شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۹

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۹

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

بعد از قانون کار، نوبت بە مصادرە اموال تامین اجتماعی رسیدە

طرح ادغام منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی در "طرح تحول سلامت" کە این روزها دوبارە بدنبال علم کردن لایحە "اصلاح قانون کار"روی میز آوردە شدە، مانند لایحە کذایی "اصلاح قانون کار" کە حقوق سندیکایی کارگران را هدف قرار دادە، مصادرە سرمایە های مالی کارگران را نشانە رفتە است. بهمین لحاظ باید با هر دوی آنها مقابلە کرد...

درهفتە گذشتە در حالی کە کارزار علیە حذف قوانین حمایتی از قانون کار همچنان در جریان بود و کارگران و تشکل های مختلف از هرسو مشغول گردآوری طومارعلیە لایحە دولت و ادغام صندوق های بیمە و بخش درمان تامین اجتماعی بودند، صدها تن از بازنشستگان فولاد برای چندمین بار طی دو سە سال اخیر، در اعتراض بە پرداخت نشدن بە موقع مستمری بازنشستگی شان، همسان‌سازی مستمری بازنشستگان این صندوق و ادغام تامین اجتماعی در وزارت بهداشت، در نهم آبان ۹۵ مقابل وزارت کشور تجمع کردند.

قبل از آن نیز بارها بازنشستگان فولاد با تجمع های اعتراضی گوناگون مانند پهن کردن سفرە های خالی در مقابل مراکز دولتی در تهران و اصفهان با خواستە های مشابە خواستار رسیدگی بە مطالباتشان شدە بودند، کە گاها نیز توانستە بودند مستمری های عقب افتادەشان را بە هر ترتیبی کە بود وصول کنند. ولی تداوم تجمعات بازنشستگان و امتداد آن تا هفتە گذشتە، حکایت ازلاینحل ماندن مشکلاتشان و بی مسئولیتی دولتمردان نسبت بە مشکلات بازنشستگان فولاد دارد.

دلیل اصلی پرداخت نشدن مستمری های بازنشستگان صنعت فولاد و عدم همسان سازی آن، (افزایش مستمری) بطوری کە گفتە می شود، تهی شدن صندوق بازنشستگی، در اثر حیف و میل شدن اندوختە های کارگران و عدم وجود مکانیسم نظارتی موثر، و قطع سهمی از درآمد کارخانە است کە بصورت ماهانە تا قبل از خصوصی شدن کارخانە بە صندوق واریز می شدە است.

متاسفانە، وضعیت بیشتر صندوق های ذخیرە بازنشستگی بە استثنای صندوق های کارکنان نیروهای نظامی و انتظامی بطوری کە گفتە می شود، کم و بیش مشابە است و عوامل مشابه ای موجب افلاس و بحرانی شدن وضعیت شان شدە است. وضعیت صندوق تامین اجتماعی نیز تنها اندکی بهتر است، کە البتە اگر دولت بدهی هایش بە صندوق تامین اجتماعی را کە بنا بە گفتە برخی مسئولان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است، بە آن پرداخت نکند و بخواهد با ترفند ادغام بیمە ها همچنان بخش بزرگی از هزینە طرح موسوم بە “تحول نظام سلامت” را از صندوق این سازمان برداشت کند، بعید نیست کە کفگیر این صندوق نیز بزودی بە تە دیگ بخورد.

در واقع نیک کە بنگریم، مقصر اصلی ورشکستگی صندوق های بازنشستگی کسی غیر از دولت ها نیستند. یقین بدانیم کە اگر آزادی در کشور وجود داشت، اگر کارگران و مزدبگیران می توانستند مانند بسیاری از کشورها اتحادیە و احزب واقعی خودشان را تشکیل دهند و از طریق آنها بر صندوق های بازنشتگی، کە صاحبان واقعی شان خود آنها هستند، کنترل داشتند، نە دولت ها می توانستند هروقت کە دلشان خواست بە اموالشان دست درازی کنند، نە امثال سعید مرتضوی ها و زنجانی ها اموالشان را بە غارت می بردند و نە آنقدر بە افلاس کشیدە می شدند کە نتوانند مستمری بازنشستگان شان را پرداخت کنند و نە امروز مسئولان تامین اجتماعی می توانستند ارایە خدماتشان بە بیمە شدگان را بە بهانە کمبود مالی بە حداقل ممکن برسانند.

در طول سە دهە گذشتە در حالی کە حجم برداشت های دولت ها از اندوختە های تامین اجتماعی بطور پیوستە با شتاب ادامە داشت، بهمان نسبت ارایە خدمات مختلف بیمەای توسط مسئولان سازمان تامین اجتماعی تقلیل یافتە و از سە سال پیش کە علی ربیعی وزیر کار شدە، بە رغم قول هایی کە برای توسعە خدمات تامین اجتماعی دادە بود، ارایە خدمات بیمەای بە پائین ترین سطح طی سە دهە گذشتە رسیدە است. سهم هزینە پزشک و دارو و بیمارستان بیمە شدگان کە قاعدتا بایستی، یک سوم هزینە ها باشد درست بر عکس شدە و به دو سوم رسیدە، مستمری بازنسستگان بر خلاف ادعاها کمتر از رشد هزینەها افزودە شدە، و همین مقدار اندک نیز معمولا بە موقع پرداخت نشدە است ، مستمری ها غالبا با تاخیر پرداخت می شود و هزینە بیمە گرانتر گردیده، با وجود افزایش تعداد بیکاران، بخشی از بودجە بیکاری قطع شدە و شرایط دریافت بیمە بیکاری به مراتب دشوارتر از پیش شدە است. قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور، چنان تغییر دادە شدە کە شامل کمتر کسی بشود. 

بهانە همە این جرح و تعدیلات، ظاهرا کمبود بودجە عنوان می شود، کە چندان هم نامربوط بە نظر نمی آید، ولی مسئولان تامین اجتماعی دلایل کسر بودجە را لاپوشانی می کنند، و در عوض با کاستن از خدمات بە بیمە شدگان می خواهد حقوق های کلان مدیران و انواع سوء استفادە ها و برداشت های غیر قانونی و اختلاس در این سازمان را کە اختلاس سعید مرتضوی و بابک زنجانی تنها یک مورد از اختلاس های رو شدە است را با کاستن از خدمات این سازمان بە بیمە شدگان جبران نمایند.

از این پس نیز مادامی کە، دولت از پرداخت بدهی هایش بە صندوق سرباز می زند و سهم بیمە خودش را نمی خواهد بپردازد و تلاش می کند بخش اصلی هزینە طرح سلامت اش را نیز از صندوق تامین اجتماعی تامین کند، مادامی کە وزیر کار همچنان با سرسختی از فعالیت تشکل های واقعی و مستقل کارگری جلوگیری می کند و حضور و نظارت آنها در مدیریت تامین اجتماعی را بر نمیتابد، تا هنگامی کە دست کارفرمایان را با لغو قوانین حمایتی برای بیمە نکردن کارگران شان باز می گذارند، انتظار هیچ تغییر و تحول مثبت و بهبودی در تامین اجتماعی را از دولت نمیتوان داشت . 

ورشکستگی و افلاس صندوق های بازنشستگی زنگ خطر برای کارگران و مزدبگیران را بە صدا درآوردە، بیم آن می رود کە چنانچە خود کارگران و مزدبگیران بفکر چارە عاجلی نیفتند، حتی از دریافت حقوق بازنشستگی نیز محروم شوند. سردواندن غیر مسئولانە دوسە سالە بازنشستگان فولاد اصفهان توسط مسئولان دولتی و سرباز زدنشان از اصلاح چرخە معیوبی کە عامل این مصیبت است، این بیم را دوچندان می کند. نجات از این وضع نیز مانند موارد دیگر در دست خود کارگران و مزدبگیران است، باید زودتر دست بکار شد و با استفادە از تمام امکانات و ظرفیت ها اجازە نداد تا تە ماندە اندوختە سازمان تامین اجتماعی کە از حق بیمە کارگر و بخشی از ارزش افزودە کار کارگر تامین شده است، هر بار بە بهانەای بیش از این حیف و میل شود و تاوانش را خود کارگران مجبور باشند بپردازند.

طرح ادغام منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی در “طرح تحول سلامت” کە این روزها دوبارە بدنبال علم کردن لایحە “اصلاح قانون کار”روی میز آوردە شدە، مانند لایحە کذایی “اصلاح قانون کار” کە حقوق سندیکایی کارگران را هدف قرار دادە، مصادرە سرمایە های مالی کارگران را نشانە رفتە است. بهمین لحاظ باید با هر دوی آنها مقابلە کرد و بە دولت فشار آورد تا قبل از این کە سازمان تامین اجتماعی بە سرنوشت صندوق بازنشستگی فولاد مبتلا شود، دست از سر آن بردارد، بدهی هایش بە سازمان تامین اجتماعی را بپردازد، سوء استفادە از صندق ذخیرە کارگران را خاتمە دهد و اختیار ادارە امور آن را بە صاحبان واقعی اش بسپارد. در این صورت است کە سازمان تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی قادر خواهند شد مانند صندوق های مشابە در کشورهای دیگر از منابع شان حراست و بدرستی استفادە کنند و خدمات مناسبی بە افراد تحت پوششان ارایە دهند.

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان, ۱۳۹۵ ۱:۰۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند