شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۷

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۷

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

امکان تعدیل خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا توسط پارلمان این کشور

احتمالاً الزام مذاکرات در ماه های آتی مانع از آن شود که خانم می بتواند در ماه مارس 2017 کمیسیون اروپا را از تصمیم بریتانیا به خروج از اتحادیۀ اروپا رسماً مطلع کند. از واکنشهای اولیۀ نمایندگان مجلس می توان دریافت که آنان با خروج از اتحادیه مخالفت نخواهند کرد. آنچه طرفداران باقی ماندن در اتحادیۀ اروپا خواهند خواست، همانا مشارکت در تدارک مذاکرات برای خروج و گرفتن تضمینی است برای آن که بریتانیا عضوی از "اتحادیۀ گمرکی" و بازار مشترک باقی بماند. به عبارت خلاصه: یک خروج نرم از اتحدیۀ اروپا.

روز پنجشنبۀ گذشته، ۳ نوامبر ۲۰۱۶، دادگاهی در لندن حکمی را صادر کرد، که به موجب آن امکان خروج “سفت و سخت” بریتانیا از اتحادیۀ اروپا به شدت کاهش یافته است. به موجب این حکم دولت بریتانیا مجاز نخواهد بود که مادۀ ۵۰ پیمان لیسبون را بدون توجه به نظر و موضع پارلمان این کشور به اجرا بگذارد. در این ماده از پیمان لیسبون، شرایط خاتمۀ عضویت در اتحادیۀ اروپا انتظام یافته اند.

این حکم، که دولت بریتانیا می تواند علیه آن دست به استیناف بزند، کار را برای دولت خانم می دشوار کرده است. خانم می امیدوار بود که در مذاکرات با اتحادیۀ اروپا پیرامون خروج این کشور از اتحادیه اختیار کامل داشته باشد. اما اگر پارلمان مانع از اجرای مادۀ ۵۰ قرارداد لیسبون گردد، یا میدان بازی دولت را محدود کند، چاره ای جز برگزاری انتخابات باقی نخواهد ماند.

پرونده ای که به این حکم دادگاه انجامیده است، از ابتدا با هاله ای از طنز همراه بود: این پرونده توسط یک خانم دکاندار، یک آرایشگر، یک لوله کش و یکی دیگر از طرفداران باقی ماندن بریتانیا در اتحادیۀ اروپا به جریان افتاده بود. در جریان مبارزات رفراندومی موضوع حق حاکمیت پارلمان یکی از وزین ترین استدلالات [در مخالفت با خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا] بود. چرا نمایندگان مردم نمی بایست در بارۀ موضوعی با چنین اهمیت تاریخی تصمیم بگیرند؟ به قول جان توماس، قاضی دادگاه لندن “پایه ترین اصل حاکمیت در نظام بریتانیا، حق حاکمیت پارلمان است.”

حکم روز پنجشنۀ دادگاه لندن خیلی هم غیرمترقبه نبود. قاضی نامبرده در اجلاسهای دادگاه مذکور نیز تعجب خود را از دفاعیات وکلای دولت پنهان نگذاشته بود. خانم می و وزرای دولت او به “معافیت ملوکانه” استناد می کردند، که به موجب آن قوۀ اجرائی از دیرباز اختیار داشته است که برخی تصمیمات حیاتی، از جمله اعلام جنگ، را خود رأساً اتخاذ نماید. به زعم وکلای دولت بریتانیا، اطلاع به بروکسل دایر بر تصمیم بریتانیا به خروج از اتحادیۀ اروپا نیز از زمرۀ این موارد است.

اما سه قاضی دادگاه سلطنتی بریتانیا بر اولویت حق حاکمیت پارلمان نسبت به دولت تأکید کرده اند. دادگاه عالی بریتانیا محتملاً در خلال ماه آینده تشکیل خواهد شد. اگر این دادگاه موضع مشابهی را اخذ کند، آن گاه پرسش این خواهد بود که پارلمان با این پیروزی چگونه عمل خواهد کرد. اکثرییت بزرگی از پارلمان موافق رفراندومی بوده است که جنبۀ مشورتی داشته باشد، اما رفراندوم انجام شده سرانجام جنبۀ الزامی به خود گرفت. در عین حال اکثریت قابل توجهی از نمایندگان پارلمان موافقتی با خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا نداشته و ندارند. این نیز واقعیتی است که ۴۲۱ تا از ۵۷۴ حوزۀ انتخاباتی در انگلیس و ویلز طرفدار خروج از اتحادیۀ اروپایند و نمایندگان مجلس نمی توانند این “صدای مردم” را به سادگی نادیده بگیرند.

احتمالاً الزام مذاکرات در ماه های آتی، چه در مجلس عوام و چه در مجلس اعیان، مانع از آن شود که خانم می بتواند در ماه مارس ۲۰۱۷ کمیسیون اروپا را از تصمیم بریتانیا به خروج از اتحادیۀ اروپا رسماً مطلع کند. از واکنشهای اولیۀ نمایندگان مجلس، همچون هیلاری بن و استپان کیناک، که در باقی ماندن بریتانیا در اتحایۀ اروپا راسخ اند، می توان دریافت که آنان با خروج از اتحادیه مخالفت نخواهند کرد، گرچه هدف شاکیان پروندۀ تشکیل شده ممانعت از خروج بوده است. اما آنچه طرفداران باقی ماندن در اتحادیۀ اروپا خواهند خواست، همانا مشارکت در تدارک مذاکرات برای خروج و گرفتن تضمینی است برای آن که بریتانیا عضوی از “اتحادیۀ گمرکی” و بازار مشترک باقی بماند. به عبارت خلاصه: یک خروج نرم از اتحدیۀ اروپا.

طبعاً خانم می دستش را پیش از موقع رو نخواهد کرد. مثلاً ابراز آمادگی برای قطع تمام پیوندها با اتحادیۀ اروپا، یکی از این کارتها و از جمله تاکتیکهای مذاکراتی است. نخست وزیر می تواند بر حسب ضرور برگزاری انتخابات جدیدی را اعلام کند تا به این ترتیب اکثریت بزرگتری را در مجلس عوام برای خود فراهم آورد. تفاوت کنونی فقط ۱۵ کرسی است. اما چنین اقدامی حاوی یک ریسک است و آن این که چنین انتخاباتی به مطالبۀ یک رفراندوم جدید برای ماندن در اتحادیۀ اروپا یا ترک آن منجر شود؛ رفراندومی با نتیجۀ نامعلوم و تماماً وابسته به اوضاع اقتصادی در لحظه.

حکم روز پنجشنبۀ دادگاه لندن این برداشت را در طرفداران خروج از اتحادیه برانگیخته است که الیت سیاسی بریتانیا برای تعویق یا حتی ممانعت از خروج بریتانیا از اتحادیۀ اروپا، از هیچ اقدامی فرو نخواهد گذاشت. دوگلاس کارسول، عضو پارلمان از طرف “حزب مستقل بریتانیا” (یوکیپ UKIP) پس از اعلام حکم دادگاه خاطرنشان کرد که قاضی جان توماس از زمرۀ مؤسسان “انستیتو اروپائی برای قانون” است که هدف اش ترغیب همگرائی در اروپاست.

تاریخ انتشار : ۱۶ آبان, ۱۳۹۵ ۱۱:۴۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند