چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

با پیروزی سین فین، ناسیونالیسم ایرلندی چپ در حال تقویت است

مردم ایرلند شمالی رأی خود را دادند و با پیروزی سین فین، ناسیونالیسم ایرلندی چپ مورد تقویت قرار گرفت. نتیجه این انتخابات,می تواند این کشور را تغییر دهد. حال چه سازنده باشد چه مخرب، هفته های آینده نشان های آن روشن تر خواهد گردید. مری لو مک‌دونالد، رئیس سین‌فین در مصاحبه‌ای در صبح روز شنبه در پاسخ به این سوال که چه زمانی می‌توان انتظار یک «نظرسنجی مرزی» را داشت، گفت: ظرف پنج سال آینده، رأی‌گیری درباره اتحاد مجدد ایرلند انجام خواهد شد. وی افزود که لازم است هر چه زودتر مقدمات این نظر سنجی آماده گردد.

 

میشل اونیل، کاندیدای برتر سین فین، برنده انتخابات و در نتیجه منصوب شده به عنوان رئیس دولت “نخست وزیر”ایرلند شمالی، اکنون پس از تایید پیروزی خود در انتخابات، محتاط تر است. او می‌داند که تنها ذکر کلمه پرسش از او باعث می‌شود بزرگترین مخالفان او و در عین حال شرکای دولتی او در حزب راستگرای اتحاد دموکراتیک UP * به‌ شدت واکنش هایی از خود بروز دهند.

در انتخابات ایرلند شمالی، اکثریت احزاب، «اتحاد» با انگلیس را انتخاب نکردند. اتحاد گرایان این را به خودی خود یک توهین، خیانت به حق اصلی خود برای اداره کشور برای همیشه و همیشه می دانند. اولین قانون اساسی دستکاری شده ایرلند شمالی در سال ۱۹۲۱، نوشته شد تا اطمینان حاصل شود که اقلیت ایرلند هرگز نماینده کافی در پارلمان نخواهند داشت. جنگ داخلی سی ساله و متعاقب آن توافقنامه صلح در سال ۱۹۸۸ به این به اصطلاح قوانین جعلی پایان داد. این قانون با یک قانون بسیار پیچیده انتخابات و ثبت رأی جایگزین شد، که هدف آن تضمین نمایندگی کاملاً منصفانه از همه اقشار مردم است. به همین دلیل است که  در ایرلند شمالی برای مدت طولانی پس از هر انتخابات در شمارش آراء دقت زیادی می شود تا مبادا حتی یک رای نادیده گرفته شود.

جالب تر این است که این احزاب از نظر سیاسی چه چیزی را مطرح می کنند:

Sinn Fein یک حزب سوسیالیست ناسیونالیست ایرلندی است که زمانی به عنوان “بازوی سیاسی” IRA موقت (PIRA) شناخته می شد. که  هم در ایرلند شمالی و هم در جنوب فعال است و خود را “ناسیونالیست” و “جمهوریخواه” توصیف می کند. برای مدت طولانی، بخش‌های زیادی از رهبری حزب از کادرهای پیرانتخاب می شدند. اما گرایش به سمت رهبران زن و نیروی جوان حزب، به سین فین کمک کرده است تا در سال های اخیر به تدریج این مشکل را برطرف نماید. بسیاری از جوانان ایرلند شمالی که جنگ داخلی را تجربه نکرده اند، اکنون  سین فین”SF” را یک حزب به شدت چپ‌گرا و مترقی می‌دانند. این امر به قیمت کاهش نفوذ حزب سوسیال دموکراتیک است SDLP  که به عنوان حزبی “بورژوایی” خوانده می شود, تمام گردیده است.

اتحاد مورد خاص: هر چیزی که رشد می کند رادیکال نیست

حامیان «اتحاد» این  شرایط را تهدید آمیز می دانند. دلیل کاهش تدریجی اهمیت اتحاد ها در این واقعیت نهفته است که همه پروتستان‌ها اساساً اتحاد گرا نیستند، به ویژه برگزیت باعث تغییر در تفکر و جنبش این جامعه شده است. عملکرد اتحاد، که اکنون سومین حزب بزرگ ایرلند شمالی است، از اهمیت ویژه ای در این زمینه برخوردار است. اتحاد در سال ۱۹۷۰ عمدتاً از میان بورژوازی پروتستان پدید آمد و از تلاش برای دنبال کردن یک مسیر میانجیگری اقتصادی سازنده با مواضع میانه رو و لیبرال دفاع کرد. برای دهه‌ها، ایرلند شمالی اتحاد را نوعی لابی برای دانشگاهیان و افراد تجاری می‌دید، کمی لیبرالیسم در بحبوحه جنون یک  جنگ داخلی در جامعه ای که روز به روز رادیکال‌تر می‌شد را لازم می دید. زمانی که پیمان صلح امضا شد، ائتلاف انجام شده عمدتاً با شرکت حدود شش درصد در انتخابات با شکست مواجه شد. این حزب هنوز هم به سمت لیبرالیسم اقتصادی گرایش دارد، اما اکنون به عنوان محل تجمع افرادی که به دنبال راه حل های «غیر فرقه ای» هستند تلقی می شود. در پشت این اشتیاق برای ساختن یک کشور مترقی تر، با توجه به چرخش زمان، تغییراتی نهفته است. 

نمونه بارز این موضوع، پائولا برادشاو، نماینده حزب “اتحاد” است. او کار سیاسی خود را با حزب فوق العاده محافظه کار UUP آغاز کرد، اما در سال۲۰۱۷ آن را “حزب جنسیتی، همجنس گرا و فرقه گرایانه” نامید و برای پیوستن به اتحاد کنار رفت. در شب انتخابات، به شکلی نمایشی روبان سبز رنگ ایرلند پروتستان را پوشید. ایستادن بین این اردوگاه‌ها قبلاً جان انسان‌ها را تهدید می‌کرد، اما اکنون به موقعیتی جذاب تبدیل شده است: حزب”اتحاد” ۱۳.۵ درصد آرا را به دست آورد که  پنج درصد بیشتر از گذشته است.

نکته خاص در مورد حزب: به مسئله مرز و اتحاد متعهد نیست. بر اساس بررسی‌ها، تعداد بیشتری از پروتستان‌هایی که به پرسش ها پاسخ می‌دهند نیز در زیر سقف آنها یافت می‌شوند. این دومین روند اصلی در توسعه سیاسی ایرلند شمالی است: در حالی که اردوگاه‌های حاشیه‌ای همچنان متفاوت هستند، با هم بودن در مرکز جامعه بسیار بیشتر از همیشه به چشم  می خورد.

این یکی از دلایلی است که میشل اونیل تا کنون از بحث  پیرامون آن پرهیز کرده است. این واقعیت که مری لو مک‌دونالد اکنون مسئله اتحاد مجدد به عنوان رهبر حزب در جنوب مرز ایرلند را مطرح می‌کند به این دلیل است که مبارزات انتخاباتی برای او تازه شروع شده است. انتخابات حداکثر تا سال ۲۰۲۴ در جمهوری ایرلند برگزار می شود و سین فین در حال حاضر شانس خوبی برای تبدیل شدن به قوی ترین نیرو در آنجا نیز دارد. حداکثر تا آن زمان، پرسش  به مرکز گفتمان سیاسی در ایرلند منتقل می شود.

زیر نویس:

*- حزب اتحاد دموکراتیک (DUP) بزرگترین حزب اتحادیه پروتستان در ایرلند شمالی است. حامیان آن ضد کاتولیک هستند و با اتحاد ایرلند شمالی با جمهوری ایرلند مخالفند. این حزب خواستار خلع سلاح کامل IRA است. در عین حال، او از حزب جمهوریخواه ایرلند Sinn Féin می خواهد که از خشونت با سلاح گرم و در نتیجه از IRA فاصله بگیرد. بنیانگذار حزب در سال ۱۹۷۱ کشیش یان پیزلی (۱۹۲۶-۲۰۱۴) بود.

سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱- ۱۰ مای ۲۰۲۲

منبع: مجله آلمانی” Spiegel” 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۰:۵۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟