سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

بودجه سال جدید و موانع پیش رو

آقای رئیس جمهور در اعلام برنامه های آتی اش دم از ایجاد صنایع کوچک و بزرگ می زند و از فرصت های شغلی سخن می گوید اما مطبوعات داخلی ما هر روز از ورشکستگی واحدهای اقتصادی کوچک و بزرگ خبر می دهند و جمعیت جوانان بی کار ما هم هر روز بیشتر از دیروز می شود، چگونه می توان این دروغ های کلان را باور کرد؟

شکر روزگار که سرانجام به مدد الهامات آسمانی و طالع سعد، بودجه ی سال ۸۹ کشور تنها با پنجاه روز تاخیر تسلیم مجلس شد. نگاهی به چگونگی تنظیم این بودجه و فاصله ی عظیم میان دنیای خیالی درآمدها و دنیای واقعی مخارج بیانگر این حقیقت است که سالی سخت و دشوار در انتظار اقتصاد ایران است مگر الهامات غیبی احمدی نژاد مدد رسان شود و کار به سامانی رسد. بی شک روند نابخردانه ی سیاست ورزی سیستم حاکم در بی اعتباری داخلی و جهانی نخستین دلیل این مشکلات اقتصادی است چه تحریم های بین المللی باعث شده تا عدم حضور ایران در اقتصاد جهانی مشکلاتی بیش از پیش برای اقتصاد ایران به وجود آید و در این بحبوحه ی مشکلات جهانی اقتصاد، فاصله ی زیادی میان دامنه ی مشکلات ایران و دیگر کشورهای منطقه ایجاد شود.

بودجه ی پیشنهادی احمدی نژاد بر این باور است که حداقل رشد اقتصادی هشت در صد باعث می شود تا نرخ رشد تورم تک رقمی شود و به میزان قابل توجه پنج درصد کاهش یابد. در صورتی که کمیته تحقیقات مجلس، پیشتر از تورمی بالا و قیمتهایی نجومی بر کالاهای ضروری سخن گفته بود. از سویی دیگر به اجرا درآمدن طرح توضیع نقدی رایانه ها که احمدی نژاد بسیار بر آن مصر است، به تایید آگاهان امر باعث می شود تا کشور به زودی بالاترین نرخ تورم در سالهای اخیر را شاهد باشد… هم این ها هستند که مشخص می کند تورم پنج درصدی پیش بینی شده به غایت خیال بافانه و خوش بینانه است.

آقای رئیس جمهور در اعلام برنامه های آتی اش دم از ایجاد صنایع کوچک و بزرگ می زند و از فرصت های شغلی سخن می گوید اما مطبوعات داخلی ما هر روز از ورشکستگی واحدهای اقتصادی کوچک و بزرگ خبر می دهند و جمعیت جوانان بی کار ما هم هر روز بیشتر از دیروز می شود، چگونه می توان این دروغ های کلان را باور کرد؟ احمدی نژاد آن قدر وقاحت دارد که اعلام می کند به شکرانه ی خداوند برای نخستین بار طی پنجاه سال اخیر قیمت مسکن کاهش پیدا کرده است در حالی که همان سیاست های اشتباه او در پرداخت وام های بی دلیل و رواج نقدینگی در کشور باعث افزایش بی رویه ی قیمت مسکن در سالهای گذشته شده بود. رئیس جمهور انتصابی ایران دم از خصوصی سازی می زند در حالی که همگان می دانند منظور وی از خصوصی سازی، خارج کردن سود اقتصادی از یک جیب و وارد کردنش به دیگر جیب حکومت است. کدام خصوصی سازی، آنگه که جملگی فعالیت های اقتصادی کلان تنها در اختیار سپاه و نزدیکان قدرت قرار می گیرد؟ آقای رئیس جمهور! به خیالت با طایفه ی گنگان روبه رویی؟

حقیقت آن است که باور ایرانیان از این همه دروغ اشباع شده است و توان مجدد باور برای ذهن ایرانی باقی نمانده است. حقیقت آن است که اشتباهات فردی عده ای اندک اقتصاد ما را بسان هواپیماهای توپولف روسی تا مرز سقوط پیش برده. حقیقت آن است که سیاست های غلط اقتصادی چرخه ی اقتصاد ما را بسان قطار تهران- مشهد از طریق سلیم خارج کرده… آری آقای رئیس جمهور این تصادفات را هم شما مقصرید. شمایی که با یکدندگی های بی دلیل باعث شدید تا کشور از ارتباط با صاحبین تکنولوژی باز بماند. شمایی که پول همین مردم را خرج هواپیماهای روسی می کنید و با جان هزاران انسان بازی می کنید.

نابسامانی داخلی آنگه بیشتر مشهود می شود که می بینیم رئیس بانک مرکزی که به تایید احمدی نژاد بر مسند کار قرار گرفته از سیاست های اقتصادی رئیس جمهور انتقاد می کند و پرداخت ساده ی وام به پروژه های مشکوک و غیر مطمئن را یکی از دلایل هزینه ی زیاد بانک های ایرانی می داند و در نهایت از عدم سود دهی بانک های ایرانی خبر می دهد. چنین می شود که حسین شریعتمداری که همگان او را چنان صدای رهبری در مطبوعات می دانند از این اظهار نظر شکایت می کند و می گوید که نفوذی ها به بانک مرکزی نیز راه پیدا کرده اند… براستی آخر و عاقبت این شیوه های عوامانه و پوپولیستی در سیاست و اقتصاد و خبررسانی به کجا خواهد انجامید؟

واقعیت جامعه ایران از این درگیری های اقتصادی و حرف و حدیث های تبلیغاتی آزرده است و چنان در تنگنای غیر قابل خروج قرار گرفته است که حالا دگر این بحران ها به مجموعه چالش هایی بدل شده اند که راهکاری برای خروج ازشان در دست نیست. در حالی که حتی اگر اندک سیاست و دانشی نزد سیاست مداران ما بود جامعه هیچگاه به چنین کنج انزوایی دچار نمی شد. اندکی نرمش با دنیای آزاد، اوضاع اقتصادی بهتری برایمان به همراه می آورد و رفتار مناسب با غرب باعث می شد تا این همه قطعنامه و تحریم علیه ایران صادر نشود. در مسائل داخلی نیز احترام به خواست مردم باعث تقویت پایه های حکومت می شد و اعتماد نیمه جان میان مردم و حکومت را روحی دوباره می بخشید… اما حال اوضاع مان چگونه است؟

در بخش تکنولوژی، به تکرار شاهد سوانح هوایی و زمینی و دریایی هستیم در حالی که رابطه ی سودمند با غرب می توانست تجهییزات اولیه ی پرواز و قطعات یدکی مناسب برای ما فراهم آورد… در بخش انرژی اتمی هم قراردادهایی نادیده انگاشته شد که می توانست سود اقتصادی و آبروی جهانی به همراه آورد… آقای رئیس جمهور را اگر منطقی می بود می بایست تا کنون از عدم کفایت خویش مطلع می شد. همگان می دانیم که وی دانش و تجربه ی لازم برای درمان بیماری اقتصاد ایران را ندارد. کاش خود او هم می دانست و لااقل اوضاع را خراب تر از این نمی کرد.

تاریخ انتشار : ۷ اسفند, ۱۳۸۸ ۱۰:۰۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی