سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۹

سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۹

به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل
انتشار بیانیه اعتراضی بیش از ۲۰۰ وکیل دادگستری خطاب به رئیس قوه قضائیه، در اعتراض به صدور احکام اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی و درخواست توقف...
۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران
دیدیم که با آغاز تصویب لایحه «انجمن‌های ایالتی و ولایتی» روحانیت مبارزه علیه رژیم شاه را آغاز کرد، زیرا آن مصوبات برخلاف اصول قانون اساسی مشروطه بود که در آن...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
مثل یک باد
مثل یک باد وزان شد بر من، همچون رنگین کمان، پس از باران ...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران
استناد این دادگاه به «قاعده استیمان» در حالی است که نه تنها اساسا این قاعده فقهی ناظر به وضعیت این وکیل دادگستری نیست، بلکه سلب حقوق شهروندی حتی در قالب...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: دادبان
نویسنده: دادبان
ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!
بسیج جمعیت روستایی و کارگران فقیرتر به خدمت نظامی آسان‌تر است، زیرا پنهان‌شدن آنها دشوارتر و بیشتر در دسترس مقامات هستند. آنها حتی فرصت های کمتری برای اجتناب از استخدام...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: جرکو باکوتین
نویسنده: جرکو باکوتین
سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران

فریب، سرکوب و کشتار گزینه های “جمهوری اسلامی ایران”

در چنین شرایطی دو راه در برابر رژیم قرار دارد، یا به مطالبات مردم تن خواهد داد و قدم به قدم در راه اصلاح وضع موجود هم سو با خواست مردم حرکت خواهد کرد یا اگر دست به سرکوب ببرد، بی تردید هر چند اگر به صورت موقت بتواند شرایط را کنترل کند ولی در نهایت راه جنگ و انقلابی دیگر را برای آینده کشور ما رقم زده است.

در روز های اخیر در سراسر کشور شاهد جنبشی از جنس عدالت و آزادی هستیم، جنبشی که در این برهه تاریخی طبقه کارگر و طبقه متوسط را حول محور مشترک مطالبات خود گرد هم آورده تا در تاریخ ایران صفحه ای زرین از مبارزه مدنی ثبت شود.

جنبشی که در آن دیگر اثری از اصلاح طلبان حکومتی وجود ندارد، جوششی مردمی که به وضوح فریاد می زنند خواهان جمهوری اسلامی نیستند و تحولات اساسی را خواستار هستند.

طی سالیان گذشته روزی نبود که اقتصاد دانان و فعالان اجتماعی و سیاسی هشداری در رابطه با بروز چنین بحران هایی در ایران ارایه نکرده باشند، اما مسوولان حکومتی مثل همیشه به غیر از غارت هست و نیست مردم فکری دیگری در سر نداشتند که انجام دهند.

تعجب در این است که رهبران جمهوری اسلامی، مردم ایران را چه فرض کرده اند، آیا آن ها فکر کرده اند این سفره به قیمت فقر هرچه بیشتر برای مردم و چپاول هرچه بیشتر برای آن ها تا ابد ادامه خواهد یافت؟؟؟

در ۳۸ سال گذشته مسوولان حاکمیت اسلامی با برنامه های تعدیل، خصوصی سازی و هدف مندی یارانه ها به مانند ارث پدری خود ایران را غارت و هر روز مردم را از حداقل امکانات زندگی دور کردند و مخالفان اصلی و موثر نظام خود را چه در زندان ها و چه به بهانه های مختلف در بیرون از زندان ها حذف یا خنثی کردند، به امید این که هر روز بر عمر نظام ستم پیشه خود چند صباحی بیافزایند. اکنون شرایط زندگی در کشورمان آن قدر فاجعه بار است که حقوق کارگران به استناد گفته فعالان کارگری در داخل ایران به یک پنجم خط فقر رسیده است، شیرازه اقتصاد کشور در بحران قرار دارد، کارخانه های بزرگ نیز عاجز از حتی پرداخت دستمزد کارگران خود هستند، چه برسد به تهیه مواد اولیه و هزینه های دیگر تولید، کارگاه های پایین دستی دیر زمانی است که در اکثر شهرک های صنعتی خاک مرگ بر روی آن ها پاچیده اند و اگر کارگاهی تا این زمان باقی مانده است با مشکلاتی به مراتب بیشتری رو به رو است.

شرایط زندگی را به علت عدم مدیریت درست هر روز سخت تر کرده اند و با باندبازی و رشد هر روزه دزدی و اختلاس در بین خود کشور را تا مرز سقوط سوق داده اند.

شاهد بودیم که جناح راست حکومت که عمدتا در برهه های مختلف تاریخی کشورمان، تحلیلی درست از واقعیت ها ی اجتماعی و سیاسی نداشته، در برنامه ای از پیش طراحی شده سعی کرد با سازمان دهی و ایجاد پوشش امنیتی مناسب، تظاهراتی هر چند کوچک به بهانه گرانی و … علیه دولت روحانی سازمان و رقیب خود را به چالش بکشد، غافل از این که جرقه ای هر چند کوچک را به بشکه ای بزرگ از نارضایتی مردم رساند که دیگر راه برگشتی نداشت و ایران در مدتی کوتاهی سراسر غرق در اعتراض های خیابانی شد.

در این جنبش، دیگر خاتمی نامی نبود که نقش ترمز را ایفا کند و موسوی نامی که بتواند مردم معترض را مهار کند، از این رو این حرکت اولین جنبش مستقل، عدالت طلب و آزادی خواه مردم ایران است که در طول ۳۸ سال گذشته با چنین گستردگی در سراسر کشور به عرصه ظهور رسیده است.

جنبشی که در آن به هیچ عنوان شعار های مذهبی جایی ندارد، مطالبه آن ها رفتن رژیم و تغییرات بنیادی است، مردم برای اولین بار در چنین کیفیتی از اعتراض های خود، از تمام خط قرمز های رژیم گذشتند و فریاد آزادی و نابودی حکومت اسلامی در ایران را سر دادند، رژیم هنوز در بهت است، خبری از خامنه ای در رسانه های دولتی طی روز ها گذشته نیست، همین موضوع باعث شده شایعه های مربوط به مریضی یا مرگ او شدت بیشتری پیدا کند.

روحانی بعد از چند روز در پشت تلویزیون ظاهر شد و با استناد به قانون اساسی تاکید کرد که راهپیمایی آزاد است ولی کسانی که اموال عمومی را تخریب می کنند، بازداشت می شوند.

در فایل ها و متن های منتشر شده از سوی عناصر حکومتی و دولتی طی چند روز گذشته با نسبت دادن این تظاهرات به کشور های متخاصم خارجی و حضور دستان پنهان داعش و این که مردم توسط تیم های عملیاتی بیگانه در تجمع ها هدف گلوله قرار خواهند گرفت، شروع کردند به جو سازی و دادن ذهنیتی که اگر کسی کشته شود، کار تیم هایی از داعش است نه کار نیرو های دولتی.

در چنین شرایطی دو راه در برابر رژیم قرار دارد، یا به مطالبات مردم تن خواهد داد و قدم به قدم در راه اصلاح وضع موجود هم سو با خواست مردم حرکت خواهد کرد یا اگر دست به سرکوب ببرد، بی تردید هر چند اگر به صورت موقت بتواند شرایط را کنترل کند ولی در نهایت راه جنگ و انقلابی دیگر را برای آینده کشور ما رقم زده است.

متاسفانه، تمامی اخبار، فیلم های ارسالی از تظاهرات و … همه حکایت از این واقعیت دارد که حکومت راه سرکوب و فریب مردم را در پیش گرفته تا بتواند چند صباحی بیشتر به عمر خود ادامه دهد.

از سویی روحانی در تلویزیون چشم در چشم مردم می گوید:” تظاهرات آزاد است”، اما هر روز در سراسر ایران شاهد خشونتی به مراتب شدید تر از روز قبل توسط نیرو های امنیتی و دولتی هستیم، برای مثال؛ در پی برگزاری جلسه مشترک شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران با ریاست دانشگاه که به منظور پیگیری آزادی دانشجویان بازداشت شده در جریان اعتراض های چند روز اخیر صورت گرفت، پس از اتمام جلسه به محض خروج چهار عضو شورا از آن مکان، نیروی امنیتی دست به بازداشت آنان زدند.

این همان دانشگاهی است که روحانی در همایش حقوق شهروندی در برابر چشم مردم به وزیرش چه توصیه هایی که نمی کرد، اکنون با هماهنگی رییس دانشگاه نه تنها دانشجویان قبلی که بازداشت شده بودند آزاد نشدند بلکه دیگر اعضای این تشکل را دستگیر و به بازداشت گاه های اطلاعات منتقل کردند.

نمونه دیگر این که، نیرو های قرارگاه ثارالله که یکی از قرارگاه‌های امنیتی در تهران است و  مدیریت امنیت پایتخت و دیگر شهرستان های استان تهران را در اختیار دارد و در حقیقت فرمانده این قرارگاه، فرمانده کل سپاه است و نا گفته نماند این قرارگاه مهمترین واحد امنیتی درون سپاه به حساب می آید و با دستور شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی که روحانی ریاست آن را به عهده دارد، مسوول مستقیم سرکوب معترضان است، طبق اخبار دریافتی فرماندهی این یگان به تعدادی محدود از نیرو های خود مانند سال ۸۸ دستور داده تا با شکستن شیشه ماشین ها و خسارت به مغازه های مردم صحنه شهر را طوری  تغییر دهند که وانمود شود، مردم معترض به اموال عمومی صدمه وارد کرده اند، تا به این بهانه سرکوب جنبش مردم را شدت و سرعت بیشتری ببخشند.

طی چند روز گذشته شاهد بودید که در رسانه های مختلف آمار های مختلفی از کشته شدن تعدادی از مردم در چند شهر منتشر شد که در بعضی از این موارد مسوولان دولتی اعلام کردند کشته شدن این افراد کار نیرو های بیگانه بود و …

اگر سال ۷۶ مردم با رای خود اعتراض کردند و خواستار اصلاحات شدند، اگر در سال ۸۸ طبقه متوسط به میدان آمد و هزینه آن را در همه ابعاد پرداخت کرد، اکنون رژیم با جنبشی سراسری رو به رو است که چون رهبر ندارد، به راحتی قادر به فرو نشاندن این جنبش نیست و هر چند اگر آن را به خون بکشد، بیش از آن که بتواند مایه ثبات نظام شود، قبل از آن همه زمینه های لازم را برای جنگ داخلی یا انقلابی دیگر فراهم کرده است.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۳ دی, ۱۳۹۶ ۵:۳۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل

بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران

مثل یک باد

تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”