یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۴

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۴

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

به مناسبت ۳۵ سالگی “کار”

"کار آنلاين" که از فروردين ماه سال ١٣٨٣ به صورت سايت روی اينترنت قرار گرفت، تا امروز بی وفقه به حيات خود ادامه داده است. "کار آنلاين" در طول حيات خود پرچم ارگان سازمان را بدوش کشيده، مواضع سازمان را بازتاب داده و برای اشاعه نگرش و سياست های سازمان کوشيده است.


از اولین شماره “کار” که در ۱۹ اسفند ماه سال ۱۳۵۷ منتشر شد، سه دهه و نیم می گذرد. “کار” در ۳۵ سال گذشته با سازمان ما همراه شد و با وجود افت و خیزهای سازمان ـ به جز دو سال که حکومت ایران مانع انتشارش شد ـ به حیات خود بی وفقه ادامه داد. “کار” در ۱۱ اسفند سال ۱۳۶۰ به فرمان دادستان انقلاب اسلامی مرکز توقیف گردید و مدیر مسئول آن رفیق رضا غبرائی برای توضیح در مورد موضع اعتراضی “کار” نسبت به اعدام ها به دادستانی انقلاب فراخوانده شد و بازداشت گردید. او پس از تحمل شکنجه به محاکمه کشیده شد و بعد از چند سال اعدام گردید.
 

در آن سال ها “کار” به صورت هفتگی منتشر و توسط اعضاء و هواداران سازمان در تیراژ وسیع در سطح کشور توزیع می شد. عده زیادی از اعضاء سازمان در سه سال اول انقلاب به خاطر توزیع “کار” مورد ضرب و شتم حزب الهی ها قرار گرفته، توسط نیروهای حکومتی دستگیر و محکوم شدند.

مواضع ارگان های سازمان و بخشی از مطالبی که در آن سال ها در “کار” درج شده بود، به حق در پلنوم کمیته مرکزی در فروردین ماه ۱۳۶۵، در کنگره اول سازمان و در مقالات متعددی که توسط مسئولین و اعضاء سازمان نوشته شده اند، مورد نقد قرار گرفته و بر نتایج زیانبار آن تاکید شده است. سازمان در دوره مهاجرت از مشی سیاسی سال های ۱۳۵۹ ـ ۱۳۶۱ فاصله گرفته و با نقد نگرش های حاکم بر آن مشی، به یک سازمان چپ دمکرات گذر کرده است.    

بعد از توقیف “کار”، بولتن هفتگی جای آن را گرفت و از فروردین سال ۱۳۶۱ تا اسفند همان سال منتشر و در درون تشکیلات توزیع گردید. انتشار “کار” و تداوم حیات آن برای سازمان اهمیت زیادی داشت. لذا اولین اقدام رهبری وقت سازمان در مهاجرت برنامه ریزی برای انتشار دوره جدید “کار” بود. اولین شماره دوره دوم “کار” پس از وقفه دو ساله در اول اسفند ۱۳۶۲ در مهاجرت منتشر گردید. در این دوره، پریود انتشار “کار” ماهانه شد. هدف از انتشار “کار” در این دوره که در قطع کوچک منتشر می شد، ارسال به داخل کشور و پخش آن توسط تشکیلات مخفی سازمان بود. “کار” در داخل کشور گاه تا ۳۰ هزار نسخه باز تکثیر می گردید. در اولین شماره دوره دوم “کار” آمده بود: “دیروز کار می توانست هر هفته به شکل خبری ـ تبلیغی پیام ما را به گوش خلق برساند. امروز که این شرایط فراهم نیست، انتقال اخبار و تبلیغ مواضع سازمان بر عهده هر یک از هزاران رزمنده فدائی قرار می گیرد. امروز ارگان کمیته مرکزی تنها می تواند ماهانه منتشر شود و عمدتاً وظیفه تعیین خط مشی و تحلیل مهمترین رویدادهای جاری کشور را به عهده می گیرد”. انتشار دومین دوره “کار” تا شماره ۸۳ (بهمن ماه سال ۱۳۶۹) ادامه یافت.  

سومین دوره انتشار “کار” مدتی بعد از کنگره اول سازمان یعنی از فروردین سال ۱۳۷۰ آغاز گردید و فعالین سیاسی در خارج و داخل کشور را مخاطب خود قرار داد. در این دوره “کار” که دو هفته یکبار به طور مرتب منتشر می شد به نشریه باز و دمکراتیک تبدیل گردید. “کار” در عین حالی که مواضع سازمان را پیش می برد، نظرات گرایش های درون سازمان و جنبش چپ را هم بازتاب می داد. انتشار “کار” تا راه افتادن سایت های اینترنتی دوام آورد. اما بعد از انتشار ۳۲۰ شماره تا اسفند سال ۱۳۸۲، سرانجام “کار” به “کارآنلاین” انتقال یافت. همراه با “کارآنلاین”، انتشار “کار” با پریود دو هفتگی در شکل روزنامه ای که مطالبش برگرفته از “کارآنلاین” بود، هم چنان به حیات خود ادامه داد. ولی بعد از مدتی انتشار آن متوقف گردید.  

“کار آنلاین” که از فروردین ماه سال ۱۳۸۳ به صورت سایت روی اینترنت قرار گرفت، تا امروز بی وفقه به حیات خود ادامه داده است. “کار آنلاین” در طول حیات خود پرچم ارگان سازمان را بدوش کشیده، مواضع سازمان را بازتاب داده و برای اشاعه نگرش و سیاست های سازمان کوشیده است. 

“کار” در نخستین شمار خود اعلام کرد که می خواهد صدای کارگران کشور باشد و برای تامین حقوق کارگران و عدالت اجتماعی برزمد. “کار” در دهه دوم حیات خود، به این دریافت رسید که بلندگوی هم آزادی و دمکراسی و هم عدالت اجتماعی و سوسیالیسم در کشور ما باشد و از خواست های عدالت خواهانه و آزادیخواهانه طبقه کارگر ایران و طبقه متوسط جدید دفاع کند. 

علیرغم خطاها و اشتباهات در دوره ای از حیات “کار” که به مشی سیاسی سازمان در سال های ۱۳۵۹ ـ ۱۳۶۱ بر می گشت، ما راه طی شده در سه ده و نیم را ارج می گذاریم و از اینکه “کار” در حد بضاعت خود بلندگوی آزادی و عدالت اجتماعی، دمکراسی و سوسیالیسم بوده و کوشیده است که به تحلیل روندهای سیاسی کشور به نشیند و در سپهر سیاسی کشور موثر واقع شود، خرسندیم. این دستآوردها حاصل تلاش تمام رفقائی است که در مسئولیت سردبیری قرار داشتند، یا مقالات، گزارش ها و تحلیل های سیاسی را تهیه می کردند و یا کار تایپ، تصحیح، صفحه بندی، چاپ، توزیع، مسائل مالی و دفتری نشریه را برعهده داشتند.

هیئت سیاسی ـ اجرائی به تمامی رفقائی که در طی ۳۵ سال در انتشار “کار” به درجات مختلف سهیم  بودند، درود می فرستد و از زحمات آن ها قدرانی می کند. امید است که “کار” دوباره به ایران برگردد و با تلاش فدائیان بار دیگر به خانه ها و کارخانه ها راه یابد و به دست علاقه مندان برسد.

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

۱۸ اسفند ۱۳۹۲ (۹ مارس ۲۰۱۴)

تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند, ۱۳۹۲ ۷:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز