چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۳

چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۳

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا
تنها امید مردم در بدتر نشدن اوضاع و نابود نشدن حداقل های زیستی کشور و همچنین امید حکومت به غرق نشدن کشتی شکسته نظام، ویژگی های ترامپ و دولت او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: برديا سياوش
نویسنده: برديا سياوش
تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی

خوشحالی

پس اگرچە همە چیز اتفاقی نبود، اما بشیوە اتفاقی نهایتا در مسیر درست خودشان افتادند. اخمهایش بیشتر و بیشتر باز می شوند. زندگی آنقدر هم بد نیست. نە، تنها کافیست آدمها استعداد واقعی خودشان را کشف کنند و مصرانە دنبالش بدوند،... همین!

خوشحالی

فرخ نعمت پور

مدتیست از سیاست کنار کشیدە و بە کسابت پرداختە. بر خلاف سیاست، می بیند در کار پول درآوردن بخوبی دارد پیش می رود. خانە خریدە، ماشینی زیر پایش است و علاو بر این مبلغ قابل ملاحظەای هم توی صندوق و توی شمارە حسابش هست. لبخندی بر لبانش می نشیند. خوشحال است، بر خلاف تصورات قبلی اش، آدم آنچنان بی استعدادی هم نیست. نە، بە هیچ وجە. تنها عیب کار در این بود کە او سالها پیش، در زندگی اش بشیوە اتفاقی، انتخاب بدی کردەبود. او در اصل برای کاسبی خلق شدەبود، و نە برای سیاست. خوشحال است کە علیرغم همە فراز و نشیبهای سخت زندگی، سرانجام عمری باقی ماند تا او بە این حقیقت درخشان برسد. خوشبختانە، گوهر اساسی زندگی اش را کشف و بە آن دست یافتەبود.

او حالا بشدت معتقد است کە سیاست مال سیاستمداران و اهل فن است. و البتە سیاستمداران هم اینگونە نیست کە سیاست را یاد گرفتە باشند، نە، بلکە باید همراە آن متولد شدەباشند. و خوشا بە حال آنانی کە خیلی سریع اینرا می فهمند کە با چە چیزی بە دنیا آمدەاند. بیچارە عدەای کە هیچ وقت نمی فهمند و بیهودە قربانی راهی می شوند کە برای آن بدنیا نیامدەاند، و بلدش هم هیچگاە نمی شوند! و خوشبخت کسانی کە در هر صورت سرانجام قبل از اینکە آن لحظە وحشتناک مردن در زندگی پیش آید، می فهمند. پیش او، خودشناسی مهمترین اصل زندگی است و اما متاسفانە چنان است کە خیلی ها این استعداد را ندارند.

آە! و چە سالهای زیادی را بیهودە در راهی دیگر گذرانیدە و چە مشقاتی را کە تحمل نکردەبود. و لعنت بە این سیاست کە یعنی فقط مشقت. و بە یاد فیلم ارباب حلقەها می افتد کە در آن، بە آن موجودی کە در ابتدای فیلم با پیداکردن حلقە در دریاچە، با دوست خود گلاویز شدەبود و بعد قیافەاش مسخ شدە و بە موجودی زشت تبدیل شدەبود. آە، هر چە تلاش می کند اسمش را بیاد ندارد، اما مطمئن است کە ملت می فهمند چە می گوید. همانی کە در آخر فیلم همراە حلقە بە داخل مذاب افتاد، و برای همیشە از صحنە روزگار محو شد. برای او همە آدمهای سیاسی و سیاست زدە از جنس او بودند: زشت و نفرت انگیز. آدمهائی کە با اینکە از زندگی و آدمها زیاد می گفتند، اما بوئی از زندگی واقعی و آدمها نبردەبودند. پیش او، همگی آنها تنها بدنبال حلقە نفرت انگیز قدرت بودند کە بجز مسخ آدمها کار دیگری از دستش ساختە نبود.

و او در خلوت دستی بر اسکناسهایش می کشد، و خوشحال است کە معنای واقعی زندگی را دریافتە است. از اینکە سرانجام بە آن تیپ آدمهائی تبدیل نشد کە از طریق سیاست بە پول برسند، و در همان حال برای پنهان کردن دزدیها و گندکاریهای خود، و حفظ ظاهر، باز بە گذشتە خود و بە جانفشانی هایشان بر می گردند، تا گویا نشان بدهند کە یک سیاسی بازرگان نیستند و همان آدم زحمتکش و میهن دوست و مردم دار قدیمی اند. نە، بە هیچ وجە!

و او پولهایش را دارد، با آنها بە بانک می رود، برای خانوادەاش امکانات تهیە می کند، و گاهگاهی هم بە فقرا کمکی می کند،… و آە از فقرا کە همیشە هستند و… و البتە خواهند بود. و او بە این نتیجە رسیدە است کە فقر با خلقت جهان آغاز شدە، و با آن بە وجود خود ادامە خواهد داد، زیرا کە خدا چنین خواستە است. و باید هم بخواهد. زیرا تا فقیری نباشد معنی بخشندەای هم وجود نخواهد داشت، معنی آدم خیرخواهی هم وجود نخواهد داشت؛ و پس کل فلسفە اخلاق و حتی دین هم، کە اخیرا کمی بە آن جذب شدەبود، با این حساب بە هوا می رود. نە، فقرا باید باشند. آنها بە ما احساس آدمهای خوب را تزریق می کنند، و این اطمینان را می دهند کە مردانگی و انسانیت تا دنیا هست، باید باشد. آنها هستند تا خصلتهای خوب نمیرند.

اما راستی او چرا از همان ابتدا نفهمیدە بود کە اساسا برای کسابت خلق شدەبود؟ جبینش چین و چروکی می شود و سخت در فکر فرو می رود. بە خود گفتە بود کە بر اساس یک اتفاق، آن راە را انتخاب کردەبود؛ اما… اما اتفاق یعنی چە؟ بیشتر فکر کرد. نە، اتفاق معنا ندارد. آن سالها این جوری بود. همە بە طرف سیاست کشیدە می شدند. سیاست آن سالها جائی بود کە می شد دیدەشد و نیز جائی بود کە همە اطمینان داشتند تا بهشت موعود فاصلەای آنچنانی نماندەبود. آری، چنین بود. فکر می کند پس زیاد هم اتفاقی نبود. او هم مثل همە دیگران باور آوردەبود کە بدون اینکە مثل شخصیتهای ارباب حلقەها مجذوب حلقە (حال نە حلقە قدرت بلکە حلقە پول) شد، یک زندگی خوب و آبرومند داشت. اما… اما نشد دیگە. کارها و ماجراها جور دیگری پیش رفتند. فکر می کند کە آرە دیگە، رویاها نگرفتند، و همە چقدر براستی احمق بودند.

سری می جنباند و چین و چیروک جبینش باز می شود. نە، خوشحال است کە زمان باقی ماند و او استعداد واقعی خودش را کشف کرد. و باز خوشحال تر کە از طریق صدقە می تواند کمی هم بە رویاهای آنچنانی گدشتە کماکان وصل باشد. خوشبختانە پول آن اثیری است کە معجزە می آفریند و همە زمانها و همە رویاها را می تواند بهم بدوزد و طلا بار آورد،… آرە بهم بدوزد، هر چند بە شیوە خود. اما شاید این تنها راە ممکن باشد.

پس اگرچە همە چیز اتفاقی نبود، اما بشیوە اتفاقی نهایتا در مسیر درست خودشان افتادند. اخمهایش بیشتر و بیشتر باز می شوند. زندگی آنقدر هم بد نیست. نە، تنها کافیست آدمها استعداد واقعی خودشان را کشف کنند و مصرانە دنبالش بدوند،… همین!

تاریخ انتشار : ۵ آذر, ۱۴۰۰ ۵:۰۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی

گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی

کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا