شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۷

شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۷

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین
بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

محیط زیست یا محیط مرگ؟

بیلیاقتی، رژیم اسلامی را در انتهای جدول محافظت از محیط زیست نشاند

همه این اخبار و اخبار دیگری که در زمینه محیط زیست ایران منتشر میشود، نشان میدهد که محیط زیست ایران با تمامی گونههای نادر و منحصر به فرد در دنیا، در آستانه نابودی است و مثل اینکه هنوز هم مسئولان سازمان محیط زیست به عمق فاجعهای که در انتظار محیط زیست کشور است پی نبردهاند

ایران از نظر شاخصهای پایداری محیط زیست در بین کشورهای جهان، در انتهای جدول جهانی قرار دارد. در این جدول که ۱۴۶ کشور جهان از نظر وضعیت زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند فنلاند، نروژ، اروگوئه، سوئد، ایسلند و کانادا به ترتیب در جایگاه اول تا ششم جهان قرار دارند و کشور ایران با کسب ۸/۳۹ امتیاز بعد از کشورهایی همچون آنگولا، بورکینافاسو، ویتنام، لیبی، چاد و… در مقام ۱۳۲ جهان قرار دارد.

جنگلهای شمال ایران در آتش میسوزند، هوای تهران هنوز آلوده است و شهروندان میمیرند، تالابها در حال مرگ هستند، و تازهترین خبر اینکه ببر نر سیبریایی که به منظور احیای نسل ببر مازندارن به ایران آورده شده بود، پس از هشت ماه و چند روز بر اثر بیماری تلف شد.

این در حالی است که چندی پیش نیز دو تمساح علیرغم استاندارهای بهداشتی از جنوب ایران به باغ وحش تهران آورده شدند و اکنون از وضعیت آنان هیچ اطلاعی در دست نیست.

مدیر باغ وحش ارم درباره مرگ ببر نر سیبریایی گفته است: در زمان تحویل این ۲ قلاده ببر سیبری به باغ وحش ارم، سازمان محیط زیست هیچ شناسنامه سلامتی را تحویل باغ وحش نداد و تنها به یک برگه واکسینه شدن ببرها کفایت کرد.

الهامی در ادامه گفت: «سازمان محیط زیست قرار بود از باغ وحش پارک ارم تنها به عنوان یک زیستگاه موقتی یک تا ۲ ماهه استفاده کند اما این یک ماه و ۲ ماه تبدیل به ۴ ماه، ۶ ماه و در نهایت ۸ ماه شد که بالاخره هم این ببر نر سیبری مرد.»

وی تأکید کرد: «ما بارها به مسئولان محیط زیست درباره علائم بیحالی و آبریزش بینی ببر به محیط زیست هشدار دادیم آنها هم آمدند و بازدید کردند اما مردد بودند که چه اقدامی باید انجام دهند.»

این ببرها قرار بود تا برای اجرای «طرح احیای ببر منقرض شده مازندران» در پناهگاه حیات وحش میانکاله در شرایط نیمه اسارت نگهداری شوند اما خبرگزاریهای داخلی ایران، اعلام کردند که یکی از این ببرها صبح پنجشنبه ۱۰ دی (۳۱ دسامبر) پس از تحمل یک دوره بیماری تنفسی جان باخته است.

هنوز از علت اصلی مرگ این گربهسان عظیمالجثه گزارش دقیقی در دست نیست، اما در اخبار منتشر شده، از سه بیماری به عنوان علت اصلی مرگ این حیوان کمیاب یاد شده است.

بیماری ناشی از خوردن گوشت خر، ایدز ویژه گربهسانان و بیماری مشمشه، سه بیماری هستند که خبرگزاریهای ایرانی از آنها به عنوان علت مرگ این ببر نام بردهاند. چنانچه بیماری مشمشه علت تلف شدن این حیوان بوده باشد، حیوانات دیگر باغ وحش تهران و کارکنان این مکان هم در معرض سرایت بیماری خطرناک مشمشه هستند.  ببر مازندران آخرین بار در سال ۱۳۳۸ برابر با ۱۹۵۹ میلادی و توسط یک شکارچی در گنبد کاووس دیده شد. در آن هنگام و به زبان محلی ببرها را “شیر سرخ” مینامیدند.

کشور روسیه در اردیبهشت ماه امسال، طی یک تفاهمنامه همکاری با ایران، یک جفت ببر سیبری را در مقابل دریافت دو پلنگ ایرانی ماده تحویل سازمان حفاظت محیط زیست ایران داد.

مبادله گونههای در معرض انقراض و ایجاد محیط زیست مناسب برای آنها یکی از مهمترین مباحث محا فل جانورشناسان در دنیاست.

از سوی دیگر، خبر انهدام صددرصدی ۳۰ هکتار از جنگلهای گلستان به تازگی منتشر شده است. مدیر کل منابع طبیعی گلستان دلیل اصلی آتشسوزیها را عدم بارندگی اعلام کرده که در سی و سه سال اخیر بیسابقه است.

به گزارش ایسنا روز جمعه ۱۰ دی ( ۳۱ دسامبر) حمید سلامتی، مدیر کل منابع طبیعی گلستان گفت: “بر اثر آتش سوزی های ماه گذشته ۶۰ هکتار از جنگل های سوزنی و پهن برگ آتش گرفته است که ۳۰ هکتار آن صد در صد از بین رفته اند.”

آقای سلامتی آتش سوزی در دو هزار و هفت صد هکتار از جنگل های استان گلستان را سطحی دانست زیرا آسیبی جدی به درختان و نهال ها وارد نشده است.

او با اشاره به وقوع ۱۳۵ مورد آتش سوزی از ۲۲ آذر ماه، به عدم بارش از بیستم ماه مهر تا هجدهم آذرماه اشاره کرد که در ۳۳ سال گذشته بی سابقه بوده است.

جنگل های استان گلستان در آذرماه سا ل جاری چندین بار آتش گرفتند و گزارش هایی مبنی بر آتش گرفتگی جنگل در استان مازنداران هم مخابره شد. پایین بودن رطوبت هوا، خشکی بیش از حد منطقه و عدم بارندگی از جمله دلایل مستعد بودن جنگل های استان گلستان برای بروز آتش سوزی ذکر شده اند.

همه این اخبار و اخبار دیگری که در زمینه محیط زیست ایران منتشر میشود، نشان میدهد که محیط زیست ایران با تمامی گونههای نادر و منحصر به فرد در دنیا، در آستانه نابودی است و مثل اینکه هنوز هم مسئولان سازمان محیط زیست به عمق فاجعه ای که در انتظار محیط زیست کشور است پی نبردهاند.

این در حالی است که اصل ۵۰ قانون اساسی حفاظت از محیط زیست را یک پدیده عمومی تلقی کرده و تمامی فعالیت های اقتصادی را که منجر به آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران میشود ممنوع کرده است.

تخریب جنگل ها و شکار گونه های نادر وحشی ادامه دارد و سازمان حفاظت محیط زیست و دستگاههای مسئول به رغم اطلاع از چنین تخریبهای وحشتناکی دست به اقدام جدی نزدهاند.

تاریخ انتشار : ۱۲ دی, ۱۳۸۹ ۱۰:۲۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…

بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ

بر بال خیال