جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۹

جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۹

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان
گرچه روش و متد علمی برتراند راسل از طریق آنالیز منطقی است، نقدهای اجتماعی او ولی متکی به 3 موضوع: عقل، عشق، و ایده آلهای لیبرالیسم بود. برای راسل نظریه...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

فضای سیاسی کشور به وضعیت خفقان سالهای قبل از ۷۶ برمیگردد

تشديد سرکوب، تاثيراتش را بر فضای کشور و ارتباط داخل و خارج از کشور گذاشته است. در ماههای اخير از دامنه فعاليت روز نامه نگاران منتقد و وبلاگ نويسها، فعالين سياسی، اجتماعی و فرهنگی کاسته شده است. آنها فضای اختناق را با تمام وجود احساس ميکنند.

فضای سیاسی کشور تنگتر و خفقان آمیزتر و سرکوب نیروهای مخالف شدیدتر میشود. آنچه روشن است کشور نه راه چین را می پیماید و نه راه ژاپن. بلکه به وضعیت خفقان سالهای قبل از سال ۷۶ باز میگردد و همان وضعی را ادامه که بر اثر شکل گیری جنبش اصلاحات متوقف گشته بود.
جنبش اصلاحات در سال ۷۶، روند تشدید سرکوب را ترمز کرد و فضای جدیدی را گشود. در فضای بعد از دوم خرداد، هزاران فعال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی وارد حوزه عمومی شدند، به انتشار روزنامه های مستقل و منتقد دست یازیدند، سایتها و وبلاگهای زیای را راه انداختند، سازمان غیردولتی را ایجاد کردند، تشکلهای صنفی، دمکراتیک و فرهنگی را شکل دادند و بر میزان تولیدات فکری ـ سیاسی و هنری ـ ادبی افزودند. اما دستآوردهای جنبش اصلاحات، یک بیک به تاراج میرود و فضا برای فعالین سیاسی، روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان، دانشجویان و استادان، نویسندگان و هنرمندان سنگین تر میشود.
در ماههای اخیر مداوما بر ابعاد سرکوب افزوده شده است. بعد از نسل کشی روزنامه ها و روزنامه نگاران، نسل کشی سایتها، و بلاگها و وبلاگ نویسان شروع گردیده است. گردانندگان رژیم با تخصیص بودجه سنگین، سایتهای خبری ـ سیاسی را فیلترگذاری کرده و بدنبال آن وبلاگ نویسها را مورد تهاجم قرار داده اند. در رسانه ها مرتبا خبر دستگیری وبلاگ نویسان درج میشود. سرکوب، دامن فعالین جنبش های اجتماعی و سازمانهای غیردولتی را هم گرفته است. در هفته های اخیر دو تن از فعالین جنبس زنان دستگیر شده اند.
سرکوبگران از ابتدای شروع سال تحصیلی برای تعطیلی تشکلهای دانشجوئی بویژه دفتر تحکیم وحدت و ایجاد فضای اختناق در دانشگاهها، برنامه ریزی کرده اند. مطالب مندرج در روزنامه های محافظه کاران و حادثه دانشگاه علم و صنعت حاکی از پیشبرد این برنامه است.
واقعه دانشگاه علم و صنعت نشان داد که اگر تا دیروز در دانشگاههای کشور دانشجویان از امنیت برخوردار نبودند، امروز استادان و روسای دانشگاهها هم در محیط دانشگاه از امنیت بهره ای نمی برند. دکتر صالحی رئیس دانشگاه علم و صنعت در محیط دانشگاه مورد ضرب و شتم گروههای فشار قرار میگیرد و به گروگان گرفته میشود. گروگان گرفتن رئیس دانشگاه امر بی سابقه ای در تاریخ دانشگاههای کشور است. 
در ماههای اخیر گروههای فشار که از حمایت بی چون و چرای ولی فقیه برخوردارند، یکه تاز میدان شده اند. عاملین قتلهای زنجیره ای بار دیگر در ارگانهای امنیتی ـ قضائی سازمان یافته و آشکارا دست به تهدید فعالین سیاسی و جنبش های اجتماعی میزنند. قبل از دوم خرداد، وزارت اطلاعات به سرکوب مخالفین می پرداخت، اکنون بر تعداد ارگانهای اطلاعاتی ـ امنیتی افزوده شده است و اخیرا قوه قضائیه در صدد تشکیل ارگان جدید سرگوب برآمده است. 
ارگانهای سرکوب با بودجه های سنگینی که در اختیارشان است، به سازماندهی گسترده پرداخته اند. آنها حرکات و اقدامات روزنامه نگاران، فعالین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را تحت نظر گرفته و برای آنها پرونده سازی میکنند و هر موقع که لازم می بینند، دست به بازداشت میزنند.
گرچه سرکوب روزنامه نگاران و فعالین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بعد از دوم خرداد هم متوقف نشد، اما در دوره اخیر ابعاد گسترده ای پیدا کرده است. در سالهای بعد از دوم خرداد، بازداشتها با اعتراض روزنامه ها وبرخی جریانهای سیاسی و مجلس شورا مواجه میشد و لذا از دامنه سرکوب می کاست. اما امروز مجلس دست محافظه کاران افتاده است، روزنامه های منتقد تعطیل شده اند و جریانهای سیاسی هم تریبونهای خود را از دست داده اند. در سطح بین المللی نیز پروژه اتمی جمهوری اسلامی به کانون کشمکش تبدیل شده و نقض گسترده حقوق بشر در سایه قرار گرفته است.
از این رو سران رژیم با آسوده خاطری بیشتر و صرف هزینه کمتر نسبت به سابق، برنامه سرکوب و ایجاد فضای خفقان را پیش می برند. آنها بدون مقاومت چندانی، برنامه سرکوب را عملی میکنند و به اعتراضات سازمانهای بین المللی نیز چندان وقعی نمیگذارند. 
قبضه مجلس توسط محافظه کاران و تقویت موقعیت بنیادگرایان در ساخت قدرت، زمینه ساز تشدید سرکوب شده است. مشخص است که محافظه کاران با قبضه قوه مجریه و با بدست گرفتن وزارت اطلاعات و کشور، بر ابعاد سرکوب خواهند افزود.
تشدید سرکوب، تاثیراتش را بر فضای کشور و ارتباط داخل و خارج از کشور گذاشته است. در ماههای اخیر از دامنه فعالیت روز نامه نگاران منتقد و وبلاگ نویسها، فعالین سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کاسته شده است. آنها با پوست و گوشت خود فضای اختناق را احساس میکنند. 
گردانندگان حکومت که موفق شدند اکثریت مردم را که در سالهای بعد از دوم خرداد در صحنه سیاسی حضور داشتند، به حوزه های خصوصی برانند، اکنون میخواهند که کنشگران سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را با سرکوب و ایجاد فضای رعب و ترس، از صحنه خارج کنند و با آسودگی خاطر و بدون دغدغه از شکل گیری آلترناتیو، به حیات جمهوری اسلامی تداوم بخشند. 
اما نارضایتی گسترده مردم، بحرانهای موجود در جامعه و تعمیق شکاف دولت ـ ملت از یکسو و از سوی دیگر فشارهای بین المللی اجازه نخواهد داد که جمهوری اسلامی برنامه های خود را در داراز مدت پیش برد. سرانجام بحرانهای موجود به بحران سیاسی در جامعه فرا روئید ه و زمان چالش قطعی خواهد رسید.
امروز لازم است سمت تحولات سیاسی را شناخت، از هرگونه توهم نسبت به اتخاذ راه چین و ژاپن توسط جمهوری اسلامی فاصله گرفت و به این یقین رسید که جمهوری اسلامی بهمان دوره قبل از دوم خرداد برمیگردد و همان برنامه ها را میخواهد پیش میبرد.
تشدید سرکوب ایجاب میکند که نیروهای اپوزیسیون در خارج از کشور بر فعالیتهای خود برای آگاه کردن مجامع بین المللی و فراخواندن آنان برای مقابله با نقض حقوق بشر بیافزایند. فشارهای بین المللی میتواند از دامنه سرکوب بکاهد و جمهوری اسلامی را در این یا آن عرصه به عقب نشینی وادار دارد. 

تاریخ انتشار : ۱۴ تیر, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما

وریشه مرادی