سخنان ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مورد پوتین کە او را سیاستمداری لایق ارزیابی کرد، گفتەهای او در مورد همکاری با این کشور در صورت انتخابش بە عنوان رئیس جمهور آمریکا و نیز اخیرا کاندیدا کردن رکس تلرسون دوست نزدیک پوتین بعنوان وزیر امور خارجە آمریکا، تردیدی باقی نمی گذارد کە ترامپ درصدد درپیش گرفتن سیاست جدیدی در رابطە با دولت روسیە است.
اما از طرف دیگر، انتصاب افراد دیگری در پستهای حساس نظامی و امنیتی آمریکا کە بشدت مخالف دولت ایران اند، نشان از آن دارد کە ترامپ درصدد اجرائی کردن وعدەهای خود در خصوص فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی است.
ولی در شرایطی کە روسیە و ایران بیش از پیش بە هم نزدیک شدەاند و بە همکاریهای گستردەای از جملە در سوریە نائل آمدەاند، چگونە می توان این دو پارامتر را در یک معادلە گنجانید؟ بە گفتەای دیگر، نتیجە این معادلە پیش ترامپ مساوی با چی خواهد بود؟
چنین بەنظر می رسد کە یکی از اهداف اصلی ترامپ در نزدیکی بە روسیە، تضعیف ایران است. ترامپ بخوبی می داند کە روسیە فاکتور بسیار مهمی در قدرت گیری جمهوری اسلامی در منطقە است، فاکتوری کە بدون تسخیر آن (بویژە از طریق امتیازدادن)، نمی توان سیاست مهار ایران در سطح منطقە را بە پیش برد.