سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ تیر, ۱۴۰۵ ۱۹:۳۳

جمعه ۵ تیر ۱۴۰۵ - ۱۹:۳۳

به مناسبت ۱۳ آذر روز مبارزه با سانسور

کانون نویسندگان ایران، «با درك تأثير ويرانگرى كه سانسور و فقدان آزادی بيان در عرصههاى انديشه و ادب و هنر به جا میگذارد، سال گذشته سيزدهم آذر را روز مبارزه با سانسور اعلام كرد، و اين حركت با حمايتى گسترده روبهرو شد كه ضرورت توجه بيشتر به اين مسئله را نشان داد. اين روز، روز همه كسانى است كه براى الغاى سانسور و دفاع از آزادى انديشه و بيان میكوشند»

Getting your Trinity Audio player ready...

۱۳ آذر روز مبارزه با سانسور است.

روزی که بیش از هرچیز حکومت تبهکارانی را به یاد میآورد که جز سرکوب و اعمال زور، سیاست دیگری برای بقای خود در پیش ندارند.

رژیم حاکم بر ایران از این دست حکومتهای نابکاراست. اما اگر در بسیاری از کشورهای جهان، سانسور عمدتا وسیلهای برای ناآگاه نگاه داشتن جامعه از اندیشههای پیشرو و انسانی است، در ایران امروز، بنا به بیانیه کانون نویسندگان در ایران، سانسور سیاستی است برا ارعاب جامعه و جا انداختن حاکمیتی که گستره سانسور را به همه ابعاد زندگی اجتماعی مردم کشانده و دامنهى آن در هر کوچه و خیابان گسترش یافته و به گونهیى سراسر جامعه را فرا گرفته است.

«اکنون، سانسور به محدودیتهایى که درعرصه نشر کتاب یا اکران فیلم واجراى تئاتر وجود داشت، دستگیرى روزنامهنگاران و تعطیلى روزنامهها، شیوههاى تازهى تحریف خبرها و جلوگیرى ازانتشار آزادانهى اخبارمانند فیلترینگ سایتهاىاینترنتی، تهدید و بازداشت وبلاگنویسان، ارسال پارازیت برروى امواج ماهوارهاى ونظایراینها نیزافزوده شده است.»

و این، دیگر معنای سنتی سانسور نیست؛ بلکه نوعی سیاست حکومتی برای باقی ماندن رژیمی ا ست که سلطه خود بر جامعه را از دست داده است و با درندگی ویژهای که ناشی از ترس و درماندگی ست میکوشد با توسل به نیروی سرکوب، آب رفته را به جوی بازگرداند.

کانون نویسندگان ایران، «با درک تأثیر ویرانگرى که سانسور و فقدان آزادی بیان در عرصههاى اندیشه و ادب و هنر به جا میگذارد، سال گذشته سیزدهم آذر را روز مبارزه با سانسور اعلام کرد، و این حرکت با حمایتى گسترده روبهرو شد که ضرورت توجه بیشتر به این مسئله را نشان داد. این روز، روز همه کسانى است که براى الغاى سانسور و دفاع از آزادى اندیشه و بیان میکوشند»

در همین راستا، کانون در تبعید، بازوی بیرونی کانون نویسندگان ایران، میکوشد با دفاع از آزادی اندیشه و بیان و افشای سانسور و سرکوب خفقانی که در ایران جریان دارد، توجه همه مردم آزاده جهان را به امر خطیر این مبارزه جلب کند و از همگان بخواهد که در دفاع از آزادی اندیشه و بیان روز ۱۳ آذر را گرامی بدارند.

تاریخ انتشار : ۱۶ آذر, ۱۳۸۸ ۱۰:۰۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایط کنونی و در آستانه مذاکرات شصت‌روزه، منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی مذاکرات را با هدف دستیابی به صلحی پایدار، عادی‌سازی روابط با آمریکا و پایان دادن به خصومت ساختاری ادامه دهد و از گرفتار شدن در حاشیه‌ها و تلاش برای راضی کردن مخالفان مذاکرات بپرهیزد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پنجاه سال پس از هشتم تیر ۱۳۵۵؛ بزرگداشت حمید اشرف و یاران (روز جان‌باختگان فدایی)

چراغم روشن است

پنجاهمین سالگرد جان‌باختن حمید اشرف و یاران | طهماسب وزیری، محمود سیدی در گفت‌وگوبا مهرزاد وطن‌آبادی

تبارشناسی هویت، جغرافیا و ساختار سیاسی در ایران معاصر

وقتی زمین می‌لرزد و نابرابری می‌کُشد!

از قمرالملوک وزیری تا پرستو احمدی؛ یک قرن مبارزه برای شنیده شدن صدای زن