پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

بیانیه ی آغاز به کار گروه تدارک فروم اجتماعی ایران

هدف گروه تدارک همان گونه که از نام آن پیداست تلاش برای تدارک نخستین نشست فروم اجتماعی ایران است با آگاهی به این مسئله که فروم اجتماعی ایران تنها زمانی موجودیت خواهد یافت که بتواند اولین نشست خود را داخل ایران و با حضور جنبشهای اجتماعی ایران برگزار کند.

گروه تدارک فروم اجتماعی ایران

با تک قطبی شدن جهان بلندگوهای تبلیغاتی سرمایه داری چنان بر کوس پایان تاریخ نواختند که گویی دیگر چیزی جلودار ماشین تخریب و ستم سرمایهداری جهانی نیست. اما این روند دیری نپایید و در سال ۱۹۹۹، سیاتل شاهد تظاهرات مردمی عظیمی بود که همزمان با جلسه ی مشترک وزرای کشورهای سازمان تجارت جهانی برگزار شد و هدف آن اعلام مخالفت و مقابله با تصمیمات یک جانبه ی قدرتهای سرمایه داری بود؛ تصمیماتی که بر مبنای سیاستهای نئولیبرالی اتخاذ می شود و به کمک اهرمهایی چون سازمان تجارت جهانی، صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به همه ی جهان خصوصا کشورهای جنوب تحمیل می گردد. این رخداد مقدمهای شد برای گسترش مبارزات و هماهنگی میان جنبشهای مبارزاتی جهان در قالب آنچه امروز فروم اجتماعی جهانی نامیده می شود.

ادامه ی این تلاشها و گسترش روابط مابین جنبشهای ضدجهانی سازی، که بعدها به بدیل جهانیسازی تغییر نام یافت، نخستین فروم اجتماعی جهانی و نگارش منشور آن  در سال ۲۰۰۱  را  در پی داشت. تا به امروز نیز، هر سال بخش بزرگی از مبارزان جنبشهای بدیل جهانی سازی گرد هم آمده و در فضایی باز به تبادل تجارب خود پرداخته و در تلاش اند مبارزات خود را علیه جهانیسازی نئولیبرالی در اشکال نوین گسترش دهند. این روزها فروم اجتماعی جهانی در کنار تجربه ها و مبارزات گوناگون دیگر در سراسر دنیا امکان ایجاد جهانی دیگر را نوید می دهد؛ جهانی متفاوت از جهانی که سرمایه داری و نئولیبرالیسم ویرانگر می کوشند با سیاستزدایی از آن و با برساختن دشمنان کاذب، به عنوان یگانه وضعیت ممکن معرفی کنند. بدین سان با گسترش فروم اجتماعی جهانی، فرومهای منطقهای، محلی، قارهای و کشوری نیز شکل گرفتند.

مبارزهای که رو به رهایی دارد می تواند با ایجاد ارتباط میان تمامی جنبشهای رهاییبخش، موثرتر از پیش ادامه یابد. در این میان، گسترش ایده ی فروم در میان مبارزان اجتماعی و سیاسی ایران نیز می تواند به هر چه پر ثمرتر شدن این مبارزات بیانجامد. چند سال پیش ضرورت حرکت به سوی تشکیل فروم اجتماعی ایران در میان گروهی از فعالان سیاسی احساس شد. آنها کار خود را تحت عنوان گروه تدارک فروم اجتماعی ایران آغاز کردند که در نهایت متوقف شد.

اکنون گروه تدارکی جدید با ترکیبی جدید و البته با نگاه به تجربیات و تلاشهای مشابه در این زمینه شروع به کار می کند. هدف گروه تدارک همان گونه که از نام آن پیداست تلاش برای تدارک  نخستین نشست فروم اجتماعی ایران است با آگاهی به این مسئله که فروم اجتماعی ایران تنها زمانی موجودیت خواهد یافت که بتواند اولین نشست خود را داخل ایران و با حضور جنبشهای اجتماعی ایران برگزار کند.  فعالان این گروه بر آنند که موجودیت یافتن فروم اجتماعی ایران می تواند آثار مثبت زیادی را به همراه داشته باشد، از جمله نزدیکی و ارتباط هدفمند جنبشهای اجتماعی ایران و رشد و بلوغ آنان و همچنین ارتباط جنبشهای اجتماعی ایران با جنبشهای مترقی جهان و تبادل تجربیات. این روابط همچنین میتواند همراهی و حمایت افکار عمومی مترقی جهان را از مبارزات مردم ایران فارغ از گفتمانهای رسانهای رایج و هژمونیک به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر ارتباط میان جنبشهای اجتماعی ایران بیش از پیش فضای جامعه را برای یافتن و تدارک بدیلهای رهایی بخش وضعیت موجود آماده می کند زیرا دگرگونیهای حقیقی تنها به دست مردم شدنی است.

با وجود دیکتاتوری و سرکوب حاکم عملا امکان نزدیک شدن جنبشهای اجتماعی در داخل ایران به یکدیگر و تشکیل فروم اجتماعی بسیار دشوار گردیده است. همکاری مبارزان داخل و خارج از کشور امکانهایی را برای سهولت این امر میگشاید. گروه تدارک فروم اجتماعی ایران این واقعیت را تصدیق می کند که هرگاه از صحنه ی ملموس مبارزه ی سیاسی و جنبشهای داخل کشور غافل شود، از هدف نهایی یعنی گسترش ایده ی فروم و ایجاد پیوند میان جنبشها در ایران، باز خواهد ماند و این خود بیش از  پیش بر سختی کار خواهد افزود. با این وجود همراهی جنبشهای اجتماعی و سیاسی، مبارزان و تشکلهایی که با ایدهی فروم همراه اند، می تواند حرکت در این راه را آسانتر سازد.

“گروه تدارک فروم اجتماعی ایران” همان ارزشهایی را دنبال می کند که فروم جهانی آنها را سرفصل منشور خود قرار داده است. این گروه با آگاهی از نقدهای موجود در مورد تجربه ها و عملکرد فروم تا کنون و منشور آن کار را آغاز کرده است و تنها در صورتی قادر به اثرگذاری در فضای سیاسی ایران خواهد بود که خود را در بستر واقعیت اجتماعی سیاسی ایران درگیر کند و در آن رشد و نمو یابد. گروه تدارک با توجه به واقعیتهای سیاسی و اجتماعی امروز بر مبنای اصول هویت بخش زیر به سوی تشکیل نخستین نشست فروم اجتماعی ایران حرکت می کند:

۱. مخالفت قاطع و صریح با دیکتاتوری در ایران: شیوه، شکل و افق مبارزات می تواند در گروه تدارک متفاوت و متنوع باشد. همواره بدیلهای گوناگونی مطرح است و در این زمینه منطق کار فرومی بر گروه تدارک حاکم است.

۲. مخالفت و مقابله با هرگونه مداخله ی قدرتهای امپریالیستی و نهادهای وابسته به آنها از جمله تهدیدهای نظامی مکرر آمریکا و اسرائیل و تحریمهای اعمال شده از سوی نهادهایی چون شورای امنیت سازمان ملل که نتیجه ای جز شکستن کمر طبقات فرودست و تضعیف جنبشهای رهاییبخش، که زیر فشار سهمگین سرکوب رژیم به سختی نفس می کشند، ندارد؛ تحریمهایی که بهانه ای برای سرکوب بیشتر و شدیدتر می شود. طرحها و آلترناتیوسازیهای امپریالیستی در منطقه از یک سو و سیاستهای نظام جمهوری اسلامی از سوی دیگر از یک منطق پیروی می کنند که همانا منطق حذف مردم به مثابه فاعل حقیقی هر گونه سیاست رهایی بخش است.

۳. محکوم نمودن و مبارزه علیه هر نوع ستم و تبعیض موجود در جامعه همچون ستم طبقاتی، ستم بر خلقها، ستم جنسیتی و هوموفوبیا، ستم سنی، ستم عقیدتی، ستم مذهبی، نژادپرستی و تخریب محیط زیست و دفاع از گونه های متفاوت و متنوع مبارزات اجتماعی و سیاسی رهایی بخش و حق تعیین سرنوشت خلقها.

۴. مخالفت و مقابله با حمایت ساختاری سرمایه داری جهانی و نئولیبرالیسم از نظام موجود در ایران و تاثیرات ویرانگر اجرای سیاستهای نئولیبرال که توسط سازمان بین المللی تجارت جهانی، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی دیکته شده و تا کنون بخش عمدهای از آنها توسط رژیم جمهوری اسلامی به اجرا در آمده است از جمله در زمینه ی خصوصی سازیها، از میان برداشتن منظم یارانه ها و کم شدن روزافزون خدمات دولتی و در یک کلام قربانی نمودن مردم به نفع منافع اقتصادی شرکتهای چند ملیتی.

شیوه ی کار جمعی گروه تدارک در این مسیر با الهام از فروم جهانی بدون سلسله مراتب و مبتنی بر «اصل برابری همگان» خواهد بود. پیشبرد امور به خصوص با توجه به شرایط عینی گروه تدارک، منطبق بر اصول پیشین و وابسته به ابتکار و خلاقیّت اعضای گروه تدارک خواهد بود. و سخن آخر این که ما بر آنیم که نه تنها جهانی دیگر بلکه ایرانی دیگر نیز ممکن و ضروریست.

تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن, ۱۳۸۹ ۲:۴۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا