شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

دولت (استیت)، حکومت (گاورنمنت)، و انتخاباتانتخابات در دولت های مستقر، و دردولت های در حال پایه گذاری

چپ (چپ اجتماعی و نه چپ مجلسی) در ایران در حقیقت کاری کرد که برای نخستین بار سرهایی که به تنه اشان می ارزیدند را بوجود آورد- نه فقط گروهی و سازمانی سیاسی با تمام دستآورها و طبعاً ضعف و قدرت ناشی از خواندن و ناخواندن زبان روزگارشان. امروز همین سرها هستند که هنوز بازهم به تنه اشان می ارزند و باید بازهم بار را بردوش بکشند

بیان نقد گذشته و استقرار آن در یک ساختار فکری و سازمانیافتگی یک مجموعه انسانی دولت (استیت) می باشد. بهمین دلیل، دولت هم دربرگیرنده آمال و آرزوهاست و هم امکانات اندیشگی و عملی برای برآورده ساختن این آمال و آرزوها. هر دولت نوپایی اجباراً در خود هم پیوستگی و هم گسستگی با آنچه بوده است و آنچه خواهد بود را خواهد داشت. بدین معنی دولت یک جهتگیریست که در زمانهای بلند و با شیوه های خاص قابلیت تغییر و تبدیل پیدا می کند. از این دیدگاه، دولت در اساس و ماهیت، نفس قدرت و یگانگی مطلق این جهتگیری می باشد. دولت در حقیقت سنتز اعلاست و نتیجتاً خود حاصل نقد گذشته است و نه موضوع نقد؛ دولت اصولاً نقدپذیر نیست. دولت سرزمین داده ها و مطلقات تغییرناپذیریست که نقد گذشته به آنها دست یافته است.

انقلاب پنجاه و هفت در وسعت مشارکت توده یی، تنوع اقشار و گروهای بسیار گوناگون – طبقاتی و جامعه شناسانه – عملاً بیان دوره یی تقریباً هزار ساله از نقد گذشته بود. در پنجاه و هفت همه آمدند که بگویند دیگر بر سیاق گذشته امکان بازتولیدمان وجود ندارد، یعنی “بودن” دیگر نابودن شده است، و پس “عدم”- راهی جز “شدن” امکانپذیر نیست. و از این ببعد هر کوششی برای تعمیر گذشته، اجباراً، بام را سختتر بر سرمان فرو خواهد آورد. ایران باید یکپارچه “شدن” می شد که هم خود را در بودنی تازه تثبیت کند و هم بخود ابدیت بخشد.

این مجموعه انسانی تحت نام سرزمینی خاص خود، گذشته خود، و با مراجعه به مخازن پیشین و نقد آنها راهی “شدن” گردید، و این شدن بمرور حالت پلی را پیدا کرد که تنها صفحه فوقانی آن ماند و پایه گذشته که دیگر نبود، و پایه آینده هم تنها در دل نقد آن گذشته، مه آلود و گنگ، خیال انگیزی و اندیشگی را همزمان بروز می داد. شکاکیت ناشی از نبود پیشین، و شکاکیت ناشی از شکل نایافتگی آینده، دلگشایی شکستن کهنه و دلتنگی برای آن از یکسو، و هیجان و دلواپسی طرح و ساخت نو را از سوی دیگر مبدل به روانشانسی همگانی کرد. پس روند ساخت و پرداخت دولت نو (استیت) و تکلیف حد و مرز بین پیوستگی و گسستگی، مسئله روزها و سالهای گذشته پس از پنجاه و هفت و جاری و آینده شده است.

در چنین زمینه یی، انتخابات گاهی ناممکن، زمانی مخرب، و کلاً سازنده و بنیان ساز دولت (استیت) می گردد. تمام پنجاه و هفتی ها باید برای حداقل حفظ نفس وزنه پنجاه وهفت و راهگشایی برای استقرار خواسته هایش و تأمین تداوم این روندها در دامنه های نفوذی سرزمینی، فرهنگی و بالاخره سیاسی برای مانندسازی و استقرار پنجاه و هفت منطقه یی و فرامنطقه یی بعنوان دیوارهای حایل، و تور ایمنی راهبردی، در انتخابات شرکت فعال کنند. امروز آنچه باید شکل بگیرد مستقیماً به ماندن و نماندن، دوست داشتن و نداشتن، و بالاخره ضدیت یا طرفداری از طرح موجود سیاسی بنام جمهوری اسلامی ندارد. خود این پدیده با تمام جوانبش، اساساً، کوششی است برای سنتز نهایی بنام دولت (استیت). انتخابات و مشارکت در آن نه جمهور اسلامی را می اندازد و نه می گذارد. خوب و بد و مفید و نامفید بودنشان کم و بیش برای تمام جامعه همان ویژگی را دارند. باید دولت (استیت) را ساخت، و برای ساختار اعمال اقتدار آن یعنی حکومت (گاورنمنت) زیاده از امکانات و سطح رشد جامعه در کلیتش انتظار نداشت.

ساختار اعمال اقتدار پیشین هنوز مدتها میهمان خوانده و ناخوانده ما خواهد بود.

از تجزیه و تحلیلهایی که جامعه را در عرض و طول، عمق و سطح، سردرگمانه مورد عتاب و خطاب قرار می دهند باید بشدت هم پرهیز کرد و هم بسیار ترسید. مصاحبه هایی که با هر تکه باز کرده از ساختار جامعه در و دیوار و دشت و بیابان را سرگشته و پرایشانانه در میوردند و بالاخره با نفرین مردی گرجی دم خروس را نشان می دهند، از ناکجا آباد آمده و رهسپار ناکجا آباد هستند، همه چیز را در خود دارند جز دموکراسی از هر نوعش. از همه چیز می گویند که از هیچ گفته باشند. جامعه و ساختار سیاسی و اداره کننده و سازنده آن حاصل کوشش مختارانه و هوشمندانه نهاد-انسان، یعنی حزب سیاسی می باشند و نه این که نیچه وار حسرت و سولیپسیسم را درهر کوچه و برزنی جار کشید و بر طبل “همه غلط اند جز آنچه من میگویم” گستاخانه کوبید.

چپ (چپ اجتماعی و نه چپ مجلسی) در ایران در حقیقت کاری کرد که برای نخستین بار سرهایی که به تنه اشان می ارزیدند را بوجود آورد- نه فقط گروهی و سازمانی سیاسی با تمام دستآورها و طبعاً ضعف و قدرت ناشی از خواندن و ناخواندن زبان روزگارشان. امروز همین سرها هستند که هنوز بازهم به تنه اشان می ارزند و باید بازهم بار را بردوش بکشند. آینده را اینها به ایران و حتا منطقه آوردند، و طبعاً در این روزگار واویلا، حداقل نظم و انتظام اندیشگی را نمایندگی می کنند. برای اینها، جامعه یک واقعیت هم عینی و هم ذهنی است که خود عینیتی است جداگانه از ذهنیت با قانونمندیهای ویژه خویش. این جامعه هم هدف و هم موضوع هرگونه راهبرد سازی برای حفظ و تغییرش میباشد – عصر شعر و توهم جای خود را به عصر نثر و اندیشه داده است و هنوز برخی دست وپای بیخبری یا “یا خدا گربه” می زنند. دولت را باید از انگیزه پنجاه وهفت و مواد اولیه دست ساخت اینها ساخت.

غیر این، ناممکن را ناممکنتر خواهد کرد.

تاریخ انتشار : ۱۹ مهر, ۱۳۹۰ ۹:۱۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز