خبر از آزمایش یک موشک بالیستیکی توسط ایران می رسد. موشکی کە ظاهرا در هوا منفجر شد و نتوانست بە هدف خود اصابت کند. یک آزمایش ناموفق!
اما چرا جمهوری اسلامی در شرایط کنونی دست بە این اقدام زد؟
در جواب باید گفت کە برنامەهای نظامی ایران کە اساسا توسط سپاە و بیت رهبری ادارە و بە پیش بردە می شوند، در تمامی این سالها علیرغم شرایط متفاوت کمابیش ادامە داشتە اند و هیچ گاە متوقف نشدەاند.
ولی آزمایش این بار درست در اولین هفتەهای شروع ریاست جمهوری ترامپ انجام می شود. ترامپی کە بشدت درگیر بحران داخلی در جامعە خود است، و اخیرا با سران عربستان هم حول مسئلە ایران تماس تلفنی داشتە است.
ظاهرا دوبارە جمهوری اسلامی می خواهد با نمایش قاطع قدرت خود بە پیشواز شرایط جدید برود. این کە بحران داخلی آمریکا فرصتی است و این ایران است کە قدر قدرت منطقە است و نە عربستان کە در بازی سوریە بنوعی باختە است و در یمن در شرایط دشوار.
نیز این تست واکنش طرف آمریکائی بود، کە ظاهرا در این تست، باز وضعیت با توجە بە واکنش احتیاط آمیز آمریکا، نتیجە بە نفع ایران بودەاست اگرچە موشک در هوا منفجر شدەاست! ظاهرا وضع ترامپ اسف بارتر از آن است کە تصور می شود.
واقعیت این است کە جمهوری اسلامی علیرغم بازکردن دروازە سیاسی در تعامل با غرب، هیچ گاە از نمایش بازو و توان نظامی خود عقب نکشیدە است. آنان در دو زمین بازی می کنند و این استراتژی آنهاست در مقابل سیاست ‘شلاق و شیرینی’ غرب. تقابلی مشابە.
اما توان ادامە این بازی تا کجاست؟ آیا آنان متوجە توان اتمی طرفهای مقابل خود هستند؟



