روز چهارشنبه ۲ اردیبهشت ماه دادگاه عمومی و انقلاب حوزه مرکزی تهران، دادگاه مطبوعات، محمدصدیق کبودوند رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را از زندان اوین فراخواند و او را در شعبه ۱۸۰۳ کیفری این دادگاه تحت محاکمه قرار داد.
بر اساس گزارشهای تنظیمی و شکایت اداره کل حفاظت اطلاعات ستاد مشترک سپاه پاسداران پرونده چهارمی علیه آقای کبودوند در دادسرای کارکنان دولت، دادگاه مطبوعات تهران، افتتاح گردید و ادعا شد که سایت «انسانیت» وابسته به سازمان حقوق بشر کردستان و تحت مدیریت محمدصدیق کبودوند طی سالهای ۱۳۸۵ و ۸۶ اقدام به انتشار مطالبی تحریک آمیز علیه نظام جمهوری اسلامی نموده است.
طبق محتویات پرونده و اطلاعات موجود در آن به رغم داشتن نشانی پستی و شماره صندوق پست، شماره فکس دفتر، تلفن منزل و شماره «تلفن همراه» آقای کبودوند در پرونده، دادسرای مذکور در تاریخ شهریورماه ۱۳۸۶ اقدام به انتشار آگهی مبنی بر مجهول المکان بودن آقای کبودوند در روزنامه رسمی ایران و روزنامه کثیرالانتشار «خبر» با این مضمون نموده است که «آقای محمدصادق (صدیق) کبودوند، رئیس سازمان و مدیرسایت “انسانیت”، به اتهام انجام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی تحت تعقیب بوده و فعلاً مجهول المکان است». برهمین اساس دادستانی تهران اقدام به صدور کیفرخواست غیابی و صدور قرار مجرمیت با استناد به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی علیه آقای کبودوند کرده است.
رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان بدون هرگونه احضار، ابلاغ و یا اطلاع قبلی روز چهارشنبه ۲ اردیبهشت به دادگاه مطبوعات فراخوانده شد و بدون حضور وکیل دادگاهی گردید.
آقای کبودوند به دادگاه اعلام کرده که در زمان صدور آگهی در روزنامه رسمی در شهریورماه ۱۳۸۶ او بازداشت بوده و در رابطه با موضوع پرونده مشابه محکومیت حبس گرفته است. با این حال او خواهان تجدید وقت دادگاهی با حضور وکیل خود در دادگاه شده است.
شایان ذکر است رئیس حقوق بشر کردستان هم اکنون با ۴ پرونده قضایی در دادگاه ها و شعب مختلف روبرو است که اتهامهای مشابه به هم در آنها مطرح گردیده است. در پرونده اول (دادگاه انقلاب تهران) به اتهام تشکیل نهاد بدون مجوز سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به ده سال حبس و بابت تبلیغ علیه نظام از طریق سایتهای وابسته به این سازمان به یک سال حبس محکوم شده، در پرونده دوم (دادگستری کردستان) به اتهام تشویش اذهان عمومی از طریق نشر مطالب به لغو پروانه انتشار هفته نامه «پیام مردم»، ۵ سال محرومیت از روزنامه نگاری و یک سال حبس تقلیل یافته به ۶ ماه تعزیری محکوم است. در پرونده سوم (دادگاه انقلاب آذربایجان غربی) به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار جزوه ای مربوط به «حقوق زنان» تحت تعقیب قرار گرفته که تاکنون دادگاهی نشده و در پرونده چهارم (دادسرای کارکنان دولت، دادگاه مطبوعات تهران) به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالب در سایت «انسانیت» با تعقیب قضایی مواجه شده که روز ۲ اردیبهشت ماه دادگاهی گردید.
تهران: ۸ اردیبهشت ۱۳۸۸/ ۲۸ آوریل ۲۰۰۹
دبیرخانه سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان