اما رویدادهای مشابه، در آن فراوان تکرار می شوند!
هاینریش مان، نویسنده آلمانی و برادر بزرگتر توماس مان، کتابی دارد با عنوان "نفرت." جستارهائی پیرامون انقلاب نوامبر ۱۹۱۸ که به سقوط نطام سلطنتی و برپایی جمهوری وایمار منجر گشت...
۲۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ابراهیم محجوبی
نویسنده: ابراهیم محجوبی
شرکت حزب‌الله اشتباه بود
سرانجام لحظه‌ای تاریخی فرارسید. ‏در آستانه آتش‌بس قرار گرفته‌ایم. ‏تبریک برای آزادی گروگانها و اسرای فلسطینی. ‏اما احساسی کاملا دوگانه دارم.‌ نه فاجعه‌ای که بر مردم غزه در این ۱۵...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فرخ نگهدار
نویسنده: فرخ نگهدار
یاد محمد قاضی
محمد قاضی؛ مترجم و نویسنده و از امضاکنندگان بیانیه‌ی «ما نویسنده‌ایم» مشهور به «متن ۱۳۴ نویسنده» در ۲۴ دی‌ماه ۱۳۷۶ در هشتادوچهارسالگی درگذشت...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!
سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام
تأیید حکم اعدام چهار زندانی سیاسی در روزهای اخیر، از جمله مجاهد کورکور، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی نشان‌دهنده اوج‌گیری تقابل حاکمیت با مردم است. افزون بر این،...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
نویسنده: شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
 اسرائیل و حماس به توافق آتش بس رسیدند
توافق نامه آتش بس در شکل کلی اش شبیه چهار چوب سه مرحله ای است که در اواخر ماه مه توسط بایدن اعلام شده بود. بر اساس آن پیش نهاد...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران

کنفرانس ژنو ۲ درباره سوریه: دسترسی بدون مانع برای کمک‌های بشردوستانه و…

مشارکت کنندگان در کنفرانس ژنو 2 در تاریخ 22 ژانویه می خواهد در فرایند پایان دادن به درگیری‌ها دسترسی بدون مانع برای کمک‌های بشردوستانه، آزادی فعالان مسالمت جو، و مشارکت کامل نمایندگان جامعه مدنی و زنان را فراهم کنند.

کنفرانس ژنو ۲ درباره سوریه: دسترسی بدون مانع برای کمک‌های بشردوستانه و آزادی فعالان مسالمت جو حداقلِ ضروری است

مشارکت کنندگان در کنفرانس ژنو ۲ در تاریخ ۲۲ ژانویه می خواهد در فرایند پایان دادن به درگیری‌ها دسترسی بدون مانع برای کمک‌های بشردوستانه، آزادی فعالان مسالمت جو، و مشارکت کامل نمایندگان جامعه مدنی و زنان را فراهم کنند.

جنگ داخلی در سوریه تاکنون به مرگ ۱۰۰۰۰۰ نفر و بی‌خانمانی در حدود ۵ / ۶ میلیون نفر انجامیده است. نزدیک به سه سال پس از شروع این جنگ داخلی، بحران انسانی به اوج خود رسیده است. در حدود ۲۵۰۰۰۰ غیرنظامی در مناطق مورد محاصره و در حدود ۵ / ۲ میلیون نفر در مناطق دور از دسترسی گرفتار هستند و امدادگران نمی‌توانند به طور منظم به نیازهای پاسخ‌دهند. با وجود بیانیه محکم ریاست شورای امنیت سازمان ملل در اکتبر ۲۰۱۳ که خواهان دسترسی بدون مانع برای کمک‌های بشردوستانه شد، هنوز از تامین کمک‌های بشردوستانه جلوگیری می‌شود و بر اساس برآوردهای سازمان ملل نزدیک به سه چهارم جمعیت ۲۲ میلیون نفری این کشور در سال ۲۰۱۴ به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت. 

شاوان جابارین، نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، گفت: «در صورتی که طرفین نتوانند دست‌کم در مورد فراخوان شورای امنیت سازمان ملل برای دسترسی بدون مانع برای کمک‌های بشردوستانه در سوریه توافق کنند تا راه برای اینکه امدادگران بتوانند نیازهای اساسی جمعیت را تأمین‌ کنند باز شود، کنفرانس ژنو ۲ شکست خواهد خورد.»

به علاوه، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر سازمان ملل و کشورهای شرکت‌کننده در کنفرانس را فرامی‌خواند تا از دولت سوریه و گروه‌های مسلح مخالفان خواهان آزادی کلیه فعالان مسالمت جو، از جمله معترضان مسالمت جو، مدافعان حقوق بشر و فعالان سیاسی، امدادگران، روزنامه‌نگاران، پزشکان و وکلای دادگستری بشوند. از زمان آغاز درگیری‌ها، دولت سوریه دست به دستگیری‌های خودسرانه در سطح گسترده زده و ده ها هزار غیرنظامی از جمله زنان، کودکان و افراد معلول یا به شدت بیمار را به زندان انداخته است. شرایط غیرانسانی حبس و استفاده گسترده از شکنجه به مرگ هزاران بازداشت‌شده انجامیده است. گروه‌های مسلح مخالفان، به ویژه گروه‌های افراطی اسلامی، به طور روزافزون به افراد و گروه‌های مسالمت جو حمله کرده‌اند.

عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، گفت: «تمام طرف‌های این درگیری باید فوری به ربایش، بازداشت و شکنجه فعالان مسالمت جو که نقض فاحش کنوانسیون‌های ژنو به شمار می‌رود، پایان دهند. جامعه بین‌المللی باید آزادی مدافعان حقوق بشر و فعالان مسالمت جو را محور گفتگوهای مربوط به سوریه قرار دهد. مدافعان حقوق بشر، مدافعان قربانیان، و فعالان مسالمت جو طرف‌های اصلی بازسازی حاکمیت قانون در کشور هستند و بر اساس حقوق بین‌المللی حقوق بشر باید آزاد شوند.»

بنابراین، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر خواهان مشارکت کامل نمایندگان جامعه مدنی شامل زنان در فرایند حل و فصل درگیری ها است. فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر همچنین از فراخوان فعالان و اعضای جامعه مدنی زنان سوریه در مورد رعایت حق زنان سوریه برای مشارکت کامل سیاسی در تمام امور مربوط به آینده کشورشان به طور کامل پشتیبانی می‌کند و خواهان اجرای قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل در مورد سوریه است.

سرانجام،فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر یادآوری می‌کند که گفتگوها برای حل و فصل درگیری مسلحانه در سوریه به هیچ وجه نباید مسأله اساسی مسئولیت کیفری فردی درباره مهم‌ترین جنایت‌ها را کنار بگذارد. شورای امنیت سازمان ملل تأیید کرده است که مرتکبان یا مسئولان نقض فاحش حقوق بشر در سوریه باید به دست عدالت سپرده شوند. این گونه جنایت‌ها هنوز با معافیت کامل از مجازات رخ می‌دهند. فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر فراخوان خود به شورای امنیت سازمان ملل برای ارجاع وضعیت سوریه به دادگاه بین‌المللی جزایی را تکرار می‌کند.

عبدالکریم لاهیجی افزود: «اگر مسئولان ارتکاب جنایت‌های بین‌المللی در سوریه به دست عدالت سپرده نشوند، این به معنای تأیید ضمنی کشتار روزافزون و دیگر جنایت‌های بین‌المللی خواهد بود. معافیت از مجازات برای این گونه جنایت‌های بین‌المللی را به‌هیچ‌وجه نمی‌توان پذیرفت.»

سازمان ملل حبس مدافعان حقوق بشر را غیرقانونی می داند
۱۶ ژانویه ۲۰۱۴ در پی درخواست سازمان های حقوق بشری بین المللی و سوری، گروه تحقیق در باره حبس های خودسرانه سازمان ملل حبس سه مدافع حقوق بشر سوری به نام های مازن درویش، هانی الزیتانی و حسین غرر را غیرقانونی تشخیص داد و خواهان آزادی آنها شد. این سه نفر در حال حاضر در دادگاه ویژه ضد تروریسم دمشق به اتهام های مربوط به فعالیتشان در مرکز آزادی رسانه ها و بیان سوریه محاکمه می شوند.

وکیل حقوق بشری رَزَن زیتونه و سه همکار او را سالم آزاد کنید
۱۲ دسامبر ۲۰۱۳ شانزده سازمان بین المللی و منطقه ای از جمله فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، عفو بین الملل، پن اینترنشنال (انجمن بین المللی قلم)، و سازمان جهانی ضد شکنجه خواهان آزادی فوری رَزَن زیتونه، فعال حقوق بشر و نویسنده، همسر و دو همکار او شدند. این ۴ نفر اعضای مرکز اسناد حقوق بشر سوریه هستند و در تاریخ ۹ دسامبر از دفتر این سازمان ربوده شدند. این دفتر در منطقه ای زیر کنترل شورشیان قرار دارد که به شدت زیر حمله دولت است. این مرکز به طور عمده به مستند کردن نقض حقوق بشر به وسیله دولت سوریه پرداخته است.

تاریخ انتشار : ۴ بهمن, ۱۳۹۲ ۹:۲۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در تنگنایی تاریخی قرار داده است، اقداماتی از این دست بر تنش‌های موجود در جامعه می‌افزاید. ما خواستار لغو فوری حکم اعدام خانم پخشان عزیزی هستیم و بار دیگر از همۀ نیروهای سیاسی، نهادهای مدنی و شخصیت‌های اجتماعی می‌خواهیم از همۀ توان‌ خود برای مقابله با اجرای این حکم ناعادلانه استفاده نمایند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در تنگنایی تاریخی قرار داده است، اقداماتی از این دست بر تنش‌های موجود در جامعه می‌افزاید. ما خواستار لغو فوری حکم اعدام خانم پخشان عزیزی هستیم و بار دیگر از همۀ نیروهای سیاسی، نهادهای مدنی و شخصیت‌های اجتماعی می‌خواهیم از همۀ توان‌ خود برای مقابله با اجرای این حکم ناعادلانه استفاده نمایند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تاریخ تکرار نمی شود، اما رویدادهای مشابه، در آن فراوان تکرار می شوند!

شرکت حزب‌الله اشتباه بود

یاد محمد قاضی

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام

 اسرائیل و حماس به توافق آتش بس رسیدند