یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۲

یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۲

عصر چریک‌ها: گفت‌وگوی احمد غلامی از شرق با طهماسب وزیری از سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)
طهماسب وزیری با درد آشنا بود و با کارگران پیوندی ناگسستنی داشت. حتی در زمانی که در خانه تیمی به سر می‌برد، کارهای لوله‌کشی همسایگان را باخوش‌رویی انجام می‌داد. مبارزه...
۲۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تهماسب وزیری
نویسنده: تهماسب وزیری
۲۸ تیرماه، زادروز سیمین بهبهانی: غزل‌سرای بزرگ ایران
اشعار او، آینه‌ای از جامعه زمانه‌اش بود و موضوعاتی از عشق به وطن، زلزله، انقلاب، جنگ، فقر، تن‌فروشی، آزادی بیان و به ویژه حقوق برابر زنان را در بر می‌گرفت....
۲۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
ما نگران سرنوشت ایرانیم!
راه رهایی ما از شرایط فعلی، تاکید بر عاملیت و کنشگری مردم و احقاق «حق تعیین سرنوشت» آنان است. راهی که نه سازش و همراهی با حاکمان ‌و‌ حکومت استبدادی...
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امضای جمعی
نویسنده: امضای جمعی
دعوت به همبستگی و اقدام فوری «زندگی برای همه، جنگ برای هیچ‌کس»
ما، جمعی از شبکه‌ها، اتحاديه‌ها، تشکل های مدنی، صنفی و اجتماعی، کنشگران جامعه‌ی مدنی، صداهایی از ميان مردمان ایران، از درون و بیرون مرزهای جغرافیایی در سایه‌ی فاجعه‌ای جنگی که...
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: اقدام مشترک
نویسنده: اقدام مشترک
بیانیۀ صدهاتن از کنشگران سیاسی، مدنی و فرهنگی در حمایت از طرح سیاسی موسوی
ما جمعی از فعّالان سیاسی، مدنی و فرهنگی که از درون یا بیرون زندان‌های جمهوری اسلامی پیوسته شاهد دردها و رنج‌های این مردم بوده‌ایم، از مواضع اخیر میرحسین موسوی پشتیبانی...
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امضای جمعی
نویسنده: امضای جمعی
بازهم در بارۀ طرح رفراندوم موسوی
تنها در یک صورت می‌توان قبول کرد که حکومت تحت فشار وادار به قبول رفراندوم و اجرای آن باشد و آن زمانی است که تحت فشار جنبش‌های اجتماعی و گسترده‌تر...
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
باور، و یا انتخاب
صلاح جنگ ویرانی‌ست، نه آبادی میراثش نابودی خاطره‌اش اندوه و درد نوزادش کوچ و دربه‌دری ... دل‌دادهٔ صلح باشیم از صلح در آید پیروزی
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

مبارزات یکپارچه کارگران، دولت را عقب نشاند!

بازگرداندن لایحە ضدکارگری اصلاح قانون توسط دولت، نتیجە مبارزات وسیع و متحدانە کارگران و تشکل های کارگری و حمایت احزاب و سازمانهای چپ و افراد و محافل عدالت خواە و مخالفین سیاست های تعدیل و نئولیبرالیستی است. ما این پیروزی را بە کارگران و همە تشکل ها و افرادی کە در وادار کردن دولت بە عقب نشینی نقش داشتە و دارند تبریک می گوئیم و حضور يکپارچه همە آنها در صحنە را برای بازگشت ناپذیر کردن این عقب نشینی حیاتی می دانیم.

بنا بە درخواست کمیتە سە جانبە ملی در وزارت کار، وزیر کار با ارسال نامە بە کمیسیون اجتماعی مجلس، رسما لایحە اصلاح قانون کار را کە چند ماە پیش دولت روحانی جهت تصویب در اختیار مجلس گذاشته بود، بازگردانده است.

لایحە ضدکارگری اصلاح قانون کار برای نخستین بار توسط دولت احمدی نژاد با هدف از میان برداشتن مواد حمایتی قانون کار تهیە و برای تصویب در اختیار مجلس قرار دادە شد. در آن زمان بە دلیل تشدید اختلاف بین اصول گرایان و اعتراضات کارگران، مجلس وقت از بررسی و تصویب لایحە چشم پوشی کرد. اما دولت روحانی چند ماە پیش با وجود آگاهی از مخالفت کارگران، همان لایحە را بی کم و کاست جهت تصویب بە مجلس فرستاد.

کارگران و تشکل های کارگری با آگاهی بر ضدکارگری بودن لایحه، با تجمع در مقابل مجلس، جمع آوری طومار، انتشار اعلامیە و بیانیە، انجام مصاحبە با رسانە ها و نوشتن نامە، به اعتراض علیه لایحە ضدکارگری دولت برخاستند و یک پارچە خواستار پس گرفتن آن شدند. در پرتو اعتراضات کارگران و حمایت هائی کە توسط احزاب و سازمانهای چپ و افراد و محافل عدالتخواە از کارگران بە عمل آمد، بالاخرە کمیتە سە جانبە ملی و دولت وادار بە عقب نشینی و پس گرفتن لایحە شدند.

کارگران به لایحە توسعە مناطق آزاد اقتصادی هم بە دلیل این کە بخش قابل توجهی از کارگران را که از شمول قانون کار مستثنی می کند، بە شدت معترض اند و خواستار پس گرفتن آن اند.

دولت در نظر داشت با ارائه لایحه ضدکارگری اصلاح قانون کار و تصویب آن در مجلس، مواد محدود حمایتی در قانون کار را از میان بردارد. دولت های گذشتە کارگران کارگاە های تا ۱۰ نفر کارگر را از شمول قانون خارج کردە اند. در صورت تصویب لایحە دولت، کارگرانی کە هنوز تحت پوشش قانون کار قرار دارند از شمول قانون کار خارج و در عمل از هر نوع حمایت قانونی محروم و اسیر دست کارفرمایان و سرمایە داران می شوند.

از سال ۱۳۲۷ کە نخستین قانون کار مدون و مدرن ایران در اثر مبارزات سازمان یافتە اتحادیە سراسری شورای متحدە بە تصویب رسید، تا کنون هیچگاە قانون کار و حقوق سندیکائی کارگران بە اندازە دو دهە گذشتە مورد تاخت و تاز و غارت دولت و سرمایه داران قرار نگرفتە بود. 

تعرض بە قانون کار در حالی دامن می گیرد کە کارگران قانون کار مصوب مجلس خبرگان در سال ۶۹ را کە بدون مشارکت آن ها و پس از سرکوب شوراها، سندیکاهای مستقل و احزاب کارگری بە تصویب رسید، قانونی می دانند کە بە رغم به رسمیت شناختن پارەای از دست آوردهای مبارزاتی و حقوق سندیکائی کارگران، بخشأ ناقض حقوق سندیکائی کارگران است و در مغایرت با مقاولە نامە های بنیادین سازمان بین المللی کار قرار دارد. از همین رو، کارگران برخلاف کارفرمایان و دولت کە می خواهند بە بهانه “اصلاح”، ریشە قانون کار را بکنند و کارگران را از این لحاظ صد سال بە عقب برگردانند، خواستار حفظ و بهبود مواد حمایتی قانون کار، رفع تناقضات و ابهامات موجود در آن و انطباق قانون با مقاولە نامە های بنیادین کار هستند.

سازمان ما به عنوان نیروی چپ از ابتدای انقلاب بهمن تا کنون به همراە دیگر احزاب و سازمان های کارگری، هموارە برای تامین حقوق سندیکائی کارگران و عموم مزدبگیران و دفاع از مبارزات حق طلبانە آنها دفاع کردە است. ما با تغییر قانون کار و تامین اجتماعی بە زیان کارگران و با سیاست های اقتصادی نئولیبرالی دولت کە حقوق سندیکایی کارگران را آماج تعرض قرار دادە و قصد ریشە کردن قانون کار را دارد، مخالفت کردە و از مبارزات و اعتراضات کارگران قاطعانە پشتیبانی نموده ایم. از نظر ما  بازگرداندن لایحە ضدکارگری اصلاح قانون توسط دولت، نتیجە مبارزات وسیع و متحدانە کارگران و تشکل های کارگری و حمایت احزاب و سازمانهای چپ و افراد و محافل عدالت خواە و مخالفین سیاست های تعدیل و نئولیبرالیستی است. ما این پیروزی را بە کارگران و همە تشکل ها و افرادی کە در وادار کردن دولت بە عقب نشینی نقش داشتە و دارند تبریک می گوئیم و حضور یکپارچه همە آنها در صحنە را برای بازگشت ناپذیر کردن این عقب نشینی حیاتی می دانیم. برای ما روشن است کە نظر بە رویکردهای ضدکارگری دولت و مجموع حکومت، کارگران و عموم مزدبگیران تنها در پرتو سازماندهی و همبستگی وسیع و تداوم مبارزات صنفی و شرکت فعال در جنبش دمکراسی خواهی است کە قادر خواهند شد، دست آوردهای جنبش کارگری را از تعرض نئولیبرال ها مصون و آنرا ارتقا دهند.

ما همراه کارگران و مزدبگیران کشورمان خواستار آنیم که تعرض بە قانون کار متوقف شود، قانون کار با مقاولە نامە های بنیادین کار انطباق دادە شوند، مقاولە نامە ها بە اجرا درآید و همە کارگران شاغل در واحدهای خرد و کلان تحت پوشش قانون کار قرار گیرند. 

 

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

۷ بهمن ۱۳۹۵ (۲۶ ژانویه ۲۰۱۷)

تاریخ انتشار : ۷ بهمن, ۱۳۹۵ ۸:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عصر چریک‌ها: گفت‌وگوی احمد غلامی از شرق با طهماسب وزیری از سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۲۸ تیرماه، زادروز سیمین بهبهانی: غزل‌سرای بزرگ ایران

ما نگران سرنوشت ایرانیم!

دعوت به همبستگی و اقدام فوری «زندگی برای همه، جنگ برای هیچ‌کس»

بیانیۀ صدهاتن از کنشگران سیاسی، مدنی و فرهنگی در حمایت از طرح سیاسی موسوی

بازهم در بارۀ طرح رفراندوم موسوی