جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!
اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن یکی از عناصر سلطنت طلب به مقبره شخصیت برجسته ادبی و سیاسی ایران غلامحسین ساعدی در پرلاشز پاریس...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی...
این افراد، که ظاهراً توانایی ورود به بحثی مستدل و منطقی با منتقدان را ندارند، سعی دارند به جای پرداختن به گفتگوی سالم و تبادل نظر سازنده، با توسل به...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!
در این بخشِ پایانی، ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ چپ ایرانی دارم، از سال‌های آستانه‌ی جنگ اول جهانی تا امروز و سپس تلاش می‌کنم تا در پرتو نکات مطرح شده...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی
ضرورت چپ وجمهوری خواهی...
برای جریان چپی که می خواهد برای دغدغه های عمومی نسبت به وضعیت وخیم شکاف طبقاتی سیاستهای خصوصی سازی و کاهش نقش دولت در جوامع بازاری معاصر که نولیبرالیسم آنرا...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
چله ی زمستان
یلدا، شبِ قشنگ/ شبِ خاطره ها، و دوران زمان/ دوران دریائی دل،/ و دوستی ها و رفاقت ها
۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد

بیانیه حقوق اقتصادی انسان‌ها

رابين رايت در مقاله اي بنام "در ايران، دانشجويان مردم را از رأي دادن منع ميکنند"، از قول تحليل گران ميگويد: "بخاطر ازدياد توليد مثل که آخوند ها آنرا تبليغ ميکردند ـ همان کساني که بعدا در آن تجديد نظر کردند ـ ايران اکنون نياز دارد که سالانه هشتصد هزار شغل جديد ايجاد کند

رابین رایت در مقاله ای بنام “در ایران، دانشجویان مردم را از رأی دادن منع میکنند”، از قول تحلیل گران میگوید: “بخاطر ازدیاد تولید مثل که آخوند ها آنرا تبلیغ میکردند ـ همان کسانی که بعدا در آن تجدید نظر کردند ـ ایران اکنون نیاز دارد که سالانه هشتصد هزار شغل جدید ایجاد کند.
بدین خاطر مخالفت های سیاسی درمیان جوانان در این دهه بطور چشمگیری افزایش خواهند یافت، محبیان میگوید، چون نه اصلاح طلبان و نه بنیادگرایان هیچکدام برنامه اقتصادی موثری برای تمرکز روی ایجاد شغل ندارند، به اعتقاد و پیش بینی او این واقعیت خیلی چیز ها را در ایران دست خوش تغییر خواهد کرد”. (واشنگتن پست ۹ نوامبر ۲۰۰۴)
خواندن مطلب بالا، من را بیاد یک سند تاریخی در آمریکا انداخت، سندی که به تبعیت از ده متمم اول قانون اساسی آمریکا که به ” بیانیه حقوق فردی” شهرت دارد، بنام “بیانیه حقوق اقتصادی” خوانده شده است و نشانه بارزی از مسؤلیت پذیری حکومتی است که بوسیله رای آزاد مردم انتخاب میشود و وظیفه اش خدمت به مردم است. این بیانیه که در واقع بخشی از برنامه دولت برای اداره کشور بود تغییرات شگرفی را در آمریکا آغاز کرد.
در یازدهمین روز ژانویه سال ۱۹۴۴، فرانکلین رزولت رئیس جمهور وقت آمریکا در مقابل کنگره آمریکا سخنانی گفت که طی آن اهداف دولت خود را برای کنگره توضیح میداد. برای درک تفاوت بین عملکرد حکومتی خودکامه مانند حکومت فقاهتی در ایران با حکومتی که منتخب اراده آزاد رای دهندگان است، ترجمه این اصول هشتگانه را در زیر ملاحظه میکنید.(شاید این اولین برگردان این سند تاریخی بفارسی باشد)

بیانیه حقوق اقتصادی
وظیفه ما امروز اینست که ریختن طرحی را و مشخص کردن استراتژی را آغاز کنیم، تا بوسیله آن به صلح پایدار دست یابیم و استانداردهای زندگی آمریکائی ، بالا تر از هر آن چیزی که تا کنون شناخته شده را ایجاد کنیم. ما نمیتوانیم راضی باشیم و مهم نیست که استاندارد های زندگی ما تا چه حد بالاست، اگر بخشی از مردم ما، یکسوم، یک پنجم و یا یک دهم …. از آنها بطوری ناکافی تغذیه شوند ، لباس بپوشند ، یا مسکن یافته و یا تأمین نشده باشند.
این جمهوری آغاز خود را داشته و زیر حمایت از حقوق سیاسی غیر قابل حذف به آنچه که امروز هست فرا روئیده است، حقوقی مانند آزادی بیان، آزادی مطبوعات، آزادی پرستش، محاکمه بوسیله هیئت منصفه ، رهائی از تجسس های نامعقول و ضبط اموال. این ها حق ما در زندگی و آزادی بود.
در حالی که کشور ما هر روز بزرگتر میشد و اقتصاد و صنعت رشد میکرد، آموختیم که حقوق سیاسی به تنهائی برای برابری در تلاش برای کسب خوشبختی کافی نیست.
ما این واقعیت را بروشنی دریافتیم که آزادی واقعی بدون امنیت و استقلال اقتصادی ممکن نیست. مردمان محتاج، مردمانی آزاد نیستند. مردمان گرسنه و بیکار از تولیدات دیکتاتوری میباشند.
در روزگار ما این حقایق اقتصادی بخودی خود پذیرفته شده است. ما میپذیریم و میگوئیم که دومین بیانیه حقوق فردی که تحت لوای آن زمینه های نوین امنیت و شکوفائی اقتصادی بتواند برای همه ایجاد شود …. بدون توجه به موقعیت، نژاد یا باور ها.

در میان این حقوق:
ـ حق داشتن شغل مفید و با در آمد در صنایع، کارگاهها یا مزارع و یا معادن کشور.
ـ حق داشتن در آمد کافی که بتواند غذا، پوشاک و تفریح را تأمین کند.
ـ هر کشاورزی حق دارد محصولات خود را به میزانی که یک زندگی آبرومندانه را برای خود و خانواده‌اش تأمین کند بفروشد.
ـ هر صاحب مؤسسه ای چه بزرگ یا کوچک باید در فضائی خالی از رقابت های غیرعادلانه و یا تسلط انحصارات چه در محل و چه خارج از آن بتواند ادامه کار بدهد.
ـ مسکن مناسب حق هر خانواده ای است.
ـ حق دسترسی به مراقبت های پزشکی مناسب و امکان لذت بردن از سلامت خوب.
ـ حق داشتن امنیت اقتصادی بدون ترس ازسالهای کهولت، بیماری، تصادفات و بیکاری.
ـ حق داشتن دسترسی به تعلیمات آموزشی خوب 

تاریخ انتشار : ۱۲ فروردین, ۱۳۸۴ ۱۰:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد…

ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی…

چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!

ضرورت چپ وجمهوری خواهی…