شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۳

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۳

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

بیانیه درباره سالگرد انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری ایران

گفتگوی عمومی که در سطوح مختلف در میان اقشار متنوع مردم آغازیده، نویدبخش آینده روشنتری برای تمامی مردم ایران است. آینده ای که در آن تمامی مردم بتوانند ضمن محترم شمردن عقاید یکدیگر و تبری از تعدی به حقوق اساسی سایرین، برای آبادانی کشورشان بکوشند.

پویش راه سبز، دانش آموختگان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور(پرسا)

در اولین سالگرد انتخابات مهندسیشده ریاست جمهوری ایران، و اتفاقات تلخ متعاقب آن، بیلان یک ساله جنبش سبز مردم ایران را می توان در نوزایش امید خلاصه کرد. در شرایطی که کشتار و زندانی کردن انبوهی از معترضان مسالمت جو، اراده حاکمیت را برای برقراری سکوتی قبرستانی آشکارتر ساخته بود، و هرگونه تلاش برای اصلاحات به دلیل تمامت خواهی فزاینده حکومت ایران ناممکن مینمود، اصرار بر حق مردم به عنوان یگانه مرجع مشروعیت حکومت، و پایبندی به روشهای مسالمت آمیز برای ابراز آشکار نارضایتی عمومی، راه جدیدی را در برابر مردم ایران گشود. راهی که علی رغم تمام هزینههای گزاف پرداخت شده، ادامه حرکت صد ساله مردم ایران برای احقاق حقوق پایمال شده شان را ممکن ساخت.

جانهای عزیزی که در این راه از دست رفتند، عمرهایی که در زندانها و بازداشتگاهها تلف شده و میشوند، و دشواریهای فراوانی که بر خانوادههای شهدا و آسیبدیدگان این جنبش رفت، همگی نشان از ارزش بالایی است که مردم ایران برای این امید نوزاییده قائلند. پرسا همراه با تمام آزادگان جهان، قدردان جانفشانی و تلاشهای تمامی فعالان ایرانی، چه داخل و چه خارج از کشور بوده، بر خود فرض میداند تا از ایستادگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی، زهرا رهنورد و سایر یاران و پیشقراولان جنبش سبز مردم ایران تقدیر نماید. بیشک ثابت قدمی ایشان در راه احقاق حقوق مردم ایران، نقش کلیدی در ادامه این جنبش داشته است و باید ادامه یابد.

یکی از ارزنده ترین نتایج جنبش یکساله سبز مردم ایران، اتحاد حول حقحاکمیت مردم بر مردم، در عین به رسمیت شناختن تنوع عقاید و آراست. حکومت ایران سالها ست خود را نماینده انحصاری ارزشهای دینی و خواستههای انقلاب مردمی ۱۳۵۷ وانمود میکند. اما تحولات یکساله اخیر پوچی این ادعا را برملا ساخت. از یک سو حاکمیت با زیرپا گذاشتن بدیهی ترین آموزههای دینی، تجاوز به زندانیان و کشتار بیگناهان در روز عاشورا را نیز به سیاهه اعمال خود افزود، و از سوی دیگر با رودررو شدن با تقریبا تمامی رهبران و فعالان انقلاب ۱۳۵۷ و حکومت جمهوریاسلامی در دهه ۱۳۶۰، تهی بودن از تمامی ارزشهای ادعاییاش را نمایاند.

در این میان، اقشار مختلف مردم ایران بیش از گذشته دریافتند که علارغم تنوع باورها و اعتقاداتشان، خواستار آیندهای عاری از زورگویی و انحصارطلبی، به نام دین و یا هر اعتقاد دیگری هستند. گفتگوی عمومی که در سطوح مختلف در میان اقشار متنوع مردم آغازیده، نویدبخش آینده روشنتری برای تمامی مردم ایران است. آینده ای که در آن تمامی مردم بتوانند ضمن محترم شمردن عقاید یکدیگر و تبری از تعدی به حقوق اساسی سایرین، برای آبادانی کشورشان بکوشند. ترس حاکمیت ایران از تجلی این اتحاد فراگیر، که برمبنای احترام به تنوع عقاید شکل یافته است، حتی مانع از اعطای مجوز به تجمع سکوت در سالگرد ۲۲ خرداد میشود. به راستی چه نشانهای بهتر از این استنکاف حاکمیت، می تواند زنده بودن جنبش فراگیر سبز مردم ایران را بروز دهد؟

حاکمیت علاوه بر ناتوانی در فرونشاندن بحران مشروعیت و مقبولیت عمومیاش، در اداره امور عادی نیز دچار ناکارآمدیای فزآینده گشتهاست. اینک هردو قوه مجریه و مقننه، که به عنوان مصادیق جمهوریت نظام حکومتی ایران باید تجلی انتخاب مردم باشند، با انتخاباتی مهندسیشده شکلگرفته و تجلی انتصاب ولیفقیه هستند. از اینرو هرگونه اختلاف نظر و سلیقهای منجر به مراجعه به « ولیفقیه» میگردد. طبیعی است که ارجاع تصمیمات ریزودرشت به «بیت رهبری»، ضعف عملکرد اقتصادی کشور و زوال وضعیت رفاهی مردم از نتایج محسوس ناکارآمدی فزاینده حاکمیت است . نتیجهای جز کندی رویه تصمیم گیری و اجرای تصمیمات، و تضعیف بیشتر مجلس به عنوان نهاد قانون ساز نخواهد داشت. بحران و بلاتکلیفی عمومی پیش آمده در موضوع «هدفمندسازی یارانهها»، علی رغم دخالتهای فراقانونی شخص رهبر، یکی از عیانترین مصادیق ناکارآمدی سازوکارهای تصمیم سازی حاکمیت ایران است. از سوی دیگر عدم اعتماد رهبری به کارگزاران حکومتی، که نتیجه ریزش های گسترده در جمع پیروان سیاسی اش است، بر این ناکارآمدی افزوده است.

در ماههای اخیر، حاکمیت ایران، به منظور گریز از بحران مشروعیت و ناکارآمدی داخلی، با ادامه ماجراجویی در سیاست خارجی، بحران هستهای را به مراحل خطرناکتری کشاندهاست. حکومت ایران در حالی به بهانه دستیابی به انرژی هستهای صلحآمیز دست به مخاطرات بینالمللی میزند که هنوز هیچ نیروگاه هسته ای فعالی در کشور به بهره برداری نرسیده است، و ظرفیت نیروگاه های در دست احداث و برنامه ریزی نیز بسیار محدود میباشد. تاکید بر غنیسازی، آنهم در غلظتهای بالاتر از حد موردنیاز برای نیروگاهها، تنها نشانگر ارادهای معطوف به بحرانآفرینی است. به باور حاکمان ایران، با بالارفتن سطح تنش بینالمللی و بحرانیشدن شرایط، از یک سو توجه نهادهای بینالمللی از نقض مستمر حقوق بشر در ایران منحرف خواهد شد، و از سوی دیگر امکان ادامه رویههای ظالمانه داخلی به بهانه بحرانی بودن وضعیت خارجی و درگیربودن با «دشمن» مهیاتر خواهد گشت.

“پرسا” ضمن تاکید بر حق ملی مردم ایران برای استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای، ادامه غنیسازی اورانیوم در رویه کنونی را تنها تائیدکننده سوءظن جامعهجهانی مبنی بر تسلیحاتی بودن برنامه هستهای حکومت ایران می داند. از این رو بیش از هر دولت خارجی و نهاد دیگری، بار مسئولیت تمام دشواری هایی که مردم ایران به دلیل انزوای بینالمللی و تحریم های اعمال شده تحمل کرده و خواهندکرد، بر دوش حاکمیت و شخص رهبر، به عنوان مسئول نهایی سیاست های خارجی و کلان کشور، است. بیشک تجمیع اورانیوم غنیشده با غلظت بالا تنها منافع تمامیتخواهان درون حاکمیت را تامین نموده، و ضمن اینکه کمکی به تولید انرژی صلحآمیز هسته ای نمیکند، منافع ملی ایران و رفاه مردم را به شدت دچار مخاطره خواهد ساخت. از اینرو پرسا از تمام افراد و گروههای ایرانی که خواهان آینده ای آباد و آزاد برای کشورشانند میخواهد تا با پافشاری بر توقف برنامه غنیسازی هسته ای ایران، از حرکت حکومت ایران به سمت رویاروییهای شدیدتر بینالمللی جلوگیری کنند.

پافشاری بر حق و ایستادگی در برابر حاکمیت دروغ، نطفه امید نوزاییده در سپهر سیاسی ایران است. علی رغم تلاشهای تبلیغاتی حکومت برای تحمیل دو گزینهی رضایت به رویههای ظالمانه حاکمیت و یا مبارزه مسلحانه، جنبش سبز مردم ایران با پایبندی به روشهای بدون خشونت و پافشاری بر حقوق اساسی مردم، بهترین راه را برای شکستن اقتدار پوشالین حاکمیت در پیش گرفتهاست. به باور پرسا، ایستادگی در برابر ظلم و دروغ، همچون رشته ای اقشار مختلف را، با وجود تنوع اعتقادی شان، به یکدیگر پیوند داده و آیندهای بهتر را برای کشورمان ممکن ساختهاست. از این رو پویش راه سبز دانش آموختگان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور (پرسا)، از تمامی ایرانیان آزاده میخواهد تا به ایستادگی در برابر حاکمیت دروغ در ایران، ادامه دهند.

تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد, ۱۳۸۹ ۶:۳۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز