مهدی پازوکی، اقتصاددان ایرانی در مصاحبەای با ‘آرمان فردا’ در خصوص وضعیت و مشکلات اقتصاد ایران، از جملە می گوید نسبت شاخص مالیات با تولید ناخالص ملی در ایران حدودا ۵/۷درصد است در حالی که در کشورهای توسعه یافته این نسبت به حدود ۵۰ درصد میرسد. او معتقد است کە کمتر از ۵۰ درصد بودجه جاری دولت از مالیات تامین میشود، در حالی که باید ۱۰۰ درصد این هزینهها از مالیات تامین شود و پول نفت صرف هزینههای زیر بنایی شود.
سخنانی مهم کە از جملە در برنامە سازمان فدائیان خلق ایران ـ اکثریت هم بدان اشارە شدە است. پازوکی در ادامە از ضرورت طراحی یک سیستم مالیاتی کارآمد انکار ناپذیر می گوید، و نیز از وجود بیانضباطی اقتصادی، که شامل بیانضباطی پولی، مالی و اداری است بسیار گلایەمند است. او در نهایت از ضرورت رنسانس اقتصادی در ایران می گوید.
اما با خواندن کل مصاحبە متوجە می شویم کە راهکارهای او اساسا اقتصادی هستند و او بەهیچ گونە وارد حوزە سیاست و ضرورت تغییر در آن نمی شود. بنابراین نگاە و پیشنهاد او علیرغم وجود عناصر بسیار مثبت، ناقص اند.
بعنوان مثال، وجود انظباط پولی، مالی و اداری نیازمند بە عقب راندن سیستم رانتی و نهادهای اقتصادی قدرتمند موازی با دولت است، همچنین نیاز بە فضای بهتر برای آزادی بیان و وجود قدرتمند رکن چهارم، یعنی رسانەها، برای کنترل بر نهادهای قدرت.
ارائە هرگونە طرح اقتصادی برای رشد اقتصادی و تثبیت آن در ایران، بدون همیاری تحولات سیاسی اساسا ناممکن است.