شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

به اعدام ها پایان دهید!

در حالی که حکومت ایران در تلاش برای تخفیف تحریم های بین المللی علیه ایران است، فرصتی فراهم شده است تا روز جهانی مبارزه با اعدام را به مناسبتی برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی جهت تغییر رفتار دستگاه قضایی ایران تبدیل کنیم.

دهم اکتبر، روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام است. هر سال، فعالان در عرصه حقوق بشر به مناسبت این روز، به تداوم صدور احکام اعدام و اجرای گسترده این مجازات غیرانسانی در ایران اعتراض می کنند. اما دستگاه قضائی جمهوری اسلامی به این اعتراض ها اعتنائی ندارد. امسال نیز علیرغم کارزار تبلیغاتی دولت جدید در عرصه سیاست خارجی و سخن گفتن مقامات ایرانی از مسالمت و صلح در مجامع جهانی، آمار حاکی از ادامه اعدام های پرشمار در ایران حتی پس از روی کار آمدن دولت روحانی است. به گزارش سازمان های حقوق بشری، پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران، بیش از دویست نفر اعدام شده اند. برخی از این اعدامها در ملاء عام و در برابر چشمان مردم و از جمله کودکان صورت گرفته است. درباره تأثیر این نمایش های هولناک بر روان جامعه و به ویژه کودکان، بسیار مطلب نوشته و گفته شده است اما مسئولان جمهوری اسلامی اصرار بر دهن کجی به همه این نظرهای کارشناسی و دلسوزانه دارند.

 سنگ بنای حکومت اسلامی در ایران با اعدام گذاشته شد. هنوز چهار روز بیشتر از سقوط رژیم سلطنتی نگذشته بود که به دستور روح الله خمینی که هنوز مقام رسمی و قانونی هم نداشت، چهار تن از مقامات نظامی و امنیتی رژیم گذشته بر بام همان ساختمانی که خمینی در آن اقامت داشت، تیرباران شدند و تصاویر اجساد آنها در روزنامه ها چاپ شد. از همان روز بیست و شش بهمن پنجاه و هفت تا کنون، یعنی در طول نزدیک به سی و پنج سال، دیگر اعدام ها در ایران متوقف نشده است. اعدام ها از مقامات و ماموران رژیم سلطنتی آغاز شد و خیلی زود به گروه های گوناگونی از زندانیان گسترش یافت، از متهمان به قاچاق مواد مخدر و زنان متهم به تن فروشی گرفته تا فعالان احزاب و سازمان های سیاسی و گروه های ملی ـ قومی، از بهائیان ایران گرفته تا دگرباشان، از متهمان جرایم عادی گرفته تا مخالفان حکومت. آمار اعدام ها در جمهوری اسلامی فراز و نشیب داشته است اما هیچ سالی بدون اعدام نگذشته است و شاید حتی هیچ سالی آمار اعدام پایین تر از سه رقمی نبوده است. به عنوان نمونه، از آغاز سال جاری میلادی (دو هزار و سیزده) تا کنون آمار رسمی حاکی از ۲۴۲ مورد اعدام و آمار سازمانهای حقوق بشری حدود ۴۰۰ مورد است. جمهوری اسلامی در سالهای اخیر همواره پس از چین رده دوم آمار اعدام را به خود اختصاص داده است. هم اکنون در ایران به طور متوسط تقریبا روزی یک مورد اعدام گزارش می شود. نسبت موارد اعدام به جمعیت، در ایران دو برابر چین است. ایران و عربستان در این آمار یعنی نسبت اعدام ها و جمعیت، رقابت شوم و تلخی دارند و گاهی این و گاهی آن از دیگری پیشی می گیرند و در صدر فهرست جهانی می ایستند.

 نزدیک به سی و پنج سال پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی، دیگر تقریبا همه اعدامی ها در ایران در دوره حکومت اسلامی زاده شده اند. حکومت، با حفظ آمار بالای اعدام ها، خود نشان می دهد که تا چه حد در رواج آنچه اخلاق اسلامی و رفتار مطلوب خود در میان شهروندان می پندارد، ناموفق است. سالانه صدها مورد اعدام متهمان به جرایم مربوط به مواد مخدر، نه تنها از ابعاد فاجعه اعتیاد و قاچاق این مواد نکاسته است، بلکه در طول حکومت فقها بر ایران پیوسته شاهد حادتر شده این معضل اجتماعی بوده ایم. اعدام افراد، گاه در ملا عام، به اتهام هائی مانند قتل و تجاوز، به گواه آمار از این گونه جرایم نکاسته است. در جامعه امروز ایران، بسیار بیش از دهه های گذشته شاهد رفتارهای خشونت آمیزیم.

 دستگاه قضائی جمهوری اسلامی کماکان در مواردی شهروندان را به اعدام محکوم می کند که اتهام آنها در اغلب کشورهای دیگر اساسا جرم محسوب نمی شود، مانند همجنس گرایی، ارتداد و روابط جنسی خارج از ازدواج. به این موارد، باید مواردی دیگر را نیز افزود که در آن مجازات یک جرم در جمهوری اسلامی اعدام است در حالی که در بیشتر کشورهای دیگر، متهمان مشابه احکام زندان می گیرند، مانند جاسوسی. و نیز بسیارند موارد اعدام در جمهوری اسلامی که صرفا انتقام گیری از مخالفان سیاسی محسوب می شوند و برای توجیه اعدام، دستگاه قضائی و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی برای زندانی به پرونده سازی و جعل اتهام متوسل می شوند. این گونه موارد، در سالهای اخیر به ویژه در کردستان گزارش شده است. محاکمه این گونه متهمان معمولا در خفا و بدون رعایت موازین دادرسی حتی طبق قوانین خود جمهوری اسلامی صورت می گیرد و متهمان در آن از ابتدایی ترین حقوق انسانی خود محروم اند.

 امسال در شرایطی روز جهانی مبارزه با اعدام را برگزار می کنیم که حکومت جمهوری اسلامی نیازمند ارائه چهره ای متفاوت از سال های گذشته به افکار عمومی جهان است. در حالی که حکومت ایران در تلاش برای تخفیف تحریم های بین المللی علیه ایران است، فرصتی فراهم شده است تا روز جهانی مبارزه با اعدام را به مناسبتی برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی جهت تغییر رفتار دستگاه قضایی ایران تبدیل کنیم. وقت آن فرا رسیده است که حکومت ایران، ادعای مسالمت جوئی در سیاست خارجی را با تغییر رفتار خود در ایران همراه کند. باید از طریق سازمان های حقوق بشری و فعالان علیه مجازات اعدام در کشورهایی که جمهوری اسلامی مایل به مراوده با آن هاست، دولت های این کشورها را وادار کرد در گفتگوها با مقامات ایرانی، امر حقوق بشر را از یاد نبرند و قربانی منافع امنیتی و اقتصادی خود نکنند. طرف های مذاکره جمهوری اسلامی و نیز خود مقامات ایران باید بدانند نمی توان به تعهدپذیری و مسئولیت شناسی حکومتی اعتماد کرد که با شهروندان خود به زبان اعدام و زندان و شکنجه سخن می گوید. فشار بر جمهوری اسلامی باید تا زمانی ادامه یابد که ایران نیز مانند اکثر دیگر کشورهای جهان، به اعدام ها پایان دهد.

 هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

  15مهر ۱۳۹۲ (۷ اکتبر ۲۰۱۳)

فایل صوتی اعلامیه


تاریخ انتشار : ۱۵ مهر, ۱۳۹۲ ۸:۱۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند