شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۱

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۱

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

برگزاری نشست «حقیقت، عدالت، جبران خسارت و تضمین عدم تکرار» در ژنو

پروین همتی درباره یکی از ویژگی‌های نهفته در این قتل‌های سیاسی گفت: «بسیاری از اعدام‌شدگان در حالی به جوخه‌های مرگ سپرده شدند که یا در حال سپری کردن احکام ناعادلانه‌ دادگاه‌های حکومتی بودند، یا هنوز در انتظار محاکمه به سر می‌بردند.»

سی‌امین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که از روز دوشنبه ۲۳ شهریور ۹۴/ ۱۴سپتامبر ۲۰۱۵ در شهر ژنو سوئیس آغاز شده است، تا ۱۰ مهر/ دوم اکتبر،  ادامه خواهد داشت.

هم‌زمان با این نشست، روز سه‌شنبه ۲۴ شهریور/ ۱۵ سپتامبر، در یک رویداد موازی در مقر سازمان ملل متحد، سازمان غیر دولتی اتریشی سودویند، نشستی را با عنوان «حقیقت، عدالت، جبران خسارت و تضمین عدم تکرار» برگزار کرد. این نشست با هدف بازگویی اتفاق‌های روی‌ داده در حادثه موسوم به «ترور در رستوران میکونوس برلین» و «اعدام‌های زندانیان سیاسی ایران در دهه ۶۰ هجری خورشیدی» برگزار شد.

سخنران اول این نشست پرویز دستمالچی، از بازماندگان حادثه میکونوس بود. نویسنده و مترجمی که پیش از انقلاب اسلامی سال ۵۷، از فعالان جنبش دانشجویان ایرانی در خارج از کشور بوده است. او همچنین از جمله پایه‌گذاران «سازمان جمهوری‌خواهان ملی ایران» و عضو شورای مرکزی و دبیر تشکیلات و امور مالی آن سازمان بوده است.

در تاریخ ۱۷ سپتامبر سال ۱۹۹۲میلادی، چند تن از مخالفان حکومت ایران در رستورانی به نام میکونوس ترور شدند که از این ماجرا با عنوان ترور میکونوس یاد می‌شود. صادق شرفکندی، دبیر کل حزب دمکرات کردستان ایران، همایون اردلان، نماینده حزب دمکرات کردستان ایران در آلمان، فتاح عبدلی، نماینده حزب دمکرات کردستان ایران در اروپا، نوری دهکردی، کارمند صلیب سرخ و فعال در امور پناهندگان ایرانی مقیم آلمان، کشته‌شدگان در این ترور بودند.

پرویز دستمالچی اما در سخنان خود به روایتی از حادثه ترور میکونوس را بازگو کرد. او گفت که می‌خواهد از فرصت به دست آمده استفاده کند و تجربه خود به عنوان شاهد یک ترور، که می‌توانست امروز زنده نباشد را با مخاطبان در میان بگذارد.

دستمالچی با اشاره به حکم دادگاه برلین درباره مسببان این ترور نیز گفت: «در این دادگاه ثابت شد که آمران ترور میکونوس بالا‌ترین مقام‌های مذهبی، سیاسی، امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی بودند.»

دستمالچی در این نشست با بیان این‌که حاکمیت انسان بر سرنوشت خویش و صلح اجتماعی بدون قانون و قانون‌مداری و التزام آن‌ها به حقوق بشر ممکن نمی‌شود، گفت: «در جایی که قانون (الهی) بر فراز انسان باشد و حقوق بشر لگد‌مال شود، در آن‌جا انسان از موجودی که شرف و حیثیت او خدشه ناپذیر است بیرون می‌آید و عملا بازیچه دست حکومتگران خواهد شد.»
 

دادخواهی قربانیان ۶۷

دومین سخنران نسشست حقیقت، عدالت، جبران خسارت و تضمین عدم تکرار، پروین همتی، عضو شورای مرکزی و هیات سیاسی-اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) بود.

او در سخنرانی خود با عنوان «دادخواهی قربانیان ۶۷»، ضمن بیان گوشه‌ای از آن‌چه در تابستان سال ۶۷ در زندان‌های ایران گذشته است، از این رویداد با عنوان یک «فاجعه ملی» یاد کرد.

پروین همتی درباره یکی از ویژگی‌های نهفته در این قتل‌های سیاسی گفت: «بسیاری از اعدام‌شدگان در حالی به جوخه‌های مرگ سپرده شدند که یا در حال سپری کردن احکام ناعادلانه‌ دادگاه‌های حکومتی بودند، یا هنوز در انتظار محاکمه به سر می‌بردند.»

در میان اعدامی‌ها کسانی هم بوده‌اند که حکم محکومیت‌شان به پایان رسیده بوده، اما هنوز از زندان آزاد نشده بودند.

به گفته این فعال سیاسی، سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، توانسته است تا به امروز اسامی حدود ۲۰۰ تن از اعدامیان را که عضو این سازمان بوده‌اند، جمع آوری کند.

او همچنین در سخنان خود برای نمونه از سه تن از این اعدامیان نام برد و فراز‌هایی از زندگی این سه نفر را برای حاضران تعریف کرد.

پروین همتی به نمایندگی از سازمان خود، از شورای حقوق بشر و گزارشگر ویژه‌ حقیقت، عدالت، جبران خسارت و تضمین عدم تکرار خواست تا برای کشف حقیقت و جلوگیری از تکرار چنین جنایت‌هایی کمک کند تا محل دفن همه جانباختگان در سراسر کشور شناسایی و دسترسی خانواده‌های قربانیان به پرونده‌های موجود، آسان شود.

محاکمه آمران و عاملان این کشتار‌ها در دادگاه‌های عادلانه و علنی و نام‌گذاری رسمی روزی به نام «روز جان‌باختگان» از جمله دیگر خواسته‌های پروین همتی بود.

در پایان این نشست، حاضران در این برنامه به احترام شاهرخ زمانی، فعال کارگری زندانی که روز یک‌شنبه ۲۲ شهریور در زندان رجایی‌شهر کرج درگذشت، یک دقیقه سکوت کردند.

سازمان غیردولتى اتریشى سودویند که برگزار‌کننده این نشست بود، در سال ۱۹۷۹ آغاز به کار کرده است. این سازمان از سال ۲۰۰۹ صاحب مقام مشورتى شوراى اقتصادى اجتماعى سازمان ملل متحد است.

سودویند که خود را به توسعه جهانى پایدار، حقوق بشر و شرایط کارى مناسب در جهان متعهد مى‌داند، از سال ۲۰۱۰ از طریق تنظیم موضع‌گیرى‌هاى خود و تدارک جلسه‌هاى موازى در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران در شوراى حقوق بشر فعالیت می‌کند. نمایندگان این سازمان در شوراى حقوق بشر، حسن نایب هاشم، شعله زمینى، پرستو فاطمی و تیم همراه آنان می‌کوشند تا موارد نقض حقوق بشر در ایران را به شکلی دقیق گزارش کنند و توجه افکار عمومی و رسانه‌های بین‌المللى را به این مسائل جلب کنند.

 

تاریخ انتشار : ۲۶ شهریور, ۱۳۹۴ ۱۱:۵۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز