چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷

چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!
بغضی غریب گلویم را می‌فشارد. آنقدر صمیمی و نازنین بود. حکم من و او با هم تمام می‌شد. یادم نمیره شبی که بهم گفت: من خیلی از شما خجالت می‌کشم....
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
طلسم سکوت
امروز، / سرایش شعر / پس از آشویتس و غزه، / ناممکن ترین امکان، درجهان واژه هاست. / چکاد سرخ فام تمدن غرب، / و چنگال خون چکان آن، /...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: م ـ نوید
نویسنده: م ـ نوید
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The Women’s...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی
Iranian People's Fadaian Organization (Majority), is a democratic-socialist political organization defending peace, freedom, democracy, human rights, social justice, and equality. The organization struggles for equal rights for men and women,...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!
حاصل این روند تهی شدن کشور از متخصصان است. از جنابعالی به عنوان فردی برآمده از دانشگاه که خود را فرزند نهاد علم می‌دانید و بازگشت کرامت به دانشگاه را...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟
مطالبات ما عبارتند از: ۱-افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن . با توجه به خط فقر سی میلیونی، دریافتی هیچ پرستاری نباید از...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مطالبات پرستاران
نویسنده: مطالبات پرستاران
سخنرانی تابستانی رهبر حزب چپ سوئد، نوشی دادگستر، در آلمدالن سوئد
حزب چپ در انتخابات بر اساس موضوعات مشخص و پیشنهادی که بهبود زندگی را هدف قرار می‌دادند، به میدان آمد. پیشنهاداتی مانند قیمت‌های ملی برای برق، قراردادهای جمعی برای همه...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد

آشتی با ادبیات آمریکا

به نقل از منقدين چپ، بعد از جنگ جهاني دوم، رابطه اشتاين بك با جنبش ترقيخواهانه قطع شد و او مبلغ نظرات روانشناسانه و جنجال برانگيز گرديد. در سالهاي آخر او سخنگوي سياست امپرياليستي دولت آمريكا در كشورهاي جنوب شرقي آسياي دور شد و به دفاع از آن پرداخت.

جان اشتاین بک، نویسنده آمریکایی و خالق رمان خوشه های خشم، میگفت بعد از دریافت جایزه نوبل درسال ۱۹۶۲ ازناشرش شنید که زنی روستایی در دانمارک همراه قایق خود چند کیلومتری تا شهر پارو زده تا دو مرغ خانگی اش را با یک کتاب جیبی او برای مطالعه تعویض کند. اشتاین بک این حادثه را مهمتراز دریافت جایزه نوبل برای خود میدانست و میگفت علاقه وعکس العمل خواننده گان به آثارش، مهمتر از نظرات خودخواهانه بعضی ازمنتقدین ادبی است. به نظر او یک نویسنده واقعی باید به مسایل عصر و دوره خود بچسبد و تاجایی که عقل و روشنفکری اش اجازه میدهند به تمسخر حماقت بپردازد و با بی عدالتی های ظاهرا پذیرفته شده در اجتماع، مبارزه نماید.
آثار اشتاین بک را میتوان نتیجه سه پدیده : فرهنگ اروپایی، طبیعت آمریکا و بحران اقتصادی دهه ۳۰ در جهان صنعتی آغاز قرن بیستم دانست. اهل طنزی به طعنه میپرسد اگر آمریکا کشوری با امکانات نامحدود است، چرا این وضعیت شامل حال ادبیات و فرهنگ نباشد؟ اشتاین بک نه تنها نویسنده ای اجتمایی، بلکه یکی از داستان نویسان مدرن قرن گذشته آمریکا است. او نخستین بار موضوع محیط زیست را نیز وارد ادبیات نمود و درجهان، یکی ازپرخواننده ترین نویسندگان آمریکایی گردید. جریان نویسندگی او در نیمه اول قرن بیستم مصادف با شکوفایی ادبیات مدرن درآمریکا شد. غالب نوشته هایش بصورت: رمان، داستان، نمایش، سفرنامه و فیلم منتشر شده اند.
جان اشتاین بک، طنزنویس، نویسنده و منتقد اجتمایی در سال ۱۹۰۲ در آمریکا بدنیا آمد و در سال ۱۹۶۸ بعنوان سمبل بخشی از ادبیات مدرن آمریکا درگذشت. مادرش ایرلندی و پدرش آلمانی تبار بودند. او در شرایط فقر و بحران اجتمایی بزرگ شد و در ۱۷ سالگی به تحصیل، زیست شناسی اقیانوسها، در دانشگاه پرداخت ولی بعد از مدتی صندلی درس را ترک کرد و وارد بازارکار در مزارع و کارخانه ها شد. او از این راه، بیشتر با زندگی و رنج کارگران موقت فصلی و مهاجر آشنا گردید. بحران اجتمایی- اقتصادی سال ۱۹۲۹ تاثیر مهمی روی داستانهای اجتمایی وانتقادی اش گذاشت. او در آثارش در دهه ۳۰ به انتقاد شدید از روابط سرمایه داری و غیرعادلانه اجتماع آمریکا پرداخت. منتقدین ادبی او را بخاطر رمانهای اجتمایی و کوششهای کشف تکنیک های جدید داستان نویسی، یکی از بزرگترین نویسندگان ادبیات آمریکا میدانند. او در ادامه کشف سبکهای تازه ادبی، در سال ۱۹۴۸ بعد از پایان جنگ، سفری توریستی- ادبی به شوروی نمود تا یادداشتها و خاطرات سفرش را منتشر کند. غیر از یاداشتهای سفر به شوروی، باوجود کیفیت گوناگون سفرنامه ها و گزارشهای ادبی او از چهارگوشه ایالتهای آمریکا، آنها جنبه های واقعگرا هنری آن سفرها را به بهترین شکل ممکن به خواننده معرفی مینمایند.
به نقل از منقدین چپ، بعد از جنگ جهانی دوم، رابطه اشتاین بک با جنبش ترقیخواهانه قطع شد و او مبلغ نظرات روانشناسانه و جنجال برانگیز گردید. در سالهای آخر او سخنگوی سیاست امپریالیستی دولت آمریکا در کشورهای جنوب شرقی آسیای دور شد و به دفاع از آن پرداخت.
گروهی ازمنتقدین کاملگرا به انتقادهای کوچک و بزرگ دیگر از او میپردازند و مینویسند، جهان او نه خوب است و نه قابل اصلاح، بلکه انسان رنجبر آمریکایی باید در زندگی روزمره مقاومت نماید و با مشکلات جوراجور آن کنار آید. او در چهارچوب موضوعات اجتمایی کوشش میکند با کمک ادبیات، به فلسفه انسانشناسی و آنتروپولوژیک و جهانبینی فلک الافلاکی بپردازد و همچون نجات مسیحایی در انتظار ظهور مذهبی افرادی چون مهدی و مسیح و چه بسر برد. آثارش مخلوطی هستند ازطرح ساده مسایل جدی و موضوعات جنجالی، بازاری و عام پسند برای جلب کنجکاوی خواننده بیشتر. مبارزه او در زندگی و برای زندگی دچار محدودیت و قضاوتهای ساده گرایانه و جنبه های حیوانی انسان داروینیستی میشوند. او در آثارش به صفات حیوانی انسان اهمیت زیادی میدهد و به علت ضعف و فقر روشنفکری جدل آمیز،دچار علمی گرایی انسان و رفتار جانورگونه اش میگردد.
از جمله آثار اشتاین بک : خیابان ساردینها- خوشه های خشم- پول، پول می آورد- انسانها و موشها- پنجشنبه زیبا- اتوبوس جاده خاکی- ماه نشست – مشتی طلا- سفر با چه- میوه های طوفان- دره آسمان- قاطر پوزی ، سرخ رنگ- بگذار ادای شاه را در آوریم- و آنسوی عدن هستند.
اشتاین بک کتاب آنسوی عدن را مهمترین رمان خود میدانست. تازه کردن موضوع هابیل و قابیل یعنی اختلافات پدر و پسر و مبارزه شر و نیکی با همدیگر، محتوای آن کتاب هستند. او درسال ۱۹۲۹ بانوشتن کتاب مشتی طلا، نویسندگی را رسما آغازنمود. آثار اولیه او را بعضی از صاحبنظران، رمانتیک و یا عرفانی گونه بحساب می آورند. کتاب خوشه های خشم، روایت دوران بحران نیمه اول قرن بیستم در آمریکا است. این کتاب رمانی است کارگری و رئالیست و در رابطه با اعتصاب توده ای. اشتاین بک با این رمان به ادبیات کارگری زمان خود نزدیک گردید. ازجمله رمانهای روانشناسانه و جنجال برانگیز بعدازجنگ او: خیابان ساردینها و پنجشنبه زیبا هستند که درباره لمپن پرولتاریا میباشند. کتاب ماه نشست، رمانی است ضد سنتگرایی. کتاب سفر با چه، رمانی است رئالیستی- انتقادی که تضاد آزادی فرد و نیاز و فشار جمع را نشان میدهد. رمان موشها و انسانها، به زندگی کارگران مهاجر و فصلی میپردازد و زبان عامیانه کارگران در دوران بحران اقتصادی- اجتمایی رانشان میدهد. با کمک این کتاب او یکشبه مشهور شد و نویسنده ملی آمریکا نام گرفت. سه رمان: آنسوی عدن- خوشه های خشم- موشها وانسانه، سالهاست که بصورت فیلم درآمده اند. اشتاین بک درسال ۱۹۶۱ بانوشتن رمان پول، پول می آورد، نشان داد که دوباره به سبک رئالیسم انتقادی و ادبیات اجتمایی در آمریکا بازگشته است. 

تاریخ انتشار : ۱۳ فروردین, ۱۳۸۳ ۱۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!

طلسم سکوت

The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations

IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی

مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!

‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟