Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۰

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۰

زمستان
بیدارم مکن, با قلبِ سردم, در کنار ستاره ها, خاموش بخواب می روم, ستاره سرخی از میان کهکشانها, خطی بر آسمان انداخت, پایان زمستان نزدیک است,
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان-ا
نویسنده: رحمان-ا
روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
اروپا قربانی کیست؟
به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: آرنولد برتراند
نویسنده: آرنولد برتراند
۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!
7 درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند, شرط خروج از این وضعیت «عزم سیاسی» است که اکنون شاهد آن نیستیم. عده‌ای پنت هاوس و خودروی لوکس را در سبد...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین راغفر
نویسنده: حسین راغفر
ویدیو پادکست «ابعاد انقلاب بهمن»، گفتگو با منوچهر صالحی در «تالار گفتگو و تبادل نظر»
به مناسبت سالگرد انقلاب ۵۷، در «تالار گفتگو و تبادل‌نظر» گفتگویی با حضور منوچهر صالحی، پژوهشگر و نظریه‌پرداز چپ برگزار شد. در این گفت‌وگو، مهمان برنامه به همراه دیگر شرکت‌کنندگان...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر
نویسنده: تالار گفتگو و تبادل نظر

امکان تعدیل خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا توسط پارلمان این کشور

احتمالاً الزام مذاکرات در ماه های آتی مانع از آن شود که خانم می بتواند در ماه مارس 2017 کمیسیون اروپا را از تصمیم بریتانیا به خروج از اتحادیۀ اروپا رسماً مطلع کند. از واکنشهای اولیۀ نمایندگان مجلس می توان دریافت که آنان با خروج از اتحادیه مخالفت نخواهند کرد. آنچه طرفداران باقی ماندن در اتحادیۀ اروپا خواهند خواست، همانا مشارکت در تدارک مذاکرات برای خروج و گرفتن تضمینی است برای آن که بریتانیا عضوی از "اتحادیۀ گمرکی" و بازار مشترک باقی بماند. به عبارت خلاصه: یک خروج نرم از اتحدیۀ اروپا.

روز پنجشنبۀ گذشته، ۳ نوامبر ۲۰۱۶، دادگاهی در لندن حکمی را صادر کرد، که به موجب آن امکان خروج “سفت و سخت” بریتانیا از اتحادیۀ اروپا به شدت کاهش یافته است. به موجب این حکم دولت بریتانیا مجاز نخواهد بود که مادۀ ۵۰ پیمان لیسبون را بدون توجه به نظر و موضع پارلمان این کشور به اجرا بگذارد. در این ماده از پیمان لیسبون، شرایط خاتمۀ عضویت در اتحادیۀ اروپا انتظام یافته اند.

این حکم، که دولت بریتانیا می تواند علیه آن دست به استیناف بزند، کار را برای دولت خانم می دشوار کرده است. خانم می امیدوار بود که در مذاکرات با اتحادیۀ اروپا پیرامون خروج این کشور از اتحادیه اختیار کامل داشته باشد. اما اگر پارلمان مانع از اجرای مادۀ ۵۰ قرارداد لیسبون گردد، یا میدان بازی دولت را محدود کند، چاره ای جز برگزاری انتخابات باقی نخواهد ماند.

پرونده ای که به این حکم دادگاه انجامیده است، از ابتدا با هاله ای از طنز همراه بود: این پرونده توسط یک خانم دکاندار، یک آرایشگر، یک لوله کش و یکی دیگر از طرفداران باقی ماندن بریتانیا در اتحادیۀ اروپا به جریان افتاده بود. در جریان مبارزات رفراندومی موضوع حق حاکمیت پارلمان یکی از وزین ترین استدلالات [در مخالفت با خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا] بود. چرا نمایندگان مردم نمی بایست در بارۀ موضوعی با چنین اهمیت تاریخی تصمیم بگیرند؟ به قول جان توماس، قاضی دادگاه لندن “پایه ترین اصل حاکمیت در نظام بریتانیا، حق حاکمیت پارلمان است.”

حکم روز پنجشنۀ دادگاه لندن خیلی هم غیرمترقبه نبود. قاضی نامبرده در اجلاسهای دادگاه مذکور نیز تعجب خود را از دفاعیات وکلای دولت پنهان نگذاشته بود. خانم می و وزرای دولت او به “معافیت ملوکانه” استناد می کردند، که به موجب آن قوۀ اجرائی از دیرباز اختیار داشته است که برخی تصمیمات حیاتی، از جمله اعلام جنگ، را خود رأساً اتخاذ نماید. به زعم وکلای دولت بریتانیا، اطلاع به بروکسل دایر بر تصمیم بریتانیا به خروج از اتحادیۀ اروپا نیز از زمرۀ این موارد است.

اما سه قاضی دادگاه سلطنتی بریتانیا بر اولویت حق حاکمیت پارلمان نسبت به دولت تأکید کرده اند. دادگاه عالی بریتانیا محتملاً در خلال ماه آینده تشکیل خواهد شد. اگر این دادگاه موضع مشابهی را اخذ کند، آن گاه پرسش این خواهد بود که پارلمان با این پیروزی چگونه عمل خواهد کرد. اکثرییت بزرگی از پارلمان موافق رفراندومی بوده است که جنبۀ مشورتی داشته باشد، اما رفراندوم انجام شده سرانجام جنبۀ الزامی به خود گرفت. در عین حال اکثریت قابل توجهی از نمایندگان پارلمان موافقتی با خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا نداشته و ندارند. این نیز واقعیتی است که ۴۲۱ تا از ۵۷۴ حوزۀ انتخاباتی در انگلیس و ویلز طرفدار خروج از اتحادیۀ اروپایند و نمایندگان مجلس نمی توانند این “صدای مردم” را به سادگی نادیده بگیرند.

احتمالاً الزام مذاکرات در ماه های آتی، چه در مجلس عوام و چه در مجلس اعیان، مانع از آن شود که خانم می بتواند در ماه مارس ۲۰۱۷ کمیسیون اروپا را از تصمیم بریتانیا به خروج از اتحادیۀ اروپا رسماً مطلع کند. از واکنشهای اولیۀ نمایندگان مجلس، همچون هیلاری بن و استپان کیناک، که در باقی ماندن بریتانیا در اتحایۀ اروپا راسخ اند، می توان دریافت که آنان با خروج از اتحادیه مخالفت نخواهند کرد، گرچه هدف شاکیان پروندۀ تشکیل شده ممانعت از خروج بوده است. اما آنچه طرفداران باقی ماندن در اتحادیۀ اروپا خواهند خواست، همانا مشارکت در تدارک مذاکرات برای خروج و گرفتن تضمینی است برای آن که بریتانیا عضوی از “اتحادیۀ گمرکی” و بازار مشترک باقی بماند. به عبارت خلاصه: یک خروج نرم از اتحدیۀ اروپا.

طبعاً خانم می دستش را پیش از موقع رو نخواهد کرد. مثلاً ابراز آمادگی برای قطع تمام پیوندها با اتحادیۀ اروپا، یکی از این کارتها و از جمله تاکتیکهای مذاکراتی است. نخست وزیر می تواند بر حسب ضرور برگزاری انتخابات جدیدی را اعلام کند تا به این ترتیب اکثریت بزرگتری را در مجلس عوام برای خود فراهم آورد. تفاوت کنونی فقط ۱۵ کرسی است. اما چنین اقدامی حاوی یک ریسک است و آن این که چنین انتخاباتی به مطالبۀ یک رفراندوم جدید برای ماندن در اتحادیۀ اروپا یا ترک آن منجر شود؛ رفراندومی با نتیجۀ نامعلوم و تماماً وابسته به اوضاع اقتصادی در لحظه.

حکم روز پنجشنبۀ دادگاه لندن این برداشت را در طرفداران خروج از اتحادیه برانگیخته است که الیت سیاسی بریتانیا برای تعویق یا حتی ممانعت از خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا، از هیچ اقدامی فرو نخواهد گذاشت. دوگلاس کارسول، عضو پارلمان از طرف “حزب مستقل بریتانیا” (یوکیپ UKIP) پس از اعلام حکم دادگاه خاطرنشان کرد که قاضی جان توماس از زمرۀ مؤسسان “انستیتو اروپائی برای قانون” است که هدف اش ترغیب همگرائی در اروپاست.

تاریخ انتشار : ۱۶ آبان, ۱۳۹۵ ۱۱:۴۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایتگری بس است ، باید راهی جست

زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران

افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند

اروپا قربانی کیست؟

۷ درصد جمعیت کشور با گرسنگی مواجه هستند!

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!