شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶

شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین
بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

شعار “نه به رئیسی” با تحریم انتخابات محقق نخواهد شد

"نه به رئیسی" با نه به صندوق رای مترادف نخواهد بود. چرا که یکی ناقض دیگری است. حکومت دنبال خرید مشروعیت نیست بلکه دنبال به هراج گذاشتن و فروش جمهوریت به بهای سردی جامعه سیاسی و مدنی است. برهم زدن بازی اقتدارگرایان با شعار تحریم محقق نمی شود.

در رابطه با انتخابات پیش رو، ما اگرتحلیل مشخصی از شرایط مشخص نداشته باشیم نتیجه و تصمیم سیاسی درستی نمی توانیم بگیریم. وقایع چند هفته اخیر منتهی به خرداد ماه و حذف اصلاح طلبان و میانه روها با تیغ تند نظارت استصوابی پیش فرض ها درستی را پیش روی احزاب و فعالین سیاسی می گذارد:

یکم – باید بپذیریم حلقه سخت قدرت با سردمداری جبهه ی پایداری و با رضایت رهبر و با کمک شورای نگهبان تصیم به حذف جمهوریت و استقرار حکومت اسلامی بر اساس الگوی مصباح یزدی و حجتیه گرفته است، و محلل و اسباب این کار در دوران گذار جناب ابراهیم رئیسی است. و تعیین رهبر بعدی هم در همین فرآیند وقتی سه قوه با هم هماهنگ وهم آیند باشند، بسادگی مطابق میل آن ها صورت خواهد گرفت. پی آمد این کار تعطیلی نظام انتخابات و از بین رفتن آزادی های نیم بند سیاسی و بستن فضای مجازی (چنانچه رهبر در سخنرانی آخر بدان اشاره کرد) و فعال مایشا شدن نیروهای نظامی و امنیتی است. چیزی که همتی هم در جمع بندی نهاییش تحت عنوان کره شمالی شدن ایران از آن نام بر.

 دوم- رهبری و راس هرم قدرت برای تحقق هدف پیش گفته روی عدم مشارکت مردم و سردی انتخابات و عدم وجود کاندیدای آلترناتیو در این انتخابات حساب باز کرده و اصلا دنبال مشارکت حد اکثری نیست که اگر خلاف این می بود دست به قلع و قمع کاندیداهای اصلاح طلب نمی زد. به قول تاج زاده نوعی کودتای انتخاباتی در شرف وقوع است. که قهر مردم از صندوق رای و تحریم و نیز عدم وجود پتانسیل کافی در طبقه متوسط شهری برای حضور درخیابان کاتالیزور انجام این کودتای انتخاباتی است. تحریم بدون حضورپر شور در خیابان و بدون داشتن سوخت و انرژی کافی برای اکت اجتماعی جایگزین برای هسته سخت قدرت در اجرای کودتای انتخاباتی بهترین راهکار و برای جنبش اجتماعی ما ایرانیان برای مشروط کردن قدرت سمی مهلک است.

 سوم – به استدلالهای براندازان خارج نشین در تحریم انتخابات کاری ندارم. اما به استدلال های اصلاح طلبان رادیکال و تحول خواهان داخل که قائل به حفظ سرمایه اجتماعی خویش با تاکتیک تحریم انتخابات هستند باید بگویم این تاکتیک تحریم چیزی جز منزەطلبی و عافیت طلبی و اخلاق گرایی با هدف حفظ منافع گروهی وسیاسی نمی تواند باشد. آری با رای ندادن و در خانه نشستن این فریضه رفع تکلیف و رفع مسئولیت انجام خواهد شد و به قول شما با مشارکت حداقلی مشروعیت نظام زیر سوال خواهد رفت. اما مراد هسته سخت قدرت در یک دست کردن حکومت و نفی جمهوریت حاصل خواهد شد در فردای ٢٨ خرداد همگان به خانه هایشان خواهند رفت. یک خانه تکانی بزرگ اما در دستگاه بورکراسی دولت ودانشگاهها وغیره اتفاق خواهد افتاد وآقای رئیسی برای تشکیل دولت طیبه اش اقتصاد دانان را به خط خواهد کرد نتیجه این که اصلاح طلبان و منتقدین و صادق ترین آنها آقای تاج زاده اگر انرژی و پتانسیل اعتراضی قوی در لایه لایه طبقه متوسط شهری می دیدند با قلع وقمع کاندیداهایشان توسط حکومت اینچنین مداراجویانه رفتار نمی کردند. نمایندگان مستعفی مجلس ششم در سال ١٣٨٢ هیچ یادشان نرفته است که وقتی استعفانامه هایشان را تقدیم مهدی کروبی می کردند و در آن مجلس خطبه های آتشین ایراد می نمودند. از سوی طبقه متوسط و بخش معترض آن هیچ همراهی با آنان نشد و آب از آب هم تکان نخورد. در آن زمان چنان فضای تحریم جامعه را فرا گرفت که با وجود تایید صلاحیت بهترینها برای شورای شهر تهران به خاطر عدم مشارکت مردم آباد گران با آرایی اندک شورای شهر تهران را مسخر کردند و احمدی نژاد را بر صندلی شهرداری تهران نشاندند و بقیه ماجراها. آری “سیاست هنر تکرار است”، اما نه تکرار کارهای اشتباه بلکه تکرار کارهای درست است حتی اگر در لحظه شکست بخوریم. حکومت می خواهد از صندوق رای اعتبار زدایی کند، اما ما می خواهیم با تحریم صندوق رای از حکومت مشروعیت زدایی کنیم ! فردای انتخابات ۲۸ خرداد ومشخص شدن برنده و بازنده به ما نشان خواهد داد. که کدام راه درست بوده است و آن وقت اما زمان را نمی توان به عقب بر گرداند. “نه به رئیسی” با نه به صندوق رای مترادف نخواهد بود. چرا که یکی ناقض دیگری است. حکومت دنبال خرید مشروعیت نیست بلکه دنبال به هراج گذاشتن و فروش جمهوریت به بهای سردی جامعه سیاسی و مدنی است. برهم زدن بازی اقتدارگرایان با شعار تحریم محقق نمی شود.

تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد, ۱۴۰۰ ۱۱:۴۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…

بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ

بر بال خیال