پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

در گرامیداشت روز جهانی زن – “جنبش زن، زندگی، آزادی” و مطالبات برابری‌طلبانهٔ زنان ایران

رهایی زنان از بند تبعیض‌های جنسیتی، رهایی جامعه است. راه زیبای مبارزە که بی‌گمان روزی به خورشید می‌رسد، پرسنگلاخ و ناهموار است. چه بی‌شمار زنانی که این مسیر پر فراز و فرود را پیموده‌اند، و چه بی‌شمار زنانی که بە این کاروان خستگی‌ناپذیر می‌پیوندند تا به فردای روشن آزادی و برابری برسند.

روز جهانی زن هر سال در هشت مارس به مناسبت تلاش‌های زنان، در رفع تبعیض جنسیتی درعرصه‌های مختلف و برای تجلیل از دستاوردهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در بسیاری از کشورهای دنیا جشن گرفته می شود. مبارزه سراسری و مشترک زنان، از جنبش کارگری در سال ۱۸۵۷ شروع و به رویدادی در سال تبدیل شد که سازمان ملل متحد آن را به رسمیت شناخت. علیرغم  دستاوردهای مهم مبارزه زنان در بسیاری از کشورها برای برابری و احقاق حقوق خود، بسیاری از آنها در سراسر جهان، هنوز تبعیض براساس جنسیت را تجربه می کنند.

امسال روز جهانی زن را در شرایطی برگزار می‌ کنیم که زنان ایران با قتل بی رحمانه مهسا امینی، علیرغم سرکوب وحشیانه و خونین اعتراضات، و دستگیری و به بند کشیدن بسیاری از دختران و زنان شجاع و مبارز با شعار”زن، زندگی، آزادی” در برابر تفکر زن ستیز مذهبی حاکم، سر فرود نیاورده و تمام قد بر برابری حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی خود دست به اعتراض زده و خیابان ها را از آن خود کردند. زبانه های این جنبش توانست چشمان  دنیا را خیره و همبستگی عمیق جهانیان را به خود جلب کند. زنان هیچگاه در مقابل خشونت سیستماتیک حکومت سر خم نکرده، و حاضر نیستند در مقابل سرکوبگران و آتش به اختیاران سکوت کنند.

با گسترش جنبش زن، زندگی، آزادی به بسیاری از عرصه های اجتماعی، سیاسی و ناممکن بودن سرکوب آن توسط گشت ارشاد، حکومت تغیر رفتارهای تاکتیکی برای کنترل و سرکوب جنبش داده و مدعی شدند که قوانین مربوط به حجاب اجباری مورد بازنگری قرار می‌گیرد، و بارها از ضرورت تغییر وضعیت گشت ارشاد و«مجاهدت هوشمندانه» در باره حجاب صحبت کرده‌اند. پیش‌نویس لایحه تعزیرات نشان داد که بازنگری مورد نظر در جهت بەروز کردن سرکوب سیستماتیک، بسط و تعمیق آن به شیوه های جدید بوده، و نه به رسمیت شناختن حق انتخاب نوع پوشش زنان. حاکمیت می خواهد قانون حجاب اجباری را با انحلال گشت ارشاد، اما با همان رویکرد قبل و جایگزین کردن روش های سلبی و محدود کننده بسیار گسترده، آزادی‌های اجتماعی مندرج در ماده ۹ این لایحه تغییر دهد.

پلمپ شدن تعدادی از واحد صنفی به دلیل بی حجابی کارکنانش، فرستادن پیامک و تهدید به جریمه، ممنوع الکار کردن به دلیل بی حجابی، اخطار و تذکر برای رعایت نکردن حجاب، محروم کردن دختران دانشجو از ترم تحصیلی به دلیل رعایت نکردن حجاب، و… شیوه هایی اند که طی روزهای اخیر رژیم برای سرکوب زنان بی حجاب به کار برده است. بەموازات این سرکوب ها شاهد مسمومیت های سریالی صدها دختر دانش آموز و دانشجو با هدف به تعطیلی کشاندن مدارس دخترانه نیز هستیم که ابتدا در شهر قم شروع و بعد به دیگر نقاط کشیده شد. گویا پروژه اسید پاشی های اصفهان در حال تکرار است. مسمومیت های سریالی، عمل غیرانسانی، دشمنی با تحصیل و آموزش زنان و انتقام از جنبش اخیر زنان است.

دختران روسری های خود را به اعتراض به آتش کشیدند، زیرا حجاب را نمادی از امتناع حکومت از دادن حق تعیین سرنوشت به آنها می دانند. خواسته های زنان تنها بە حجاب خلاصە نمی شود. زنان و دختران جوان ما هر روز در کف خیابان، نه فقط از نداشته های خود و خشونتی که بر آنها روا می شود، می گویند بلکه رفع فاصلە طبقاتی، زدودن فقر و حفظ محیط زیست نیز از خواستەهای آنها است. جنبشی که امروز شاهدش هستیم، یکباره آغاز نشده و عقبه آن به سال های سال قبل برمی گردد. تاریخ جنبش زنان، سرشار از نام و یاد زنانی است که جان و هستی خود را بر سر اثبات ضرورت برابری و احقاق حقوق نیمی از جامعه گذاشته‌اند. جوانانی که امروز به خیابانها آمده اند، در واقع بر زمین های شخم خورده ای بذر می ریزند که بیشتر از ۱۵۰ سال قدمت دارد.

زنان در ایران به مثابه شهروندانی برابر، مستقل و آزاد به رسمیت شناخته نمی شوند. برای نمونه می توان از قوانینی که اصولاً زن را نصف مرد به حساب آورده و اختیار اشتغال، حق طلاق، سرپرستی و حضانت فرزندان، تحصیل و خروج از کشور را از آنان سلب و به شوهر می‌دهد، نام برد. نمونه‌های فراوان دیگری در موضوعات ارث، شهادت زن، دیه و احکام قصاص قابل ذکر است. خشونت‌های متعددی در این سال ها  بر زنان تحمیل گردیده که تجاوز، قتلهای ناموسی، ترویج ازدواج کودکان و پدیده «کودک همسری» – «کودک مادری»، چند همسری و صیغه، کنترل بدن زنان و اجبار آن‌ها به بارداری، جرم‌انگاری سقط جنین، سهمیه بندی جنسیتی دانشگاه ها، شکاف دستمزدها میان زنان و مردان، اسیدپاشی، حذف زنان از بسیاری از مسابقات ورزشی یا ورزشگاه‌ها از نمونه‌های بارز آن است.

زنان در ایران عموماً در معرض استثمار دائم قرار داشته، و قراردادهای موقت با محیط‌های کاری امضاء می‌کنند که تأثیر مستقیمی در استقلال و امنیت مالی، بازنشستگی و سایر امور آنها دارد. زنان حدود نیمی از دانشجویان کشور را تشکیل می دهند، در حالیکە این مشارکت با حضور آنها در دیگر عرصه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تناسب ندارد. نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان است. زنان با اجرای طرح‌هایی از قبیل دورکاری، استحدام نیمه‌وقت، بازنشستگی پیش ازموعد، حذف مزایای عائلەمندی زنان بازنشسته و سرپرست، تشویق به باروری بیشتر و تاکید بر نقش‌های سنتی مادری وهمسری عملا از بازار کار کنار گذاشته شده اند. شصت درصد از کل شاغلان، پوشش بیمه ندارند. بسیاری از زنان خانه‌دار در کار غیررسمی اشتغال داشته و تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند. زنان اگر توانمند نشده و از حمایت‌های اجتماعی خاص برخودار نباشند، قطعا آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به فقر پیدا می‌کنند؛ آسیبی که می‌تواند فرزندان آن‌ها را نیز فرو ببلعد. فقر وقتی چهره‌ای زنانه به خود می‌گیرد، تلخ ‌ترمی‌شود.

رهایی زنان از بند تبعیض‌های جنسیتی، رهایی جامعه است. راه زیبای مبارزە که بی گمان روزی به خورشید می رسد، پر سنگلاخ و ناهموار است. چه بی شمار زنانی که این مسیر پر فراز و فرود را پیموده اند، و چه بی شمار زنانی که بە این کاروان خستگی ناپذیر می پیوندند تا به فردای روشن آزادی و برابری برسند.

هشت مارس (۱۷ اسفند) روز جهانی زن بر تمامی زنان میهن ما و همهٔ زنان جهان مبارک باد!

چهارشنبه  ۱۷ اسفند ۱۴۰۱

تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند, ۱۴۰۱ ۵:۱۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا