پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰

پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰

نقش تاریخی هنر و هنرمندان در روند تکامل اجتماعی
تاریخ مبارزات مردمان در گوشه گوشه جهان همواره تجلی‌گاه نقش هنرمندان در روندهای تاربخی و گذرگاه‌های مهم آن بوده است. در مقاطعی از تاربخ سیر تحولات را با تغییرات شگرف...
۲۸ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
استعارۀ مرغ و پاهایش
نقطه مشترک حکومت‌های غیردمکراتیک، دیکتاتوری و یا تمامیت‌خواه با جریان‌های برانداز، سرنگونی‌طلب و یا انقلابی در این است که برای هر دوی آنها "مرغ یک پا دارد"! برای اصلاح‌طلبان مذهبی...
۲۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
در نقد دیدگاه آقای بهزاد کریمی در مقاله‌ای تحت عنوان بلوع سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دموکراتیک
سرخوردگی از اپوزیسیون، به‌ویژه؛ خارج کشور و سرکوب شدید و شکستن مقاومت مردم و تحمیل اختناق برجامعه که امید به بروز هر جنبش اعتراضی را به یاس تبدیل کرده است،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
محکومیت حکم اعدام شریفه محمدی از سوی سه سندیکای کارگری ایتالیا
از دولت ایتالیا درخواست می‌نماییم، از مسیرهای ارتباطات دیپلماتیک خود برای درخواست لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی بی‌قید و شرط کلیۀ معترضین...
۲۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سه سندیکای کارگری ایتالیا
نویسنده: سه سندیکای کارگری ایتالیا
پرده‌ی آخر نمایش انتخاباتی نظام، بلوغ سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دمکراتیک
جامعه‌ی معاصر ایرانی‌ به وقت خود بهره‌گیری از «فرصت‌»های درون نظام را آزموده و نتیجه‌ی آزمون خود را که مبین سترونی آن بود، ثبت حافظه‌‌اش کرده است. ارزش روی‌کرد جامعه...
۲۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
مرگ در «منطقۀ امن»
اسکات اندرسون، معاون هماهنگ کننده «اونراوا»( آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک) گفت در بیمارستان «ناصر» شاهد «بعضی از وحشتناک‌ترین صحنه هایی بودم که در ۹...
۲۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: پروین همتی
نویسنده: برگردان: پروین همتی
به یاد سیمین بهبهانی، شاعری مبارز و مدافع حقوق زنان!
سیمین بهبهانی، با زبانی صریح و بی‌پرده، از دردها و رنج‌های زنان جامعه‌اش سخن می‌گفت و همواره می‌کوشید که ادبیات و هنرش را برای آشکار کردن دردها ی جامعه و...
۲۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

جای خالی تشکلهای مستقل و روزگار تلخ کارگران

روزگار عجيبي است، كسي به جز خود كارگران در برابر بيكار شدنشان مسوول نيست. رسم غريبي است؛ از كارگري به نام بازسازي شغلش را "موقتا" ميگيرند و از او ميخواهند كار كارگر ديگري را انجام دهد كه به تازگي اخراج شده است

روزگار عجیبی است، انگار دیگر هیچکس به جز خود کارگران در برابر بیکار شدنشان مسوول نیستند. رسم غریبی است؛ از کارگری به نام بازسازی شغلش را “موقتا” میگیرند و در نهایت از او میخواهند کار کارگر دیگری را انجام دهد که به تازگی و به خاطر او اخراج شده است.
هتل آزادی برای بازسازی تعطیل شد
۷۶۴ روز پیش، درست در اولین روز از تابستان سال ۸۶، هتل آزادی تهران برای بازسازی و تعمیرات تعطیل شد و تمامی ۲۳۰ کارگر آن به طور موقت به بیمه بیکاری معرفی شدند.
داوود اخوان، مسوول شورای اسلامی کار مجموعه هتل آزادی که در آن زمان هنوز در هیات مدیره محور مرکز کانون شوراهای اسلامی استان تهران حضور داشت، داستان تعطیلی مجموعه هتل آزادی را این گونه روایت میکند: در آن زمان قرار شد به منظور ارتقا امکانات هتل آزادی با استانداردهای جهانی، این مجموعه به مدت ۱۶ ماه برای بازسازی و تعمیرات تعطیل شود اما به دلایلی عملیات بازسازی تا به امروز همچنان ادامه دارد و زمان دقیق اتمام بازسازی و بازگشایی هتل هنوز مشخص نیست.
به گزارش ایلنا هرچند به استناد گفتههای این فعال کارگری، ۲۳۰ کارگر هتل آزادی در این مدت با کمک مقرری که از سوی صندوق بیمه بیکاری براساس سابقه کار به آنها تعلق میگرفت و درآمد ناشی از انجام کارهایی چون مسافرکشی ارتزاق میکردند، اما به دلیل محدود و غیر مستمر بودن پرداختیهای صندوق بیمه بیکاری، سرانجام پرداخت این مقرری قطع شد تا این کارگران طبق توافق بنیاد مستضعفان به عنوان کارفرمای هتل آزادی با صندوق بیمه بیکاری به کار سابق خود در هتل بازگردند؛ هتلی که بازسازی آن همچنان ادامه دارد و برای کار کارگران آماده نیست.
تلهکابین توچال اخراج کارگران را آغاز کرد
حدود یک ماه پیش؛ یعنی درست در آغاز فصل تابستان ۸۸، ۱۶ کارگر مجموعه تلهکابین توچال در راستای آنچه که تعدیل نیروی انسانی نامیده میشود، اخراج شدند.
رضا شهابی از فعالان کارگری، داستان اخراج این ۱۶ کارگر را اینگونه روایت میکند: این کارگران از ۵ تا ۸ سال در تلهکابین توچال که زیر نظر بنیاد مستضعفان اداره میشود، کار میکردند تا اینکه با فرارسیدن زمان اتمام قرارداد کار، بنیاد مستضعفان در مقام کارفرما به دلیل آنچه که تعدیل نیروی انسانی نامیده میشود، حاضر به تمدید قرارداد کار با آنها نشد و در نتیجه این عده اخراج شدند.
به گفته شهابی، بیشتر اخراجشدگان در بدو استخدام در مجموعه تلهکابین توچال، کارگران جوان و مجردی بودند که به تدریج و با کسب اطمینان از امنیت شغلی نسبی و خویش در حالی برای تشکیل خانواده دادند که یک ماه پیش با پرداخت سنوات ۴۵ روزه و مقرری بیمه بیکاری، کارفرما ناخواسته اخراج اجباری را به آنها تحمیل کرد، بیآنکه شغل آبرومند جدیدی برای امرار معاش پیش پایشان گذاشته شود.
کارگران تلهکابین توچال قربانی کارگران هتل آزادی شدند
فصل مشترک کارگران هتل آزادی و تلهکابین توچال شاید تنها به زمان بیکاری و داشتن کارفرمای واحد باز گردد(هر دو گروه که برای بنیاد مستضعفان کار میکردند در ابتدای تیرماه بیکار شدند)، اما از کنار هم قرار گرفتن روایت هر دو گروه میتوان چنین نتیجه گرفت که کارگران گروه دوم قربانی ناخواسته کارگران گروه اول شدند.
به بیان دیگر طبق گفتههای داوود اخوان و رضا شهابی، چون موعد پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کارگران هتل آزادی به سر آمده بود و دیگر امکان تمدید آن وجود نداشت، کارگران قراردادی تلهکابین توچال که هیچ الزامی برای استمرار کار آنها در مجموعه وجود ندارد با تصمیم کارفرما اخراج میشوند تا کار آنها از این پس به کارگران هتل آزادی سپرده شود؛ کارگرانی که به واسطه رسمی بودن قرارداد کار دارای امنیت شغلی به مراتب بیشتری هستند و به همین دلیل کارفرما خود در برابر آنها ملزم به پاسخگویی میداند.
داستان بازگرداندن کار کارگران هتل آزادی که با اخراج کارگران تله کابین همراه شد هنوز تمام نشده، چرا که به گفته داوود اخوان، چون ممکن است پروژه بازسازی هتل آزادی تا اوایل دهه ۹۰ شمسی ادامه پیدا کند، علاوه بر ۳۰ کارگری که بهتازگی بهصورت مامور در مجموعه تلهکابین توچال مشغول به کار شدهاند، احتمال دارد تا از سایر کارگران مجموعه هتل آزادی نیز خواسته شود تا از این پس در مجموعههای دیگر بنیاد مستضعفان چون هتلهای انقلاب، اوین و استقلال به جای کارگران اخراج شده احتمالی کار کنند.
اما این اظهارات با گفتههای شهابی تفاوت دارد. به گفته شهابی به جای اخراجشدگان تلهکابین که تعداد آنها ۱۶ نفر است، فقط از ۸ کارگر هتل آزادی دعوت به همکاری شده و به جای مابقی از کار سربازان وظیفه استفاده میشود.
همانطور که از عناوین پیداست؛ هر دو گروه کارگران هتل آزادی و کارگران تلهکابین توچال، کارگر هستند که به تعریف قانون کار به درخواست کارفرما در ازای دریافت مزد مشخص در محلی که کارگاه نامیده میشوند کار میکنند.
گروه اول به دلیل تعمیر و بازسازی هتل و گروه دوم به دلیل اتمام قرارداد و تعدیل نیروی انسانی کار خود را ناخواست از دست دادهاند اما میتوان مدعی شد که در این بین یک گروه به تصمیم قربانی گروهی دیگر شد.
شاید اگر تشکلهای صنفی کارگری در انجام فعالیتهای خود اندکی آزادی عمل بیشتری داشتند امروز اینگونه کارگران با تصمیم کارفرمایان قربانی یکدیگر نمیشدند. آیا این طور نیست؟
گزارش: پانید فاضلیان

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۳ مرداد, ۱۳۸۸ ۵:۵۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نقش تاریخی هنر و هنرمندان در روند تکامل اجتماعی

استعارۀ مرغ و پاهایش

در نقد دیدگاه آقای بهزاد کریمی در مقاله‌ای تحت عنوان بلوع سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دموکراتیک

محکومیت حکم اعدام شریفه محمدی از سوی سه سندیکای کارگری ایتالیا

پرده‌ی آخر نمایش انتخاباتی نظام، بلوغ سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دمکراتیک

مرگ در «منطقۀ امن»