شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۱

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۱

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

سخنی با فدائیان خلق ایران ـ اکثریت (بخش پایانی)

امید است سازمان فدائیان خلق ایران ـ اکثریت قادر شود با تواضع و فروتنی و با رعایت دمکراسی درونی، توام با تحمل سلیقه هایِ متعدد، صفوفِ خود را مستحکم و نظرِ تمام نیروهای آزادیخواه و دمکرات را در جهتِ تغییرِ تناسب قوا و ساختار حکومت جلب نماید، و نیز برای تغییر در مناسباتِ حکومت و مردم و در نهایت برای تغییر در مناسباتِ ایران با دنیا کوشش بکند.

اگر دیالوگ و همکاری همسو با عدم خشونت بین این دو گرایش که دو مقوله متفاوت و بحث انگیز هست، آغاز شود، راهِ امید در جهتِ گشایشِ معضلات جامعه ما کلید خواهد خورد.

بدون شک بد نیست تصریح شود که یک هوادار، دوستدار، یا یک آشنا و… همیشه مایل است درِ خانهٔ آرزوهایش را بکوبد، و در جستجوی گم شده های خود کنجکاوی و کنکاشی بکند.

بوضوح دیدیم که در پیِ این همه دربدری و نابسامانی و حسرت ها، باز هم قدرت بپاخاستن در ما وجود دارد!  لذا باور کنیم دوریها، خود زدنها و در میدان عمل نبودنها نیز نتوانست ما را از هم جدا کند، و بقول یکی از صاحبنظران بالاخره ما یک روزی همگی دوباره با شوق دور هم جمع خواهیم شد، و این براستی آرزوی همگی ماست.

این مهم اگر بطور مداوم توسط طیف فدائیان تقویت نشود، آنگاه بقول عوام “پُل آنطرف رودخانه است!” نه تنها آرزوی همبستگی نیکوست، بلکه آرزوی بزرگتر آنست که ما بتوانیم این عِرق همبستگی را به سوی یک صلح و وفاق اجتماعی در سطح ملی رهنمون بسازیم.

این آرزو مدتهاست که در فکر و قلبِ اکثر ایرانیان لانه دارد و گرانیگاه آن ناله های آتشینِ قلب مادران و پدرانی هست که جگرگوشەهای خود را بدون هیچ گناه و جُرمی، بدون هیچ عدالتخانه ای از دست داده اند.

چه آنهائی را که در جبهه های جنگ تحمیلی، چه در صفوف جوانان پاکباخته مجاهدین، در تمام طیف فدائیان، در حزب توده ایران، در مشروطه خواهان، در طیف اصلاح طلبان، شخصت های فرهیخته فرهنگی- هنری- کارگری، در ایجاد سانحه هوائی و یا کشتار در پیِ خیانت جاسوسان و دشمنان خارجی و… با دریغی جگرسوز از دست دادیم و آنها اینگونه با نثار زندگیشان، بیشتر چشمان ما را برای کسب آزادی و عدالت اجتماعی باز کردند (بی شک باید خطاهای بزرگ و بعضا نابخشودنی و کوچک رهبران را با حسن نیت در نظر داشت و در مورد آنها عاقلانه و با چشمانی باز قضاوت کرد.)

سازمان فدائیان خلق ایران ـ اکثریت شایستگی آن را دارد که پرچم همبستگی برای وحدت ملی را به دوش کشیده و به احتزاز در آورد و مانع تبلیغات کینه توزانه و فریبنده “ولائیها” و “ولایت عهدیها” شود (اعتراض بر این نیست که یک جریان سیاسی خواهان “ولایت فقیه” باشد یا خواهان “ولایت عهد”، مخالفت با این فکر آن است که آنها اشخاصی با مقامی غیر انتخابی را در رأس ساختار حکومتی خواستارند، امری که جمهوری خواهان تن به آن نخواهند داد، زیرا حاصلِ یک ارگانِ غیرانتخابی در ایران جز توسل به شکنجه و شلاق و کشتارهای دهشتناک نیست، چنانکه دیدیم کردند و خواهند کرد.)

حدود ۳۲ سال پیش، آنزمان که اوج شکست های چپ بود (که به زعم من راست جهانی هم در بحران بود)، اکثر فعالین چپ را چاره ای نبود جز اینکه خود را یا با همان تئوری “سوسیالیسم علمی” متقاعد کند (تئوری که اصولا از نظر تاریخ قابل احترام هست)، و آنچه را که بوقوع پیوسته بود ناشی از توطئه ها و خیانت ها تصور کند، یا ایده ها و آرمان ها را فراموش و در نتیجه به “طرفی” دیگر برود و یا متحیّر شده و شوکه بماند، که چه باید کرد و چه باید گفت! اما امروز بسیاری از ماها از سردرگمی دور شده ایم، زیرا نحله های فدائی با تمام تفاصیل از نظر فکری هیچوقت عمیقا “منجمد” و بوروکراتیزه نشدند.

تحقیق و علاقه در درکِ ایده آل دمکراسی در تمام طیف فدائی و سایر چپ ها و نیز در کلِ جامعه، ما را در سمتِ ایده آلِ سوسیالیسم، در سمت برابری در توزیع قدرت نه تنها در خود ما بلکه در جامعه نیز سوق می دهد و این می تواند آغازی نو تلقی شود به راهِ دشواری که چپ در برابر خود دارد. یعنی راهی که در تار و پودِ آن صداقت به امر دمکراسی با رویای سوسیالیسم در هم تنیده شده اند.

اگر تصور کنیم که سنت های تحلیلی گذشته در حال حاضر کار ساز نیستند، و روش تحلیلی دیگری نیز برای جایگزینی آن نداریم بوضوح باید بپذیریم که پدیده ای مسئله ساز در برابر خود خواهیم داشت. بعضی ها اصلا نیازی برای مطرح کردن یک چارچوب معین و همه پذیر را نمی بینند و سیاست گذاری برای آنها امری است “آشکار”، که در هر وضعیتی که پیش آید، “فوری” تحلیل می شود و استراتژی تدوین می گردد!

بعضی ها هم در این مورد سکوت را ترجیح می دهند، و عیبی و برتریتی برای مدلِ سیاسی مشخصی قائل نیستند. اما تجربه و واقعیت ها نشان داده است که تحلیلِ وضعیت و انتخابِ خط و مشی سیاسی بر اصولِ ارزشی متکی است. اصولی که سیاست های کلان مانند روندهای اداره دولت ملی و یا اوضاع بین المللی را سیاست گذاری می کند و یا- اصولی که سیاست های کوچک تر را مورد حلاجی قرار می دهد، مانند تلاش برای تدوین اصل های ارزشی دمکراتیک در حیات درون حزبی و سازمانی، هویت سازی، مرزبندی دمکراتیک و درکِ خود از دیگران و جامعه و درکِ دیگران و جامعه از خودِ ما و این عرصه ها کاملا با یکدیگر مرتبط هستند و از اهداف و سمت گیریِ بنیادینی هستند که یک سازمان جدی مثل فدائیان آن را باید در برنامه داشته باشند.

امید است سازمان فدائیان خلق ایران ـ اکثریت قادر شود با تواضع و فروتنی و با رعایت دمکراسی درونی، توام با تحمل سلیقه هایِ متعدد، صفوفِ خود را مستحکم و نظرِ تمام نیروهای آزادیخواه و دمکرات را در جهتِ تغییرِ تناسب قوا و ساختار حکومت جلب نماید، و نیز برای تغییر در مناسباتِ حکومت و مردم و در نهایت برای تغییر در مناسباتِ ایران با دنیا کوشش بکند.

کار سازمان آسان تر خواهد بود، هر گاه بتواند خط و مشیِ نحله ها و “آئین های” سیاسی دیگر را (نه خود آنها را) بسته به اینکه ماهیت دولت (حکومت) را چگونه تعریف می کنند را مورد بررسی قرار دهد.

برای وصول به این هدف بدون شک لازم است دو مولفهٔ گرایشی را مورد بررسی قرار دهد: -گرایشی که ماهیت دولت (حکومت) را عامل سلطه یک گروه و یا گروههائی از جامعه بر سایر گروه ها بداند، و – گرایشی که دولت (حکومت) را یک نهادِ تامین خدمات اجتماعی و سرویس دهی برای جامعه تعریف و تلقی کند. اگر دیالوگ و همکاری همسو با عدم خشونت بینِ این دو گرایش که دو مقوله متفاوت و بحث انگیز هست آغاز شود، امید در جهتِ گشایش معضلات جامعه ما کلید خواهد خورد.

 

تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن, ۱۴۰۰ ۹:۱۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز