شورای نگهبان و سایر تصمیم گیرندگان آشکار و پنهان انتخابات آن طور کە از اخبار و گزارشات برمی آید ظاهرا در پی اعتراض روحانی و طرفداران دولت، بە صورتی کە کنترل اکثریت مجلس دهم توسط محافظە کاران مرتبط با بیت رهبری و پاسداران مدافع استبداد را بە خطر نیاندازد، صلاحیت شمار دیگری از رد صلاحیت شدگان گمنام و کم شناس را تائید کردەاند.
با این وصف تائید صلاحیت این عدە، همانطور کە اشارە شد با وجود این کە یک عقب نشینی تاکتیکی است ولی تاثیر چندانی در نتیجە انتخابات ندارد، چون حق انتخاب مردم را بە شدت محدود کردە. بفرض این کە عدە زیادی از مردم هم در انتخابات مجلس شرکت کنند کنترل مجلس آیندە همچنان در دست محافظە کاران باقی خواهد ماند.
ترجمان رد صلاحیت افراد مستقل، چهرەهای شاخص اصلاح طلب و بخشی از محافظە کاران متمایل بە همکاری با دولت و کنار نهادن شان از روند انتخابات و تهدیدات مکرر فرماندهان سپاە و رسانە های طرفدارشان و حمایت های آشکار و پنهان خامنەای از اقدامات نامبردە همگی قراینی هستند کە نشان می دهند، جریان موسوم بە “تندرو” نیت کردە بە هر قیمتی کە شدە اکثریت مجلس دهم را نیز مانند مجلس نهم در اختیار خود بگیرد. بنا براین تصور این کە مجلس آتی گویا اگر مردم بطور گستردە در انتخابات شرکت کنند مجلسی متفاوت با مجلس نهم خواهد بود بە نظر نمی رسد درست از کار درآید. این امر عینا در مورد مجلس ارتجاعی خبرگان نیز کما بیش صادق است و رد صلاحیت مجدد نوە خمینی بە اندازە کافی بر آن دلالت دارد. تمرکز اصلاح طلبان و طرفداران دولت روی شرکت در انتخابات درهرحال شرایط بار دیگر نشان داد کە این راهبرد ولو این کە بتواند عدە زیادی از مردم را بە پای صندوق های رای بکشاند، نمی تواند سبب ساز عقب راندن واقعی بانیان استبداد وصاحبان قدرت و ثروت و خلع قدرت آنان شود. یقینا تمرکز بر لغو نظارت استصوابی می توانست نتایج بهتری در بر داشتە باشد، اما مسئلە این جاست کە خیلی از این جریانات خودشان هم دلشان نمیخواهد کە نظارت از بیخ و بن برچیدە شود.