شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۳

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۳

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

مشروعیت اخلاقی از دسترفته امریکاایالات متحده امریکا از نقشش به عنوان قهرمان و مدافع جهانی حقوق بشر دست میشوید

در حالی كه انقلابهای مردمی سرتاسر جهان را درمینوردد، ایالات متحد امریكا باید اصول بنیادین مطروحه در بیانیه حقوق بشر را تقویت كند نه تضعیف، اما تجاوز امریكا به حقوق بشر جهان را مكانی امنتر نمیكند بلكه صرفا دوستانمان را از ما فراری میدهد و دشمنانمان را جسورتر میكند

افشای سند جدیدی که نشان میدهد مقامات بلندمرتبه افراد موردنظرشان، حتی شهروندان امریکایی را در بیرون از خاک کشور هدف قرار میدهند تنها متاخرترین سندی است که نشان میدهد تجاوز ما به حقوق بشر گسترش یافته است. این تحول جدید بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر اتفاق افتاده و با همکاری دوجانبه نهادهای اجرایی و مقننه و البته بدون مخالفتی از سوی عموم مردم تصویب و اجرایی شده است. در نتیجه، کشور ما نمیتواند درباره اینگونه مسائل اساسی با اقتداری اخلاقی سخن بگوید.

در حالی که ایالات متحده امریکا اشتباهاتی در گذشته داشته، سوءاستفاده وسیع از حقوق بشر در دهه گذشته تغییری اساسی نسبت به قبل داشته است. بیانیه جهانی حقوق بشر که به رهبری امریکا و در سال ۱۹۴۸ صادر شد، تبدیل به «بنیان آزادی، عدالت و صلح در جهان» شد. چنین چیزی تعهدی شجاعانه و آشکار بود به این اصل که قدرت دیگر ابزاری برای سرکوب یا آزردن مردم نیست. همچنین این بیانیه خواهان حقوق مساوی همه مردم برای داشتن حیات، آزادی، امنیت فردی و نیز حمایت مساوی قانون از افراد و خودداری از شکنجه، حبس بیدلیل یا تبعید اجباری است.

فعالان حقوق بشر و جوامع بینالمللی این بیانیه را پیگیری کردند تا دموکراسی را جانشین اغلب دیکتاتوریهای دنیا کنند و بکوشند حاکمیت قانون در امور داخلی و جهانی را تبلیغ کنند. ناراحتکننده است که سیاستهای ضدتروریسم دولت امریکا به جای تحکیم این اصول آشکارا به این حقوق تجاوز میکند و دستکم ۱۰ بند از ۳۰ ماده این بیانیه را زیر سوال میبرد؛ از جمله «منع بدرفتاری یا تنبیه ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرکننده» را.

قوانین اخیر به رییسجمهور امریکا این حق را داده که فردی مظنون به رابطه با سازمانهای تروریستی یا «نیروهای بههممرتبط» را برای مدتی نامحدود بازداشت کند، قدرتی وسیع و مبهم که در غیاب نظارت کنگره یا دادگاه میتواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد (این قانون فعلا توسط قاضی فدرال مسدود شده است). این قانون در حکم تجاوز به دو اصل بیانیه حقوق بشر است: حق آزادی بیان و اصل برائت. قوانین اخیر علاوه بر حق بازداشت و کشتن شهروندان امریکایی، ممانعت لحاظشده در اصل ۱۹۷۸ نظارت امنیتی خارجی را ملغی میکند و به رییسجمهور اجازه میدهد به حوزه خصوصی افراد تجاوز کرده و ارتباطات الکترونیک ما را بدون حکم قضایی شنود کند. این قوانین حکومتی به دولت اجازه میدهد به صرف نوع سر و وضع یک فرد، محل عبادت یا معاشرانش، کسی را حبس کند. با وجود این قانون مندرآوردی که هر کس توسط هواپیماهای بیسرنشین کشته شود تروریست و دشمن محسوب میشود، باز هم دولت امریکا اصرار دارد قتل زنان و کودکان بیگناه را امری گریزناپذیر بداند. پرزیدنت حامد کرزای، بعد از حدود ۳۰ حمله هوایی سال جاری به خانههای افراد غیرنظامی در افغانستان، درخواست کرد به اینگونه حملات پایان داده شود، ولی حمله با هواپیمای بیسرنشین در مناطق غیرجنگی پاکستان، سومالی و یمن کماکان ادامه دارد. درست نمیدانیم چندصد غیرنظامی بیگناه در اینگونه حملات کشته شدهاند، حملاتی که تکتکشان توسط بالاترین مقامات واشنگتن تایید شده است. در دوران گذشته چنین اقداماتی غیرقابلتصور بود.

اینگونه اقدامها مسلما بر سیاست خارجی امریکا تاثیر میگذارد. مقامات ارشد نظامی و امنیتی و نیز مدافعان حقوق بشر در مناطق مورد حمله، تایید میکنند که اوجگیری حملات هواپیماهای بیسرنشین باعث شده خانوادههای داغدیده به سوی سازمانهای تروریستی گرایش بیابند، غیرنظامیان علیه امریکا برآشوبند و حکومتهای سرکوبگر هم اینگونه اقدامهای امریکا را توجیهی برای رفتارهای مستبدانه خودشان بدانند.

در همین حال، بازداشتگاه خلیج گوانتانامو در کوبا حالا ۱۶۹ زندانی را در خود جای داده است. حدود نصف این افراد حکم آزادی گرفتهاند ولی بعید مینماید که هرگز رنگ آزادی را ببینند. مقامات امریکایی افشا کردهاند برای گرفتن اعتراف از بعضی از این زندانیها، تعدادی از آنها را که در دادگاه نظامی محاکمه شده بودهاند مورد شکنجه قرار دادهاند؛ بعضیشان بیش از صدبار با حس غرقشدگی شکنجه شدهاند یا اسلحه به سویشان گرفته شده، دریل کنار سرشان گرفته شده یا به تجاوز جنسی تهدید شدهاند. در کمال تعجب، این قضایا نمیتواند در دفاعیه متهمان مطرح شود چون دولت مدعی است که این اقدامها تحت لوای «امنیت ملی» انجام شده است. اغلب زندانیان دیگر هم بعید است هرگز تفهیم اتهام یا محاکمه شوند.

در حالی که انقلابهای مردمی سرتاسر جهان را درمینوردد، ایالات متحد امریکا باید اصول بنیادین مطروحه در بیانیه حقوق بشر را تقویت کند نه تضعیف، اما تجاوز امریکا به حقوق بشر، جهان را مکانی امنتر نمیکند بلکه صرفا دوستانمان را از ما فراری میدهد و دشمنانمان را جسورتر میکند.

ما به عنوان شهروندانی نگران باید واشنگتن را ترغیب کنیم این وضعیت را تغییر دهد و با توجه به معیارهای حقوق بشر، مشروعیت و اقتدار اخلاقی خود را بار دیگر به دست بیاورد.

تاریخ انتشار : ۶ تیر, ۱۳۹۱ ۱۱:۴۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز