جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۹

جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۹

عدالت اجتماعی از نگاه نسل "زد"، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری
در حوزه اقتصادی، مشارکت‌کنندگان از رفتارهای تبعیض‌آمیزی سخن گفتند که فرصت‌های معیشتی و شغلی آنان را تحت تأثیر قرار داده است. در خانواده‌ها، برخی تجربه ترجیح والدین میان فرزندان و...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی

گزارش و قطعنامه گردهم آیى وین در اعتراض به قتل اکبر محمدى در زندان و براى آزادى کلیه زندانیان سیاسى

• ما هم مانند همه فعالان سياسى، فرهنگى، دانشجوئى و مطبوعاتى خواستار تشکيل فورى يک "هيات حقيقت‌ياب مستقل" براى کشف و اعلام واقعيات مربوط به اين مرگ مشکوک به افکار عمومى بوده و نسبت به تکرار چنين رويدادهاى تکان دهنده‌اى در زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها - به ويژه مکان‌هاى نگاهدارى زندانيان سياسى، دانشجوئى و مطبوعاتى هشدار جدى مي‌دهيم.

دیروز جمعه ۱۳ مرداد به یاد اکبر محمدى با اندوه و تاسف فراوان از مرگى که مى توانست به وقوع نپیوندد در میدان اصلى شهر وین گردهم آمدیم.
با وجود زمان محدودى که براى تصمیم به این گردهم آیى و خبر دهى آن وجود داشت و با وجود هواى سرد همراه با باد شدید و باران نم نمى که می‌بارید بیش از ۸۰ نفر در این گرد هم آیى شرکت کردند. آنچه که در حین مراسم به چشم مى خورد شرکت گسترده زنان در این گرد هم آیى بود. برخى با لباس هاى تابستانى که قبل از شروع سرما پوشیده بودند مستقیما از محل کار به گرد هم آیى آمده و در طول مراسم مى لرزیدند.
بسیارى در سوگ جوانى که می‌توانست در یک کشور دموکراتیک بعد از شرکت در تظاهرات دانشجویى و حتا ارگانیزه کردن آن به تحصیلات خود ادامه دهد، بدون اینکه کوچکترین صدمه اى حتا به روند تحصیلش بخورد چه برسد به سلامتی‌اش، چه رسد به حبس و شکنجه هفت ساله در زندان، چه رسد به مرگ، اشک ریختند. همگى با تمام وجود معتقد به آزادى فکر و اندیشه و براى آزادى کلیه زندانیان سیاسى در میدان اصلى شهر جمع شده بودند و تعدادى با پخش گزارش نهادهاى بین‌المللى بین عابرین به زبان هاى انگلیسى، آلمانى و فارسى آنها را از شرایطى که منجر به مرگ اکبر محمدى شد آگاه مى کردند و در نهایت نگرانى خود را از وضعیت دیگر زندانیان سیاسى ابراز مى کردند. بسیارى از حاضرین تاکید داشتند که در زمانى که چشم ها همه به سوى کشتار در لبنان و اسرائیل است، لازم است تا توجه جامعه بین‌المللى مدام به نقض حقوق بشر در ایران جلب شود. راس ساعت ۲۰ شرکت کنندگان در گردهم آیى با سه دقیقه سکوت به یاد اکبر محمدى با مشت هاى گره کرده گرد نقش‌هایى با شمع که کبوتر آزادى و نقشه ایران در زندان را نشان می‌داد ایستادند و پس از آن قطعنامه‌ى گرد هم آیى خوانده شد. این مراسم که ساعت ۱۸‌آغاز شده بود تا ساعت ۲۱ ادامه داشت.


قطعنامه گرد هم آیى جمعه ۱۳ مرداد دروین 
زندانى سیاسى، آزاد باید گردد 

اکبر محمدى، مبارز شجاع جنبش دانشجویى در نهمین روز اعتصاب غذا، دچار ایست قلبى شد و جان باخت. او که در جریان اعتراضات کوى دانشگاه در سال ۱۳۷۸ بازداشت شده بود، در دادگاه بدوى به اعدام وسپس به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
اکبر محمدى براثر شکنجه‌هاى سختى که متحمل شده بود به بیماری‌هاى جسمى و روحى مبتلا شد و به همین دلیل از طرف پزشکان به مرخصى نامحدود فرستاده شد. او در حین همین مرخصى بدون هیچ دلیلى بازداشت و دوباره به زندان اوین منتقل گشت.
جمهورى اسلامى می‌کوشد تا با “حادثه خواندن” مرگ مشکوک اکبر محمدى نقش خود را در این جنایت انکار کند، و حقایق مرگ اکبر محمدى آشکار نشود. این حکومت طى بیست وهفت سال نشان داده است که از هیچ توطئه‌اى علیه زندانیان سیاسى دریغ نمی‌کند.
ما سران جمهورى اسلامى و ارگان‌هاى امنیتى وقضائى را مسئول مستقیم این چنین فجایعى می‌دانیم.
ما به همراه همه آزادیخواهان و مدافعان حقوق بشر هم اکنون نگران سرنوشت همه زندانیان سیاسى و به ویژه احمد باطبى که دوباره بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است و پنج روز است که در اعتصاب غذا بسر می‌برد، هستیم. همچنین مایل هستیم که بر نکات اساسى زیر تاکید نمائیم:
• ما اعتراض خود را به تداوم نقض حقوق بشر، سرکوب فعالین سیاسى و بازداشت و در بند کشدن آنان، پیگرد فعالین نهادهاى مدنى و حمله به تجمات زنان، کارگران، دانشجویان و اقلیت‌هاى قومى در ایران اعلام می‌داریم.
• ما هم مانند همه فعالان سیاسى، فرهنگى، دانشجوئى و مطبوعاتى خواستار تشکیل فورى یک “هیات حقیقت‌یاب مستقل” براى کشف و اعلام واقعیات مربوط به این مرگ مشکوک به افکار عمومى بوده و نسبت به تکرار چنین رویدادهاى تکان دهنده‌اى در زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها – به ویژه مکان‌هاى نگاهدارى زندانیان سیاسى، دانشجوئى و مطبوعاتى هشدار جدى می‌دهیم.
• ما خواستار اعزام نمایندگانى از سوى سازمان ملل و نهادهاى بین‌المللى مدافع حقوق بشر به ایران براى بررسى وضع زندانیان سیاسى و روشن شدن علت مرگ اکبر محمدى هستیم.

هیچ انسانى نباید به خاطر عقایدش در زندان باشد

جمعى از ایرانیان مقیم اتریش در وین
جمعه ۱۳ مرداد ۱۳۸۵ 

تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد, ۱۳۸۵ ۱۱:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عدالت اجتماعی از نگاه نسل “زد”، تلفیقی از برابری و شایسته‌سالاری

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی