یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۸

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۸

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

مصاحبه با خانم ویدا فرهودی

من از شرکت در این کنگره بسیار خوشحالم چرا که درهای یک خانواده ی سیاسی را به رویم گشود. گفتم خانواده چون به رغم طرح ضروری مباحث سیاسی و افتصادی که به نظر خشک می آیند(به ویژه برای منِ شاعر)، محبت، تساهل، تحمل و هم یاری به طورچشمگیری بر فضای کنگره حاکم بود.

 خانم ویدا فرهودی با سلام و سپاس از اینکه دعوت ما را به مصاحبه پذیرفتید. این نخستین باری بود که شما در کنگره سازمان ما میهمان بودید. آیا می توانید احساس تان رادر این زمینه با ما در میان بگذارید؟ چه از زمانی که دعوت به اطلاع شما رسید و چه در آن زمانی که  از نزدیک و در سالن کنگره شاهد و نظاره گر روند جاری آن بودید.

 1-با سپاس از طرح این پرسش ها باید بگویم که صمیمیت در پرسش هایتان موج می زند:همان صمیمیتی که در دعوت من  به کنگره  وجود داشت و  باعث شد انتظار شرکت در کنگره را  با خوشحالی و کنجکاوی داشته باشم.خوشبختانه این محبت و صمیمیت در طول روزهای کنگره هم بر فضا حاکم بود و از خشکی ناگزیر مطالب سیاسی مطرح شده می کاست.افزون بر این دموکراسی به شکل چشم گیری در نحوه ی پرداخت به سوال و جواب ها به چشم می خورد.

  میزان مشارکت زنان در کنگره را چگونه دیدید؟

 ۲-زنان در گفتگوها فعال و محکم بودند گر چه به سبب شمار کمترشان در برابر شمار آقایان  به نسبت کمتر در طرح سوال و جواب ها شرکت داشتند.خیلی خوشحال شدم که دیدم دوستان زنی از راه های بسیار دور(مثلا کانادا) دشواری رفت و آمد را متحمل شده اند تا با شوق در کنگره شرکت کنند.معلوم می شد که از شرکت در کنگره بهره می گیرند و کوله بار خودشان هم مملواز مطالب مطرح کردنی است برای کنگره و شرکت کنندگانش. در نهایت باید بگویم که خوشبختانه به سبب همان فضای دموکراسی که  به آن اشاره کردم،در مجموع لزومی نمی بینم  به زنان جدا از مردان بنگرم. به باور من در این جمع زن و مرد بودن نباید چندان  در نظر گرفته شود.

  در یکی از نشستهای جوار کنگره، پانلی برگزار شد که به جوانان اختصاص یافته بود. ضمن استقبال از این حرکت کنگره، و بر پایه شواهد بسیار، آن گروه از این نسل جوان که علاقه مند به سیاست است، در جستجوی پاسخ به پرسشها و نکات نا شکفته بسیاری در ذهنشان نسبت به تاریخچه سازمان بویژه در سالهای قبل از انقلاب، هستند. بنظر شما در وضعیت کنونی سازمان، چه مشکلاتی در راه برقراری ارتباط میان سازمان و نسل جدید جوانان وجود دارد؟

 ۳-ببینید سازمان ریشه های فکری،تاریخی و احساسی  دارد با  افرادی(اعضا یا هوادار) که اکنون بین چهل و پنج تا هفتاد سال سن دارند. نسل جوان چنان که به درستی گفتید راجع به گذشته(و تاثیر آن بر آینده) آکنده از پرسش (و شاید هم توّهم) است. ضمن این که سوال اصلی دیگری هم برایش مطرح است:این که سازمان سیاسی ای مثل سازمان فداییان خلق ایران اکثریت، با توجه به تغییرهای به وجود آمده در مشی اش نسبت به دوران انقلاب یا پیش از آن چگونه می تواند متشکل شود و جوان ها را به سوی خودش جذب کند. جوان هایی که اغلب مملو از اعتراضند و  در صورت تشکل باانرژی شان کمکی عظیم به سازمان  خواهند کرد.آن ها اما باید برای این آمدن نقطه نظرهایشان را مطرح کنند و بیشتر در بطن حرکت قرار گیرند. شاید برای این کاربرخورد اندیشه ها و دیدگاه ها  با برگزاری نشست های رودر رو یا پالتاکی ره گشا باشند.

 کنگره سازمان در شرایطی برگزار شد که ایران در یک بحران عمیق قرار گرفته است، که شاهد پیامدهای فاجعه بار سیاسی اقتصادی و اجتماعی آن برای درصد بسیار بالائی از مردم کشور هستیم. بنظر شما روند طی شده در کنگره و نتایج آن که در مصوبات و تصمیم گیری های سیاسی نمود پیدا می کنند، تا چه میزان متاثر از وضعیت کنونی ایران است؛ بویژه با در نظر گرفتن چه بسا مهمترین رویداد سیاسی یکماه آینده ایران، یعنی انتخابات ریاست جمهوری کشور، آیا مصوبات کنگره پاسخگوی نیازهای کنونی سازمان برای مواجه با رویدادهای آتی کشور خواهند بود؟

 ۴-به باور من مصوبات کنگره انعکاس شرایط بحرانی کشور اند. بنا بر این مصوبات حاصل وضعیت موجود تداوم بحران است. تداوم بحرانی که می تواند کشور ما را به فاجعه سوق دهد.  پس باید در جهت برون رفت از وضعیت موجود و پیش از همه در پی تامین آزادی های سیاسی بود.

چنان که در مصوبات آمده است ” سازمان می کوشد مطالبه انتخابات آزاد به خواست و محور تلاش همگانی تبدیل شود.ما از برپائی کمپین برای انتخابات آزاد دفاع کرده و برای شکل گیری آن تلاش می کنیم”. به نظر من ضمانت اجرایی این مصوبات  تسریع در وحدت چپ و اتحاد با نیروهای جنبش سبز و جنبش های کارگری در درون کشور است.

 

کنگره چه چیز کم داشت، که به نظر شما کنگره آتی باید آن را رفع کند؟

 ۵- همانطور که گفتم من از شرکت در این کنگره بسیار خوشحالم  چرا که درهای یک خانواده ی سیاسی را به رویم گشود. گفتم خانواده چون به رغم طرح  ضروری مباحث سیاسی و افتصادی که به نظر خشک می آیند(به ویژه برای منِ شاعر)، محبت، تساهل، تحمل و هم یاری  به طورچشمگیری بر فضای کنگره حاکم بود.

در پاسخ به پرسشتان باید بگویم که به هر حال، چنان که گفتم، این نخستین بار بود که من در یک کنگره ی سیاسی شرکت می کردم. پس در باره ی کمبودهای احتمالی آن فعلا نمی خواهم چیزی بگویم(در هر صورت شاید هنوز زود باشد).

 این که کنگره های سازمان به رویدادی معمول در حیات سازمان تبدیل می شوند (یا شده اند)، خوب است، بد است، طبیعی است، نشان بلوغ است، روندی خنثی است، …؟

 ۶- فکر می کنم در هر حزب یا سازمان سیاسی تبادل نظر دموکراتیک لازمه ی پیشرفت و بلوغ است پس گرد همایی بزرگی چون کنگره جهت بازبینی گذشته و تعیین نقشه ی راه آینده لازم است.در نتیجه  این رویداد نه فقط امری طبیعی که  ضروری به نظر می رسد.

  پیام شما به خوانندگان کار و علاقه مندان به سازمان چیست؟

۷- به باور من، نخست این که آنچه در طول لااقل یک سال اخیر مطرح شده یعنی پروژه ی وحدت چپ بیشتر و فعالانه تر به پیش برود. نکته ی بسیار مهم دیگر جذب نیروی جوان(داخل و خارج از کشور )است که پیگیری اش برای جلوگیری از پیر شدن سازمان،ضروری به نظر می رسد.

 با سپاس

 

 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۸ اردیبهشت, ۱۳۹۲ ۱۱:۱۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز