سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ بهمن, ۱۴۰۴ ۲۳:۲۸

دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۸

ابتکار موقوف!

شروع مذاکرات در سال ٢٠٠٣ با ایران بر سر برنامە اتمی اش، بە ابتکار دولتهای اروپائی آلمان، فرانسە و انگلستان صورت گرفت. ابتکاری کە از جملە دولت اوباما بطور جدی بدان پیوست و با تلاش خود امکان انعقاد برجام را فراهم آورد. بنابراین برجام با ابتکار اروپائی ها آغاز شد و با همراهی آمریکا بە فرجام رسید. در واقع بدون آمریکا انعقاد چنین معاهدەای امکان ناپذیر بود.

شروع مذاکرات در سال ۲۰۰۳ با ایران بر سر برنامە اتمی اش، بە ابتکار دولتهای اروپائی آلمان، فرانسە و انگلستان صورت گرفت. ابتکاری کە از جملە دولت اوباما بطور جدی بدان پیوست و با تلاش خود امکان انعقاد برجام را فراهم آورد. بنابراین برجام با ابتکار اروپائی ها آغاز شد و با همراهی آمریکا بە فرجام رسید. در واقع بدون آمریکا انعقاد چنین معاهدەای امکان ناپذیر بود.

شخص ترامپ بعنوان یک فرد یاغی کە در صدد است همە قوانین و معاهدەهای بین المللی را با توجە بە منافع ناسیونالیستی دولت متبوع خود دوبارە بازسازی کند، و الحق تا بە امروز از این لحاظ کم نیاوردە، خروج از ترانس پاسیفیک، معاهدە پاریس و…، و اخیرا با خروج از برجام یاغیگری دیگری را بە نمایش گذاشت.

اما آیا او چنانکە می گوید واقعا هدفش تنها ایران است؟

با توجە بە قانون شکنی، عهدشکنی و دروغهای تاکنونی ترامپ می توان گفت کە او با این کار خود همچنین می خواهد اروپا را تحقیر کند، و بە آنان بگوید کە:

ـ اساسا اشتباە بود آمریکا بدنبال شما رفت، تنها بدین دلیل کە ما قویتر از شمائیم! و ابتکار باید مال کسی باشد کە قویتر است!

ـ با بیرون رفتن از برجام، بە شما می گویم ما برجامی را می خواهیم کە آمریکا مبتکرش باشد،

ـ ما با این کار جایگاە شما را در نظام بین الملل بە چالش می کشیم،

ـ حرف اول را قدرت، پول و نیروی نظامی می زند، و این مائیم کە دارای چنین موقعیتی هستیم.

بە این ترتیب، زدن برجام زدن اروپاست. زدن نظمی است کە تابحال از طریق همکاری آمریکا و اروپا بە پیش می رفت.

تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت, ۱۳۹۷ ۱۱:۲۴ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

انقلاب بهمن، ٢٢ بهمن

انقلاب بهمن زنده است؛ خائنان به انقلاب مردم باید از مسند نامشروع قدرت طرد شوند!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایطی سالگرد انقلاب بهمن را گرامی می‌داریم که جامعهٔ ایران هنوز در اندوه جان‌باختن هزاران انسان بی‌گناه در فاجعهٔ دی‌ماه گذشته به‌سر می‌برد؛ فاجعه‌ای که مسئولیت مستقیم آن بر عهدهٔ حاکمیتی است که جان و امنیت شهروندان را قربانی ناکارآمدی، فساد و بی‌مسئولیتی خود کرده است.

انقلاب ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ رویدادی تصادفی یا گسسته از تاریخ نبود، بلکه حلقه‌ای از زنجیرهٔ مبارزات تاریخی مردم ایران برای آزادی، استقلال، جمهوریت و حاکمیت شهروندان بر سرنوشت خویش بود؛ زنجیره‌ای که از انقلاب مشروطه، سرکوب آن توسط کودتای رضاخان، اشغال ایران در جنگ جهانی دوم، نهضت ملی شدن نفت و کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ عبور کرد و به قیام علیه سلطنت پهلوی رسید. …

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

مصاحبهٔ مونیخ؛ آزمونی برای مسئولیت‌پذیری سیاسی

شهناز قراگزلو: نکتهٔ حساس‌تر در همان مصاحبه این بود که کسرا ناجی اشاره کرد بسیاری از نیروهای سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی رهبری رضا پهلوی را نمی‌پذیرند و زیر چتر او قرار نمی‌گیرند. پاسخ رضا پهلوی این بود که کسانی که با او همراه نیستند، احزاب و سازمان‌هایی‌اند که به دموکراسی اعتقاد ندارند. این پاسخ از نظر سیاسی و اخلاقی خطرناک است، چون به‌جای پذیرش تکثر طبیعی جامعه، مخالفان را با یک برچسب از دایرهٔ مشروعیت خارج می‌کند.

مطالعه »

اهریمن‌سازی از چپ و کنش ما

یک همگرایی ایدئولوژیک طولانی‌مدت بین رسانه‌های قدرتمند و تحت حمایت خارجی و جریان‌های تأثیرگذار در درون حاکمیت و رسانه های وابسته به آنها وجود داشته است که هر دو، اهریمن‌سازی چپ و نسبت دادن مسئولیت مشکلات ایران به آن را مفید یافته‌اند. خشم عمومی از نابرابری، فساد و بی‌عدالتی اقتصادی بسیار واقعی است، اما این خشم به طور کامل با حمایت از جایگزین‌های سوسیالیستی یا برابری‌خواهانه همخوانی ندارد.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

«مزد خوب» یعنی مزدی نزدیک به سبد معیشت/ هزینه‌های زندگی کمتر از۶۰ میلیون تومان نیست!

کودکان گرفتار در سوگ جمعی

مصاحبهٔ مونیخ؛ آزمونی برای مسئولیت‌پذیری سیاسی

بیانیه حمایت اتحادیه آموزش هلند از معلمان و شورای هماهنگی تشکا‌های صنفی فرهنگیان ایران

سلطنت‌طلبی و سایه راست افراطی بر جنبش‌های اجتماعی ایران