شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۹

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۹

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

اعتراض روز بیست و پنجم اردیبهشت ماه دانش جویان تحسین برانگیز است!

این اقدام جسورانه فعالین جنبش دانش جویی، آن هم در شرایط حساس کنونی داخل کشور و تحولات انقلابی در منطقه، تحسین برانگیز است و رشد و بلوغ سیاسی فعالین این جنبش را به نمایش می گذارد

موج صدور بیانیه های دانشگاه ها و نهادهای دانش جویی برای حمایت از اعتراضات دانش جویی ۲۵ اردیبهشت ماه، هم چنان ادامه دارد. سایت های اینترنتی، رادیو و تلویزیون های اپوزیسیون و فارسی زبان در سطح بین المللی، در صفحه فیس بوک و غیره خبر این اعتراض عمومی دانش جویان دانشگاه های کشور، لحظه به لحظه به گوش مردم ایران و جهان رسانده اند.

دست کم تاکنون دانشجویان ۴۰ دانشگاه کشور، تاکنون برای روز ۲۵ اردیبهشت فراخوان به اعتصاب و اعتراض سراسری داده اند. دانشجویان، در بیانیه های خود به فضای سرکوب و خفقان، به حضور نیروهای سرکوبگر اسلامی در دانشگاه ها، به حضور کمیته های انضباطی و حراست و بسیج دانشجویی، به جداسازی جنسیتی، تحقیر هر روزه دانشجویان و هم چنین به فقر و فلاکتی که حکومت به کارگران و محرومان جامعه تحمیل کرده است اعتراض دارند و خواهان رفع مشکلات رفاهی و آموزشی خود هستند.

دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور، بارها در اعتراضات و تحصن های خود با انتشار بیانیه هایی، موجودیت حکومت اسلامی را زیر سئوال برده اند و برای برپایی یک جامعه نوین آزاد و برابر و انسانی مبارزه می کنند. از این رو، نه حکومت اسلامی را قبول دارند و نه بر این باورند که سیستم آموزشی در این حکومت اصلاح شود.

دانشجویان چپ و آزادی خواه دانشگاه های کشور، تصمیم گرفته اند سکوت مرگ بار در جامعه را بشکنند. از این رو، آنان خود را برای دور جدیدی از اعتراضات آماده می کنند و به همین دلیل نیز اعلام کرده اند که روز ۲۵ اردیبهشت ۹۰، اعتراض عمومی در دانشگاه های سراسر کشور برپا گردد. این اقدام شجاعانه دانش جویان، سران و مقامات حکومت را به حدی سراسیمه کرده است که نیروهای پلیسی – امنیتی خود را به حال آماده باش درآورده اند.

سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی حکومت جهل و جنایت و سانسور اسلامی، پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در یاسوج در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در خصوص اخبار منعکس شده در برخی سایت ها مبنی بر برگزاری تجمع و تحصن در دانشگاه ها گفت: «من تصور نمی کنم که اتفاقی بیفتد ولی در هر صورت برای احتمالات حداقلی ما تمهیدات و تدابیر لازم را اندیشیده ایم.»

فرمانده نیروی انتظامی حکومت اسلامی، افزود: «رویکرد اصلی نیروی انتظامی پیش بینی حداکثری برای پیش بینی حداقلی است و در مورد این قضیه نیز صدق خواهد کرد.»

بیانیه های دانشجویان دانشگاه های مختلف در حمایت از این حرکت در حالی منتشر شده که برخی اختلافات نیز درباره این حرکت در دانشگاه ها وجود دارد. این همان نکته ای است که سازمان دهندگان اعتراض نیز به آن توجه کرده و نوشته اند: «نکته مورد اشاره از سوی منتقدان و ناهمراهان این حرکت در دلیل عدم همراهی با این حرکت، ماهیت نامشخص تیم هدایت کنندگان و دیگری عدم زمان مناسب برای برگزاری این مراسم که مصادف با تشدید اختلاف و دو دستگی در داخل دولت کودتا می باشد ذکر شده است. در پاسخ نقد اول باید به استحضار دوستان برسانیم که بیش ترین ضربه را جنبش دانش جویی از عدم رعایت نکات امنیتی تاکنون خورده است و متاسفانه به علت رسوخ غیرقابل باور نهادهای امنیتی در تشکیلات رسمی و غیررسمی دانش جویی هر حرکت اعتراضی به سرعت شناسایی و پیش از بروز به شدت سرکوب می گردد. در پاسخ نقد دوم نیز باید این نکته فراموش نشود که این اعتراض دانش جویی در ابتدا فشاری بر دولت برای پایان دادن به فضای دهشتناک امنیتی در دانشگاه ها و پویایی مجدد جنبش دانش جویی می باشد و قصد برگزارکنندگان خارج از این موضوع نمی باشد که در آن مناسبات داخلی دولت سنجیده شود.»

این دانش جویان، هم چنین اعلام کرده اند در روز ۲۵ اردیبهشت و در اعتراض به شرایط سیاسی کشور، از حضور در کلاس های درس خودداری و در دانشگاه ها تجمع خواهند کرد.

این فراخوان تاکنون با حمایت دانش جویان ۴۰ دانشگاه، از جمله دانشگاه تهران، تبریز، سمنان، مشهد، خمینی شهر، کرج، علامه، امیرکبیر، گیلان، قزوین، همدان و دانشجویان برخی از واحدهای دانشگاه آزاد روبرو شده و آن ها با صدور بیانیه های مختلف به حمایت از این حرکت برخاسته اند.

فعالان دانش جویی دانشگاه های تبریز در همین زمینه با اعلام این که «فضای امنیتی و نظامی حاکم بر کل جامعه به ویژه مجموعه های فرهنگی و دانشگاهی و مطبوعاتی ونیز کلیه حرکت های مدنی و اجتماعی و حتی صنفی دلیلی روشن و واضح برای خروج حاکمیت از مسیر و آرمان های مردم و میل و سوق جریان حاکم به سمت تک صدایی و دیکتاتوری می باشد»، تاکید کرده اند: «فعالین سیاسی دانشگاه های تبریز به سان گذشته… برای برگزاری تجمع و تحصن سراسری ۲۵ اردیبهشت ماه از کلیه دانش جویان و فعالین فرهنگی و آحاد مردم همیشه بیدار آذربایجان برای برگزاری تجمع و تحصن اعتراضی در این روز دعوت بعمل می آورد.»

دانشجویان قزوین، ضمن حمایت از این حرکت اعتراضی خواستار پیوستن اقشار مختلف به این اعتراضات گشته اند. در بیانیه این دانش جویان می خوانیم: «دانش جویان همیشه صدای اعتراض کارگران، معلمان و تمامی اقشار جامعه بوده اند و ایجاد فضای امنیتی در دانشگاه ها در واقع برای خاموش کردن این صدای اعتراض بوده برای همین ۲۵ اردیبهشت روز اعتراض و اعتصاب سراسری دانش جویان در تمام دانشگاه های ایران بر علیه فضای امنیتی در دانشگاه ها اعلام شده است. ما دانشجویان دانشگاه ازاد واحد باراجین، دانشگاه بین الملل قزوین، دانشگاه ازاد واحد نواب، دانشگاه پیام نور قزوین، دانشگاه دهخدای قزوین، دانشگاه تربیت معلم قزوین، حمایت خود را از این فراخوان اعلام کرده و همین طور اعلام می کنیم که ما نیز در ۲۵ اردیبهشت تمام کلاس ها را تعطیل کرده و در میدان قلم دست در دست هم جمع می شویم و فریاد مرگ بر دیکتاتور سر می دهیم و خواهان برچیده شدن حراست و بسیج و تمام ارگان های سرکوب در دانشگاه ها هستیم. همچنین ما دانش جویان دانشگاه های قزوین تمامی جوانان، زنان، معلمان، کارگران، پرستاران و تمام مردم را به حمایت از دانش جویان فرا می خوانیم و از آن ها می خواهیم که همراه دانش جویان ۲۵ اردیبهشت را بر علیه فقر، تبعیض، استبداد و اعدام ،به روز فریاد سراسری تبدیل کنیم.»

هم چنین جمعی از فعالین دانش جویی و مدنی دانشگاه سمنان، با انتشار بیانیه ای به این حرکت پیوشته اند. در بخشی از بیانیه این دانش جویان، آمده است: «… جمعی از فعالین دانش جویی و مدنی دانشگاه سمنان نیز با حمایت قاطع خود از این حرکت اعتراضی اعلام می دارند که با شرکت در اعتصاب و اعتراض روز ۲۵ اردیبهشت ماه این روز را به نقطه عطفی در تاریخ جنبش دانشجویی تبدیل خواهند کرد. بدین وسیله از تمامی اساتید و دانش جویان دانشگاه سمنان و دیگر دانشگاه های کشور درخواست می شود تا با تعطیل کردن کلاس ها در روز ۲۵ اردیبهشت و با حرکت های نمادین و ابتکاری یک بار دیگر اعتراض خود را به تنگ نظری های تحجرها و اقتدارگرایی ها در محیط دانشگاه و جامعه نشان داده و اعلام کنند که همگام و همراه با مردم در راه احقاق حقوق خود ایستادگی خواهند کرد.»

در بیانیه جمعی از دانشجویان معترض تربیت معلم کرج، ضمن حمایت از اعتراضات دانش جویی، شرکت خود را در این اعتراض سراسری نیز اعلام نموده اند. در قسمتی از این بیانیه آمده است که: «ما جمعی از دانش جویان تربیت معلم حمایت خود را از این حرکت اعلام می کنیم و به تمامی دانش جویان این دانشگاه پیام می دهیم که به جمع ما بپیوندند و اعتراض خود نسبت به تغییرات جدید در دانشگاه های کشور را به گوش کسانی که می خواهند شان دانش جو را به زیر بکشند برسانند»

شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، با انتشار فراخوانی، دانشجویان را به اعتراض در روز یک شنبه دعوت کرده اند. متن فراخوان منتشر شده در دانشگاه صنعتی اصفهان، به شرح زیر است:

با توجه به وضعیت امنیتی موجود در دانشگاه و فشارهای وارده بر دانش جویان و سیل دستگیری دانش جویان مبارز، حال که سایر دانشگاه های کشور اقدام به دعوت برای مبارزه علیه وضع خفقان موجود نموده اند، ضرورت را بر این دیدیم که از شما دانش جویان فرهیخته دعوت به عمل آوریم که برای حمایت از دانشجویان و یاران در بند خویش در روز یک شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه، با تحریم کلیه کلاس ها و تجمع در ساعت ۱۰ صبح در مقابل تالارها، به اعتراض علیه وضعیت موجود پرداخته و به یاران دبستانی مان در دانشگاه های دیگر بپیوندیم. با حضور خود به همیاری و هم دردی با زندانیان و خانواده هایشان بپردازید.

برخی از دانش جویان دانشگاه بوعلی همدان نیز با حمایت از این حرکت، نوشته اند: «… با توجه به امنیتی بودن شدید فضای این دانشگاه و احاطه کامل نیرو های امنیتی دانشجویان دیگر را به هر طریق ممکن از این حرکت اعتراضی آگاه سازند. از دانش جویان سایر دانشگاه های کشور هم درخواست می کنیم به این حرکت اعتراضی بپیوندند. امیدواریم با حمایت دانش جویان سراسر کشور در این روز سکوت مطلق دانشگاه را فرا بگیرد.»

 

این اقدام جسورانه فعالین جنبش دانش جویی، آن هم در شرایط حساس کنونی داخل کشور و تحولات انقلابی در منطقه، تحسین برانگیز است و رشد و بلوغ سیاسی فعالین این جنبش را به نمایش می گذارد.

در شرایطی که پس از اعتراضات عمومی سال ۸۸، به ویژه در سال ۸۹، از رهبر تا رئیس جمهور، از ارگان های پلیسی – امنیتی تا امام جمعه و غیره تبلیغات وسیعی راه انداختند تا محیط های آموزشی کشور را هر چه بیش تر پلیسی و اسلامی کنند، اما اکنون با فراخوان دانش جویان سراسر کشور برای بپایی تحصن عمومی در روز ۲۵ اردیبهشت ماه، به شدت نگران و سراسیمه شده اند.

دستگاه های حکومتی در سال ۱۳۸۹، برای فعالیت بسیج در بین دانش آموزان و آموزگاران، میلیون ها تومان بودجه به عناوین گوناگون اختصاص دادند، در حالی که اغلب فرهنگیان کشور حتی از دریافت به موقع دست مزدهای ناچیز خود محروم بوده اند. بعلاوه به خواست آنان برای افزایش عادلانه دست مزدها هیچ اعتنایی نشده است.

سران و مقامات و مسئولین حکومت سال گذشته، تلاش های زیادی به خرج دادند تا هر چه بیش تر دانشگاه ها را به جولانگاه بسیج و سپاه و آخوند تبدیل کنند. از سوی دیگر، برای حذف علوم اجتماعی و انسانی با هدف اسلامی و بومی کردن دروس دانشگاهی، اقدامات متعددی به کار بستند اما کاری از پیش نبردند. چون که اسلامی و و بومی کردن علوم انسانی و اجتماعی، سیاستی پوچ و بی معنی بیش نیست و تنها خاصیت و هدف چنین سیاستی، تهدید و مرعوب کردن جنبش دانش جویی است. امسال نیز تلاش های گسترده ای را آغاز کرده اند تا اماکن کارگری را تحت عنوان نبسیج کارگری» مورد تاخت و تاز خود قرار دهند.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی حکومت اسلامی، پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه، درباره کاهش دانش جویان علوم انسانی، گفت: «۴۵ درصد جمعیت دانش جویی کشور در گروه علوم انسانی تحصیل می کنند که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید ۱۴ درصد از جمعیت دانش جویی این گروه کاسته شود.»

طی یک سال گذشته، صدها دانش جو توسط مامورین امنیتی تحت بازجویی قرار گرفته، از تحصیل باز مانده و یا زندانی شده اند. بسیاری از دانشجویان بازداشت شده پس از ماه ها یا هفته ها حبس با قرارهای وثیقه سنگین آزاد شده اند؛ برخی نیز با احکام قضایی گوناگون در بی دادگاه های حکومت اسلامی تحت فشار هستند و برخی نیز هم چنان در وضعیت بلاتکلیف به سر می برند. در حال حاضر آمار دقیقی در خصوص تعداد دانشجویان بازداشتی در دست نیست.

تهدید دانشجویان معترض، یکی از سیاست های دایمی سران و مقامات حکومت اسلامی است. تازه ترین تهدید دانشجویان، توسط وزیر علوم بیان شده است. کامران دانشجو، وزیر علوم، روز پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۰، با تهدید مجدد دانشجویان اعلام کرد، «جای افراد معاند نظام در دانشگاه نیست و فرقی نمی کند که این دانشگاه، دولتی یا غیردولتی باشد.»

به گزارش خبرگزاری ایرنا، کامران دانشجو، با تاکید بر لزوم رعایت حجاب و عفاف در محیط های دانشگاهی گفت که دانشگاه سالن مد و آرایش نیست. او که در گردهمایی روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی – غیرانتفاعی سخن رانی می کرد، ادعا کرد: «رفتارهای غیراخلاقی، تبرج و سالن آرایش در شان دانشگاه نیست و در همه دانشگاه های دنیا، دانشجویان مطابق عرف رایج آن ها و با ساده ترین نوع لباس در محیط دانشگاه حاضر می شوند.»

دانشجو، خطاب به افرادی که به قول او، شان دانشگاه را رعایت نمی کنند گفت: «هیچ اصراری نیست که این افراد در مکان دانشگاه بمانند و می توانند به جاهای دیگر بروند.»

تهدید دانشجویان از سوی وزیر علوم، برای چندمین بار در حالی صورت می پذیرد که در هفته های گذشته تجمعات اعتراضی دانشجویی در اعتراض به دخالت نیروهای حراست در حوزه خصوصی دانشجویان، با حضور پرشور دانش جویان برگزار شده است.

از سوی دیگر، وب سایت دانشجونیوز، در گزارش تفصیلی نقض حقوق دانشجویان در سال ۱۳۸۹ را تهیه کرده است. در این گزارش بازداشت ۳۸۸ دانش جو به همراه صدور ۸۷۷ مورد احکام محرومیت از تحصیل و اخراج برای دانشجویان کشور ثبت شده است.

این وب سایت، تاکید کرده است که این آمار نقض حقوق دانش جویان در سال گذشته تنها شامل موارد ثبت شده خبری است. در برخی از موارد به دلیل وعده مسئولین دانشگاه و یا نیروهای امنیتی و قضایی کشور برای تخفیف در مجازات دانشجویان، اخبار نقض حقوق دانش جویان به صورت خبری منتشر و ثبت نشده است. در بخش هایی از این گزارش طولانی، آمده است:

* برای بیش از ۱۶۰ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت معلم سبزوار به اتهام مشارکت در مراسم های روز دانشجو (۱۶ آذر)، احکام سنگین به طور غیابی صادر و تایید شد.

* برای ۷۴ نفر از دانشجویان دانشگاه تربیت معلم سبزوار به اتهام شرکت در مراسم های دانش جویی احکام سنگین محرومیت های تحصیل بدون احضار یا ابلاغ صادر شد.

* بیش از ۱۷۰ تن از دانشجویان پلی تکنیک به اتهام تحریم امتحانات و شرکت در مراسم روز دانش جو به کمیته انضباطی احضار و حدود ۴۰ تن از این افراد با حکم تعلیق از تحصیل روبرو شدند.

* در آستانه شروع امتحانات پایان ترم در سال تحصیلی جاری، پرونده ۴۰ تن از دانش جویِان دانشگاه آزاد واحد نجف آباد که به دلیل شرکت در تجمعات ۱۶ آذر، از سوی حراست دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شده بودند، بسته شد.

* ۷۱ تن از دانشجویان دانشگاه آزاد شهر ری تحت عنوان عدم رعایت شئونات اسلامی به کمیته انضباطی این دانشگاه احضار شدند.

* سالگرد ۱۶ آذر سال گذشته بعد و قبل از آن با نقض گسترده حقوق دانشجویان از سوی حکومت ایران همراه بود که بنا به گزارش ها، تعداد دانش جویان احضار، بازداشت و ناپدید شده بعد از مراسم روز دانش جو، بالغ بر ۷۰ تن بود.

محمود ملاباشی، معاون دانشجویی وزیر علوم نیز اقرار کرده است که: «در سال تحصیلی ۸۹-۸۸ یک هزار و ۱۰۰ حکم انضباطی در زمینه های مختلف برای دانشجویان صادر شد.»

اما تحصن ۲۵ اردیبهشت ماه و آغاز دور جدیدی از مبارزه جنبشدانش جویی، جواب دندان شکنی به تهدیدهای سران و مقامات و هم چنین ماشین سرکوب و سانسور حکومتی است. چه بسا، احتمال دارد که این حرکت، جرقه ای برای از سرگیری اعتراضات عمومی در جامعه باشد و نقطه عطف دیگری در تاریخ مبارزات جنبش دانشجویی پدید آورد.

مسلما، تحصن ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۰، اعتصابات کارگری را که در حال حاضر از جمله در برخی از صنایع بزرگ کشور چون پتروشیمی و پالایشگاه ها و غیره در جریان است، تقویت خواهد کرد.

بحران های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حکومت اسلامی، هر روز بحرانی تر و شکننده تر می شود. در چنین شرایطی، اعتصاب و اعتراض عمومی در دانشگاه ها، کارگاه ها و کارخانه ها، ادارت، محلات و غیره در سراسر کشور، تنها راه رهایی از شرایط فلاکت بار و نکبت بار کنونی است. بنابراین، طبیعی ست که ضمن حمایت قاطع از حرکت سراسری دانش جویان در روز ۲۵ اردیبهشت، ضروری ست که کارگران، زنان، دانش آموزان، معلمان، استادان دانشگاه ها، خانواده ها و مردم آزاده نیز در مقابل دانشگاه های کشور تجمع کنند و اجازه ندهند نیروهای سرکوبگر وارد دانشگاه ها شوند و تحصن و اعتراض دانشجویان را به خاک و خود بکشند. باید در داخل و خارج کشور، با تمام قوا به این حرکت پیوست و اعتصاب و اعتراض سراسری و متحدی را در کلیه دانشگاه های کشور و مقابل آن ها، هر چه گسترده تر و مردمی تر و با شکوه تر برگزار کرد.

 

جمعه بیست و سوم اردیبهشت ۱۳۹۰ – سیزدهم می ۲۰۱۱

تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت, ۱۳۹۰ ۱:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز