جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۰۴:۵۳

جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۰۴:۵۳

سخنی با تحریمی‌ها و گپی با چپ ضدامپریالیست مدافع جلیلی!
با گروه اول خوشبختانه، متأسفانه؟ بیش از سی سال است درددل و پرسش بی‌پاسخ داشته‌ام. آنچنان که هر چه بنویسم تکراری است ولی حکم مشهوری در باب ممنوعیت تکرار در...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ملیحه محمدی
نویسنده: ملیحه محمدی
ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟
در این‌گونه موارد دوگانۀ کاذبی درست می‌شود به نام اصلاح تدریجی یا براندازی و انقلاب! اما به گمانم میان مسجد و میخانه راهی است و آن تحمیل حق حاکمیت ملی...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …
من در مرحله دوم این نمایش انتخاباتی نیز بر تحریم اصرار می‌ورزم. اما آن گروه از مردم را که به مسعود پزشکیان رأی دادند، درک می‌کنم و اکثریت قریب به...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
چرا جریان افراط‌گرا و جبهۀ پایداری می‌کوشند قوۀ مجریه را تسخیر کنند؟
تسلط بر دولت یک امر حیاتی برای جبهۀ پایداری در انتخاب رهبر آینده است. جبهۀ پایداری می‌کوشد با تسخیر دولت، تسلط خود را بر تمام ادارات و نهادهای دولتی اعمال...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هواداری از ایران
نویسنده: هواداری از ایران
هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری
تجربه دوره‌های قبل نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انتخابات حکومت با افزایش شدید آمار اعدام، واقعیت خود را به مردم گوشزد می‌کند. مردم ایران و جامعه جهانی  باید از...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
بازی ادامه دارد...
شاعرِ شب زندهِ دارِ بی تکلف! صبور باش وُ...نگاه کن، در این شبِ طولانی، هنوز چراغِی روشن است، تحمل کن.
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!
مادر عماری از نسل مادران خاوران بود با چهره ای آرام و دوست داشتنی. نام‌اش ستاره بود؛ ستاره‌ای که در آسمان زندگی فرزندانش درخشید و رفت، فرزندانی که جملگی به...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

درس های انتخاب جنتی بە ریاست خبرگان

هم از این رو نتیجە اصلاحاتی کە رهبریش در دست رفسنجانی وامثالهم باشد رە بە جایی نمی برد و حتی ممکن است بە نا امیدی مردم از انجام اصلاحات واقعی منجر شود. اپزوسیون دمکراتیک و ترقی خواە اگر بخواهد از تجربە نیتجە انتخابات خبرگان درسی بگیرد، آن درس چیزی غیر از این نیست کە در شرایط کنونی بجای صرف نیرو و دنبالە روی از جریاناتی کە اساسا خواهان از میان برداشتن نهادهای ارتجاعی مانند خبرگان نیستند ...

مجلس خبرگان رهبری، در نخستین روز آغاز کارش در سە شنبە این هفتە با اکثریت آرا احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و یکی از مرتجعترین فقە های طرفدار خامنەای را با ۵١ رای از مجموع ٨۵ رای کل این مجلس بە سمت رئیس انتخاب کرد.

ابراهیم امینی و محمود شاهرودی نیز کە برای ریاست مجلس خودشان را نامزد کردە بودند و طرفداران رفسنجانی و دولت آنها را معتدلتر می نامند بە ترتیب با ٢١ و ١٣ رای مغلوب جنتی شدند و بە رغم پارەای خوشبینی های بی مورد، نتوانستند ریاست خبرگان را از آن خود کنند.

در واقع اگر آنطور کە گفتە می شود کاندیدای مورد نظر رفسنجانی و دولت برای ریاست بر خبرگان رهبری ابراهیم امینی است این بدان معنی است کە سهم جناح دولت و رفسنجانی و همە آنهایی کە در پزوسیون و اپزوسیون برای کشاندن مردم بە انتخاب مجلس ارتجاعی خبرگان رهبری از هیچ اقدامی دریغ نورزیدند یک اقلیت ٢١ نفرە فاقد هر نوع تاثیر گزاری موثر در تصمیمات این نهاد فقاهتی است.

١٢ رای شاهرودی و بە احتمال قوی بخشی از آرا امینی نیز در نهایت اگر در اینجا و آنجا با اکثریت تندرو های طرفدار خامنەای و متحدین نظامی – امنیتی او همصدا و هم رای نشوند، چارەای جز گردن نهادن بە خواست اکثریت مجلس ندارند.

انتخاب جنتی بە صدر خبرگان رهبری در حالی صورت گرفت کە بنا بە گفتە های بسیاری وی اساسا نتوانستە بود آرای کافی برای انتخاب شدن را بدست آورد و در اثر زد و بند بین وزارت کشور دولت روحانی کە وعدە صیانت از آرای مردم در انتخابات را دادە بود با بیت رهبری و فشار نظامی – امنیتی ها و حذف یک نفر دیگر بە مجلس فقە ها راە یافتە بود! کە البتە نە تازگی دارد و نە تعجب برانگیز است و روالی است کە ٣۵ سال آزگار متداول است.

با این وصف اما در پی انتخاب جنتی هم رفسنجانی و هم روحانی نە تنها بە رغم وعدەهایی کە بە مردم راجع بە صیانت از آراشان دادە بودند پایبند نماندند بلکە از نتیجە کار اظهار رضایت کردند و مقاومتی هم نکردند.

رفسنجانی در نخستین واکنش، نسبت بە ترکیب هیئت رییسۀ جدید مجلس پنجم خبرگان رهبری با عنوان “خیلی خوب” از آن یاد کرد. و روحانی نیز مجلس خبرگان را نهادی اطمینان بخش در شرایط دشوار خواند و گفت:”مجلس خبرگان مردم سالاری دینی در انتخاب رهبری به معنای واقعی کلمه تبلور پیدا می کند.” زیرا، بە گفتە وی “همۀ نمایندگان مجلس خبرگان منتخب مردم هستند” و ثانیاً این منتخبان “فقهای شایسته ای هستند” که صلاحیت شان را شورای نگهبان تأئید کرده است. “

جنتی و خامنەای نیز هر دو مست از این پیروزی، در دو پیام جداگانە اما مشابە، مقام مجلس خبرگان را تا “راس تمام امور” بالا بردند و جنتی “سرنوشت اسلام و ملت.” را با تصمیمات و مسولیت مجلس خبرگان گرە زد. بدین ترتیب نتیجە انتخابات خبرگان مورد تائید سران جناح های اصلی قرار گرفت.

در واقع نتیجە انتخابات خبرگان با همە تبلیغات و تلاش هایی اغراق آمیزی کە از جانب طرفداران دولت و حکومت و بخشی از نیروهای اپزوسیون در مورد اهمیت اش و تشویق مردم بە شرکت در آن شد، همانگونە کە توسط مخالفان شرکت در انتخابات پیش بینی شدە بود با انتخاب جنتی یکی از نزدیکترین دستیاران خامنەای همان چیزی شد کە خامنەای وپیروان محافظە کارش می خواستند.

متاسفانە حتی شرکت شمار زیادی از مردم کە تحت تاثیربمباران تبلیغات رسانەای مدافعان شرکت در انتخابات خبرگان در انتخابات شرکت و با رایشان مانع ورود افرادی مانند یزدی و مصباح شدند نیز نتوانست سبب ساز از دست رفتن اکثریت مجلس خبرگان از دست حواریون ولی فقیە شود.

بدین ترتیب با یاری بخشی از اپزوسیون با یک تیر چند نشانە زدە شد – مجلس خبرگان بواسطە شرکت عدە قابل توجەای از مردم در انتخابات و نمایش وسیع آن توسط رسانەها در داخل و خارج مشروعیت یافت – طرفداران ولی فقیە با کسب اکثریت آرا دست بالا را در گزینش رهبر آتی نظام پیدا کردند، ضربە سختی بە باور مردم نسبت بە اپزوسیون وارد شد و رای مردم این بار نیز بە شکل و ترفند دیگری در جهت توجیە استبداد حاکم و سیاست های ضد مردمی اش مورد سئواستفادە قرار گرفت.و سر مردم مثل همیشە بی کلاە ماند.و کسانی کە مردم را دعوت بە شرکت در مجلس خبرگان کردند نیز ظاهرا چارەای جز تمکین بە آن ندارند و مجبورند، نتایج این “انتخابات” را  کە آن همە برایش تبلیغ کردند بپذیرند.

 

انتظار بە حق مردمی کە بخاطر وعدەهای رفسنجانی و طرفداران دولت و آن بخش از اپزوسیون رفتند و در انتخابات خبرگان شرکت کردند، و بە لیست “امید” رای دادند، این بود کە رفسنجانی کە بیشترین آرای شرکت کنندگان تهرانی را بدست آوردە، بجای سئواستفادە از این رای ها برای تطهیر گذشتە خودش، حداقل برای اثبات پایبندی اش بە شعارهایی کە می دهد، بە طور سمبلیک هم کە شدە، اندکی جسارت بە خرج می داد و بە رغم این کە می دانست رای نمی آورد کاندیدای ریاست خبرگان می شد. اما او حتی در این حد هم حاضر نشد کە ارزش آرایی را کە بە او دادە شدە بود پاس بدارد و کسانی نیز کە او را کاندیدا کردند فشاری بر او برای شرکت در ریاست خبرگان نیاوردند . طرفداران وی ادعا می کنند کە گویا رفسنجانی تقابل را درست نمی داند و بهمین دلیل تمایلی بە آن ندارد. اما این گفتە بە نظر چندان مستدل نمی رسد، زیرا او نشان دادە هر گاە کە خطری اقتدار و موقعیت سیاسی او و خانوادەاش را تهدید نمود، بە تقابل برخاستە. حتی مفروض بە اینکە این گفتە صحت داشتە باشد، در آن صورت این سوال پیش می آید، کە اگر قرار بر این باشد کە در مقابل اقتدارگرایان بخاطر پرهیز از تقابل عقب نشینی شود، کە بایستی قید تغییر را برای همیشە زد.

 

بازی رفسنجانی در چهار چوب نظام و معطوف بە جنگ قدرت و منافع است. او خودش قدرت گذشتەاش را مدیون همین نهادهای استبدادی امثال “مجلس خبرگان، ولایت فقیە …” و قوانین ضد دمکراتیکی است کە پایە های استبداد فقاهتی بر آنها استوار است و مسبب این همە مصیبت برای مردم و کشور شدەاند. او خواهان حذف هیچ یک از این نهادها نبودە و نیست. دعوای او با خامنەای بر سر کنترول این نهاد هاست. کما این کە در موقعی کە وی موقعیت استواری در نظام داشت کوچکترین اقدامی برای انجام رفرم در آنها انجام ندادە.

هم از این رو نتیجە اصلاحاتی کە رهبریش در دست رفسنجانی وامثالهم باشد رە بە جایی نمی برد و حتی ممکن است بە نا امیدی مردم از انجام اصلاحات واقعی منجر شود. اپزوسیون دمکراتیک و ترقی خواە اگر بخواهد از تجربە نیتجە انتخابات خبرگان درسی بگیرد، آن درس چیزی غیر از این نیست کە در شرایط کنونی بجای  صرف نیرو و دنبالە روی از جریاناتی کە اساسا خواهان از میان برداشتن نهادهای ارتجاعی مانند خبرگان نیستند همە نیرویشان را صرف فشردە کردن صفوفشان نماید تا بتواند مردم را بطور موثر برای برچیدن بساط این نهادها و موانع دیگر  مانند نظارت استصوابی و برگزاری انتخابات آزاد بسیج و سازماندهی نمایند.  

و البتە در این مسیر می تواند بدون اینکە خودش را آلودە بە جنگ قدرت جناح های حکومتی کند، از تضادها و اختلافات هایشان برای پیشبرد اهدافش بهرە بگیرد. دوران جنتی ها و خامنەای ها و رفسنجانی ها در حال سرآمدن است. نسل سومی های بعد از انقلاب کە هیچ میانە خوبی با این ها و حکومتشان ندارند، دارند می آیند تا بساط نهادهای فرسودە قرون وسطایی از قبیل مجلس خبرگان و قوانین ارتجاعی را برچیننند و نهادها و قوانین دمکراتیک و امروزین را بجایشان بنشانند کە متضمن تضمین یک زندگی سعادمند امروزین باشد. نظمی کە هیچ تشابهی با نظم فرسودەای کە آفتاب عمرش در حال غروب است ندارد. از همین رو سرمایە گذاری سیاسی اگر قرار است انجام شود نە روی گذشتە کە روی آیندە و در واقع روی نسل سومی هاست کە مفید بە فایدە است.

  

تاریخ انتشار : ۶ خرداد, ۱۳۹۵ ۴:۵۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سخنی با تحریمی‌ها و گپی با چپ ضدامپریالیست مدافع جلیلی!

ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟

بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …

چرا جریان افراط‌گرا و جبهۀ پایداری می‌کوشند قوۀ مجریه را تسخیر کنند؟

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری

بازی ادامه دارد…