شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲

شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲

قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!
...اگر کشته شدن باعث تقویت می‌شود، چرا برای قوی‌تر شدن نباید خودمان را به کشتن بدهیم؟ چرا برای تقویت ارتش‌مان، آن را به ارتش یک کشور دیگر تبدیل نکنیم تا...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ا. م. شیری
نویسنده: ا. م. شیری
نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!
همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!
پدیده ممنوعیت از پرواز در غرب موردی آشناست و عمدتا بعد از عملیات القاعده در سال ۲۰۰۱ به سپهر عمومی راه یافت. بویژه در ایالات متحده لیست هایی بوجود آمد...
۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟
مفهوم نژاد آریایی و ادعای برتری نژادی، هیچ‌گونه مبنای علمی ندارد. مطالعات ژنتیکی نشان داده‌اند که همه انسان‌ها از یک نیای مشترک برخوردارند و تفاوت‌های ژنتیکی میان گروه‌های انسانی بسیار...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روز چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ (۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) به پایان رسید. مشارکت وسیع و تأثیرگذار اعضای سازمان در روند کنگرهٔ بیستم سازمان،...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش

“آخرین و تنها فرصت باقیمانده”

در چند ماه گذشته ايران ترديدى باقى نگذاشت که غنى سازى اورانيوم و پژوهش هائى با کاربرد نظامى را رها نميکند. سه کشور اروپائى به اين نتيجه رسيدند که رهبران ايران از گفتگو با آنها به عنوان وسيله اى براى کش دادن موضوع استفاده مى کند و در واقع به دنبال وقت کشى ميباشد

* عنوان نوشته اى از “سرگى کراگ ناف” سرپرست مؤسسهء “اروپا” و رئیس “شوراى سیاستهاى خارجى و دفاعى روسیه” بسیار هشدار دهنده است. “آخرین و تنها فرصت باقیمانده” براى ایران!

بخشهائى از آن به قرار زیر است:
“رویا روئى در مورد برنامه هاى اتمى ایران وارد مرحله نهائى خود شده است. سه کشور اروپائى و روسیه زمان زیادى را صرف کردند تا ایران قانع شود بخشهاى بالقوه خطرناک را از فعالیت هاى اتمى که میتواند در تئورى به ساخت بمب اتمى منتهى شود، ترک کند. آمریکا در این رابطه نقش پلیس بد را بازى میکرد. اما در سال گذشته از خودش نرمش نشان داد.
آژانس بین المللى انرژى اتمى نیز به موازات دیگر فعالیت ها در این رابطه فعال بود و هر از گاهى متخصصان آن نشانه هائى از تحقیقات نظامى در ایران، یا بخشى از برنامه هاى سرى آنرا کشف میکردند. ولى در هر صورت معتقد بودند که ایران برنامه هاى “ان پى تى“ را زیر پا نگذاشته است.
در چند ماه گذشته ایران تردیدى باقى نگذاشت که غنى سازى اورانیوم و پژوهش هائى با کاربرد نظامى را رها نمیکند. سه کشور اروپائى به این نتیجه رسیدند که رهبران ایران از گفتگو با آنها به عنوان وسیله اى براى کش دادن موضوع استفاده مى کند و در واقع به دنبال وقت کشى میباشد. روسیه آخرین کشورى بود که این موضوع را پذیرفت. روسیه هم شریک قابل اعتمادى که با تحمل سختى در مقابل خواست غرب که: توقف عملیات ساختن نیروگاه بوشهر از روسیه را طلب میکرد مقاومت به خرج داد. روسیه حتى سلاحهاى غیر اتمى ایران را تامین میکرد. در کل ما ایران را یک کشور دوست میدانسته و میدانیم، شریکى با پتانسیل ارزشمند همکاریهاى ژئوپولتیکى در منطقه.
ما به ایران پیشنهاد کردیم که براى رفع نگرانیها در مورد اهداف اتمى تهران، مشترکا در خاک روسیه پروسه غنى سازى اورانیوم لازم براى نیروگاه بوشهر را انجام دهیم.
گفتگو ها بدون موفقیت پیش رفت. ایران پیشنهاد ما را رد کرد و سپس گفتگو ها دوباره دنبال شد. این بار ایران خواستار شرکت چین در پروژه مشترک غنى سازى اورانیوم شد.
همزمان سیاست مداران و متخصصان غربى همراه با پژوهشگران و متخصصان روسیه متفقا به این نتیجه میرسیدند که دیپلماسى ایران تنها یک هدف را دنبال میکند، خریدن زمان براى ساختن بمب. این نظر که ایران قصد دارد برنامه هاى اتمى خود را با پذیرفته شدن در جامعه جهانى و کسب اعتبار تعویض کند دیگر قانع کننده نیست. ایران تلاش میکند عطش خود را براى دستیابى به بمب اتمى پنهان کند. ولى ایرانى با یک سیستم سیاسى بسته قابل اعتماد نیست. تلاشهاى صلح طلبانه روسیه نیز به همین علت ناکام ماند. رئیس جمهور ایران نیز با سخنانش برعلیه اسرائیل موقعیت بدى را که وجود داشت بدترکرد.
لازم است این نکته را نیز بگویم، ایرانى ها این حق را دارند که آرزوى دستیابى به سلاح اتمى را داشته باشند. آنها در منطقهء خطرناکى زندگى میکنند. در جنوب با پاکستان اتمى که هر لحظه میتواند منفجر شود هم مرزند. در غرب با عراق بى ثبات و نیروهاى آمریکائى مواجه اند. و مهمتر از همه حضور اسرائیل اتمى که ایران آنرا بدترین دشمن خود میداند (هر چند که از بسیارى جهات این سعى ایران است که چنین الغاء کند). 
ایران به درستى از اخلاق نامنصفانهء جامعه جهانى شکایت میکند. آنها به یاد دارند که در زمان جنگ با عراق، آمریکا و اتحاد جماهیر شوروى به عراق کمک میکردند، و سکوت بیشرمانه آنها در مورد استفاده عراق از سلاحهاى شیمیائى بر علیه ایران را فراموش نکرده اند. اما مشکل اینجاست که ایران مسلح به سلاحهاى اتمى براى کشورهاى منطقه و قدرتهاى بزرگ خصوصا روسیه که در تیررس ایران قرار دارد، غیر قابل پذیرش است….
…در چنین اوضاعى و با در نظر گرفتن منافع مهم امنیتى روسیه، ما این حق را نداشته و نداریم که در مقابل فشار فزایندهء غرب براى فرستادن پروندهء ایران به شوراى امنیت سازمان ملل ایستادگى کنیم..
تمام قدرت هاى بزرگ در جلسه ٢ فوریه موافقت کردند که موضوع به شوراى امنیت گزارش شود. مسکو در عین حال این فرصت را براى تهران ایجاد کرد که یکماه دیگر پرونده بازبینى شود و حتى پس از گفتگوها باز هم تهران فرصت بیشترى خواهد داشت.
حالا توپ در زمین ایران است. نمایندگان ایران میگویند رفتن موضوع به شوراى امنیت امکان گفتگو را از میان خواهد برد ولى این حقیقت ندارد. برخى دیگر ادعا میکنند که مردم و مجلس ایران اجازه عقب نشینى را نمیدهد، این ادعا باور کردنى نیست آنهم در کشورى با “دموکراسى کنترل شده” و جائى که هیچ نوع آزادى براى مطبوعات وجود ندارد.
تهران با یک انتخاب تاریخى روبرو است که باید بدون تاخیر آنرا بپذیرد….. ایران ممکن است بخواهد در مقابل عقب نشینى امتیازاتى را کسب کند…….یا ممکن است به برنامه هائى که به نظر میرسد نظامى هستند ادامه بدهد. در این صورت با تحریم روبرو میشود……..و درعین حال باید همواره نگران حمله نظامى به تاسیسات اتمى و شاید صنعتى خود باشد…..
آرزوى من است که وارثان فرهنگ و تمدن بزرگ ایرانى…….. با غلبه بر باقیمانده هاى بنیاد گرائى مذهبى، ایران را از این مهلکه اتمى خارج کنند.”

* نیویورک تایمز ٢ فوریه نیز در همین رابطه با “برنارد گرتزمن” از اعضاى “شوراى روابط خارجى“ [آمریکا]، مصاحبه اى داشت که نکته جالب در آن سردر گمى ایران توصیف شده بود. در بخشى از مصاحبه آمده است: “دیپلماسى ایران همیشه در زمینه تاکتیک هایش خیلى خوب عمل کرده ولى بطور کلى اصول استراتژى آنها اینگونه نیست.” و در پایان مصاحبه، نتیجهء قابل توجهى میگیرد. 
سوال: “اجازه بدهید در خاتمه از شما بخواهیم پیش بینى کنید که تا پایان ماه مارس چه اتفاقى خواهد افتاد”. پاسخ: “تنها چیزى را که تا حدودى با اطمینان میتوانم بیان کنم اینست که پروسه اى را که آمریکا مشوق آن بوده، پروسه آژانس اتمى ـــ شوراى امنیت ـــ بعید است فشار لازم را براى وادار کردن ایران به تغییر جهت بنیادى در آمال اتمى خود، به وجود بیاورد.”
سوال: “این مسئله به آمریکا این انتخاب را میدهد که یا آنرا بپذیرد و یا در موردش دست به کارى بزند. من حدس میزنم که این تصمیم سختى براى واشنگتن باشد.”
پاسخ : “این تصمیمى نیست که امروز باید بگیرند، اما به آن نقطه خواهند رسید.”

تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند, ۱۳۸۴ ۳:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

قاتل و مقتولِ مقصر قتل خود!

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

روایت ترانه علیدوستی، از بازداشت تا ممنوعیت از پرواز!

آریایی بودن: افسانه یا واقعیت؟

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)