شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۱۸

شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۳:۱۸

زنانی که با بمب آزاد نشدند!
یکی از خشونت‌بارترین رهبران نظامی جهان، بنیامین نتانیاهو، با استناد به‌نام مهسا امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی»، تلاش می‌کند حمله‌ خود به ایران را با رنگ و بوی عدالت‌خواهی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: الهه محمدی
نویسنده: الهه محمدی
نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت
در عصر حاضر، شاید برای اولین‌بار در سال ۱۹۰۱، اصطلاحِ «صلح‌طلبی» (pacifism) به‌کار برده شد. با بسطِ مفهومِ خشونت، به‌تدریج معنای صلح نیز گسترش یافت و بر همین مبنا، صلح‌طلبی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مدنی
نویسنده: سعید مدنی
و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران
ظاهراً دست‌کم ۷۰۰ نفر در روزهای اخیر به جرم جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده‌اند. در میان آنها ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ افغانستانی هم هست یا شاید هست. از اتهامات...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی

آشتی با ادبیات آمریکا

به نقل از منقدين چپ، بعد از جنگ جهاني دوم، رابطه اشتاين بك با جنبش ترقيخواهانه قطع شد و او مبلغ نظرات روانشناسانه و جنجال برانگيز گرديد. در سالهاي آخر او سخنگوي سياست امپرياليستي دولت آمريكا در كشورهاي جنوب شرقي آسياي دور شد و به دفاع از آن پرداخت.

جان اشتاین بک، نویسنده آمریکایی و خالق رمان خوشه های خشم، میگفت بعد از دریافت جایزه نوبل درسال ۱۹۶۲ ازناشرش شنید که زنی روستایی در دانمارک همراه قایق خود چند کیلومتری تا شهر پارو زده تا دو مرغ خانگی اش را با یک کتاب جیبی او برای مطالعه تعویض کند. اشتاین بک این حادثه را مهمتراز دریافت جایزه نوبل برای خود میدانست و میگفت علاقه وعکس العمل خواننده گان به آثارش، مهمتر از نظرات خودخواهانه بعضی ازمنتقدین ادبی است. به نظر او یک نویسنده واقعی باید به مسایل عصر و دوره خود بچسبد و تاجایی که عقل و روشنفکری اش اجازه میدهند به تمسخر حماقت بپردازد و با بی عدالتی های ظاهرا پذیرفته شده در اجتماع، مبارزه نماید.
آثار اشتاین بک را میتوان نتیجه سه پدیده : فرهنگ اروپایی، طبیعت آمریکا و بحران اقتصادی دهه ۳۰ در جهان صنعتی آغاز قرن بیستم دانست. اهل طنزی به طعنه میپرسد اگر آمریکا کشوری با امکانات نامحدود است، چرا این وضعیت شامل حال ادبیات و فرهنگ نباشد؟ اشتاین بک نه تنها نویسنده ای اجتمایی، بلکه یکی از داستان نویسان مدرن قرن گذشته آمریکا است. او نخستین بار موضوع محیط زیست را نیز وارد ادبیات نمود و درجهان، یکی ازپرخواننده ترین نویسندگان آمریکایی گردید. جریان نویسندگی او در نیمه اول قرن بیستم مصادف با شکوفایی ادبیات مدرن درآمریکا شد. غالب نوشته هایش بصورت: رمان، داستان، نمایش، سفرنامه و فیلم منتشر شده اند.
جان اشتاین بک، طنزنویس، نویسنده و منتقد اجتمایی در سال ۱۹۰۲ در آمریکا بدنیا آمد و در سال ۱۹۶۸ بعنوان سمبل بخشی از ادبیات مدرن آمریکا درگذشت. مادرش ایرلندی و پدرش آلمانی تبار بودند. او در شرایط فقر و بحران اجتمایی بزرگ شد و در ۱۷ سالگی به تحصیل، زیست شناسی اقیانوسها، در دانشگاه پرداخت ولی بعد از مدتی صندلی درس را ترک کرد و وارد بازارکار در مزارع و کارخانه ها شد. او از این راه، بیشتر با زندگی و رنج کارگران موقت فصلی و مهاجر آشنا گردید. بحران اجتمایی- اقتصادی سال ۱۹۲۹ تاثیر مهمی روی داستانهای اجتمایی وانتقادی اش گذاشت. او در آثارش در دهه ۳۰ به انتقاد شدید از روابط سرمایه داری و غیرعادلانه اجتماع آمریکا پرداخت. منتقدین ادبی او را بخاطر رمانهای اجتمایی و کوششهای کشف تکنیک های جدید داستان نویسی، یکی از بزرگترین نویسندگان ادبیات آمریکا میدانند. او در ادامه کشف سبکهای تازه ادبی، در سال ۱۹۴۸ بعد از پایان جنگ، سفری توریستی- ادبی به شوروی نمود تا یادداشتها و خاطرات سفرش را منتشر کند. غیر از یاداشتهای سفر به شوروی، باوجود کیفیت گوناگون سفرنامه ها و گزارشهای ادبی او از چهارگوشه ایالتهای آمریکا، آنها جنبه های واقعگرا هنری آن سفرها را به بهترین شکل ممکن به خواننده معرفی مینمایند.
به نقل از منقدین چپ، بعد از جنگ جهانی دوم، رابطه اشتاین بک با جنبش ترقیخواهانه قطع شد و او مبلغ نظرات روانشناسانه و جنجال برانگیز گردید. در سالهای آخر او سخنگوی سیاست امپریالیستی دولت آمریکا در کشورهای جنوب شرقی آسیای دور شد و به دفاع از آن پرداخت.
گروهی ازمنتقدین کاملگرا به انتقادهای کوچک و بزرگ دیگر از او میپردازند و مینویسند، جهان او نه خوب است و نه قابل اصلاح، بلکه انسان رنجبر آمریکایی باید در زندگی روزمره مقاومت نماید و با مشکلات جوراجور آن کنار آید. او در چهارچوب موضوعات اجتمایی کوشش میکند با کمک ادبیات، به فلسفه انسانشناسی و آنتروپولوژیک و جهانبینی فلک الافلاکی بپردازد و همچون نجات مسیحایی در انتظار ظهور مذهبی افرادی چون مهدی و مسیح و چه بسر برد. آثارش مخلوطی هستند ازطرح ساده مسایل جدی و موضوعات جنجالی، بازاری و عام پسند برای جلب کنجکاوی خواننده بیشتر. مبارزه او در زندگی و برای زندگی دچار محدودیت و قضاوتهای ساده گرایانه و جنبه های حیوانی انسان داروینیستی میشوند. او در آثارش به صفات حیوانی انسان اهمیت زیادی میدهد و به علت ضعف و فقر روشنفکری جدل آمیز،دچار علمی گرایی انسان و رفتار جانورگونه اش میگردد.
از جمله آثار اشتاین بک : خیابان ساردینها- خوشه های خشم- پول، پول می آورد- انسانها و موشها- پنجشنبه زیبا- اتوبوس جاده خاکی- ماه نشست – مشتی طلا- سفر با چه- میوه های طوفان- دره آسمان- قاطر پوزی ، سرخ رنگ- بگذار ادای شاه را در آوریم- و آنسوی عدن هستند.
اشتاین بک کتاب آنسوی عدن را مهمترین رمان خود میدانست. تازه کردن موضوع هابیل و قابیل یعنی اختلافات پدر و پسر و مبارزه شر و نیکی با همدیگر، محتوای آن کتاب هستند. او درسال ۱۹۲۹ بانوشتن کتاب مشتی طلا، نویسندگی را رسما آغازنمود. آثار اولیه او را بعضی از صاحبنظران، رمانتیک و یا عرفانی گونه بحساب می آورند. کتاب خوشه های خشم، روایت دوران بحران نیمه اول قرن بیستم در آمریکا است. این کتاب رمانی است کارگری و رئالیست و در رابطه با اعتصاب توده ای. اشتاین بک با این رمان به ادبیات کارگری زمان خود نزدیک گردید. ازجمله رمانهای روانشناسانه و جنجال برانگیز بعدازجنگ او: خیابان ساردینها و پنجشنبه زیبا هستند که درباره لمپن پرولتاریا میباشند. کتاب ماه نشست، رمانی است ضد سنتگرایی. کتاب سفر با چه، رمانی است رئالیستی- انتقادی که تضاد آزادی فرد و نیاز و فشار جمع را نشان میدهد. رمان موشها و انسانها، به زندگی کارگران مهاجر و فصلی میپردازد و زبان عامیانه کارگران در دوران بحران اقتصادی- اجتمایی رانشان میدهد. با کمک این کتاب او یکشبه مشهور شد و نویسنده ملی آمریکا نام گرفت. سه رمان: آنسوی عدن- خوشه های خشم- موشها وانسانه، سالهاست که بصورت فیلم درآمده اند. اشتاین بک درسال ۱۹۶۱ بانوشتن رمان پول، پول می آورد، نشان داد که دوباره به سبک رئالیسم انتقادی و ادبیات اجتمایی در آمریکا بازگشته است. 

تاریخ انتشار : ۱۳ فروردین, ۱۳۸۳ ۱۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

زنانی که با بمب آزاد نشدند!

نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی

Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!

گزارش یک جنایت!