پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۷

پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۷

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت

راه غلبه بر خشونت بمباران نیست

از تمامی اين نشستها و سخنرانی‌ها تنها می توان پيش‌بينی کرد که پس از تجربه تلخ افغانستان، در آينده‌ای نزديک، بر مصداق "طالبان معقول"، در جستجوی "داعشی های معقول" نيز خواهيم بود. اهداف نيکو فقط با ابزار نيکو بدست می‌آيند. انواع بمبهای تيزهوش و سلاحهای پيشرفته نابود کردن انسانها در چارچوب ابزار نيکو قرار نمی گيرند.

در ظرف ۲ هفته اخیر رویدادها و نشستهای متعددی بوقوع پیوستند که مهمترین آنها عبارتند از: اجلاس ناتو ، نشست جده با هدف رسیدن به توافق در منزوی کردن نیروهای داعش و ایجاد جبهه‌ای مشترک برای مقابله با نیروهای افراطی اسلامی در منطقه، سخنرانی اوباما در روز ۱۱ سپتامبر و رسانه‌ای کردن استراتژی اوباما در مصاف با داعش، نشست پاریس و … این موارد، همگی حکایت از تاثیر عملکرد داعش و تلاش بر ترسیم چشم‌انداز پیامدهای آن، نه فقط در منطقه، بلکه در دیگر کشورهای آسیائی، و نیز  آمریکا و اروپا  دارند. این که داعش چگونه و با چه هدفی بوجود آمد، موضوع این نوشته نیست، اما این که به دنبال تجربیات تلخ افغانستان، لیبی، عراق و سوریه، جامعه جهانی هنوز هم راه حل را در “بمباران‌ها “، آنچه که در سخنان اوباما بدان اشاره رفت، و شتاب برخی کشورهای اروپائی در ارسال تجهیزات نظامی به عراق، انجام مانور دریائی مشترک ناتو و اکرائین در آبهای دریای سیاه، تصمیم ناتو به ایجاد پایگاه در خاک اکرائین و تدارک مانورهای مشترک آتی، همگی گویای این واقعیت اند که تمامی این تلاشها نه در جهت پایان جنگ و خشونت، بلکه در جهت تشدید آن و با هدف حفظ خصلت منطقه ای بحران و دور نگاهداشتن آن از مرزهای اروپا، و نیزمصونیت منافع معین آمریکا در منطقه‌، صورت می پذیرند.

از همان نشست پیمان ناتو آغاز کنیم. این اجلاس پس از سالها، بدون روسیه تشکیل گردید، و  طی آن تصمیماتی در پشتیبانی نظامی از اکرائین گرفته شد. جالب است که همزمان با اجلاس ناتو، نشست مینسک با حضور نماینده رسمی دولت اکرائین و هیئت نمایندگی دو استان درگیر در جنگ با دولت، با میانجی گری روسیه و اتحادیه اروپا برگزار می گردد. نشست مینسک دستاوردهای بسیاری داشت که از آنجمله اند: اعلام آتش‌بس؛ پذیرفته شدن نمایندگان دو استان، به مثابه هیئت رسمی و طرف مذاکره، مبادله اسرا، و تلاش به تداوم گفتگوها در جهت رسیدن به توافق دراز مدت. در رابطه با اهمیت این ۲ مورد، لازم به توضیح است که اعلام آتش بس، یعنی توقف کشتار مردم عادی شهرها و روستاهای این دو استان. توقف کشتار  مردم عادی، چه زن و چه مرد، چه کودک و چه پیرمرد و پیر زن، و نیز معلولین و بیمارانی که قادر به واکنش سریع در قبال حملات هوائی و توپخانه ارتش اکرائین نبودند، و بارها هدف بمب‌ها قرار گرفتند و کشته و یا زخمی و معلول به توان ۲ شدند؛ جنبه دیگر اهمیت اعلام آتش‌بس در این است که تا نشست مینسک، مقامات آمریکا و اروپا، با استفاده از روش “دو معیاری در برخوردها”، وجود جنگ در این ۲ استان را تکذیب می کردند، و موضوع را به تحریکات روسیه در مرزهای اکرائین، کاهش می دادند. ضمن آن‌که نمایندگان این ۲ استان، که تاکنون “جدائی طلبان طرفدار روسیه” نامیده می شدند، اکنون به عنوان نمایندگان رسمی این ۲ استان در مذاکرات، رسمیت یافتند. جالب این است که توافق مینسک در چارچوب پیشنهادات ۷ ماده ای ولادیمیر پوتین، بدست آمد. از آنهم جالبتر، تضمین حفظ آتش‌بس به روسیه و اتحادیه اروپا، محول گردید.

نشست جده با هدف نیکوی قطع امکانات مالی و تجهیزاتی داعش هم در منطقه و هم در سطح جهان برگزار گردید. کشورهای شرکت کننده در این نشست عبارت بودند از: آمریکا، ترکیه، عربستان ، اردن، مصر، لبنان، و کشورهای شیخ نشین حومه خلیج فارس. اما غایب بزرگ این نشست، ایران بود. و نکته جالب و بسیار با اهمیت آن نیز، عدم حمایت ترکیه از تصمیمات این نشست بود. هر چند ترکیب کشورهای شرکت کننده در این نشست، نشان از این امر داشت که در حقیقت، حامیان و تامین کنندگان اصلی امکانات داعش، در لیست دعوت شده‌گان قرار دارند، که دور بودن از مظن این اتهام، در موضوع داعش خود امتیازی است برای ایران، اما نادیده گرفتن نقش و امکانات ایران در منطقه، گواه دیگری است بر وجود عدم اعتمادها، و نیز وجود خصومتهائی در منطقه که در واقع علت بوجود آمدن داعش و داعشها در منطقه اند.

نشست پاریس نیز به مثابه تکمیل کننده روند عدم اعتمادها و حرکت نه از موضع صلح، بلکه تداوم بخشیدن به خشونتها، می تواند مورد بررسی قرار گیرد. اگر فراموش نکرده باشیم که چین در منطقه کاشغر، و روسیه در داغستان و بخش اعظمی از قفقاز، و هند نیز بمثابه جدیدترین کشوری که موضوع اطلاعیه های تهدید آمیز داعش، مبنی بر ارسال عناصر داعش به این کشور، با هدف سازماندهی مسلمانان هند برای پیوستن به جهاد علیه غیر مسلمانان، به این فکر خواهیم رسید که اینبار نه فقط ایران، بلکه این ۳ کشور نیز، در زمره غائبین بزرگ نشست پاریس بودند.  

اهمیت موضوع این غیبتها در این نکته نهفته است که هم روسیه و هم چین، مخالف هرگونه ائتلافی با هدف عملیات نظامی علیه کشوری دیگر، بدون اجازه شورای امنیت سازمان ملل متحد‌اند. برگزاری این نشستها بدون حضور روسیه، چین و نیز ایران و هند، گویای این امر است که آمریکا و بویژه اوپائیان در هراس از بازگشت «هدفمند» جهادگران به کشورهای زادگاهشان، با هدف ریشه کن کردن خطر افراطیون، جنگ در عراق و سوریه را با نقشه و سازماندهی جدیدی، به کمک ارتش کشورهای شرکت کننده در ائتلاف، ادامه دهند . اما آیا می توان گفت که این نگاه “خوش‌خیال” غافل از امکان جدی کشیده شدن آتش جنگ به منطقه‌ای فراتر از قلمرو این ۲ کشور است؟

در رابطه با سخنان اوباما در سالگرد ۱۱ سپتامبر نیز تفسیرهای بسیاری صورت گرفتند. از تمامی این نشستها و سخنرانی‌ها تنها می توان پیش‌بینی کرد که پس از تجربه تلخ افغانستان، در آینده‌ای نزدیک، بر مصداق “طالبان معقول”، در جستجوی “داعشی های معقول” نیز خواهیم بود. اهداف نیکو فقط با ابزار نیکو بدست می‌آیند. انواع بمبهای تیزهوش و  سلاحهای پیشرفته نابود کردن انسانها در چارچوب ابزار نیکو قرار نمی گیرند.      

  

 

تاریخ انتشار : ۲۵ شهریور, ۱۳۹۳ ۹:۰۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید

آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟