سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

بیانیه حقوق اقتصادی انسان‌ها

رابين رايت در مقاله اي بنام "در ايران، دانشجويان مردم را از رأي دادن منع ميکنند"، از قول تحليل گران ميگويد: "بخاطر ازدياد توليد مثل که آخوند ها آنرا تبليغ ميکردند ـ همان کساني که بعدا در آن تجديد نظر کردند ـ ايران اکنون نياز دارد که سالانه هشتصد هزار شغل جديد ايجاد کند

رابین رایت در مقاله ای بنام “در ایران، دانشجویان مردم را از رأی دادن منع میکنند”، از قول تحلیل گران میگوید: “بخاطر ازدیاد تولید مثل که آخوند ها آنرا تبلیغ میکردند ـ همان کسانی که بعدا در آن تجدید نظر کردند ـ ایران اکنون نیاز دارد که سالانه هشتصد هزار شغل جدید ایجاد کند.
بدین خاطر مخالفت های سیاسی درمیان جوانان در این دهه بطور چشمگیری افزایش خواهند یافت، محبیان میگوید، چون نه اصلاح طلبان و نه بنیادگرایان هیچکدام برنامه اقتصادی موثری برای تمرکز روی ایجاد شغل ندارند، به اعتقاد و پیش بینی او این واقعیت خیلی چیز ها را در ایران دست خوش تغییر خواهد کرد”. (واشنگتن پست ۹ نوامبر ۲۰۰۴)
خواندن مطلب بالا، من را بیاد یک سند تاریخی در آمریکا انداخت، سندی که به تبعیت از ده متمم اول قانون اساسی آمریکا که به ” بیانیه حقوق فردی” شهرت دارد، بنام “بیانیه حقوق اقتصادی” خوانده شده است و نشانه بارزی از مسؤلیت پذیری حکومتی است که بوسیله رای آزاد مردم انتخاب میشود و وظیفه اش خدمت به مردم است. این بیانیه که در واقع بخشی از برنامه دولت برای اداره کشور بود تغییرات شگرفی را در آمریکا آغاز کرد.
در یازدهمین روز ژانویه سال ۱۹۴۴، فرانکلین رزولت رئیس جمهور وقت آمریکا در مقابل کنگره آمریکا سخنانی گفت که طی آن اهداف دولت خود را برای کنگره توضیح میداد. برای درک تفاوت بین عملکرد حکومتی خودکامه مانند حکومت فقاهتی در ایران با حکومتی که منتخب اراده آزاد رای دهندگان است، ترجمه این اصول هشتگانه را در زیر ملاحظه میکنید.(شاید این اولین برگردان این سند تاریخی بفارسی باشد)

بیانیه حقوق اقتصادی
وظیفه ما امروز اینست که ریختن طرحی را و مشخص کردن استراتژی را آغاز کنیم، تا بوسیله آن به صلح پایدار دست یابیم و استانداردهای زندگی آمریکائی ، بالا تر از هر آن چیزی که تا کنون شناخته شده را ایجاد کنیم. ما نمیتوانیم راضی باشیم و مهم نیست که استاندارد های زندگی ما تا چه حد بالاست، اگر بخشی از مردم ما، یکسوم، یک پنجم و یا یک دهم …. از آنها بطوری ناکافی تغذیه شوند ، لباس بپوشند ، یا مسکن یافته و یا تأمین نشده باشند.
این جمهوری آغاز خود را داشته و زیر حمایت از حقوق سیاسی غیر قابل حذف به آنچه که امروز هست فرا روئیده است، حقوقی مانند آزادی بیان، آزادی مطبوعات، آزادی پرستش، محاکمه بوسیله هیئت منصفه ، رهائی از تجسس های نامعقول و ضبط اموال. این ها حق ما در زندگی و آزادی بود.
در حالی که کشور ما هر روز بزرگتر میشد و اقتصاد و صنعت رشد میکرد، آموختیم که حقوق سیاسی به تنهائی برای برابری در تلاش برای کسب خوشبختی کافی نیست.
ما این واقعیت را بروشنی دریافتیم که آزادی واقعی بدون امنیت و استقلال اقتصادی ممکن نیست. مردمان محتاج، مردمانی آزاد نیستند. مردمان گرسنه و بیکار از تولیدات دیکتاتوری میباشند.
در روزگار ما این حقایق اقتصادی بخودی خود پذیرفته شده است. ما میپذیریم و میگوئیم که دومین بیانیه حقوق فردی که تحت لوای آن زمینه های نوین امنیت و شکوفائی اقتصادی بتواند برای همه ایجاد شود …. بدون توجه به موقعیت، نژاد یا باور ها.

در میان این حقوق:
ـ حق داشتن شغل مفید و با در آمد در صنایع، کارگاهها یا مزارع و یا معادن کشور.
ـ حق داشتن در آمد کافی که بتواند غذا، پوشاک و تفریح را تأمین کند.
ـ هر کشاورزی حق دارد محصولات خود را به میزانی که یک زندگی آبرومندانه را برای خود و خانواده‌اش تأمین کند بفروشد.
ـ هر صاحب مؤسسه ای چه بزرگ یا کوچک باید در فضائی خالی از رقابت های غیرعادلانه و یا تسلط انحصارات چه در محل و چه خارج از آن بتواند ادامه کار بدهد.
ـ مسکن مناسب حق هر خانواده ای است.
ـ حق دسترسی به مراقبت های پزشکی مناسب و امکان لذت بردن از سلامت خوب.
ـ حق داشتن امنیت اقتصادی بدون ترس ازسالهای کهولت، بیماری، تصادفات و بیکاری.
ـ حق داشتن دسترسی به تعلیمات آموزشی خوب 

تاریخ انتشار : ۱۲ فروردین, ۱۳۸۴ ۱۰:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی