پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

بدهی ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی دولت

براین اساس، دولت با وجود هزینه کرد 256 هزار میلیارد تومانی در٤ سال گذشته از اول مرداد ٨٤ تا آخر مرداد ١٣٨٨، بدهیهای سنگینی به سازمانها، شرکتها و کشورهای خارجی دارد که رقم دقیق این بدهیها به بیش از ١٤٠ هزار میلیارد تومان میرسد، و با روند فعلی پرداخت این بدهیها بیش از دە سال طول میکشد.

امروز ساعت ١٢ و ۵۵ دقیقه؛ خبری در پایگاه اطلاعرسانی دولت درج شد با این عنوان که: “بانک مرکزی ادعای روزنامه مردمسالاری درباره بدهکاری ١٢٧ میلیارد دلاری دولت را خلاف واقع اعلام کرد.” در ادامه این گزارش آمده است: ” به دنبال ادعای روزنامه مردمسالاری درباره این که «حجم بدهیهای دولت دهم به نهادهای داخلی و خارجی، به ١٢٧ میلیارد دلار رسیده است”، بانک مرکزی اعلام کرد: “آمار روزنامه مردمسالاری خلاف واقع و غیرمستند است.”

این گزارش در حالی به اعلام بانک مرکزی مبنیبر کذب بودن بدهی ١٢٧ میلیارد دلاری دولت استناد نموده که هیچ گزارشی از بانک مرکزی یا مسئولان این بانک در مورد تکذیب بدهی ١٢٧ میلیارد دلاری دولت در پایگاه این بانک یا سایر خبرگزاریها و رسانهها درج نشده و مسئولان روابط عمومی بانک مرکزی هم خبری از درج این گزارش در سایت دولت ندارند و معلوم نیست سایت دولت این خبر را به نقل از کدام مسئول و مقام بانک مرکزی درج نموده است.

با این حال برخلاف گزارش سایت دولت؛ آمارهای مستند بانک مرکزی و طلبکاران دولت نشان میدهد دولت بسیار بیشتر از ١٢٧ میلیارد دلار بدهی داخلی و خارجی دارد که هنوز پرداخت ننموده است.

براین اساس، دولت با وجود هزینه کرد ۲۵۶ هزار میلیارد تومانی در۴ سال گذشته از اول مرداد ٨۴ تا آخر مرداد ١٣٨٨، بدهیهای سنگینی به سازمانها، شرکتها و کشورهای خارجی دارد که رقم دقیق این بدهیها به بیش از ١۴٠ هزار میلیارد تومان میرسد، و با روند فعلی پرداخت این بدهیها بیش از دە سال طول میکشد.

بنا به گزارش بانک مرکزی در بخش

گزیده آمارهای اقتصادی؛ مهمترین بدهی دولت و شرکتهای دولتی، بدهی ۵۵۴٠٠٠ میلیارد ریالی به بانکهای کشور و بانک مرکزی میباشد که عدم پرداخت این بدهی به بانکها، باعث قفل شدن سیستم بانکی و ناتوانی بانکها در پرداخت وام به صنعتگران و نیازمندان شده است.

البته آمار بدهیهای بانکی دولت مربوط به یازدە ماهه سال ١٣٨٨ است که با توجه به شایعاتی درباره افزایش نقدینگی برای واریز یارانه نقدی در اجرای طرح حذف یارانهها؛ کمک حدود دە هزار میلیارد ریالی بانکها به شرکت بازرگانی دولتی برای خرید گندم کشاورزان در تیر و مرداد ١٣٨٩ و سایر عوامل در حال حاضر بدهیهای بانکی دولت به حدود ۶٠٠ هزار میلیارد ریال بالغ شده است که در این مورد باید منتظر آمارهای بانک مرکزی باشیم که پس از گذشت بیش از پنج ماه از پایان سال ٨٨ هنوز آمار مربوط به بدهیها؛ بودجه و هزینههای دولت را اعلام نکرده است.

بنا به اعلام اعضای کارفرمایی شورای عالی تامین اجتماعی و نماینده کارگران در این سازمان؛ بدهی ٢١٠ هزار میلیارد ریالی به سازمان تامین اجتماعی، بدهی سنگین دیگر دولت است که در طول سالها بر روی هم انباشته شده و دولت که برخلاف قانون به منابع این سازمان متعلق به کارگران و کارفرمایان و بیمهپردازان تسلط یافته، با عدم پرداخت بدهیهای خود به این سازمان، عملا سازمان تامین اجتماعی را در رسیدگی به وضعیت و معیشت بیمهشدگان ناکام گذاشته است و این سازمان هنوز به بیمارستانها بدهکار است و بخشی از بدهی خود را پرداخت ننموده است.

بر اساس لایحه بودجه سال ١٣٨٩ تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی، دولت بیش از ۴۵ هزار میلیارد ریال هم به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح بدهکار است که باید در طول سال آینده این بدهی پرداخت گردد.

در حوزه وزارت نیرو و امور مربوط به آبو برق، دولت حدود ۶٠ هزار میلیارد ریال به پیمانکاران و مجریان پروژههای این حوزه بدهی دارد و درحوزه راهو ترابری نیز بدهی دولت بیش از دە هزار میلیارد ریال و درحوزه وزارت نفت نیز همین مقدار است که هنوز پرداخت نشده است.

در سالهای گذشته دولت و شرکتهای دولتی برای تامین مالی طرحهای خود اقدام به انتشار اوراق مشارکت نموده و با توزیع اوراق مشارکت ازمردم پول دریافت نموده که باید اصل و سود اوراق مشارکت را پرداخت نماید که رقم بدهیهای دولت در ارتباط با اوراق مشارکت منتشره و سود آن بیش از صد هزار میلیارد ریال است.

دولت در سال ١٣٨۵ بیش از ٣۶٩٠٠ میلیارد ریال، در سال ٨۶ بیش از ۴٧٩٠٠ میلیارد ریال، در سال ٨٧ بیش از ٩٨٠٠ میلیارد ریال و در سال ٨٨ بیش از ۶ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت؛ در سال ٨٨ و ٨٩ حدود ٧۵٠ میلیون یورو اوراق مشارکت ارزی معادل دە هزار میلیارد ریال؛ در سال ٨٩ تاکنون حدود ١۵ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت بابت طرحهای نیروگاهی و پارس جنوبی منتشر نموده که مجموع اوراق مشارکت فروش رفته بیش از ١٢۵ هزار میلیارد ریال است که با توجه به سود حداقل ١۵ درصدی این اوراق، دولت حداقل ١۶٠ هزار میلیارد ریال بابت اصل و سود اوراق فروش رفته بدهکار است.

بدهیهای خارجی دولت نیز در حال حاضر حدود ٢٣میلیارد دلار معادل ٢٣٠هزار میلیارد

ریال است که باید سالانه بخشی از آن پرداخت گردد و عجالتا امسال باید ٨ میلیارد دلا راز این بدهیها پرداخت شود.

به علت عدم پرداخت بدهیهای بیمهها به بیمارستانها و مراکز درمانی؛ کارکنان وزارت بهداشت و پرستاران نیز بابت کارانه، اضافه کاری و پاداش امسال حدود ۴ هزار میلیارد ریال از دولت طلب دارندکه هنوز پرداخت نشده است.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ طلب صادرکنندگان بابت جوایز صادراتی از دولت بیش از ۵ هزار میلیارد ریال است.

وزیر آموزش و پرورش در گفتو گو با خبرگزاری مهر با اعلام اینکه یکهزار میلیارد تومان قرض کردهایم تا دیون فرهنگیان را پرداخت کنیم گفت: در حالی دوهزار میلیارد تومان بدهی پیش از موعد داریم که حتی یک ریال هم برای پرداخت آن پول نداریم.

ایراندخت عطاردیان رئیس سازمان بازنشستگی کشوری در گفتو گو با واحد مرکزی خبر، مطالبات مربوط به پاداش بازنشستگان قبل از سال ١٣٧٩ و مطالبات بازنشستگان کشوری به علت اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، از ٨ مهر ٧۶ تا مهر٨٧ را بیش از ٢٨ هزار میلیارد رال اعلام نمود.

دولت بخشی از درآمدهای نفت در سالهای ٨۶ و ٨٧ را به خزانه یا حسابهای بانک مرکزی واریز نکرده که از این بابت یک میلیارد دلارمعادل دە هزارمیلیارد ریال برای سال ٨۶ و ٧ میلیارد دلار معدل ٧٠ هزار میلیارد ریال بایت سال ١٣٨٧ به خزانه بانک مرکزی یا مردم ایران بدهکار است که باید پرداخت نماید.

اخیرا مهندس فتاح وزیر نیروی سابق و مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه درگفتو گو با خبرگزاری مهر؛ بدهی دولت به این بنیاد را ۴۵٠٠ میلیارد ریال اعلام کرده است.

به گزارش ایلنا، معاون مالی و اداری شهرداری تهران اعلام کرد که در حسابهای مالی شهرداری ثبت شده که حدود ٧٠٠ میلیارد تومان سازمانها و شرکتهای دولتی به شهرداری بدهکار هستند.

بدهی دولت به آستان قدس رضوی و بنیاد شهید بیش از ١۵ هزار میلیارد ریال است که قرار بود این مطالبات از طریق سهام سایپا و ایران خودرو واگذار شود که به دلیل واگذاری سهام این شرکتها به کارکنان خودشان، هنوز این مطالبات پرداخت نشده است.

براساس این گزارش، مجموع بدهیهای دولت بیش از ١۴٠ هزار میلیارد تومان است. در حالیکه بودجه امسال حدود ۶٠ و بودجه سال آینده بیش از ١٣٠ هزار میلیارد ریال کسری دارد؛ یعنی مصارف دولت بیش از درآمدهای آن است که به این ترتیب دولت نه توان پرداخت بدهیهای خود را خواهد داشت و حتی به فرض نداشتن بدهی، توان کنترل درآمدها و مخارج خود را نیز ندارد.

مخارج دولت در سال ٨٧ حدود ٧٨ هزار میلیارد تومان بوده که بر اساس لایحه بودجه در سال ٨٩ با بیش از ۶٠درصد افزایش به حدود ١٢٩ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

تاریخ انتشار : ۱۰ شهریور, ۱۳۸۹ ۰:۱۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا