پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۱

پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۱

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور

مصاحبه با خانم ویدا فرهودی

من از شرکت در این کنگره بسیار خوشحالم چرا که درهای یک خانواده ی سیاسی را به رویم گشود. گفتم خانواده چون به رغم طرح ضروری مباحث سیاسی و افتصادی که به نظر خشک می آیند(به ویژه برای منِ شاعر)، محبت، تساهل، تحمل و هم یاری به طورچشمگیری بر فضای کنگره حاکم بود.

 خانم ویدا فرهودی با سلام و سپاس از اینکه دعوت ما را به مصاحبه پذیرفتید. این نخستین باری بود که شما در کنگره سازمان ما میهمان بودید. آیا می توانید احساس تان رادر این زمینه با ما در میان بگذارید؟ چه از زمانی که دعوت به اطلاع شما رسید و چه در آن زمانی که  از نزدیک و در سالن کنگره شاهد و نظاره گر روند جاری آن بودید.

 1-با سپاس از طرح این پرسش ها باید بگویم که صمیمیت در پرسش هایتان موج می زند:همان صمیمیتی که در دعوت من  به کنگره  وجود داشت و  باعث شد انتظار شرکت در کنگره را  با خوشحالی و کنجکاوی داشته باشم.خوشبختانه این محبت و صمیمیت در طول روزهای کنگره هم بر فضا حاکم بود و از خشکی ناگزیر مطالب سیاسی مطرح شده می کاست.افزون بر این دموکراسی به شکل چشم گیری در نحوه ی پرداخت به سوال و جواب ها به چشم می خورد.

  میزان مشارکت زنان در کنگره را چگونه دیدید؟

 ۲-زنان در گفتگوها فعال و محکم بودند گر چه به سبب شمار کمترشان در برابر شمار آقایان  به نسبت کمتر در طرح سوال و جواب ها شرکت داشتند.خیلی خوشحال شدم که دیدم دوستان زنی از راه های بسیار دور(مثلا کانادا) دشواری رفت و آمد را متحمل شده اند تا با شوق در کنگره شرکت کنند.معلوم می شد که از شرکت در کنگره بهره می گیرند و کوله بار خودشان هم مملواز مطالب مطرح کردنی است برای کنگره و شرکت کنندگانش. در نهایت باید بگویم که خوشبختانه به سبب همان فضای دموکراسی که  به آن اشاره کردم،در مجموع لزومی نمی بینم  به زنان جدا از مردان بنگرم. به باور من در این جمع زن و مرد بودن نباید چندان  در نظر گرفته شود.

  در یکی از نشستهای جوار کنگره، پانلی برگزار شد که به جوانان اختصاص یافته بود. ضمن استقبال از این حرکت کنگره، و بر پایه شواهد بسیار، آن گروه از این نسل جوان که علاقه مند به سیاست است، در جستجوی پاسخ به پرسشها و نکات نا شکفته بسیاری در ذهنشان نسبت به تاریخچه سازمان بویژه در سالهای قبل از انقلاب، هستند. بنظر شما در وضعیت کنونی سازمان، چه مشکلاتی در راه برقراری ارتباط میان سازمان و نسل جدید جوانان وجود دارد؟

 ۳-ببینید سازمان ریشه های فکری،تاریخی و احساسی  دارد با  افرادی(اعضا یا هوادار) که اکنون بین چهل و پنج تا هفتاد سال سن دارند. نسل جوان چنان که به درستی گفتید راجع به گذشته(و تاثیر آن بر آینده) آکنده از پرسش (و شاید هم توّهم) است. ضمن این که سوال اصلی دیگری هم برایش مطرح است:این که سازمان سیاسی ای مثل سازمان فداییان خلق ایران اکثریت، با توجه به تغییرهای به وجود آمده در مشی اش نسبت به دوران انقلاب یا پیش از آن چگونه می تواند متشکل شود و جوان ها را به سوی خودش جذب کند. جوان هایی که اغلب مملو از اعتراضند و  در صورت تشکل باانرژی شان کمکی عظیم به سازمان  خواهند کرد.آن ها اما باید برای این آمدن نقطه نظرهایشان را مطرح کنند و بیشتر در بطن حرکت قرار گیرند. شاید برای این کاربرخورد اندیشه ها و دیدگاه ها  با برگزاری نشست های رودر رو یا پالتاکی ره گشا باشند.

 کنگره سازمان در شرایطی برگزار شد که ایران در یک بحران عمیق قرار گرفته است، که شاهد پیامدهای فاجعه بار سیاسی اقتصادی و اجتماعی آن برای درصد بسیار بالائی از مردم کشور هستیم. بنظر شما روند طی شده در کنگره و نتایج آن که در مصوبات و تصمیم گیری های سیاسی نمود پیدا می کنند، تا چه میزان متاثر از وضعیت کنونی ایران است؛ بویژه با در نظر گرفتن چه بسا مهمترین رویداد سیاسی یکماه آینده ایران، یعنی انتخابات ریاست جمهوری کشور، آیا مصوبات کنگره پاسخگوی نیازهای کنونی سازمان برای مواجه با رویدادهای آتی کشور خواهند بود؟

 ۴-به باور من مصوبات کنگره انعکاس شرایط بحرانی کشور اند. بنا بر این مصوبات حاصل وضعیت موجود تداوم بحران است. تداوم بحرانی که می تواند کشور ما را به فاجعه سوق دهد.  پس باید در جهت برون رفت از وضعیت موجود و پیش از همه در پی تامین آزادی های سیاسی بود.

چنان که در مصوبات آمده است ” سازمان می کوشد مطالبه انتخابات آزاد به خواست و محور تلاش همگانی تبدیل شود.ما از برپائی کمپین برای انتخابات آزاد دفاع کرده و برای شکل گیری آن تلاش می کنیم”. به نظر من ضمانت اجرایی این مصوبات  تسریع در وحدت چپ و اتحاد با نیروهای جنبش سبز و جنبش های کارگری در درون کشور است.

 

کنگره چه چیز کم داشت، که به نظر شما کنگره آتی باید آن را رفع کند؟

 ۵- همانطور که گفتم من از شرکت در این کنگره بسیار خوشحالم  چرا که درهای یک خانواده ی سیاسی را به رویم گشود. گفتم خانواده چون به رغم طرح  ضروری مباحث سیاسی و افتصادی که به نظر خشک می آیند(به ویژه برای منِ شاعر)، محبت، تساهل، تحمل و هم یاری  به طورچشمگیری بر فضای کنگره حاکم بود.

در پاسخ به پرسشتان باید بگویم که به هر حال، چنان که گفتم، این نخستین بار بود که من در یک کنگره ی سیاسی شرکت می کردم. پس در باره ی کمبودهای احتمالی آن فعلا نمی خواهم چیزی بگویم(در هر صورت شاید هنوز زود باشد).

 این که کنگره های سازمان به رویدادی معمول در حیات سازمان تبدیل می شوند (یا شده اند)، خوب است، بد است، طبیعی است، نشان بلوغ است، روندی خنثی است، …؟

 ۶- فکر می کنم در هر حزب یا سازمان سیاسی تبادل نظر دموکراتیک لازمه ی پیشرفت و بلوغ است پس گرد همایی بزرگی چون کنگره جهت بازبینی گذشته و تعیین نقشه ی راه آینده لازم است.در نتیجه  این رویداد نه فقط امری طبیعی که  ضروری به نظر می رسد.

  پیام شما به خوانندگان کار و علاقه مندان به سازمان چیست؟

۷- به باور من، نخست این که آنچه در طول لااقل یک سال اخیر مطرح شده یعنی پروژه ی وحدت چپ بیشتر و فعالانه تر به پیش برود. نکته ی بسیار مهم دیگر جذب نیروی جوان(داخل و خارج از کشور )است که پیگیری اش برای جلوگیری از پیر شدن سازمان،ضروری به نظر می رسد.

 با سپاس

 

 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۸ اردیبهشت, ۱۳۹۲ ۱۱:۱۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی