چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

راه غلبه بر خشونت بمباران نیست

از تمامی اين نشستها و سخنرانی‌ها تنها می توان پيش‌بينی کرد که پس از تجربه تلخ افغانستان، در آينده‌ای نزديک، بر مصداق "طالبان معقول"، در جستجوی "داعشی های معقول" نيز خواهيم بود. اهداف نيکو فقط با ابزار نيکو بدست می‌آيند. انواع بمبهای تيزهوش و سلاحهای پيشرفته نابود کردن انسانها در چارچوب ابزار نيکو قرار نمی گيرند.

در ظرف ۲ هفته اخیر رویدادها و نشستهای متعددی بوقوع پیوستند که مهمترین آنها عبارتند از: اجلاس ناتو ، نشست جده با هدف رسیدن به توافق در منزوی کردن نیروهای داعش و ایجاد جبهه‌ای مشترک برای مقابله با نیروهای افراطی اسلامی در منطقه، سخنرانی اوباما در روز ۱۱ سپتامبر و رسانه‌ای کردن استراتژی اوباما در مصاف با داعش، نشست پاریس و … این موارد، همگی حکایت از تاثیر عملکرد داعش و تلاش بر ترسیم چشم‌انداز پیامدهای آن، نه فقط در منطقه، بلکه در دیگر کشورهای آسیائی، و نیز  آمریکا و اروپا  دارند. این که داعش چگونه و با چه هدفی بوجود آمد، موضوع این نوشته نیست، اما این که به دنبال تجربیات تلخ افغانستان، لیبی، عراق و سوریه، جامعه جهانی هنوز هم راه حل را در “بمباران‌ها “، آنچه که در سخنان اوباما بدان اشاره رفت، و شتاب برخی کشورهای اروپائی در ارسال تجهیزات نظامی به عراق، انجام مانور دریائی مشترک ناتو و اکرائین در آبهای دریای سیاه، تصمیم ناتو به ایجاد پایگاه در خاک اکرائین و تدارک مانورهای مشترک آتی، همگی گویای این واقعیت اند که تمامی این تلاشها نه در جهت پایان جنگ و خشونت، بلکه در جهت تشدید آن و با هدف حفظ خصلت منطقه ای بحران و دور نگاهداشتن آن از مرزهای اروپا، و نیزمصونیت منافع معین آمریکا در منطقه‌، صورت می پذیرند.

از همان نشست پیمان ناتو آغاز کنیم. این اجلاس پس از سالها، بدون روسیه تشکیل گردید، و  طی آن تصمیماتی در پشتیبانی نظامی از اکرائین گرفته شد. جالب است که همزمان با اجلاس ناتو، نشست مینسک با حضور نماینده رسمی دولت اکرائین و هیئت نمایندگی دو استان درگیر در جنگ با دولت، با میانجی گری روسیه و اتحادیه اروپا برگزار می گردد. نشست مینسک دستاوردهای بسیاری داشت که از آنجمله اند: اعلام آتش‌بس؛ پذیرفته شدن نمایندگان دو استان، به مثابه هیئت رسمی و طرف مذاکره، مبادله اسرا، و تلاش به تداوم گفتگوها در جهت رسیدن به توافق دراز مدت. در رابطه با اهمیت این ۲ مورد، لازم به توضیح است که اعلام آتش بس، یعنی توقف کشتار مردم عادی شهرها و روستاهای این دو استان. توقف کشتار  مردم عادی، چه زن و چه مرد، چه کودک و چه پیرمرد و پیر زن، و نیز معلولین و بیمارانی که قادر به واکنش سریع در قبال حملات هوائی و توپخانه ارتش اکرائین نبودند، و بارها هدف بمب‌ها قرار گرفتند و کشته و یا زخمی و معلول به توان ۲ شدند؛ جنبه دیگر اهمیت اعلام آتش‌بس در این است که تا نشست مینسک، مقامات آمریکا و اروپا، با استفاده از روش “دو معیاری در برخوردها”، وجود جنگ در این ۲ استان را تکذیب می کردند، و موضوع را به تحریکات روسیه در مرزهای اکرائین، کاهش می دادند. ضمن آن‌که نمایندگان این ۲ استان، که تاکنون “جدائی طلبان طرفدار روسیه” نامیده می شدند، اکنون به عنوان نمایندگان رسمی این ۲ استان در مذاکرات، رسمیت یافتند. جالب این است که توافق مینسک در چارچوب پیشنهادات ۷ ماده ای ولادیمیر پوتین، بدست آمد. از آنهم جالبتر، تضمین حفظ آتش‌بس به روسیه و اتحادیه اروپا، محول گردید.

نشست جده با هدف نیکوی قطع امکانات مالی و تجهیزاتی داعش هم در منطقه و هم در سطح جهان برگزار گردید. کشورهای شرکت کننده در این نشست عبارت بودند از: آمریکا، ترکیه، عربستان ، اردن، مصر، لبنان، و کشورهای شیخ نشین حومه خلیج فارس. اما غایب بزرگ این نشست، ایران بود. و نکته جالب و بسیار با اهمیت آن نیز، عدم حمایت ترکیه از تصمیمات این نشست بود. هر چند ترکیب کشورهای شرکت کننده در این نشست، نشان از این امر داشت که در حقیقت، حامیان و تامین کنندگان اصلی امکانات داعش، در لیست دعوت شده‌گان قرار دارند، که دور بودن از مظن این اتهام، در موضوع داعش خود امتیازی است برای ایران، اما نادیده گرفتن نقش و امکانات ایران در منطقه، گواه دیگری است بر وجود عدم اعتمادها، و نیز وجود خصومتهائی در منطقه که در واقع علت بوجود آمدن داعش و داعشها در منطقه اند.

نشست پاریس نیز به مثابه تکمیل کننده روند عدم اعتمادها و حرکت نه از موضع صلح، بلکه تداوم بخشیدن به خشونتها، می تواند مورد بررسی قرار گیرد. اگر فراموش نکرده باشیم که چین در منطقه کاشغر، و روسیه در داغستان و بخش اعظمی از قفقاز، و هند نیز بمثابه جدیدترین کشوری که موضوع اطلاعیه های تهدید آمیز داعش، مبنی بر ارسال عناصر داعش به این کشور، با هدف سازماندهی مسلمانان هند برای پیوستن به جهاد علیه غیر مسلمانان، به این فکر خواهیم رسید که اینبار نه فقط ایران، بلکه این ۳ کشور نیز، در زمره غائبین بزرگ نشست پاریس بودند.  

اهمیت موضوع این غیبتها در این نکته نهفته است که هم روسیه و هم چین، مخالف هرگونه ائتلافی با هدف عملیات نظامی علیه کشوری دیگر، بدون اجازه شورای امنیت سازمان ملل متحد‌اند. برگزاری این نشستها بدون حضور روسیه، چین و نیز ایران و هند، گویای این امر است که آمریکا و بویژه اوپائیان در هراس از بازگشت «هدفمند» جهادگران به کشورهای زادگاهشان، با هدف ریشه کن کردن خطر افراطیون، جنگ در عراق و سوریه را با نقشه و سازماندهی جدیدی، به کمک ارتش کشورهای شرکت کننده در ائتلاف، ادامه دهند . اما آیا می توان گفت که این نگاه “خوش‌خیال” غافل از امکان جدی کشیده شدن آتش جنگ به منطقه‌ای فراتر از قلمرو این ۲ کشور است؟

در رابطه با سخنان اوباما در سالگرد ۱۱ سپتامبر نیز تفسیرهای بسیاری صورت گرفتند. از تمامی این نشستها و سخنرانی‌ها تنها می توان پیش‌بینی کرد که پس از تجربه تلخ افغانستان، در آینده‌ای نزدیک، بر مصداق “طالبان معقول”، در جستجوی “داعشی های معقول” نیز خواهیم بود. اهداف نیکو فقط با ابزار نیکو بدست می‌آیند. انواع بمبهای تیزهوش و  سلاحهای پیشرفته نابود کردن انسانها در چارچوب ابزار نیکو قرار نمی گیرند.      

  

 

تاریخ انتشار : ۲۵ شهریور, ۱۳۹۳ ۹:۰۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟